Au început lucrările de refacere a marcajelor rutiere din orașul Mioveni

Luni, 14 August 2017 21:29

În această perioadă, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL lucrează la refacerea marcajelor longitudinale pe străzile adiacente, a celor de la trecerile de pietoni precum și a celor de delimitare a locurilor de parcare auto din orașul Mioveni, șterse sub acțiunea factorilor climatici sau de circulația intensă. Lucrările sunt realizate atât cu echipamentul pentru trasarea marcajelor rutiere, cât și cu noul utilaj KONTUR 50-2, achiziționat de curând, ce folosește o metoda „airless”, vopsea monocomponentă, cu uscare rapidă și microbile reflectorizante. Refacerea marcajelor rutiere are o importanță deosebită pentru siguranța în trafic, astfel că autoritățile locale prin SC Servicii Edilitare pentru Comunitate au grijă ca acestea să fie în permanență împrospătate pentru a putea fi vizibile în trafic și să corespundă prevederilor seriei de standarde în vigoare.


Primarul din Lunca Corbului, supărat pentru că nu găsește paznic de noapte

Luni, 14 August 2017 13:21

Proaspăt devenit socru mare, primarul localității Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, nu și-a luat nicio zi liberă. Mai ales pentru că a demarat șantierul noii primării a comunei, unde apar, zilnic, provocări și probleme noi. Una dintre acestea a constituit-o găsirea și angajarea unui paznic de noapte pentru șantierul nou creat. Gheorghe Drăgan: ”Sunt șocat! Am alergat câteva ore astăzi (miercuri, n.r.) pentru a găsi și angaja, cu salariu, carte de muncă și toate cele, un paznic de noapte. Și nu am găsit, deși oamenii se plâng că nu își găsesc serviciu, sau, atunci când găsesc, sunt păcăliți de patroni sau sunt puși să lucreze la negru. Iată însă că lucrurile nu stau chiar așa, mulți preferă doar să se plângă!...”  L.S.

 

„Dacă s-ar fi procedat ca la CJ Argeş, cu salarii maxime, nu aş fi votat pentru creşterea salariilor celor din Primăria Piteşti”

Luni, 14 August 2017 13:19

# În viziunea lui Gentea, Ionică este mai înțelept ca Dan Manu

Săptămâna trecută, la Consiliul Local s-a votat majorarea salariilor personalului din Primăria Piteşti. În momentul în care au fost aduse în dezbatere proiectele de hotărâre privind stabilirea noilor salarii pentru angajaţii instituţiei au avut loc discuții aprinse între consilieri și executiv. În cele din urmă, consilierii PSD şi ALDE au votat pentru majorări, în timp ce consilierii PNL şi PMP s-au abţinut. Proiectul a trecut, fiind mărite salariile tuturor angajaţilor, dar cu mențiunea că acestea nu pot depăşi pe cele ale şefilor de servicii, respectiv birouri.

Noi măsuri împotriva argeșenilor care nu plătesc tarifele pentru parcările publice din Pitești

Luni, 14 August 2017 12:02

Cum mulți șoferi nu achită tarifele pentru parcările publice din municipiu, Primăria Pitești a fost nevoită să ia măsuri suplimentare împotriva acestora. Pentru buna funcționare a sistemului de parcări publice, fiind necesară identificarea persoanelor care parchează în municipiu fără a achita tarifele aferente, Consiliul Local Pitești a adoptat, în august, un protocol între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești (SPEP) și Poliția Locală.

 

Premieră în administrația piteșteană! Lucrarea de apărare mal la Parcul Lunca Argeșului a fost realizată cu cinci luni înainte de termen

Luni, 14 August 2017 11:59

Atunci când se dorește cu adevărat, se realizează și lucrări pe bani mai puțini și chiar înainte de timp. Este și cazul lucrării de apărare mal parc Lunca Argeşului, investiție câștigată în urma licitației de firma Argif SA cu jumătate din preţul prevăzut iniţial. În urma aplicării criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut”, firma desemnată câştigătoarea lucrării de reabilitare a malului din Lunca Argeşului a fost SC Argif SA cu preţul de 1.691.165,39 lei, fără TVA.

Mioveni - au fost înlocuite toate coșurile de gunoi de pe Bulevardul Dacia

Luni, 24 Iulie 2017 12:27

S.Ed.C. Mioveni, prin Serviciul Administrare și Întrețienere Patrimoniu, a înlocuit, săptămâna trecută, cele 50 de pubele de pe Bulevardul Dacia – artera principală a orașului Mioveni. Măsura a venit în urma deselor sesizări ale cetățenilor dar și ca urmare a constatărilor noastre din teren, societatea noastră fiind cea însărcinată, de către autoritățile locale, cu montajul și întreținerea mobilierului stradal (din această categorie făcând parte și coșurile de gunoi). Coșurile vechi, deteriorate, prin rupere sau ardere, vor fi recondiționate – în măsura în care este posibil, și vor fi montate în alte zone ale orașului. Cu acest prilej, vă rugăm să evitați depozitarea deșeurilor menajere sau voluminoase, ce provin din activitatea casnică, în coșurile de gunoi stradale, întrucât acestea sunt destinate deșeurilor din spațiile publice.

 

Cele 800 de panouri fotovoltaice din Valea Iașului livrează, de o lună, curent în rețeaua națională

Luni, 24 Iulie 2017 11:41

# Acestea produc mai mult curent decât consumă instituțiile publice ale localității
Cu câțiva ani în umră au început, în comuna Valea Iașului, lucrările la constructia unei centrale fotovoltaice, în satul Valea Iașului, pe izlazul Nuculeț. Autoritățile locale, dar și cetățenii, au înțeles că trebuie făcuțI pașI spre viitor, spre eficiență, spre economie. Și, deși a trebuit contractat un împrumut, deși lucrările au înaintat, uneori, cu pas greoi, iată, investiția a început să producă. Centrala fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare are o putere de 200 KW/h.

Continuă probele pentru șefia unităților școlare din Argeș

Luni, 24 Iulie 2017 11:39

Pe 17 iulie s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile argeșene de învățământ preuniversitar. Din cei 71 de candidați participanți, șapte au fost respinși ca urmare a rezultatelor mici obținute, sub 35 de puncte, iar unul nu s-a prezentat.

 

Bani pentru proiecte de importanță majoră în județ

Luni, 24 Iulie 2017 11:25

# Aproape o mie de miliarde lei vechi pentru Spitalul din Mioveni! # Spitalul Județean primește, și el, o infuzie de 759 miliarde! # Câteva comune nu au fost în stare să facă proiecte, așa că nu au primit niciun ban!
În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, în județul Argeș au primit aprobare de finanțare un număr de 151 de obiective de investiții, ce se ridică la o sumă de 727.939.413,12 lei.

Primarul din Albota conduce, cu mână de fier, ședințele Asociației Comunelor din Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 12:53

# Ion Dumitru: ”O parte dintre colegii primari au venit cu secretarii, cu contabilii. Aceștia aveau o singură întrebare: care e salariul maxim pentru noi?...” # Ion Dumitru: ”Cei care au vândut rețelele de curent și gaze, aceste mari avuții naționale, ar trebui împușcați!...”
Adunarea organizată, săptămâna trecută,  la Albota, de președintele Asociației Comunelor Argeș, primarul Ion Dumitru, a fost strict legată de grila de salarizare. ”Este vorba de noua lege a salarizării. Unii dintre colegi nu au înțeles-o.

 

... Ne vedem la Tribunal! Florin Frătică nu renunță la judecarea debarcării sale din Primăria Bradu

Luni, 17 Iulie 2017 12:52

Anul trecut, era în vogă o emisiune Tv, fix cu acest titlu: ”Ne vedem la Tribunal!”. Același  lucru pare că își șoptește, foarte des, Florin Frătică, fostul primar din Bradu, care, se vede treaba, nu înțelege nimic atunci când pierde. De fapt, nu este în stare să conștientizeze faptul că nu mai are ce căuta în  primăria care, ani la rândul, i-a adus atâtea...  satisfacții!

Administratorul taberei de la Corbeni este deranjat după ce a primit amendă 1.000 lei de la DSP Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 12:46

# Florean Vișan: „Nu era normal să mă amendeze pe mine. Dar dacă primea amendă Direcția de Sport, mi-l puneam pe Achimescu în cap și mă împușca!” # După suspendarea activității, Centrul de Agrement Corbeni a realizat în doar patru zile lucrări ce trebuiau realizate timp de un an # A fost amânată cu două zile o tabără finanțată de Direcția Programe și Tabere pentru Tineret și Studenți a Ministerului Tineretului și Sportului

 

După ce a fost somat în scris de conducerea Primăriei Bradu, Frătică a predat cheile biroului de viceprimar

Luni, 17 Iulie 2017 12:44

# Singurul obiect personal din biroul  fostului viceprimar era... distrugătorul de documente!
Telenovelă cu final așteptat la Bradu. Cramponat peste măsură de funcțiile deținute până nu demult în Primărie, fostul șef absolut al comunei, Florin Frătică, s-a despărțit cu greu de cheile puterii.

A treia oară a fost cu noroc! Maiorul Bogdan Olar a promovat concursul de inspector-șef la ISU Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 12:43

Pe 11 iulie s-a desfășurat un nou concurs pentru ocuparea funcției de inspector șef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş. La concurs s-au însris trei candidați maiorul Bogdan Olar, locotenentul colonel Cătălin George Pintescu-Grădinaru, fostul prim-adjunct al ISU Olt, şi locotenentul colonel Petruț Lucian Barbu. Împuternicit în funcția de inspector șef în anul 2016, maiorul Bogdan Olar a dat de două ori examenul pentru post, dar fără succes.

 

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești cumpără curent prin licitație

Luni, 17 Iulie 2017 12:38

# Suma alocată investiției în curent este de maxim 16,6 miliarde lei vechi
Curentul nu se poate vinde la găleată, așa cum se aude prin bancuri însă, iată, se vinde… la licitație. Și licitația este în jos, nu crescătoare, de când cu concurența pe piața electricității. Ideea bună, la Pitești, aparține Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului, care organizează licitație pentru achiziționarea de energie electrică, în total 10.327,806 Mwh (655,834 Mwh medie tensiune și 9671,972 Mwh joasă tensiune). Valoarea estimată  fără TVA a achiziției cu pricina este de 1,662,777 RON. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 august a.c.L.S.

S.Ed.C Mioveni vă așteaptă să închieiați contracte individuale de furnizare a serviciilor de apă și canalizare

Luni, 17 Iulie 2017 12:36

Din totalul de 9500 de apartamente existente în orașul Mioveni, aproximativ 5500 dintre acestea au încheiat cu societatea noastră un contract individual pentru furnizarea/prestarea serviciilor de apă și canalizare.
Utilizatorii care optează branşarea individuală la nivelul condominiilor (blocuri/locuinţe comune) vor avea o serie de avantaje:

 

ISU Argeș a deschis un punct de lucru în comuna Rociu

Luni, 17 Iulie 2017 11:14

Începând cu 14 iulie, cu sprijinul Consiliului Local Rociu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în satul Șerbănești din comuna Rociu. Unul dintre motivele înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns (de la 60 minute, la 20 de minute).

Trupe militare româno-americane vin în Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 09:49

Luni, 17 iulie, la ora 11.00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș, va fi primită o delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).
Vizita delegației are caracter de informare – documentare și are ca scop promovarea parteneriatului strategic româno – american. La întâlnire vor participa Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, Cornel Ionică, primarul Piteștiului, comandantul Garnizoanei Pitești și alți reprezentanți ai autorităților locale.

 

Podul vechi din Căteasca, dărâmat cu utilaje uriașe

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

# Deocamdată se lucrează prin metoda demolării, ulterior putându-se lua decizia folosirii de explozibili.
Două buldoexcavatoare uriașe dar și câteva camioane lucrează, de zile bune, la desființarea podului vechi din Căteasca, pod devenit un real pericol pentru integritatea celui nou, care este amplasat la numai câțiva metri în aval. Regia Județeană de Drumuri Argeș a primit aprobarea de demolare a vechiului pod peste râul Argeș, din comuna Căteasca.

Primarul Ionică a criticat investiția de 300.000 de lei de la Școala „Tudor Mușatescu”, deși lucrarea a fost asumată de administrația locală

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# „O construcție urâtă care nu se potrivește cu nimic, inutilă și inestetică” # Conducerea școlii consideră că dacă lucrarea nu era realizată, ea punea în pericol integritatea corporală a elevilor și pietonilor
La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna iunie, a fost aprobată recepția investiției „Construire zid de sprijin teren și reconstruire gard” la Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu” (Școala nr. 17 Pitești). Valoarea totală a lucrării a fost de 302.472,37 lei, inclusiv TVA.

 

Pagina 112 din 198

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea