Investiții de aproximativ 100 de miliarde lei vechi urmează să fie inaugurate la Valea Iașului

Luni, 27 Iunie 2016 14:18

# Iată că se întâmplă și după alegeri! # Pistă pentru bicicliști, o investiție inedită în mediul rural, dar stringentă

Cumuna Valea Iașului tinde din ce în ce mai mult către un mediu de confort urban și asta datorită numeroaselor investiții care s-au făcut, ani la rândul, pentru îmbunătățirea serviciilor publice. Fie că vorbim de învățământ, fie că vorbim de cultură și culte, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de utilități publice, fie că vorbim de infrastructura rutieră, toate aceste domenii au cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultima perioadă.
De altfel, toate aceste investiții s-au realizat datorită ambiției primarului Nicolae Barbu, care vrea să aducă comuna sa la un nivel urban, ba chiar mai mult de atât.

Mioveni: Taxele şi impozitele locale se pot plăti cu bonificaţie până la 30 iunie!

Luni, 27 Iunie 2016 14:16

Cetăţenii oraşului Mioveni mai au la dispoziţie 14 zile pentru plata cu bonificaţie a impozitelor și a taxelor locale aferente anului în curs. Primul termen de plată a impozitului pentru casă, teren și mașină s-a prorogat, după cum v-am informat, de la 31 martie la 30 iunie 2016. Persoanele fizice care achită integral până pe 30 iunie 2016 impozitele precizate mai sus beneficiază de o bonificație (reducere) de 10% din valoarea totală a sumei de plată.

 

Oaspeți chinezi în vizită la Mioveni

Luni, 27 Iunie 2016 14:14

O delegație din Republica Populară Chineză condusă de dl. Han Qide, Vicepreşedinte al Comitetului Permanent Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, preşedintele Asociaţiei pentru Pace şi Dezarmare al Poporului Chinez (APDPC), împreună cu d-na Tie Ning vicepreşedinte al APDPC, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din China, dl. Yu Hongjun vicepreşedinte al APDPC, fost viceministru al Departamentului Internaţional al C.C al P.C.Chinez, dl. Su Shishu, membru al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, membru al Comitetului Permanent al APDPC, preşedintele Asociaţiei caligrafilor din China, dl. Zhu Rui secretar general al APDPC, E.S. Xu

Primarul Cornel Ionică: ,,Știu foarte bine că în campanie au fost persoane care m-au trădat”

Luni, 27 Iunie 2016 14:10

# INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE # Cornel Ionică: ”În campanie s-au spus niște bazaconii care rămân în istorie, incredibile, absolut irealizabile...”

Iată că a venit și ziua când municipiul Pitești, am putea spune, pornește spre un nou ciclu. După o guvernare foarte lungă, cu bune și cu rele, a lui Tudor Pendiuc, Piteștiul pare să înceapă o nouă etapă administrativă cu noul primar, Cornel Ionică, ce promite o reformare a întregului aparat bugetar local. Așa cum a mai declarat, chiar și până să-și anunțe candidatura, Ionică este un susținător al fondurilor europene, fără de care Piteștiul nu se poate dezvolta. Chiar dacă a fost trădat în perioada

 

Ion Georgescu, vizibil emoționat la depunerea jurământului

Luni, 27 Iunie 2016 13:36

# ,,Votul masiv pe care l-am obținut mă obligă să muncesc și mai mult”

Joi, 23 iunie, la Primăria Mioveni a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Local al orașului. La eveniment au fost invitați Dan Manu, președintele proaspăt ales al CJ Argeș, vicepreședintele său, Ion Mînzînă, Șerban Valeca - președintele PSD Argeș,  deputatul Simona Bucura Oprescu, consilieri județeni, foști consilieri locali, angajați ai primăriei și ai instituțiilor subordonate.

Miercuri - “Ziua Porţilor Deschise la Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul Spital Colibaşi”

Luni, 27 Iunie 2016 13:32

În fiecare an, la 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte “Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului. Cu această ocazie, Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul Spital Colibaşi organizează în data de 27 iunie “Ziua porţilor deschise”.
Accesul membrilor de familie/aparţinătorilor deţinuţilor,ONG-urilor şi instituţiilor partenere, precum şi reprezentanţilor societăţii civile va avea loc în intervalul orar 08.00-08.30 și 10,00-10,30, iar reprezentanţilor mass-media în intervalul orar 12.30-13.00.

 

Noul primar al Piteștiului promite transparență maximă în desfășurarea activității

Luni, 13 Iunie 2016 13:58

# Cornel Ionică: ”Va fi o transparență, cel puțin, la fel cum a fost în ultimul an și jumătate”

Proaspăt ales în funcția de primar al Piteștiului, Cornel Ionică, la prima sa întâlnire cu presa, a confirmat încă o dată transparența decizională de care a dat dovadă, cel puțin de când conduce Primăria Pitești, din ultimul an și jumătate.
Ca și principale obiective pentru municipiu, Ionică are în vedere infrastructura și locurile de parcare, acestea fiind primordiale în perioada următoare.

Aceștia sunt noii consilieri locali ai Mioveniului

Luni, 13 Iunie 2016 13:51

În urma alegerilor locale din 5 iunie 2016, Consiliul Local Mioveni are o nouă configuraţie. După validarea rezultatelor Prefectura va stabili data la care se va constitui noul Consiliu. Noua echipă a primarului Ion Georgescu este competentă, tânără și dinamică. Din cei 16 candidați PSD, 6 se regăsesc la primul mandat fiind foarte bine pregătiţi în domeniile în care activează.

 

Ziua Eroilor, marcată la Mioveni

Luni, 13 Iunie 2016 13:21

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 9 iunie, la Mioveni, prin ceremoniale religioase, depuneri de corone şi scurte programe artistice prezentate de elevi de la şcolile şi liceele din Mioveni, Racoviţa şi Colibaşi. Oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război, cadre militare și membri ai societăților cultural-patriotice au venit să-și exprime recunoștința față de cei care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Manifestările prilejuite de Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor au fost organizate de Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni.

Bătaie de joc cu repetiție! Licitația pentru livrarea merelor în școli, atribuită de CJ Argeș la închiderea anului școlar

Luni, 13 Iunie 2016 12:40

Brmbureală totală, anul trecut, cu ocazia licitației pentru livrarea merelor în școlile argeșene. Licitație, contestație, etc., până aproape de închiderea cusurilor… Ce să vedeți? Anul acesta, povestea se repetă!
Așa cum este menționat în caietul de sarcini, ”Contractul are ca scop furnizarea și distribuția de  mere în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe în școli elevilor din clasele pregătitoare și clasele l-Vlll din învățământul de stat, particular autorizat/acreditat și, respectiv, confesional, în anul scolar 2015-2016 după cum urmează:

 

Primul acord de cooperare în domeniul medical încheiat între România și China a fost semnat pentru Spitalul de la Mioveni

Luni, 06 Iunie 2016 22:19

#  Orașul Mioveni va beneficia de experiența și talentul specialiștilor chinezi
Săptămâna trecută, miercuri, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a primit vizita unei delegații de medici, profesori universitari și specialiști în medicină tradițională chineză din cadrul Spitalului Clinic Universitar din Changdu și a Universității de Medicină Tradițională Chineză, din Provincia Sichuan – China. Scopul acestei vizite a fost încheierea unui parteneriat internațional având la bază relații favorabile de cooperare și schimb academic medical reciproc în vederea perfecționării practicilor medicale și pentru a aduce beneficii sănătății cetățenilor, în conformitate cu principiile intereselor comune și reciprocității.

Parcul Lunca Argeșului va avea dig de protecție până la sfârșitul anului

Luni, 30 Mai 2016 00:00

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Pitești, parcul Lunca Argeșului, va fi protejat de un dig împotriva inundațiilor. Acest parc a fost construit în anul 2012 pe fonduri europene, dar partea de îndiguire a fost considerată investiție neeligibilă și astfel nu s-a putut realiza în cadrul aceluiași proiect. Astfel că în vara anului 2014 parcul a fost inundat, iar o parte din malul râului Argeș s-a erodat. Acum, viceprimarul Cornel Ionică a anunțat că s-a întocmit caietul de sarcini pentru organizarea licitației pentru realizarea digului de protecție din parcul Lunca Argeșului.

 

Sesiune științifică națională la Mioveni

Luni, 30 Mai 2016 00:00

Săptămâna trecută, în zilele de vineri și sâmbătă, la Mioveni a fost organizată Sesiunea Ştiinţifică a Centrului de Dezvoltare a Creativităţii al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România intitulată „CREATIVITATE INGINEREASCĂ ÎN DOMENIUL PRODUCŢIE-ENERGIE-MEDIU”.
Sesiunea s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni şi a avut peste 100 de participanţi de seamă din domeniul ştiinţei.
Secţiunile de desfăşurare au fost: PRODUCTICA, DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII CRITICE REZILIENTE LA SCHIMBĂRILE DE MEDIU, MANAGEMENTUL MEDIULUI ŞI DEZVOLTARE DURABILĂ, DEZVOLTAREA CREATIVITĂŢII, ŞTIINŢĂ ŞI RELIGIE, ISTORIE şi MEDICINĂ.

Tribunele stadionului ,,Nicolae Dobrin” vor fi modernizate

Luni, 30 Mai 2016 00:00

# Cornel  Ionică: ,,Vom începe cu Tribuna 2, dar îl vom moderniza pe tot”
Primăria Piteşti are în plan reabilitarea şi modernizarea stadionului ,,Nicolae Dobrin” pentru care a început deja demersurile necesare acestei investiții. Astfel că, săptămâna trecută, Cornel Ionică anunța că a semnat deja contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate, iar că în 3 – 4 săptămâni speră să poată organiza și licitația pentru desemnarea constructorului.  Tribuna a doua a stadionului ar urma să fie demolată, iar în locul ei să fie construită o altă tribună, modernă. Autorităţiile locale vor astfel să acopere 2.500 - 3.000 de locuri de la noua tribună. Vor fi amenajate şi o lojă oficială, o sală de conferinţe, iar în spatele ei, o parcare pentru delegaţii.
”A fost încheiat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Vom începe cu Tribuna a doua, dar îl vom moderniza pe tot”, a precizat Cornel Ionică.L.G.

 

Orașul Mioveni, dezvoltare fulminantă în mandatul 2012 - 2016

Luni, 30 Mai 2016 00:00

De regulă, bunăstarea unei urbe depinde într-o mare măsură de dezvoltarea acesteia din punct de vedere economic. Cu cât investițiile cresc în acea localitate, cu atât bunăstarea oamenilor este la un nivel mai ridicat. Din această categorie am putea spune că face parte și orașul Mioveni care se bucură, în primul rând, de investiții private, găzduind două mari platforme industriale care varsă sume de bani considerabile la bugetul local, dar în același timp orașul Mioveni se bucură și de importante investiții publice. Mioveniul este un oraș cu o evoluție spectaculoasă, în ultimii ani. Într-o Românie în care multe s-au pierdut și altele își așteaptă obștescul sfârșit,

Cornel Ionică spre Tiberiu Avramescu: ,,Domn’ profesor, nu degeaba v-am zis că vă iubesc”

Luni, 30 Mai 2016 00:00

# Declarații de dragoste în Consiliul Local Pitești

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței de consiliul local, consilierii PSD au făcut deliciul celor din opoziție. Mai exact, cei din PSD au fost într-un război civil, adus la pace chiar de PNL-iști, care au ținut să intervină doar după ce s-au amuzat de inadvertențele acestora.
La un proiect de hotărâre ce viza un schimb de terenuri, consilierul local Marian Neacșu, cel care prezida și ședința, a încercat să facă, cum s-ar spune în popor pe ,,lupul

 

Viceprimarul Cornel Ionică: ,,Ne-am jucat cu libertatea!”

Luni, 23 Mai 2016 11:40

Fără discuție, municipiul Pitești s-a dezvoltat cel mai mult în acest ultim mandat. Fie că vorbim de Parcul Lunca Argeșului, fie că vorbim de Pasajul Podul Viilor, sau de proiectul de regenerare urbană, care, lăsând răutățile la o parte, a adus îmbunătățiri considerabile municipiului Pitești, atât peisagistice, cât și de utilitate publică, toate acestea s-au realizat în acest ultim mandat.

Bețivi, hoți, neglijenți - calități, de ieri și de azi, ale multor primari din județ

Luni, 16 Mai 2016 13:29

# Primarul din Priboieni absentează de la serviciu și ține localul primăriei în mare murdărie # Primarul comunei Valea Mare, acuzat de evaziune fiscală

Cine a crezut că furtul, scandalul și băutura sunt ”invenții” de dată recentă, se înșeală amarnic. Primarii județului se întreceau și pe vremuri cu prostiile, mulți dintre aceștia, prin isprăvile vitejești, putând face să roșească, de invidie, desigur, un primar contemporan. Iată, mai jos, condica unor  astfel de minuni, cu precizarea că rolul DNA-ului de astăzi îl juca, atunci, administratorul Plasei (subdiviziune a unui județ în vechea organizare administrativă a României). Acesta semnala prefectului neregulile observate, iar cel din urmă putea suspenda primarul buclucaș sau chiar, pentru nereguli mai grave, îl putea demite

 

Argeș: Trenuri “zburătoare”, da! - Autostrada Pitești- Sibiu, ba!

Luni, 16 Mai 2016 13:10

# Vicepreședintele CJ, Dorin Mărășoiu: „În privinţa autostrăzii Piteşti-Sibiu este mai mult ceaţă decât cer senin. Încă nu s-a ales nici traseul autostrăzii...

Pitești ar putea deveni cel mai important nod feroviar din Europa. Este vorba despre un amplu proiect de realizare a  unei căi ferate între Grecia şi Polonia, cu ramificaţie în municipiul nostru. O primă discuție a avut loc la Consiliul Județean Argeș, inițiatorii proiectului aducând în discuție posibilitatea de a se identifica teren disponibil pentru realizarea dublei căi ferate. Autorul proiectului este un bulgar și va fi finanațat de întrerprinzători privați din țările pe unde ar urma să treacă. Uzinele Dacia ar fi principala

Mihail Dorin Bărbuceanu, primarul orașului Ștefănești: ”Mai am multe de făcut!”

Luni, 16 Mai 2016 13:07

# Dorin Bărbuceanu: ”Ca realizări principale, pot aminti cei 100 km de apă și canalizare finalizați în acest an”

Cu 16 ani de mandate în spate, primarul Mihail Dorin Bărbuceanu și-a depus, recent,  candidatura pentru încă patru ani în fruntea comunității. Aflat la ora bilanțului, acesta ne-a vorbit despre împliniri, renunțări, proiecte și motivații, în următorul interviu.
# La al câtelea mandat sunteți și care au fost principalele realizări avute în tot acest timp?
- Peste câteva zile, îmi expiră cel de-al patrulea mandat și mi-am depus candidatura pentru cel de-al cincilea, din considerentul că mai am multe de făcut. Mai sunt

 

Pagina 129 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea