Bani publici risipiți cu larghețe, expertize ținute, încă, la secret

Luni, 22 Mai 2017 22:59

# Reprezentanții CJ Argeș refuză desecretizarea expertizelor de la Molivișu. Motivul invocat: cercetarea penală în curs
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, refuză în continuare să dea publicității concluziile raportului de expertiză privind jaful pe bani publici făcut la Molivișu. Motivul este cercetarea penală în curs. Cel puțin așa susține noul șef al județului, deși, de un timp, nu prea îl mai crede nimeni. Că s-au furat bani, că s-au umflat indemnizații, toate acestea au fost, deja, probabil, anchetate, verificate. Cei implicați direct în proiect au fost, probabil, audiați. Atunci, de ce atâta secretomanie?

La Curtea de Argeş, exodul medicilor a ajuns la apogeu

Luni, 22 Mai 2017 22:58

# Pentru a atrage specialişti la spitalul din oraşul Basarabilor, primarul Panţurescu le oferă locuinţe de serviciu
După cum v-am mai relatat în urmă cu ceva timp, la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş există o lipsă acută de personal, fiind nevoie de personal pentru aproape toate specializările existente, la începutul acestei luni fiind scoase la concurs 16 posturi vacante.
Pentru a putea combate acest fenomen ce a luat amploare atât la nivelul oraşului Basarbilor, cât şi la nivel judeţean şi naţional, administraţia locală a oraşului regal a aprobat în ultima şedinţă de Consiliu local construcţia a 14 locuinţe dedicate personalului din cadrul unităţii spitaliceşti.

 

Edilul CGA monitorizează permanent calitatea apei din Câmpulung

Luni, 22 Mai 2017 22:57

Societatea care se ocupă cu tratarea şi furnizarea apei potabile din zona Muscelului, asigură în permanenţă monitorizarea şi prelevarea de probe din mai multe puncte ale reţelei de apă potabilă care este asigurată cetăţenilor. Rezultatele analizelor arată că probele prelevate sunt în conformitate cu legea calităţii apei.
Ca de fiecare dată, mostrele de apă recoltate sunt luate de pe ambele maluri ale râului Târgului, precum şi din zona Staţiei de tratare a apei Calea Pietroasă, sunt analizate

DEZINSECȚIE ȘI DERATIZARE ÎN MIOVENI

Luni, 22 Mai 2017 21:29

În perioada 22 – 26 mai a.c., la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare pe domeniul public, pe platformele pentru colectarea deșeurilor, în scările de bloc (subsol și casa scării), în gospodăriile individuale, în instituțiile de învățământ și în clădirile instituțiilor publice.
Serviciile menționate sunt realizate de firma SC Coral Impex SRL, şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 după un program unic, în aceeași perioadă pentru toți utilizatorii, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

 

Pentru a obține cel mai scăzut preț, Tribunalul Argeș își cumpără curent și gaze prin licitație

Luni, 15 Mai 2017 12:04

Tribunalul Argeș este, iată, o instituție care dorește - și știe – să facă economii. Recent, pe portalul public de licitații au fost atribuite două contracte, de furnizare gaze și de furnizare energie electrică, criteriul de atribuire fiind cel al prețului cel mai scăzut. Trebuie menționat faptul că la negocierea prețului la gaze s-au înscris șase firme, câștigătoare fiind declarată, pe data de 10 mai, ENGIE ROMANIA S.A., cu un preț oferit de 219.084 lei, sensibil mai mic decât cel estimat inițial de autoritatea contractantă, de 268.852 lei.

Sărbătorile Argeşului şi Muscelului ar putea fi ţinute la grădina de vară, dacă sunt finalizate la termen lucrările de reabilitare

Luni, 15 Mai 2017 11:59

Pentru sfârşitul lunii august, când va avea loc cel mai mare eveniment dedicat argeşenilor, şi anume, cea de-a XI a ediţie a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, conducerea Consiliului Judeţean şi-ar dori ca în acest an manifestările organizate cu prilejul acestui eveniment, sau poate chiar începând cu Festivalul Carpaţi, să aibă loc la grădina de vară a Piteştiului, dacă lucrările de reamenajare vor fi finalizate înainte de termen.

 

Nu au fost găsite nereguli la auditul cerut de Cristi Soare înainte de plecarea sa din Prefectură

Luni, 15 Mai 2017 11:51

După ce a reuşit să intre în topul celor mai longevivi prefecţi ai Argeşului, fostul reprezentant al guvernului în teritoriu, Cristian Soare, a dorit să plece împăcat din fruntea instituţiei pe care a condus-o timp de câteva luni, în perioada celui de-al doilea mandat şi a făcut o cerere către auditorul instituţiei de a evalua activitatea cabinetului său, la sfârşitul lunii martie, cu puţin timp înainte de schimbarea inevitabilă a acestuia din funcţie şi predarea ștafetei  social-democratului Emilian Dragnea.

Societatea Apă Canal 2000 participă la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est 2017

Luni, 15 Mai 2017 11:44

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va participa în perioada 15 - 17 mai 2017 la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est, care se va desfăşura la Bucureşti, Palatul Parlamentului. Forumul este organizat de Asociaţia Română a Apei, iar manifestările cuprinse în cadrul acestuia se adresează tuturor specialiştilor din domeniul apei, începând cu administratorii resurselor de apă, operatorii de alimentare cu apă şi canalizare şi nu în ultimul rând publicului larg interesat de îmbunătăţirea performanţelor tehnice şi manageriale ale sectorului.

 

Orașul Mioveni va semna un Acord de Înfrățire cu orașul Jinhua – provincia Zhejiang, China

Luni, 15 Mai 2017 11:41

În sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China, pe baza bunei relaționări între intituțiile de stat din cele două țări, orașul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul nemijlocit al Ambasadei R.P. Chineze la București, va semna un Acord de Înfrățire cu orașul Jinhua – provincia Zhejiang, precum și un Acord de Cooperare Internațional.
Evenimentul oficial va avea loc luni, 15 mai, în sala de ședințe a Primăriei orașului Mioveni, de la ora 10.00, fiind urmat de o serie de vizite la mai multe obiective economice și culturale de pe raza orașului, dar și din județ.

Lidia Buble și Sandra N vor cânta, pe 28 mai, la Ziua Comunei Bradu

Luni, 15 Mai 2017 11:32

Noul primar al comunei Bradu, Dan Stroe, pregătește intens sărbătoarea comunei, sărbătoare la care dorește să adune, prin înțelegere și voie bună, toate taberele care, până mai ieri, se războiau.
Dan Stroe: ”Îmi doresc să fie o sărbătoare fără politică, o sărbătoare fără campanii electorale. În fond, ziua este dedicată locuitorilor comunei, așadar, aceștia trebuie să fie în prim plan, să se simtă bine. Pentru configurarea echipei care va urca pe scenă m-am consultat cu mai mulți colaboratori și am decis să alegem o combinație echilibrată între muzica ușoară și cea populară.”

 

Delegație din Germania la Prefectura Argeș

Luni, 15 Mai 2017 11:30

Săptămâna trecută, Instituția Prefectului - județul Argeș a găzduit o delegație formată din 26 de membri, reprezentanți ai unor formațiuni politice, ONG-uri din domeniul muncii și protecției sociale, instituții și autorități publice locale din orașul Munchen, Germania.
Vizita cu caracter informativ își propune cunoasterea aplicată a contextului socio – economic din care provin românii ce apartin etniei rome, care migreaza in Germania, în orașul Munchen,  in cautarea unor conditii mai bune de trai, pentru a se putea astfel identifica soluții pe termen lung în vederea prevenirii emigrării în masă  pe fondul sărăciei și lipsei de perspectivă.

Direcțiile Agricole Județene sprijină personalul APIA în activitatea de depunere a cererilor de plată

Luni, 08 Mai 2017 13:56

Pentru buna desfășurare a procesului de depunere a cererilor de plată la nivelul întregii țări, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a dispus măsuri de sprijin din partea Direcțiilor Agricole Județene (DAJ-uri), în vederea asigurării prezenței potențialilor beneficiari la centrele locale/județene ale APIA.
În acest sens, specialiștii din cadrul Direcțiilor Agricole Județene comunică în permanență cu fermierii și cu unitățile administrativ teritoriale, fiind repartizați pe localități, iar acolo unde identifică beneficiari care se află în imposibilitatea de a ajunge la centrele APIA, vor pune la dispoziție transport pentru a depune cererile și vor acorda suport tehnic pentru completarea acestora, respectându-se astfel termenul limită de 15 mai 2017.

***

La APIA se lucrează și în week-end!

# Fermierii sunt așteptați la sediile locale ale APIA pentru a depune cererile unice de plată pentru anul 2017

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2017.
Pentru a veni în sprijinul fermierilor, în weekend-urile următoare, respectiv 06 – 07 mai și 13 - 14 mai, sediile APIA județene/locale vor funcționa după programul de lucru normal. În ce privește situaţia depunerii Cererilor unice de plată, până la data de 02 mai, ora 12:30, avem înregistrate în baza de date un număr de 652.388 cereri pentru o suprafaţă de 4.093.024,61 hectare, conform Anexei. Adresăm pe această cale rugămintea ca potenţialii beneficiari ai sprijinului financiar să respecte programarea la care au fost invitați să depună Cererea unică de plată, iar cei care nu au reușit să se prezinte la data programată să contacteze de urgență Centrul județean/local APIA.
Fermierii care nu vor depune cererile până la data de 15 mai a.c. nu vor putea beneficia de subvenţii.

 

Ghinion cu repetiție! Procesul pentru platforma industrială dintre Curtea de Argeș și Valea Iașului se prelungește, tot din cauza expertului

Luni, 08 Mai 2017 13:53

Au trecut mai mult de trei ani de când, în sălile Tribunalului Argeș, se judecă dosarul de grănițuire dintre comuna Valea Iașului și municipiul Curtea de Argeș. Comuna  Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului Curtea de Argeș, în baza unor acte din anii 1960. Zona este de o importanță strategică, aici aflându-se platforma industrială a orașului, cu marii ei agenți economici, în frunte cu Fuchs. În joc este o suprafață de 140 ha. În plus, pe lângă  zona industrială  a municipiului, pe care Primăria Valea Iașului o cere în instanță, dacă va avea câștig de cauză, vor trece către comuna învecinată și gospodăriile de pe strada Vasile Lupu, împreună cu cele aflate vizavi de Electroargeș, dar și cu cele de pe partea dreaptă a străzii Fântânele, până la podul către Valea Danului.

Noua organizare a culturii argeșene dă, deja, roade

Luni, 08 Mai 2017 13:30

# Șefii de cămine culturale i-au umplut de respect pe mai marii Consiliului Județean Argeș, lipsind de la prima întâlnire oficială
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședinta Simona Brătulescu au participat marți, 2 mai a.c., la prima întâlnire a directorilor de cămine culturale și de case de cultură din județ cu noua conducere a Centrului Cultural Județean, respectiv cu directoarea interimară Araxy Negoșanu și Cătălin Oancea, director adjunct.

 

Studenţi români şi olandezi în vizită la Staţia de Epurare Piteşti

Luni, 08 Mai 2017 11:40

Vineri, 5 mai 2017, societatea Apă Canal 2000 a fost gazda unei delegaţii româno-olandeze, alcătuită din studenţi şi profesori, care a vizitat Staţia de Epurare Piteşti. Această vizită se înscrie în acţiunile cuprinse în cadrul programului WETSKILLS. Programul WETSKILLS, organizat cu sprijinul Ambasadei Olandei în România şi în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, este dedicat viitorilor profesionişti în domeniul apei şi are incluse o serie de acţiuni de documentare şi de lucru în echipe mixte româno-olandeze în perioada premergătoare desfăşurării competiţiei din cadrul Forumului Regional al Apei Dunăre Europa de Est.

Orașul Mioveni și S.Ed.C Mioveni au oferit premii în cadrul Salonului Inovației și Creativității

Luni, 08 Mai 2017 11:35

În perioada 4 - 5 mai s-a desfășurat Salonul Inovației și Creativității Elevilor din Județul Argeș, găzduit de sediul central al Universității din Pitești, eveniment unic în județul nostru, la care au participat peste 1.000 de participanți – elevi expozanți și profesori coordonatori. Lucrările au fost împărțite în 20 de domenii tematice, lucrările, 680 la număr, fiind analizate apoi de un juriu din care au făcut parte profesori din mediile universitar și preuniversitar, și a fost prezidat de Ministrul Cercetării și Inovării, prof. univ. dr. ing. Șerban Constantin Valeca. Prima ediție a SICEA, al cărui obiectiv principal l-a reprezentat stimularea elevilor pentru creație, inovație și inventică, a fost rezultatul

 

Primarul Mioveniului, premiat de Asociația Orașelor din România

Luni, 10 Aprilie 2017 13:55

În perioada 2-4 aprilie, primarul Ion Georgescu  a participat la cea de-a 25-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Pe agenda reuniunii s-au aflat printre altele, descentralizarea, autonomia locală şi întărirea capacităţii administrative. Evenimentul  a reunit peste 100 primari şi alţi participanţi din oraşele din întreaga ţară şi principalii parteneri de dialog din cadrul ministerelor şi comisiilor parlamentare. În cadrul evenimentului, primarul Ion Georgescu a primit distincția ”Performanță și succes în administrația publică locală”.
”Dedic, în primul rând, acest trofeu cetățenilor orașului și echipei din cadrul Primăriei Mioveni, alături de care am muncit pentru a obține, cu satisfacție deplină, aprecierile reprezentanților administrației publice centrale și a conducerii AOR”, a declarat edilulul din Mioveni.

Pentru comuna Rociu, anul 2017 se anunță extrem de bogat în investiții

Luni, 10 Aprilie 2017 13:46

Pe parcursul acestui an, administraţia locală a comunei şi-a propus o serie de proiecte, o bună parte din investiţii fiind finanţate cu ajutorul fondurilor europene și fondurilor guvernamentale. Edilul comunei, Aurel Bălășoiu, împreună cu echipa sa de specialişti din cadrul primăriei, demonstrează astfel că Rociu este una dintre cele mai eficiente administrații din județ la absorbţia fondurilor europene. Strategia de dezvoltare locală a comunei Rociu pentru accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice îşi propune ridicarea nivelului de trai al populației.

 

Inițiativă curajoasă a edililor localității. Cadastru gratuit pentru locuitorii din Corbi

Luni, 10 Aprilie 2017 13:45

Din data de 28 Martie 2017, OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ ARGEȘ a demarat, cu sprijinul PRIMĂRIEI Comunei CORBI, etapa de publicare a documentelor tehnice ale cadastrului din cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică realizate, în conformitate cu Ordinul Directorului General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1158 / 22.09.2016, în Comuna Corbi, Sectorul cadastral nr. 1 din punctul Piculet – Vârtop, sat Jgheaburi (tarlaua/sola 18), în temeiul art. 9 alin. 341 din Legea cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată. Afișarea documentelor tehnice ale cadastrului se va realiza pe o perioadă de 60 de zile la sediul Primăriei Corbi din localitatea Corbi.

În sfârșit, Regia Județeană de Drumuri Argeș va lucra cu ”sculele” proprii

Luni, 10 Aprilie 2017 13:41

# Au fost atribuite licitațiile pentru autobasculante și pentru trailerul de mare capacitate ce vor asigura nevoile de transport ale RAJD Argeș
În sfârșit, după lupte... seculare (care chiar au durat câțiva ani!) Regia de Drumuri Argeș reușește să își aducă în patrimoniu câteva mașini de tonaj mare cu care să pună, în mod serios, la treabă Stația de Asfalt de la Căteasca. Și nu numai. Licitația organizată de autoritatea contractantă – Consiliul Județean Argeș a vizat achiziționarea de 

 

Pagina 116 din 197

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea