Pistele de bicicletă din Pitești vor fi marcate prin culoarea verde!

Luni, 01 Mai 2023 21:52

În Parcul Lunca Argeșului au început, de săptămâna trecută, să fie marcate prin culoarea verde pistele de bicicletă. Acest lucru este posibil după ce Administrația Domeniului Public Pitești a achiziționat o mașină pentru executat marcaje antiderapant.

„Vom marca pistele de biciclete din Pitești prin culoarea verde! Am început din Lunca Argeșului! Administrația Domeniului Public a achiziționat mașina pentru executat marcaje antiderapante cu vopsea rutieră bicomponentă de culoare verde și roșie, pentru marcajul pistelor de biciclete, dar și pentru alte marcaje rutiere. Covorul este antiderapant (anti-skid)”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Întâlnire de lucru privind dezvoltarea turistică a județului Argeș

Joi, 27 Aprilie 2023 11:58

Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a participat miercuri, 26 aprilie, alături de Roxana Stoenescu - director executiv Direcţia Cultură, Turism şi Tineret, la o întâlnire de lucru găzduită de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș care a vizat dezvoltarea turistică a județului Argeș. Subiectele abordate au vizat modalitățile prin care turismul din județul Argeș ar putea fi dezvoltat și mai bine promovat.

La eveniment au participat și subprefectul Bogdan Minciunescu, Cristian Macedonschi - președinte Asociația Smart City Brașov, Florian Van der Bellen - Managing Director Van der Bellen International Ltd, cu o bogată experiență în domeniu după ce a condus Asociația de Turism Tyrolean Oberland și TiMedia Tourism Marketing Innsbruck, Ionel Vișinescu - consilier superior în cadrul Oficiului de Dezvoltare Montană Curtea de Argeș din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane, Valeriu Ștefan - președinte Asociația Națională  a Agențiilor de Turism Sud Muntenia, vicepreședinte la nivel național, Ștefan Rădescu - dezvoltator al portalului turistic Transfagarasan.travel. și reprezentanți ai Primăriei Pitești.

 

Noi soluții de finanțare în anul 2023 - Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia”

Joi, 27 Aprilie 2023 11:14

Vicepreședinții Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, au participat miercuri, 26 aprilie, la Conferința Regională organizată de Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR) intitulată ”Noi soluții de finanțare în anul 2023 - Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia”.

Evenimentul a beneficiat de prezența conducerii Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a primarilor Cristian Gentea și Ion Georgescu și a numeroși oameni de afaceri din regiune și din Argeș.

Costești - străzi neasfaltate, artificii - cu prioritate!

Miercuri, 26 Aprilie 2023 13:17

Anul acesta, un grup de localnici din Costești (satul Pârvu Roșu) au mers, la localitatea vecină, să studieze cum se pot muta, administrativ, acolo. Pentru că nu au utilități și pentru că nu au nici speranța să le mai vadă pe cele dorite. Le dăm, pe această cale, și o veste bună: vor avea, ca și anul trecut… artificii! Și, tot ca anul trecut, acestea vor sfîrîi pentru suma de 6000 lei (fără TVA).

Așa cum am mai scris în primăvara acestui an, locuitorii orașului Costești se pot plânge de multe, însă nu se pot plânge de faptul că Primăria nu le organizează petreceri. Ba chiar le organizează ca și când ar fi o administrație bogată. Sau una care nu mai are pe ce să cheltuie banii. Lunile februarie și martie au fost, și anul acesta, bogate în achiziții… de efect. Primăria a cumpărat, cu 22.500 lei, serviciile formației ”Nostalgy”, pentru data de 1 iunie (ziua orașului). Pentru sunet s-au cheltuit 15.000 lei. Iar pentru ”interpretare artistică, poezie, teatru”, de la ”Music Art by Fuego” mai dă primăria 10.000 lei. Vorbim de sume fără TVA. Asta este, mai lipseau artificiile, însă s-a rezolvat!...

 

Se aprobă PUD-ul pentru construirea unei parcări subterane în Pitești

Marţi, 25 Aprilie 2023 15:40

# O nouă ședință de Consiliu Local

Joi, 27 aprilie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Pitești. Pe ordinea de zi vor fi 19 proiecte de hotărâre pe care consilierii locali le vor discuta, analiza, iar apoi vor decide dacă își dau votul pentru a fi aprobate. În cadrul ședinței se vor stabili impozitele și taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2024. Se va aproba și numărului burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Pitești, pentru perioada ianuarie – august 2023.

Lista proiectelor de hotărâre este următoarea:

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea execuției bugetului Municipiului Pitești la data de 31.03.2023.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind desemnarea unui consilier local în proiectul ”Construim Europa împreună cu autoritățile locale”.

 

Se asfaltează la Bascov

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:52

La Bascov, odată cu venirea primăverii au reînceput lucrările de asfaltare. Investițiile de Modernizare și Reabilitare a străzilor Pleasa și Fermei se apropie de finalizare!

Săptămâna trecută se efectuau lucrări privind așternerea stratului al doilea de asfalt (strat de uzură) pe strada Fermei ,dar și sfaltarea podetelor privind accesul la proprietăți pe strada Pleasa!

Urmează montarea semnelor de circulație, a marcajelor cât și a limitatoarelor de viteză!

 

Mioveni. PUNCT DE COLECTARE DEȘEURI VOLUMINOASE ȘI RECICLABILE

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:17

Pentru a evita activitățile ilegale precum abandonul deșeurilor voluminoase pe domeniul public sau privat al orașului, venim în întâmpinarea acestei situații cu un punct de colectare gratuită a deșeurilor reciclabile, situat în incinta Stației de Epurare Mioveni.

Program: Luni - Sâmbătă, 08.00 - 14.00.

Se pot aduce obiecte de mobilier, obiecte sanitare, lemn, carton, sticlă, hârtie, metal, plastic, etc. .

ATENȚIE! Nu se primesc deșeurile rezultate din construcții și demolări! Persoanele care realizează lucrări în regie proprie sunt nevoite să solicite serviciile unor firme specializate, care să ridice molozul.

Lista unităților de cult din Argeș care vor primi bani de la Consiliul Județean

Luni, 24 Aprilie 2023 12:48

# Cum s-a împărțit suma de 1.000.000 de lei

Un număr de 25 de unități de cult vor primi bani de la bugetul local al județului Argeș pentru diverse proiecte. În acest sens, Consiliul Județean Argeș a alocat suma de 1.000.000 lei. Cei mai mulți bani vor merge la Mănăstirea Glavacioc și la Parohia Bârla.

Lista unităților de cult beneficiare de finanțări neramburabile de la bugetul județului:

1. Parohia Așezământul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Pitești  - Finalizare lucrări de sculptură în interiorul bisericii (mobilier bisericesc): 50.000 lei;

2. Parohia Vlăduța - Șerboieni, comuna Buzoești - Lucrări de reparații biserică (tencuieli exterioare): 25.000 lei;

3. Parohia Cornățel, comuna Buzoești  - Continuare lucrări de modernizare biserică - Casă Praznicală: 40.000 lei;

 

 

Vicele CJ Argeș, Adrian Bughiu, a fost băgat în ședință de prim-ministrul Ciucă

Luni, 24 Aprilie 2023 12:46

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a fost ales unul din cei nouă membri ai Comisiei Tehnice a Consiliului Muntelui de la nivel național. Adrian Dumitru Bughiu a participat, în data de  20 aprilie 2023, în calitate de președinte al Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Făgăraș, la ședința Consiliului Național al Muntelui, prezidat de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

La ședința de la Palatul Victoria au mai participat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, secretar de stat în cadrul aceluiași minister, Veronica Țaran-Baciu-Georgescu, secretar de stat și director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, Niculae Vlad Ștefan, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, secretari de stat din cadrul ministerelor Economiei, Sănătății, Educației, Afacerilor Interne, Mediului, Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” și Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

 

Vizită pe șantierele din Pitești. Se amenajează cel mai mare loc de joacă din municipiu

Marţi, 11 Aprilie 2023 11:16

# Stadiul lucrărilor din Pitești

A fost inspecție, săptămâna trecută, pe șantierele Piteștiului! O echipă a Primăriei Pitești, în frunte cu primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan, a mers la o parte dintre șantierele din municipiu unde le-a fost prezentat jurnaliștilor stadiul actual al lucrărilor. Marele absent al întâlnirii a fost viceprimarul Mihai Mihăilescu, care a preferat să meargă alături de Cătălin Drulă, în campanie, prin județ. În cazul majorității lucrărilor de investiții prezentate, termenele de finalizare sunt aproape gata!

 

DGASPC Argeș - Fonduri europene pentru locuințe protejate

Marţi, 11 Aprilie 2023 08:45

Legislația în domeniul și strategia națională și județeană impune Direcțiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să închidă, până la sfârșitul anului, centrele rezidențiale și să mute beneficiarii în locuințe protejate. Toate aceste măsuri sunt cuprinse în planul de acțiune al DGASPC Argeș, pentru a asigura servicii de calitate atât pentru aceștia, cât și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile din comunale.

 

Nouă lucrări din Pitești aproape gata: străzi asfaltate, locuri de joacă sau reabilitări de clădiri

Vineri, 07 Aprilie 2023 07:47

Primarul Cristian Gentea a vizitat joi,  6 aprilie, împreună cu jurnaliștii, nouă dintre șantierele în care se lucrează la Pitești. De asemenea, primarul a oferit încă o veste bună: pe 19 aprilie, de la ora 10.00, se va inaugura Bazinul Olimpic.

În cazul majorității lucrărilor de investiții, termenele de finalizare sunt aproape:

-  montarea a 40 de puncte de încărcare lentă și a 4 puncte de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice, amplasate în parcarea Bowling, str. Costache Negri, nr. 30;

 

Deși are Serviciu de Gospodărire propriu, Primăria Ștefănești toaletează 22 arbori, la prețul de 12.000 lei fără TVA, cu o firmă din Câmpulung

Miercuri, 05 Aprilie 2023 11:11

Să fie pe bogăție, frunza tocată să ajungă la mare preț! Lăsând la o parte gluma, trebuie să consemnăm faptul că Primăria Ștefănești a luat, săptămâna trecută, o firmă din Câmpulung ca să toaleteze 22 de arbori. Cum stăm cu prețul afacerii? Ei bine, iată prețurile:

- Toaletare arbori cu înălțimi între 12 și 15 m: 14 arbori x 470 lei/bucată

- Toaletare  arbori cu înălțimi mai mari de 20 m: 8 arbori x 690 lei/bucată

Prețul total al toaletării celor 22 de copaci este, asadar, de 12.100 lei fără TVA.

Sala de sport din Albota este aproape gata!

Miercuri, 05 Aprilie 2023 10:48

# Ion Dumitru: ”Răsare soarele la Albota!”

Dorința primarului Ion Dumitru, ca școala din Albota să aibă una dintre cele mai moderne săli de sport, este aproape împlinită. Se lucrează la ultimele detalii interioare. Proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții. Primarul Ion Dumitru este în permanență pe șantier unde, nu de puține ori,  i-a apostrofat pe constructori sau le-a atras atența atunci când a observat ceva în neregulă. Sala de sport, cu o suprafață totală de 1.400 de metri pătrați, va avea parter şi etaj, tribune cu 180 de locuri, cabinete pentru profesori, vestiare, mai multe grupuri sanitare etc. Valoarea obiectivului este de 8.922.482,00 lei.

 

 

O altă localitate din Argeș și-a manifestat dorința de a se integra în transportul metropolitan!

Marţi, 04 Aprilie 2023 13:16

 

Încă o localitate și-a manifestat dorința de a se integra în transportul metropolitan! Este vorba despre comuna Căteasca.

În prezent, transportul metropolitan se desfășoară pe raza următoarelor unități administrative-teritoriale: Bradu, Bascov, Mărăcineni și Oarja.

În curând, va funcționa transportul public și în orașul Ștefănești, respectiv comunele Moșoaia și Căteasca.

Primarul de la Slobozia a semnat un contract de 4 milioane de lei

Marţi, 04 Aprilie 2023 09:18

# Începe asfaltarea în comună pe mai multe străzi

La sfârșitul lunii martie, Petre Funie, primarul comunei Slobozia, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, împreună cu ministrul Cseke Attila contractul de modernizare drumuri comunale în valoare de aproape 4 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Contractul vizează asfaltarea următoarelor străzi: Anton Pan, Mărului, Măceșului, Dulului, Lacului, Dâmbovnicului, Plopului, Zambilei, Stejarului, Teiului, Sfântul Andrei, Nigrișoara-Ciobănașuui, Balabanului, Agricultorilor, cu suprafața totală de 7,97km. După finalizarea acestor lucrări,, în comuna Slobozia vor fi asfaltate 95% din străzile comunale, informează Primăria Comunei Slobozia, pe pagina de Facebook.

A.V.

 

 

A început concursul „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, ediția a XI-a!

Marţi, 04 Aprilie 2023 08:42

Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea, prin Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari, a concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, ce urmăreşte atât îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi a microclimatului urban al municipiului Piteşti, cât şi formarea administratorilor în vederea competitivităţii, a rezolvării problemelor gospodăreşti şi a colaborării cu autorităţile locale.

Regulamentul de desfășurare a acestei ediții a concursului, votat în ședința Consiliului Local Pitești din 28.03.2023, prevede următoarele:

 

Târgul Serviciilor Sociale Argeșene a reunit numeroși furnizori de servicii publice și organizații neguvernamentale

Luni, 03 Aprilie 2023 22:44

Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu doctorul Viorel Enache,  președintele comisiei sociale din cadrul Consiliului Județean, au fost prezenți la deschiderea primei ediții a Târgului Serviciilor Sociale Argeșene.

Organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în parteneriat cu Universitatea din Pitești,  Târgul a reunit numeroși furnizori de servicii publice (autorități județene și locale), precum și organizații neguvernamentale și furnizori privați de servicii sociale.

 

 

Mioveni. Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago

Luni, 03 Aprilie 2023 20:41

Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Aplicaţia "PayPoint"

Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea “PayPoint”, în Play Store şi App Store.

Se caută fonduri europene pentru consolidarea și punerea în valoare a Castrului Roman Jidova

Luni, 03 Aprilie 2023 17:02

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, împreună cu managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, și Sorin Ivașcu, director executiv Direcția Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul CJ Argeș, au avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu specialiști la Castrul Roman Jidova. Grupul de lucru a avut drept obiectiv stabilirea liniilor directoare pentru întocmirea documentelor necesare accesării de fonduri europene în noul exercițiu financiar european pentru consolidarea și punerea în valoare a castrului roman, care ar putea intra și în patrimoniul UNESCO.

 

Pagina 14 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea