Conducerea Spitalului de Pediatrie a achiziționat un Logan din venituri proprii

Luni, 19 Iunie 2017 12:31

Conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești a depus în luna mai a.c. mai multe documente pentru achiziționarea unui autoturism în vederea rezolvării problemelor interne. De curând,  după ce a încheiat un contract de furnizare de servicii, spitalul pentru copii a intrat în posesia unui Logan MCV, de culoare albă, autoturism cumpărat din venituri proprii. Valoarea estimată a contractului a fost de 60 de mii de lei.
În ceea ce privește necesitatea cumpărării autoturismului, directoarea Spitalului de Pediatrie Pitești, Florina Gheorghe (foto), ne-a precizat: ”Aveam nevoie de o mașină pentru aprovizionarea spitalului și în folosul lui. Avem nevoie pentru deplasări, de exemplu la Ministerul Sănătății, pentru rezolvarea unor probleme interne. A fost cumpărată din venituri proprii”. A.V.

Începe dinamitarea podului vechi din Căteasca!

Luni, 19 Iunie 2017 12:30

În sfârșit, cu o întârziere de câțiva ani, Regia Județeană de Drumuri Argeș a primit aprobarea de demolare a vechiului pod peste râul Argeș, din comuna Căteasca. Construit în 1947, acesta a ieșit din funcțiune prin 2009-2010, fiind închis în urma avarierii. Ulterior, a fost inaugurat, în proximitate, noul pod, cel mai lung din județ. Și purtător de dosar penal instrumentat de procurorii DNA. Între timp, apele au ros atât baza podului vechi cât și, mai grav, terenul de sub pilonii celui nou. Podul nou rezistă, cel vechi s-a dărâmat, parțial. Și, de luni, va cădea pentru vecie. Metoda agreată de specialiști va fi cea a dinamitării, după care reziduurile vor fi încărcate și cărate de angajații RAJD Argeș.

 

Olimpicele de la Zinca Golescu, în vizită la CJ Argeș

Luni, 19 Iunie 2017 12:26

Vineri, 16 iunie a.c., președintele CJ Argeș, Dan Manu și vicepreședintele Ion Mînzînă au primit vizita unui grup de eleve ale Colegiului “Zinca Golescu”. Acestea, împreună cu profesoara Eugenia Zgreabăn, s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Argeș și au discutat mai multe subiecte legate atât de sistemul de învățământ, cât și de administrația județului.

Pe 30 iunie, instanţele din Argeş vor intra în vacanţa judecătorească

Luni, 19 Iunie 2017 12:24

În perioada sezonului estival, majoritatea instanţelor îşi vor reduce activitatea, funcţionând după un anumit program. Pe timp de vară, începând cu data de 30 iunie şi până la sfârşitul lunii august, şedinţele de judecată şi completele vor fi din ce în ce mai puţine, iar programul pentru consultarea şi înregistrare a dosarelor va fi stabilit pentru anumite zile şi intervale orare, încât să îi deservească pe magistraţi, avocaţi şi executorii judecătoreşti.

 

Doriți să închiriați un loc în parcarea supraetajată din Mioveni? Iată ce trebuie să faceți!

Luni, 12 Iunie 2017 12:16

S.Ed.C. Mioveni vă informează cu privire la posibilitatea închirierii unui loc în parcarea supraetajată din orașul Mioveni. Amplasată pe strada Stadionului, nr. 74, parcarea are 344 de locuri, distribuite astfel: parter - 62, etaj I - 93, etaj II - 93 și etaj III - 96. Investiția a fost realizată cu fonduri de la bugetul local și este dată în administrare către SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL.
Cei care doresc să închirieze un loc de parcare sunt așteptați la sediul central al societății noastre, în strada Livezilor, nr. 1, sau direct la casieria parcării.

Se apropie Zilele Orașului Mioveni

Luni, 12 Iunie 2017 12:15

Cu ocazia aniversării a 532 de ani de la prima atestare documentară a localității, Primăria și Consiliul Local al orașului Mioveni împreună cu Centrul Cultural Mioveni și instituțiile din subordinea Consiliului Local vor organiza "ZILELE ORAȘULUI MIOVENI - 2017", în perioada 29 iunie - 2 iulie, după cum urmează:
# JOI - 29 IUNIE 2017
Ora 10.00 – Hramul Catedralei Sf. Apostoli Petru şi Pavel;
Ora 17.00 –  Centrul Cultural Mioveni

 

Ședință extraordinară de consiliu local, pe luna iunie, la Topoloveni

Luni, 12 Iunie 2017 12:14

Miercuri, 7 iunie 2017, la ora 14,00, consilierii locali din Topoloveni s-au întâlnit în ședință extraordinară de consiliu local, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, unde au dezbătut și aprobat noi proiecte de hotărâri, după cum urmează:
• Planul local de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole în orașul Topoloveni;
• Asocierea dintre UAT Topoloveni și UAT Căteasca cu privire la realizarea proiectului ”Construirea unei platforme de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd, oraș Topoloveni, jud. Argeș” în cadrul Programului Competitiv de Finanțare ”Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți”;

Comuna Bascov şi-a sporit parcul auto

Luni, 12 Iunie 2017 12:12

Comuna Bascov şi-a sporit parcul auto în ultimele săptămâni, prin achiziţionarea a două noi vehicule. Primul dintre acestea este un buldoexcavator Caterpilar, dotat cu tot ce trebuie pentru efectuarea lucrărilor în comună. Astfel, de acum înainte, Primăria Bascov nu va mai trebui să apeleze la firmele private de fiecare dată când are nevoie de un astfel de utilaj, aşa cum era obligată să o facă până acum. 

 

Ziua orașului Topoloveni: 1421 – 2017, 596 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARA

Luni, 12 Iunie 2017 12:11

CICLUL DE MANIFESTĂRI ORGANIZATE LA CASA DE CULTURĂ  ”PR. ION IONESCU” TOPOLOVENI:
• 15 iunie - ora 16.30 -  Serbare Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni
• 16 iunie - orele 09.00, 11.00 si 14.00 -  Serbare Liceul Tehnologic Topoloveni
• 17 iunie - ora 11.00 - ” Topoloveni Summer Tour” – ediția a III-a, concurs de mountain-bike

Vicepreşedintele CJ, Simona Brătulescu, îşi tratează migrenele cu… descântece!

Luni, 12 Iunie 2017 12:09

De foarte multe ori, viaţa de ales local poate că nu este chiar atât de uşoară. În sensul că nu este numai lapte şi miere, problemele judeţului ce ţin de jurisdicţia CJ Argeş nu încetează să apară în fiecare zi a săptămânii, iar aleşii noştri acumulează mult stres şi o încărcătură zdravănă de energii negative, iar câteodată au parte de… dureri mari de cap.

 

Ziua Învățătorului, omagiată la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 12 Iunie 2017 11:57

Primăria Orașului Mioveni, Centrul Cultural Educativ Mioveni și Inspectoratul  Școlar Județean Argeș în parteneriat cu mai multe Școli  Gimnaziale din județ, au organizat, marțea trecută, o festivitate oficială prilejuită de ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI.
În cadrul acestui eveniment a avut  loc o lansare de carte intitulată „Ghid  Metodologic”, precum și decernarea unor diplome de excelență.

Biroul Teritorial Pitești al instituției și-a mutat sediul în municipiul Pitești, str. Garoafelor nr. 6.

Luni, 12 Iunie 2017 11:52

Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului și-a mutat sediul în municipiul Pitești, str. Garoafelor nr. 6.   Punctul de reper cel mai apropiat pentru cetățenii care au nevoie de sprijinul instituției noastre este complexul alimentar din cartierul Eremia Grigorescu, noua locație fiind în fosta clădire a centrului de medicină sportivă. Accesul cel mai facil este de la Centrul de Diagnostic, pe strada Câmpineanu, traversând marcajul pentru pietoni și urmând calea spre complex.
Celelalte date de contact rămân neschimbate: telefon/fax 0248 211 101 și e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Programul de audiențe: luni-joi, între orele 9-16 și vineri între orele 9-12.

 

Salariile au crescut, dar criza de medici persistă în spitalele din Argeș

Luni, 12 Iunie 2017 11:46

# Dr. Stoiculescu:  „Lipsa de doctori nu pleacă de la salarii, ci din atmosfera creată în jurul lor”
Deși, începând cu acest an, au crescut salariile cadrelor medicale, în cele mai mari unități spitalicești din Pitești, Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie, continuă să persiste criza de medici. Cum salariul nu mai e principala problemă, în prezent, se consideră că lipsa acută de medici este cauzată în principal de lipsurile de la muncă și de presiunea mare pusă asupra acestora.

Neurochirurgul Mihalache se întoarce la Spitalul Județean Argeș

Luni, 12 Iunie 2017 11:43

# „Să dea Dumnezeu să vină cât mai repede”, spune șeful secției Neurochirurgie, dr. Mihai Popescu
Medicul George Mihalache de la Neurochirurgia Spitalului Județean Argeș a plecat, la începutul acestui an, în Anglia pentru a profesa, având un contract de muncă pe o perioadă de șase luni. Începând cu data de 1 iulie, neurochirurgul Mihalache este așteptat să se întoarcă la Spitalul Județean Argeș, fiind așteptat cu brațele deschise de către colegii săi. „Să dea Dumnezeu să vină cât mai repede”, spune șeful secției Neurochirurgie, dr. Mihai Popescu care ne-a confirmat întoarcerea colegului său la Pitești.

 

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni oferă servicii profesionale pentru toate tipurile de instalații electrice

Luni, 12 Iunie 2017 11:35

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL pune la dispoziția dumneavoastră, prin intermediul Serviciului de Iluminat Public, echipe de specialiști ce vă oferă servicii profesionale pentru toate tipurile de instalații electrice.
Dacă ești în căutarea unui electrician sau a unui prestator de servicii pentru execuția unor reparații electrice sau mentenanță electrică în orașul Mioveni sau în comunele limitrofe, noi suntem soluția ta!

O incursiune în epoca de început a Ţării Româneşti

Luni, 05 Iunie 2017 23:57

# În iulie, oraşul Basarabilor va găzdui, timp de trei zile, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească”
În perioada 7-9 iulie, în oraşul regal Curtea de Argeş se va desfăşura una din cele mai aşteptate şi apreciate evenimente culturale din judeţ,şi anume, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval,ce a luat naştere în urmă cu câţiva ani la iniţiativa actualului primar, Constantin Panţurescu, la vremea aceea având mandat de consilier local, a directorului Muzeului Municipal Curtea de Argeş, Ştefan Dumitrache şi a preşedintelui Casei de Cultură “George Topârceanu”, Cristian Mitrofan.

 

Delegaţie franceză în Mioveni

Luni, 05 Iunie 2017 23:55

O delegaţie de oameni de afaceri francezi s-a aflat, la jumătatea săptămânii trecute, în Mioveni, unde au purtat discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Au participat Didier Muller - Muller Vehicules Professionneles, Jean Yves Hergott - Visuol Technology, Fernand Mezer - C&QD, Patrick Royer- Modelage Mecanique Britsch, Dante Dominiques - Robotic Cover Concept ,  Olivier Piller - Thermo Est şi Monica Le  Bezvoet- consilier în inovare. Delegaţia s-a întâlnit cu primarul Mioveniului, Ion Georgescu, iar în cadrul discuţiilor oaspeţii s-au arătat interesaţi de oportunităţile economice existente la nivelul oraşului. Aflați pentru prima dată în Mioveni, aceştia au vizitat sediul Primăriei, Uzina Dacia-Renault și centrul civic al orașului.

Şeful interimar de la ISU Argeş a picat din nou examenul

Luni, 05 Iunie 2017 23:54

Pe 24 mai a avut loc examenul pentru ocuparea postului de inspector şef în cadrul ISU Argeş. S-au înscris trei candidaţi, aceştia fiind: maiorul Bogdan Olar, colonelul Cătălin George Pintescu-Grădinaru, fostul prim-adjunct al ISU Olt, şi locotenentul Ion Stelian Pătrulescu.  Locotenentul Pătrulescu a fost singurul dintre candidaţi care nu s-a prezentat la examenul final. În schimb, ceilalţi doi candidaţi au picat examenul. Actualul şef interimar al ISU Argeş, maiorul Bogdan Olar, a mai dat examen pentru acest post şi la sfârşitul anului trecut, nereuşind să treacă de proba interviului structurat pe subiecte profesionale. Nici de această dată nu a avut mai mult noroc, acesta

 

Din data de 1 iunie, Internet Wi-Fi GRATUIT în zona de picnic de la Făget

Luni, 05 Iunie 2017 23:50

Autoritățile locale și S.Ed.C. Mioveni au decis să vină în întâmpinarea celor care aleg să petreacă timpul liber la spațiul de picnic din cartierul Făget, oferindu-le o nouă facilitate – Wi-Fi GRATUIT! Începând cu 1 iunie 2017, cei care vor alege să vină în această locație, pot beneficia de noul serviciu. Zona de picnic Făget este administrată de către S.Ed.C. Mioveni, și este locul preferat al locuitorilor care doresc să-și petreacă timpul liber în natură, sau la un grătar. Condițiile oferite sunt foarte bune, spațiul fiind amenajat cu platforme din lespezi de piatră, grătare, spațiu de joacă pentru copii, spații verzi cu vegetaţie medie şi joasă, iluminat public şi spaţiu de parcare, toate puse gratuit la dispoziția locuitorilor de către administrația locală.
S.Ed.C. Mioveni - Alături de comunitate!

Cornel Ionică a probat pe străzile Piteștiului un nou autobuz electric

Luni, 05 Iunie 2017 23:48

După doi ani de la testarea primului autobuz electric în Pitești, săptămâna trecută,  pe străzile din municipiu a intrat în circulație, în probe, un autobuz electric polonez. Acesta este testat pe străzile Piteștiului până pe 6 iunie. În această perioadă, accesul pe aceste curse se va face gratuit. Având în vedere că municipalitatea are în vedere achiziționarea unui număr de 25 de autobuze electrice, accesând fonduri europene, se dorește testarea unor astfel de autobuze, astfel încât să se identifice cea mai bună soluție care poate fi implementată. Primăria Pitești şi conducerea Publitrans 2000 S.A. au adus și în Pitești autobuzul electric Solaris Urbino 12, câştigător al trofeului

 

Pagina 114 din 197

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea