Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş - întâlnire cu contribuabilii persoane fizice și juridice

Luni, 13 Februarie 2017 12:10

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza în data de 15 februarie 2017, ora 12,00, in sala de sedinte a institutiei (mezanin I, corp B, capacitate 160 locuri) o intalnire cu contribuabilii persoane fizice și juridice, la care se vor prezenta:

CSM a scos la concurs posturi de judecător şi procuror în Argeș

Luni, 13 Februarie 2017 11:36

Consiliul Superior al Magistraturii organizează, în perioada 7 februarie – 22 mai, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, concursul de admitere în magistratură 2017. Înscrierile se fac până în 28 februarie. Sunt scoase la concurs 85 de posturi de judecător la judecătorii, respectiv 43 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Trei posturi sunt pe raza de activitate a Curţii de Apel Piteşti. Un post de judecător Curtea de Apel Piteşti – Judecătoria Horezu şi două posturi de procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti: Parchetul de pe lângă Judecătoria Costeşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti. La concursul de admitere în magistratură se pot înscrie persoanele licenţiate în drept, cu vechime în specialitate de cel puţin 5 ani.

 

ITM Argeş a efectuat 155 de controale în luna ianuarie 2017

Luni, 13 Februarie 2017 11:34

# Trei dosare penale pentru angajatori care foloseau peste 5 muncitori la negru

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară activitate fără forme legale, ITM Argeş a efectuat un număr de 155 de controale. Astfel, la 4 angajatori au fost depistate ca lucrând fără forme legale de angajare un număr de 21 de persoane.
În urma acestor controale au fost  aplicate 8 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 34.500lei.  La 3 angajatori au fost găsite peste 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare.  În acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală conform prevederilor art.264 alin 4 din Codul Muncii, republicat. Deficienţele constatate în urma controalelor:

Un milion de euro pentru construcția noului drum Moșoaia-Pitești

Luni, 13 Februarie 2017 11:15

Administrația locală din Moșoaia, condusă de către primarul Florea Ene, se poate bucura de încă o reușită în această perioadă. Recent, pe lângă alte proiecte la fel de ambițioase ce vor fi implementate înviitorul apropiat, edilul Florea Ene se poate lăuda că a reușit accesarea a nu mai puțin de un milion de euro pentru construcția noii artere de circulație ce va lega D.N. Pitești-Drăgășani de drumul Pitești-Băbana.

 

Au început înscrierile la Târgul de Mărţişor de la Mioveni

Luni, 13 Februarie 2017 11:05

În perioada 24 februarie – 9 martie a.c., Primăria oraşului Mioveni va organiza prima ediţie a Târgului de Mărţişor – Mioveni 2017, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Târgul își propune să aducă în atenția publicului cumpărător și alte categorii de mărțișoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat ori cel de tip floral. Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, până în prezent s-au înscris 24 de comercianţi. Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 20 februarie. Înscrierile se pot face la Registratura Primăriei orașului Mioveni, prin e-mail la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , şi prin fax 0248/260.500. Informaţii suplimentare la numărul de telefon:0348/455.111. Evenimentul este organizat de Consiliul Local şi Primăria oraşului Mioveni.

În ianuarie, inspectorii DSVSA au confiscat carne în valoare de 208.589 lei

Luni, 13 Februarie 2017 09:09

În cursul lunii ianuarie, DSVSA Argeș a efectuat 318 controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor și a sănătății publice, la unități cu profil restaurant, bufet, fast-food, pizzerii - 36 controale, abatoare 3 controale, fabrici de preparate carne 1 control, ferme porci 8  controale, ferme bovine 1 control, ferme găini 1 control, stupine 1 control, depozite alimentare 28 controale, carmangerii 3 controale, măcelarii 2 controale, cantine două controale, pescării 3 controale, unități industrie alimentară 7 controale, unități industrie lapte 4 controale, super/hipermarket-uri 11 controale, magazine alimentare 68 controale, etc.

 

Primul ministru al României a promis finanțare pentru Spitalul Mioveni

Luni, 13 Februarie 2017 09:07

După cum se știe și se simte zilnic, sistemul de sănătate din Argeș este în suferință. Spitalele locale traversează atât o criză de personal, cât și una de credibilitate. Mulți argeșeni preferă să facă orice altceva decât să intre într-un spital din județ. Iată însă că se vede – cel puțin pare că se vede – luminița de la capătul tunelului. Șefii CJ Argeș au reafirmat, săptămâna trecută, că reabilitarea Spitalului Județean Argeș este una din prioritățile zero. De asemenea, speranțe mari vin de la Mioveni, unde se ridică, de jos, un spital nou, care, cel mai probabil, va deveni stindardul sistemului de profil din județ.

Reabilitarea canalizării şi înfiinţarea unei staţii de epurare în zona centrală a comunei Stâlpeni

Luni, 13 Februarie 2017 08:53

Săptămâna trecută a fost atribuit contractul de construire a unei stații de epurare la Stâlpeni, în zona blocurilor din centrul comunei.Contractul prevede și înlocuirea vechii rețele de canalizare din zonă. Câștigătoare a licitației a fost declarată firma Acvafor Proiect S.R.L. din Pitești, care s-a angajat să efectueze lucrările respective cu puțin peste 14 miliarde de lei vechi.

 

Regia Județeană de Drumuri caută șef pentru stația de asfalt de la Căteasca

Luni, 13 Februarie 2017 08:50

# Se cere experiență de minim un an ca șef de stație mixturi asfaltice
E clar. Se mișcă. După punerea în funcțiune, în vara anului trecut, a stației de asfalt amplasate lângă primăria din Căteasca și după achiziționarea, recent, a laboratorului de analize, șefii de la drumuri județene caută director. Acesta va trebui să fie absolvent de studii superioare tehnice, să aibă competențe manageriale și, important, să aibă experiență de cel puțin un an într-o funcție similară.

Universitatea din Pitești va primi fonduri pentru construcția unui nou cămin studențesc

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

În cadrul primei sale conferințe de presă de anul acesta, rectorul Dumitru Chirleșan a anunțat că instituția ce se află sub conducerea sa va primi fonduri de la Ministrerul Dezvoltării pentru a construi un cămin destinat studenților ce nu provin din Pitești.  Confortul pe care îl va oferi tinerilor noua construcție se va ridica la standardul unui hotel de trei stele. De asemenea, Universitatea din Pitești a fost selectată de către minister pentru a putea benefcia de aceste fonduri, fiind în țară 30 de unități de învățământ universitar ce au fost incluse în acest program.

 

Fostul șef al AJOFM Argeș, Iulian Nicolae - nu face ”penale”, doar civile și comerciale

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

Fostul șef al A.J.O.F.M. Argeș încearcă să își atragă viitori clienți pe care să îi reprezinte în fața instanțelor de judecată, în ideea de a-și crea o notorietate mai mare în calitate de avocat, având în vedere că nu mai are foarte multe opțiuni la dispoziție de când s-a retras din mediul politic. Astfel, fostul secretar al PNȚCD Argeș, își ”racolează” clienții prin începerea unei simple conversații pe  cunoscuta rețea de socializare Facebook, în care acesta își oferă adresa și numărul de telefon, alături de câteva mici detalii despre prestațiile pe care dorește să le ofere publicului larg interesat de serviciile sale, bineînțeles în calitate de avocat, cu mențiunea că poate fi contactat când este nevoie de el:

Unii amendați, alții premiați! Primarul din Budeasa a găsit soluție pentru a premia, la sfârșitul anului trecut, 330 de elevi

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

# Arm Comp și Eftec România, cele două companii care au sponsorizat cadourile oferite de Primărie

Curtea de Conturi a făcut, anul trecut, ravagii în rândul administrațiilor publice locale, imputând primarilor sumele cu care aceștia au cumpărat cadouri pentru sărbătorile copiilor din comună. Iată, însă, că există soluții pentru ca tradiția să continue. Unul din cei care s-au descurcat, legal, pentru a putea aduce bucurie copiilor de sărbători a fost Mihai Nicolae Rachieru, primarul localității Budeasa: ”Nu am apelat la niciun leu din banii instituției. Cele 330 de pungi cu cadouri cu fost cumpărate cu banii proveniți din două contracte de sponsorizare. Este vorba de doi agenți economici din localitate, Eftec România și Arm Comp, care au dorit să se implice în această frumoasă acțiune. Celor doi le mulțumesc și pe această cale pentru frumosul gest!”

 

Comuna Slobozia a fost gazda celei mai importante conferinţe pentru fermieri. Vedetele dezbaterii: TOMATELE

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

Comuna Slobozia, unul dintre punctele importante pe harta agricolă a zonei de sud a județului, a fost gazda unei conferinţe pe teme dedicate fermierilor. Reuniunea a adus la aceeaşi masă factori decizionali, primari dar mai ales fermieri.

Medgidia și Mioveni - singurele orașe din România care au primit Certificatul “Partener de 12 stele” la Strasbourg

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

Pentru al doilea an consecutiv, Orașul Mioveni a primit Certificatul European “Partener de 12 stele”, distincție acordată în cadrul Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, care s-a desfăşurat în Franța, la Palatul Europei din Strasbourg, în data de 30 ianuarie.
Evenimentul a marcat Reuniunea Anuală de prezentare a proiectelor dedicate Săptămânii Europene a Democraţiei Locale. Astfel, la această reuniune au participat doar oraşele europene care au organizat evenimentul SEDL în anul 2016, aici participând reprezentanţi din Ucraina, Suedia, Turcia, Cehia Polonia, Portugalia, Albania, Franţa, Italia și România. Țara noastră a fost reprezentată de doar trei orașe - Râmnicu Vâlcea, Medgidia și Mioveni.

 

Câmpulungenii au datorii de peste 30 de miliarde lei la Edilul CGA

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Nici până la acest moment muscelenii nu au reușit să își achite datoriile față de servciul de furnizare al apei potabile; astfel, societatea Edilul CGA din Câmpulung are de recuperat peste 30 de miliarde lei de la abonații săi, fie că vorbim de persoane fizice, juridice ori societăți comerciale.
În capul listei datornicilor se află asociațiile de proprietari din oraș, având restanțe ce însumează 2.042.295,46 lei, din care suma de 171.132,35 lei reprezintă penalitățile de întârziere. Pe locul doi în topul datornicilor la Edilul CGA se situează persoanele fizice ce dețin apartamente în Câmpulung, aceștia înregistrând un debit restant total de aproximativ 395.000 lei, de unde 50.000 lei reprezintă penalitățile de întârziere.

Controale inopinate în barurile și cluburile din Pitești, după incendiul de la Club Bamboo

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Inspectorii ISU Argeș, altături de polițiști și jandarmi au desfășurat în această perioadă mai multe verificări în câteva locații din Pitești ce desfășoară activități cu public numeros, având în vedere ultimul incident nefericit ce a avut loc într-un club exclusivist din Capitală, în urmă cu câteva săptămâni.

 

Interviu cu Gheorghe Voicu, primarul comunei Bârla: ”Am demarat procedurile pentru înființarea în Bîrla a unui Centru de Permanență Medicală”

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:27

Născut și crescut în Bîrla, absolvent a două facultăți (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti și  Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti), Gheorghe Voicu este, așa cum am mai scris, singurul primar de pe valea râului Cotmeana care nu este înregimentat politic la PSD.  PNL-ist cu ștate vechi, a reușit, iată, să penetreze, singular, supremația marelui partid roșu din zonă. 

Șerban Valeca a umplut Mica Unire de respect, președintele PSD Argeș a participat la momentul solemn în blugi și geacă ”pinguin”

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:39

Deși deloc ”pinguin” în politică, din contră, președintele PSD  Argeș a reușit, totuși, să o dea serios în bară, săptămâna trecută. La momentul solemn care a marcat, în Pitești, Mica Unire, senatorul PSD a sosit îmbrăcat fix ca pentru cumpărături din piață sau, ca să fim mai răi, pentru dus gunoiul. După care s-a postat, modest, în centrul grupului PSD, flancat de primarul Cornel Ionică (la costum negru, palton negru, eșarfă tricoloră) și de președintele CJ Argeș, Dan Manu, cel din urmă fiind costumat, deasemenea, corespunzător. Noroc cu vicele Mânzână, a cărui pălărie mândră a atras, curând, majoritatea privirilor, mai ales că scandalul acoperiților din instituțiile de stat e în toi... S.V.

 

Pentru rezultatele bune și munca depusă, vicepreședintelui C.J. Argeș, Ion Mânzână, i-a fost luată mașina de serviciu

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:38

Dusterul alb cu numărul AG 02 JUD este mai cunoscut, în județ, decât, odată, calul lui Caligula, cel din urmă făcut senator și în fața căruia se prosternau, mai mult de nevoie, romanii. Ei bine,  și în fața Dusterului alb se prosternau argeșenii, știind că, la volan, sub o pălărie mare, de zile mari, se afla și mai marele vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână.

Topoloveni - ședință de consiliu local, ianuarie 2017

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:33

Joi, 26 ianuarie 2017, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali din Topoloveni s-au întâlnit în ședința ordinară a consiliului local pe luna ianuarie.
Pe ordinea de zi au fost, spre aprobare, următoarele proiecte de hotărâri, inițiate de primarul Gheorghiță Boțârcă:
• Raportul de activitate al Serviciului Public ”Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc ” al orașului Topoloveni, pe anul 2016;
• Programul activităților culturale ale Bibliotecii Orașului Topoloveni, pentru anul 2017;

 

Pagina 121 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea