Un gunoi, mai multe gunoaie... Primarul din Moșoaia răspunde, cu eleganță, atacurilor murdare venite din partea unui consilier local

Luni, 05 Septembrie 2016 12:40

# Florea Ene: ”Gunoiul este un atribut al civilizației...”

Război mediatic mare pentru... gunoiul din Moșoaia. Un consilier local nu mai are somn noaptea de grija gunoiului din localitate, drept pentru care umblă, atât fizic, pe la instituțiile de presă din județ, cât și virtual, pe facebook. Semn, totodată, că are și foarte mult timp liber la dispoziție, deși încearcă din răsputeri să arate că e o persoană ocupată și cu ocupații chiar onorabile.

Societatea Servicii Edilitare Mioveni, la ceas aniversar

Luni, 29 August 2016 22:26

S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL aniversează, luna acesta,  6 ani de activitate. În toată această perioadă scopul principal  al societăţii  a fost prestarea serviciilor pentru comunitate şi dezvoltarea continuă într-o piaţă concurenţială.
Astfel, s-au înregistrat transformări importante atât la nivelul societăţii, în ceea ce priveşte domeniul de activitate şi nivelul personalului, cât şi la nivelul oraşului din punct de vedere urbanistic şi utilitar.

 

Debandadă totală la piața CNCD, sub privirile blânde ale poliției

Luni, 29 August 2016 22:24

# Piața CNCD, de pe strada Depozitelor, aproape că s-a mutat în stradă, iar poliția întârzie să apară

În vreme ce vedem prin spațiul public tot felul de critici mai mult sau mai puțin sustenabile cu privire la piața pe care municipalitatea vrea să o amenajeze în parcarea Bowling, iată că la doar câțiva metri de această zonă vedem o debandadă totală despre care nimeni nu pomenește nimic. Chiar dacă acea zonă reprezintă un risc major din punct de vedere al traficului rutier, iată că nimeni nu ia măsuri. Vedem pe alții că se îngrijorează, într-un mod mascat, am putea spune, de cum va arăta noua piață de

Numai pokemonii vor putea umple, în viitorul apropiat, sala Teatrului Davila

Luni, 29 August 2016 22:20

# Dan Manu, preşedinte CJ Argeş: „...Acum mi se pare o varză: are și fanfară, are și corul Ars Nova,  are și secția de estradă...”

În sfârșit, noua conducere a Consiliului Județean Argeș a pus lupa și pe (in)activitatea Teatrului Al. Davila. Lăsat într-o dulce uitare, dar cu un buget absolut serios, de circa un million de euro pe an, la Teatrul Davila, în ultimii ani nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos.
Dan Manu, preşedinte CJ Argeş: "Vreau să știu cum va arăta Teatrul Davila. Vreau să știu ce proiecte se pot concepe pentru viitor. Acum mi se pare o varză: are și

 

Ducele de Albota: ”Vine o doamnă cu mustăcioară să își dea importanță... și să mă umple de draci!”

Luni, 29 August 2016 22:09

# Autorizarea producătorilor agricoli, stress-ul primarilor

Printre problemele ridicate, la ședința cu primarii de săptămâna trecută, s-a numărat și cea a autorizării producătorilor agricoli. De fapt, s-a pus mai mult problema responsabilității participanților la întocmirea acestor dosare, pentru că reprezentanții Camerei Agricole vin la fața locului, constată, controlează, însă de semnat, semnează primarul. Cu toate responsabilitățile care decurg din aceasta, primarul fiind, conform legislației în vigoare, președintele comisiei. Ion Dumitru, primarul din Albota, a ridicat

ATENȚIE!!! A început campania de dezinsecţie la Mioveni!

Luni, 29 August 2016 21:55

#  Administrația locală atenționează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie
În perioada 29-31 august la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie – combaterea căpuşelor, pe spaţiile verzi din oraş. Administrația locală atenționează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. Substanţa folosită pentru dezinsecţie va fi Parainsect CE, având substanţa activă Lambda-Cihalotrin.
Măsuri de prim ajutor în caz de:

 

Nicoleta Dascălu, noua achiziţie de la C.S. DACIA MIOVENI 2012

Luni, 29 August 2016 21:45

C.S. DACIA MIOVENI 2012 a obţinut în aceste zile semnătura tenismenei Nicoleta Dascălu, care va reprezenta secţia de tenis a clubului în competiţile naţionale şi internaţionale.
Sportiva Nicoleta Dascălu, în vârstă de 20 de ani, este născută la Piteşti şi ocupă în prezent locul 279 WTA.
Nicoleta a început să joace tenis la 4 ani şi  a fost antrenată de Gabriel Săndulescu, fiind încă de la început o fire foarte dinamică şi talentată.

Primarul din Stolnici, Sevastian Roșu Pupăză, a depus jurământul

Luni, 22 August 2016 13:18

# Sevastian Pupăză: ”Nu mai puteam rămâne așa, în situația aceasta, pentru capriciile unui consilier local...”

Moment festiv, la jumătatea săptămânii trecute, la Primăria Stolnici. Sevastian Pupăză Roșu, primar reales cu largă majoritate în comună, a depus jurământul pentru noul mandat. Miercurea trecută, în cadrul ședinței Consiliului Local Stolnici, primarul ales al comunei, Sevastian Roșu Pupăză a depus jurământul începând, astfel, al cincilea mandat în fruntea urbei sale.

 

Proiectul sălii polivalente din Piteşti prinde contur

Luni, 22 August 2016 13:17

# Primarul Cornel Ionică a adus în atenţia publică proiectul viitoarei săli polivalente

Municipiul Piteşti, deşi face parte din rândul oraşelor dezvoltate din România, încă nu beneficiază de o sală polivalentă. Sigur că putem spune că nici performanţa sportivă nu a excelat în Piteşti, dar şi condiţiile au fost pe măsură, dacă privim către Sala Sporturilor, care, din clipă în clipă, stă să se prăbuşească.
În acest sens, actuala conducere a primăriei a comandat un proiect pentru o sală polivalentă, despre care primarul Cornel Ionică spune că ar putea fi cea mai modernă din ţară.

Primarul din Lunca Corbului a terminat asfaltarea unui drum de 7 kilometri

Luni, 22 August 2016 13:15

#  Nebunia fondurilor europene. Gheorghe Drăgan: La 12 noaptea am mers la Pitești să modific documentația...

Primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, se poate mândri, deja, că a început să își onoreze promisiunile făcute în campania electorală. Astfel, domnia sa a promis oamenilor că va asfalta, integral, drumul comunal care străbate trei sate, Lăngești, Silișteni și Bumbuieni. Acesta are o lungime de aproximativ 7 kilometri.
Gheorghe Drăgan: ”Într-adevăr, sunt foarte mulțumit de faptul că am reușit finalizarea acestui drum, însă a fost și meritul unui constructor serios. Pentru că licitația a fost

 

Tentativă eșuată de puci la CJ Argeș

Luni, 22 August 2016 12:57

# Colegii din partid au încercat schimbarea lui Dan Manu din fotoliul de președinte

PSD Argeș, un partid mare și care cuprinde multe personalități, se bucură și de renumele unei stricte discipline interne. Venirea lui Dan Manu în fruntea Consiliului Județean Argeș a beneficiat de sufragiile aproape unanime ale mebrilor și colegilor de partid, acesta fiind nominalizat, ca unic candidat, cu mult timp înainte de alegerile locale. TOTAL FALS! Chiar înainte de numirea lui Dan Manu, s-au dus disperate și sângeroase lupte colegiale pentru schimbarea vârfului de lance în administrația județului.

Primarul din Băbana își ceartă consătenii pe internet

Luni, 22 August 2016 12:42

# Observațiile și admonestările sunt tipărite și în revista cu apariție lunară a comunei

Suntem în secolul XXI, secol al vitezei, al internetului. Secol în care o spovedanie on-line nu mai este ceva ciudat, secol în care informația, dar și viteza cu care o transmiți contează foarte mult. Bebe Ivan, reales pentru a patra oară, cu o largă majoritate în fruntea comunei Băbana, nu se sfiește, pe internet, să își laude consătenii. Atunci când copiii din localitate obțin rezultate frumoase, atunci când un preot sau un învățător au inițiative lăudabile, edilul șef al comunei semnalează. La fel se întâmplă, însă, și

 

Ziua comunei Săpata, o petrecere reușită

Luni, 22 August 2016 12:40

În fiecare an, pe 15 august, chiar de marea sărbătoare creştinească  a Sfintei Maria, locuitorii comunei Săpata îmbracă straie de sărbătoare pentru tradiționala serbare a zilei localității. Autoritățile, în frunte cu primarul Laurențiu Micu, au pregătit și anul acesta o sărbătoare completă, cu momente artistice deosebite, antren și voie bună.
Pe scenă, spre deliciul spectatorilor, au urcat Doina Bascovului dar și cunoscuți interpreți,  așa încât  terenul de sport din Bănăreşti s-a umplut de localnicii prinși în horă. De la târgul tradițional organizat de autorități nu au lipsit comercianții de jucării, obiecte de artizanat și nici terasele de alimentație publică. Mii de mititei au sfârâit pe grătarele

Degeaba a început, în forță, lucrul la Stația de Asfalt Căteasca a Consiliului Județean Argeș

Luni, 22 August 2016 12:35

# Regia Autonomă Județeană de Drumuri nu are utilaje pentru transportul și aplicarea asfaltului

După ce și-a început activitatea cu o pauză de peste doi ani, stația de asfalt a CJ Argeș (achiziționată prin RAJD, instituție subordonată CJ) a început să producă primele tone de asfalt. De calitate bună, mai ieftin decât cel cumpărat de la alții, etc. Acum, probabil, s-a oprit. Exact ca în poezia lui Coșbuc, Iarna pe uliță: ”A-nceput de ieri să cadă/Câte-un fulg. Acum a stat...”.  Oficialii CJ Argeș au fost, probabil, informați de faptul că degeaba au reușit să pornească stația cu pricina, pentru că le lipsesc utilajele

 

Autorităţile din Mioveni vor iniţia o campanie de adopţii pentru câinii fără stăpân

Luni, 22 August 2016 12:31

În concordanță cu normele europene în privința drepturilor animalelor, la Mioveni, în zona Racovița, funcționează din anul 2014 un adăpost pentru câini cu o capacitate de aproximativ 1000 locuri. Acest modern adăpost dispune de toate dotările necesare: cabinet medical, sală de operaţii, cameră pentru medicamente, sală sterilizare, sală consultaţii, magazie hrană uscată, cameră recuperare.
Tot în cadrul acestui adăpost, sub supraveherea unei echipe condusă de un medic veterinar se desfășoară o gamă de servicii precum vaccinare, deparazitare, sterilizare, microcipare, adopţie şi cazare a câinilor fără stăpân.

Pe 20 septembrie, lacul de 43 de hectare din Stolnici se va face mic, cât să încapă într-un dosar

Luni, 22 August 2016 12:25

# Dosarul va ajunge pe masa judecătorilor  Curții de Apel Pitești

Război, de trei ani, la Stolnici, pentru celebrul lac Vlășcuța. Primăria din localitate solicită, în instanță, rezilierea contractului de concesiune încheiat, în urmă cu peste 10 ani, cu un privat, S.C. Orentex S.R.L., care a câștigat licitația de atribuire a concesiunii în anul 2004, dar nu a respectat cerințele obligatorii cuprinse în Caietul de Sarcini. Deși acesta a plătit regulat prețul concesiunii,  nu s-a achitat, în timp, de restul obligațiilor stabilite în acest caiet: construcția unei zone de agrement pe malul lacului, care

 

Primarul Cornel Ionică, vicepreședintele Asociației Municipiilor din România – Regiunea Sud Muntenia

Luni, 15 August 2016 11:21

În urmă cu două săptămâni a avut loc la Giurgiu întâlnirea primarilor din zona de dezvoltare Sud Muntenia la care a fost prezent și președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță. La această întâlnire s-au stabilit forurile de conducere ale acestei structuri din care fac parte următoarele municipii: Pitești, Ploiești, Târgoviște, Giurgiu, Alexandria și Călărași. Președintele asociației pe regiunea Sud Muntenia a fost ales primarul municipiului Giurgiu, iar vicepreședinte a fost ales primarul Piteștiului, Cornel Ionică. ”Eu am fost ales în lipsă, pentru că nu am putut să ajung, dar a fost domnul viceprimar Laurențiu Zidaru. S-a avut în vedere la alegerea mea importanța Piteștiului în contextul regional și experiența mea din administrație”, a precizat primarul Cornel Ionică, vicepreședinte al A.M.R. – Regiunea Sud Muntenia. L.G.

16-22 august - campanie de sterilizare GRATUITĂ pentru câinii din zona Topoloveni

Luni, 15 August 2016 11:20

# 1200 animale cu şi fără stăpân sterilizate gratuit în campaniile organizate de FNPA în Topoloveni.

În colaborare cu organizaţii internaţionale, FNPA a desfăşurat campanii de sterilizare în mai multe localităţi din ţară şi, cu precădere, în localităţi din Argeş. În Topoloveni este al cincilea an de când organizăm campanii de vară de sterilizare gratuită. Până în prezent doar în cadrul campaniilor derulate aici au fost sterilizate cca 1200 de animale.

 

Stație nouă de alimentare cu apă în Băbana

Luni, 15 August 2016 11:19

Luni, 08. august a.c., în comuna Băbana a fost pusă în funcțiune noua stație de tratare și alimentare cu apă. Investiția începută în anul 2015 s-a ridicat la 288.430 de lei, dintre care 80.000 de lei fonduri de la Consiliul Județean Argeș. În fapt, aici s-a forat un puț al cărui debit acoperă necesarul de apă potabilă pentru un sfert din comună, 350 de familii.  La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și vicepreședintele Ion Mînzînă. Reprezentanții administrației locale dar și județene au punctat faptul că în Băbana este necesară construirea unei a doua stații de tratare și alimentare cu apă, investiție ce ar rezolva, în totalitate, problema apei potabile în comună.

Domnule primar! Vrem sens giratoriu… în comuna învecinată!

Luni, 15 August 2016 11:17

Piteștiul este un oraș curat și destul de îngrijit. Administrația locală face eforturi destul de serioase în acest sens, și se vede. În București, spre exemplu, mormanele de gunoi stau aruncate la vedere, uneori chiar pe trotuare. Primăria Capitalei, proaspăt renovată, este aproape înconjurată de… gunoaie. Probabil că și la figurat, pentru că la propriu se vede cu ochiul liber…
Ei bine, chiar dacă în Pitești lucrurile stau ceva mai bine, iată că sesizările nu încetează să curgă pe platforma  interactivă ”domnuleprimar.ro” Oamenii sunt nemulțumiți de

 

Pagina 127 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea