Iată ce comune primesc bani din cei 21 de miliarde ai C.J. Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

Situație cu întorsături de ultimă oră la Consiliul Județean Argeș, determinată de alocarea sumei de 21 miliarde lei vechi disponibili pentru investiții. Deși, până la ședința de joia trecută, pe site-ul instituției a fost publicată o listă, chiar în plen s-a anunțat modificarea acesteia, pe alocuri (și prin punctele esențiale). Astfel, realocările au fost în unele cazuri mici (Șuici a primit încă 10.000 lei față de cei programați inițial) sau ceva mai mari, cum este situația comunei Rucăr, căreia i s-au tăiat toți cei 75 mii lei alocați inițial. Iată, mai jos, tabelul cu sumele alocate.

Click AICI pentru a vizualiza lista

Președintele CJ Arges, vizite inopinate la Stâlpeni, Mihăiești și Câmpulung

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

Marți, 22.11.2016, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu a efectuat o vizită în județ, în localitățile Stâlpeni și Mihăiești, dar și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfântul Nicolae” Câmpulung și Centrul de Tip Rezidențial pentru Copii cu Dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități Câmpulung.
La Stâlpeni, primarul Gabi Șerbănoiu dorește să finalizeze investițiile în școli. Aici mai există încă o școală și o grădiniță care nu au toaletele în interior, toate celelalte unități școlare din Stâlpeni fiind însă puse la punct din acest punct de vedere. Tot aici mai sunt necesare fonduri și pentru a se realiza recepția finală la o punte pietonală.

 

Orașul Mioveni este unul dintre cele mai active din Europa

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:56

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale (SEDL) este un eveniment european anual coordonat de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale prin care autorităţi locale, organizaţii şi asociaţii din cele 47 state membre ale UE organizează activităţi pentru a promova şi dezvoltă participarea civică la nivel local.
Oraşul Mioveni a participat cu activităţi SEDL pentru prima data în anul 2015, obţinând pentru acestea diploma "Oraş de 12 stele".
De asemenea, anul acesta a organizat activităţi tematice în perioada 10-16 octombrie.

Noua clădire multifuncțională de la Făget, aproape gata

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:55

# Pe lângă activitățile cultural-educative, în clădire vor mai funcționa o grădiniță și un dispensar.
Administraţia publică din Mioveni se pregăteşte de inaugurarea unui nou obiectiv de investiţii. Este vorba de Centrul Multifuncțional de la Făget
Potrivit conducerii Primăriei, în prezent se mai lucrează doar la amenajările interioare, la relocarea unei fântâni publice care va funcționa în fața clădirii și la consolidarea malului dinspre drum, unde se realizează și o rigolă de colectare a apelor pluviale.

 

Primarul din Băbana, mulțumit de ajutorul venit de la CJ Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:50

# Bebe Ivan: ”Am săpat, în comună, puțul cu cel mai mare debit din zona Cotmeana!  (...) Mulțumesc conducerii CJ Argeș, au altă stofă decât precedesorii lor…”

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, a devenit spaima oficialilor din Consiliul Județean Argeș. E drept, comuna pe care o păstorește e săracă, așa că, obligatoriu, are nevoie de sprijin financiar de la centru. Să nu dea, însă, Dumnezeu, să primească alții fonduri înaintea sa, că e urgie! Șefii de la Casa Albă sunt nevoiți să se încuie pe dinăuntru și să pună secretarele să mintă, pentru că, imediat, edilul din Băbana vine să îi certe.

La Bascov se lucrează intens la finalizarea lucrărilor de investiții

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:49

La doi ani după inundaţiile devastatoare care au lovit Bascovul, continuă lucrările de remediere a infrastructurii afectate de apele dezlănţuite.
Majoritatea drumurilor şi podurilor care au suferit avarii în urma potopului din iulie 2014 au fost reabilitate şi reparate în perioada imediat următoare calamităţilor, având prioritate cele care deserveau mai multe familii şi de care depindea accesul la zeci de gospodării.
În cursul lunii octombrie, au fost demarate lucrările de construire a unui pod pe Aleea Constantinescu, pod care asigură locuitorilor accesul la proprietăţile aflate de cealaltă

 

Lovitură spectaculoasă, de peste 100 miliarde lei vechi, dată de primarul din Poiana Lacului

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:41

Primar de cinci mandate, toate adjudicate fără drept de apel, Ion Dumitrache a demonstrat, și în vara acestui an, că este apreciat de locuitorii din Poiana Lacului. Deși mulți se relaxează după ce câștigă alegerile, noul – dar vechiul – primar al comunei turează, iată, motoarele încă de la început. Drept pentru care a reușit, în prima parte a lunii noiembrie, să semneze, la Ministerul Dezvoltării, un contract de finanțare nerambursabilă de circa 2 milioane de euro. O sumă ce se ve vedea, imediat, în contul de bunăstare al localității sale. Primarul mai vânează, spre sfârșitul acestui an, o finanțare asemănătoare, care ar putea să resolve, odată pentru totdeauna, problema asfaltului din Poiana Lacului.

ADP Pitești va moderniza locurile de joacă din oraș

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:29

# Suma ce va fi cheltuită este estimată la 23 miliarde lei vechi
Administrația Domeniului Public Pitești își propune, pentru viitorul apropiat, să renoveze și să modernizeze locurile de joacă ale municipiului. Este vorba atât de achiziția de echipamente noi pentru dotarea acestor locuri, cât și de lucrările de nivelare a terenurilor, dar și amenajarea corespunzătoare a acestora. Suma estimată, fără TVA, este de 2.330.826 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 decembrie 2016.
Andreea STOICA

 

Consiliul Județean Argeș merge, din nou, cu avariile aprinse!

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:23

# La Regia de Drumuri încă nu s-au finalizat licitațiile pentru deszăpezire!

Dumnezeu, zilele acestea, parcă s-a născut în Argeș. Pentru că, pe cât de nepregătiți ne-a prins anotimpul rece, pe atât de frumoasă este, încă, vremea. De fapt, iarna ne-a prins nepregătiți pe noi, argeșenii, mai ales la… specialiști, la conducători. Pentru că, din nou, aceștia nu știu că iarna nu-i ca vara, și au întârziat, aproape criminal de mult, lansarea licitațiilor pentru întreținerea, în anotimpul rece, a drumurilor județene.

Șefii CJ Argeș și Sibiu, rezervați față de Memorandumul privind crearea Parcului Național Munții Făgăraș

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:14

# Memorandumul ar putea duce la blocarea proiectelor autorităților locale din zona viitorului parc național, în care s-au investit resurse materiale importante

În ședința de Guvern din data de 14.09.2016, a fost aprobat Memorandumul cu tema ”Crearea Parcului Național Făgăraș”, fapt de care Consiliul Județean Argeș a fost înștiințat prin adresa nr. 6875/12.10.2016, fără a fi precizate limitele și consecințele declarării zonei ca parc național asupra investițiilor autorităților publice, locale și județene, aflate în derulare și asupra comunităților locale din zonă, dat fiind faptul că județul Argeș deține cea mai întinsă suprafață din Munții Făgăraș, dar mai ales că se dorește dezvoltarea turismului și a infrastructurii adiacente.

 

Primarul din Băbana își ceartă consătenii pe internet (2)

Luni, 14 Noiembrie 2016 23:06

# Bebe Ivan: ”Am fost personal şi am rămas surprins: în Manolești, doar patru familii au dat saci cu deşeuri, ceilalţi s-au ascuns prin fundul curţilor de mine” # Bebe Ivan: ”Rog plătiţi taxa iluminat! …în Băjeneşti toate becurile s-au ars, şi automatul de aprindere, nu am încasat cât am plătit pe aceste componente.”

Așa cum am mai scris, Bebe Ivan, reales pentru a patra oară, cu o largă majoritate în fruntea comunei Băbana, nu se sfiește, pe internet, dar și în revista locală, ”Reflector de Băbana”, să își laude consătenii. Atunci când copiii din localitate obțin rezultate frumoase, atunci când un preot sau un învățător au inițiative lăudabile, edilul șef al

S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă va reabilita strada Găvenii

Luni, 14 Noiembrie 2016 23:04

# Economii importante. Valoarea contractului se ridică la 799.146 lei, 57% față de prețul estimat

La Piteşti vor începe lucrările de reabilitare pe strada Găvenii, care leagă zona de nord a oraşului cu Calea Depozitelor. Este vorba de reabilitare rutieră pe o lungime de 678 m. Pentru acest proiect, inițial, Administrația Domeniului Public a prevăzut suma de 1,7 milioane lei. Investiţia presupune aşternerea unui nou covor asfaltic şi reabilitarea trotuarelor. Lăţimea actuală a străzii va fi menţinută.

 

Cinci milioane de mere pentru școlarii din Argeș!

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:53

# Programul, derulat prin Consiliul Județean, va costa 17 miliarde de lei vechi

Se simte ceva! Da, chiar se simte, pentru că, după cum se va vedea mai jos, elevii din Argeș, anul acesta, au șanse mari să vadă primele mere – după un an de absență/abstinență din program.
Anul trecut, mărul a reușit, în mod total, să înfrângă în cadrul programului, într-o   brambureală incredibilă. Licitație, contestație, etc., până aproape de închiderea cusurilor… Licitația a fost atribuită în 03.06.2015, anunțul de atribuire a fost publicat în data de 07.06.2016. Atenție!!! Pentru anul școlar 2015-2016!!! Merele nu au mai

Concurs la Consiliul Județean pentru trei districte de drumuri

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:05

# Ca să intre numai cine e competent, candidații pentru șefi de district dau un oral în fața comisiei de la Regia de Drumuri Argeș
Consiliului Județean Argeș, prin Regia Județeană de drumuri din subordine scoate la concurs trei posturi vacante de șpef de sitrict de drumuri. Este vorba de districtele de la Pitești, Căteasca și Băjești.
După cum se vede, este vorba de cel puțin două zone fierbinți, Pitești și Căteasca, zone ce au nevoie de o mână de fier. Pentru că șeful de district este cel care coordonează toate acțiunile de informare dar șpi de intervenție aferente zonei de responsabilitate, coordonează lucrările de reparații și întreținere ale drumurilor județene și podurilor din aria sa.

 

Orașul Mioveni are un nou simbol

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:02

# Stema este cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc în comunitatea respectivă și simbolizează tradiţiile precum şi realităţile economice şi social-culturale locale specifice

Orașul Mioveni are un nou simbol, unic și reprezentativ pentru locuitorii din această comunitate. Considerată drept adevărata imagine a unei localități urbane, stema este blazonul şi cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc în comunitatea respectivă și simbolizează într-o formă concentrată, tradiţiile istorice, precum şi realităţile economice şi social-culturale locale, specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Măsuri de protecție a instalațiilor împotriva înghețului la Mioveni

Luni, 14 Noiembrie 2016 21:40

Apropierea sezonului rece face necesară luarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea îngheţului la instalaţiile de apă. În acest sens, conducerea S.C S.Ed.C Mioveni SRL atrage atenţia clienţilor săi că trebuie să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii fizice a căminului de apometru, a contorului/aparatului de măsură de apă şi a vanelor ce echipează branşamentul împotriva îngheţului.
Orice reparaţii şi orice înlocuire de contor a cărui deteriorare se datorează unei funcţionări anormale în condiţii de îngheţ sunt efectuate de operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

Mioveni. Ambasadorul Chinei în România a participat la deschiderea oficială a cursurilor de limba chineză

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:55

Marţi, 1 noiembrie a.c., Excelenţa Sa Xu Feihong, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, a efectuat o vizită de câteva ore în oraşul Mioveni.
La ora 12, ambasadorul Chinei a fost primit la sediul Primăriei Mioveni de către primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Mânzână şi senatorul Șerban Valeca, după care delegaţia s-a deplasat pe şantierul noului spital din oraș (aici va exista un Centru de Medicină Tradiţională Chineză).

Ambasadorul Sloveniei, în vizită la Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:55

Miercuri,  2 noiembrie a.c., ambasadorul Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, a efectuat o scurtă vizită în orașul Mioveni. Acesta a fost primit şi însoţit pe parcursul vizitei de edilul oraşului Mioveni, Ion Georgescu. Pe lista obiectivelor vizitate s-a aflat Primăria oraşului, Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" Mioveni, Centrul Cultural Mioveni şi Automobile Dacia-Renault. La finalul vizitei, ambasadorul a promis ca va reveni foarte curând la Mioveni și că își dorește un parteneriat cu administaţia de la Mioveni.

 

Primăria Pitești bagă mâna în cont pentru câteva poze reușite

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:54

# Concurs de fotografie: „Imagini reprezentative din Pitești”

Primăria Municipiului Pitești organizează concursul de fotografie „Imagini reprezentative din Pitești”, în vederea încurajării artei fotografice și din dorința realizării unei radiografii în imagini a vieții orașului nostru.     Concursul se adresează fotografilor profesioniști și amatori, având ca temă: locuri reprezentative din Pitești. Valoarea totală a premiilor = 3000 lei.
PREMIUL 1 – 1200 lei
PREMIUL 2 - 800 lei

Ambasadorul Republicii Slovenia în România: ”Iubesc profund zona Transfăgărășan… Cred că aveți aici cea mai frumoasă zonă montană”

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:52

# Declarație de dragoste pentru județul Argeș

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu a primit vizita Excelenței Sale, Michael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia în România.
Deși se află de doar 14 luni în România, Excelența Sa a vizitat până acum de mai multe ori județul Argeș, cei drept nu în calitate oficială, ci ca persoană fizică. Și asta pentru că ambasadorul Republicii Slovenia în România, Michael Zupančič, este un iubitor al muntelui, motiv pentru care a vizitat de câteva ori până în prezent Transfăgărășanul.

 

Pagina 123 din 197

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea