Ducele de Albota: „Ne vom îndrepta penal împotriva instituțiilor dacă nu primim răspunsurile la timp”

Luni, 28 August 2017 11:38

# Primarii au pus tunurile pe directorul Secției Drumurilor Naţionale Pitești! # Primarii cer ajutorul prefectului și președintelui CJ Argeș ca Secția Drumuri Naționale Pitești să răspundă la solicitări conform legii: „Vă rugăm ajutați-ne!”
La Colegiul Prefectural din luna august, primarii argeșeni și-au arătat nemulțumirea de modul în care Secția Drumuri Naționale Pitești își desfășoară activitatea. O parte din primari au precizat că instituția condusă de Gheorghe Mihăiță nu răspunde la timp, conform legii, la solicitările lor, iar din această cauză lucrările rămân blocate din cauza unui simplu aviz neacordat, deși, în rest, edilii au toate documentațiile făcute.

Poenărei - Corbi, satul binecuvântat de Dumnezeu

Luni, 28 August 2017 11:20

# Dr. Sorin MAZILESCU: Rar mi-a fost dat să văd o comunitate aşa de... cuprinsă de o efervescenţă nemaivăzută, organizând  Întâlnirea cu fiii satului
Privesc cu atenţie ceea ce se întâmplă în peisajul cultural argeşean de câţiva ani buni. Sunt lucruri care bucură pe iubitorul de cultură, dar şi pe simplul privitor. Încerc, uneori, să fiu echidistant şi să judec ca atare. Rar mi-a fost dat să văd o comunitate aşa de mică cum este cea de la Poenărei-Corbi (atestată documentar în 1528 [7037] noiembrie 10, cf. DRH, B, ŢR, vol. III, doc. 66), cuprinsă de o efervescenţă nemaivăzută, organizând, în prima sâmbătă de după Sf. Maria, încă din 2004, Întâlnirea cu fiii satului, sărbătoare ajunsă, astăzi, la cea de-a XIV-a ediție.

 

Nici anul acesta, elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale

Luni, 28 August 2017 11:09

# Șeful ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu (foto): ”Licitațiile pentru manualele de clasa a V-a sunt  în plin proces de... contestare”
Prima generație care a ”prins” clasa zero se dovedește prima generație de total sacrificiu. Din cauza lipsei aproape totale a noilor manuale școlare. Cauza nefiind lipsa, ci totala incompetență a guvernanților, care nu sunt în stare, nici după primii patru ani, să pregătească un început de an școlar. Situația nu este locală, ci națională. Așadar,  nici în județul Argeș nu se vor vedea, prea curând, manualele de clasa a V-a.

Poliția Locală Pitești - 132 sancțiuni rutiere într-o singură săptămână

Luni, 28 August 2017 10:59

În perioada 14 – 19 august 2017,  agenţi din cadrul Politiei Locale Piteşti au desfăşurat ample acţiuni  ce au vizat îndeosebi tulburarea liniştii și ordinii publice, consumul de alcool  si de seminţe pe domeniul public. În domeniul rutier, s-au desfăşurat si acţiuni pentru prevenirea nerespectării prevederilor legale privind regimul Maxi Taxi .
În activităţile desfăşurate în perioada mai sus amintită, pe linie de ordine și linişte publică fost acordate un număr de 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 9 105  lei.

 

Şedinţă ordinară la Consiliul Local pe 31 august. Ce proiecte vor fi supuse dezbaterii

Luni, 28 August 2017 10:57

Joi, 31 august a.c., de la ora 17.00, va avea loc şedinţa publică ordinară a Consiliului Local Mioveni. Vor fi discutate, printre altele,  aprobarea cofinanțării pentru obiectivele de investiții:  “Reabilitarea termică a clădirilor: Școală - clădire principală  P+2,  Atelier Școlar - P, Sală de Sport - P ce aparțin Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni”,  “Construire Corp Grădiniță - completare subansamblu funcțional Grădinița ‹‹Campionii›› Mioveni,”, “Construire Spital Orășenesc S+P+6E,  orașul Mioveni, ” aprobarea investiției - “Extindere conductă de distribuție rețea de gaze naturale pe strada Egalității din  orașul Mioveni”, stabilirea  impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 etc.

Ziua Comunei Bascov, un eveniment de mare ținută

Luni, 28 August 2017 10:48

# În fiecare an s-a bătut  un nou record de prezență. Evenimentul din 2017 nu a făcut excepție
Mare sărbătoare, la sfârșit de vară, în comuna Bascov! Duminică, 27 august, pe platoul islazului Aninoasa din satul Brăileni, a avut loc ediţia a XI-a a celei mai mari şi mai importante manifestări cultural-artistice din localitate – Ziua Comunei Bascov.
Şi în acest an, administraţia locală, în frunte cu edilul Gheorghe Stancu și Lorena Toma, managerul Casei de Cultură Bascov, au dorit să le ofere locuitorilor comunei o zi plină de surprize și bucurie, cu nume mari ale muzicii populare româneşti.

 

Un om de afaceri din Pitești a cumpărat mai multe spații comerciale deținute de Dorin Cocoș

Luni, 21 August 2017 13:29

# Roland Rovenţa deține în municipiu firmele RO SRL Piteşti și Ro Group International SRL Pitești

Primele licitaţii cu spaţiile comerciale aparţinând lui Dorin Cocoş (foto) s-au desfășurat, săptămâna trecută, la sediul Direcţiei Generale Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, și s-au încheiat la preţuri cu peste 50% mai mari decât nivelul pieţei din zona unde se află proprietăţile. O parte dintre ele au fost cumpărate de Roland Rovenţa, un om de afaceri din Piteşti, apropiat al lui Dorin Cocoș și al Elenei Udrea. Într-un comunicat de presă emis către Agenția Națională de Administrare Fiscală, instituția a recuperat peste 8 milioane de lei din executarea silită a debitorului Dorin Cocoș, după ce a vândut la licitație 6 dintre cele 14 bunuri imobile sechestrate, situate în București.

După ce ne-am ”săturat” de schi la Molivișu, stațiune turistică gigant, cu 150 kilometri de pârtii, propusă de Guvern, în Munții Făgăraș

Luni, 21 August 2017 13:27

# ”Orașul olimpic” din munții Argeșului, un proiect gândit de pe vremea lui Ceaușescu # La fel a debutat și (aproape) defunctul proiect ”Molivișu”: asociere între statul român și câteva comune sărace
Ministerul Turismului vrea să construiască de la zero, cu finanțare națională, trei obiective turistice majore: un domeniu schiabil în Munții Făgăraș, un port de agrement la Sulina și un port turistic la Constanța.
Ministerul plănuiește, așadar, să finațeze construirea unui domeniu schiabil în Munții Făgăraș. Ideea este inclusă în MasterPlanul de turism. Executivul urmează să finanțeze în integralitate proiectul din fonduri publice, nu din fonduri europene, potrivit HotNews.

 

Orașul Mioveni a fost gazda Festivalului Internaţional de Folclor „CARPAŢI”

Luni, 21 August 2017 13:17

Festivalul  Internațional de Folclor ”Carpați” aflat la cea de-a -a XXXIV  editie,  a ajuns, săptămâna trecută,  în orașul Mioveni. Programul a fost deschis de obişnuita paradă a ansamblurilor participante urmată de salutul adresat oficialităţiilor.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de reprezentanții Consilului Local, în frunte cu primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache și de către președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari ai județului, dar și alte oficialități.

Primăria Stolnici se pregătește de darea în folosință a unui pod nou peste Cotmeana

Luni, 21 August 2017 13:16

Investiție de calibru, pe fonduri nerambursabile, de aproape un milion de euro, dusă la bun sfârșit de edilii din Stolnici. Este vorba de bani europeni atrași pe Măsura 1.2.5., ”Modernizare drumuri către exploatații agricole” – drumuri amenajate și acoperite de macadam bituminat, în lungime de 7,3 km., dar și de un pod nou peste râul Cotmeana.

 

Acvafor Proiect va proiecta și construi grădinița cu program normal din Lunca Corbului

Luni, 21 August 2017 13:16

Fix la începutul aceste luni, firma piteșteană Acvafor Proiect a câștigat contractul de executie de lucrări denumit „Grădinița cu program normal, sat Lunca Corbului, Comuna Lunca Corbului, Judetul Argeș”.Prin contractul atribuit se urmărește realizarea de lucrări de execuție aferente investiției: „Grădiniță cu program normal, sat Lunca  Corbului”. Grădinița care face obiectul contractului, cuprinde patru categorii de spații: încăperi proprii fiecărei grupe de copii; încăperi comune folosite temporar de copii; încăperi destinate personalului de educație și de îngrijire; încăpere pentru bucătărie cu anexe proprii, conform proiectului tehnic ce face parte integrantă din prezenta documentație, întocmit prin respectarea legislației. La licitația organizată electronic de Primăria Lunca Corbului s-au prezentat două firme, cea menționată câștigând cu un preț oferit de 772.457 ron, sumă fără TVA.

Edilul Niculaie Dragnea, citat în procesul de insolvenţă al Primăriei Băiculeşti

Luni, 21 August 2017 13:12

La cererea creditorului, mai exact a Simonei Niculescu, o persoană cu cetățenie franceză stabilită în județul nostru, Unitatea Administrativ Teritorială Băiculești ar putea să intre în insolvență. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat Argeș în luna iulie a.c. și a avut primul termen de judecată pe 16 august. Procesul a fost amânat pentru 23 august, urmând a fi citat şi primarul de la Băiculeşti Niculaie Dragnea.

 

Pod nou peste pârâul Teleormănel, la Moșoaia

Luni, 21 August 2017 13:10

# Primăria a atras peste 27 miliarde lei vechi, bani nerambursabili, pentru investiție
Săptămâna aceasta are loc licitația pentru atribuirea lucrării de construcție a unui nou pod în comuna Moșoaia. Este vorba de podul peste pârâul Teleormănel, pod care leagă satele Moșoaia de satele Bătrâni și Lăzărești. Valoarea cu TVA a proiectului este de 2.700.000 lei. Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime.

S.Ed.C. Mioveni va avea propria stație ITP

Luni, 21 August 2017 13:04

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a demarat procedura de autorizare RAR pentru înființarea unei stații ITP proprii, pentru clasele II și III de autovehicule, urmând să deschidă în aceeași locație și un service și o spălătorie auto. Stația ITP va fi deschisă pe parcursul lunii septembrie, pe DN 73 la intrarea în cartierul Colibași și va fi dotată cu aparatură de ultimă generație care va putea verifica orice autovehicul de clasa II și III: autoturisme (inclusiv cele dotate cu instalație GPL), autoturisme 4x4, autoutilitare, microbuze, autobuze, remorci și semiremorci, tractoare și utilaje și rulote. Având în vedere că flota noastră conține un număr de peste 60 de autoturisme și utilaje, societatea vede în această investiție o posibilitate de optimizare a costurilor generate de parcul auto, dar și crearea unei noi surse de venit pentru societate.

 

Taxele şi impozitele locale din Mioveni rămân neschimbate şi în 2018

Luni, 21 August 2017 13:02

Impozitele si taxele locale pentru anul fiscal 2018 nu aduc modificări faţă de anul 2017, atât pentru contribuabili persoane fizice, cât şi pentru contribuabili persoane juridice înregistraţi cu bunuri impozabile pe raza oraşului Mioveni. Prin urmare, pentru persoanele fizice impozitul pe clădirile rezidenţiale se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,085% la valoarea impozabilă a clădirii.

S.Ed.C. Mioveni, de 7 ani alături de comunitate!

Luni, 21 August 2017 12:57

Servicii Edilitare pentru Comunitate aniversează luna aceasta 7 ani de activitate, perioadă în care a înregistrat transformări importante ce au dus la edificarea unei companii de utilități modernă, viabilă financiar, sustenabilă economic, care oferă servicii de calitate clienților, responsabilă față de societate și față de parteneri.
Srijinul autotităților locale a fost cu siguranță cel mai important în dezvoltarea noastră.

 

Ziua Comunei Săpata, un eveniment de excepţie, organizat de tânărul primar Laurenţiu Micu

Luni, 21 August 2017 12:49

Pe 15 august, chiar de marea sărbătoare creştinească  a Sfintei Maria, comuna Săpata a îmbrăcat haine de sărbătoare, ajungând la cea de-a cincea ediţie. Gazda manifestărilor, tânărul primar Laurenţiu Micu, alături de viceprimarul comunei și de întreg consiliul local, au trudit pentru ca evenimentul să iasă ca la carte. Și chiar așa s-a și întâmplat, totul transformându-se,  într-o petrecere pe cinste, petrecere alimentată de acordurile iscusite ale Formaţiei Gherman. Pe scenă, spre deliciul spectatorilor, au urcat și căluşarii de la Stolnici, așa încât terenul de sport din Bănăreşti s-a umplut de localnicii prinși în horă. Mii de mititei au sfârâit pe grătarele încinse, iar berea a mai răcorit năduful iscat de soarele puternic.

Program bogat la Ziua comunei Bogați

Luni, 14 August 2017 21:37

În data de 29 august, în comuna Bogați vor avea loc o serie de manifestări cultural-artistice dedicate zilei comunei, eveniment organizat sub atenta coordonare a primarului Ion Gârleanu. Conducerea comunei promite localnicilor, dar și argeșenilor care doresc să vină aici și să se bucure de sărbătoare, o petrecere de zile mari cu muzică, dans și multă voie bună. Printre invitații speciali, aduși de către edilul Ion Gârleanu să încânte publicul din localitate, printer invitațI se numără Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu, Doinița Dolănescu și Sandra N.

 

Hora ca la Bîrla - un eveniment folcloric de anvergură, la a XIII-a ediție

Luni, 14 August 2017 21:35

Muzică, dans şi voie bună cu ocazia Zilei Comunei Bîrla. Ajunsă la cea de-a XIII – a ediţie, „Hora ca la Bîrla” este, la ora actuală, unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş. Ca în fiecare an, manifestarea dedicată Zilei Comunei Bîrla, organizată de edilul comunei, Gheorghe Voicu, a adunat și de această dată sute de oameni din localitate, dar şi din comunele învecinate.

Delia va încânta publicul piteștean pe 19 august

Luni, 14 August 2017 21:34

Primăria Pitești organizează un concert extraordinar dedicat zilei de Sfânta Maria. Una din cele mai iubite artiste ale momentului, Delia, va urca pe scena din Piața Primăriei, pe 19 august, începând cu orele 20.00, și va interpreta cele mai apreciate piese ale sale.
Cunoscută pentru energia debordantă și atmosfera pe care reușește să o creeze în spectacole, Delia Matache a pregătit pentru piteșteni un program care va ține publicul în priză.

 

Pagina 111 din 198

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea