“Gogoșica Rafaello”, mai eficientă ca dezinsecția

Luni, 25 Mai 2015 22:02

# Directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean Argeș se jură că că-n secții nu mai umblă picior de gândac
Mariana Badiu (foto), directorul de Îngrijiri Medicale al Spitalului Judeţean de Urgență din Pitești și, totodată, vicepreședinte al organizației Județene a PSD, spune că unitatea a scăpat de gândaci cu o momeală  simplă și eficientă.  Insectele care au păpat “Gogoașa Rafaello”  au dispărut ca prin minunre, spune directorul. E drept că după degustare, nimeni nu le-ar mai fi văzut nici moarte și nici constipate.

Nici strada Victoriei nu-i cine știe ce, însă imediata sa vecinătate n-are nimic de-a face cu civilizația

Luni, 25 Mai 2015 21:52

# Afară e vopsit gardul și-năuntru, leopardul!

Dacă  pe Strada Mare poți avea iluzia că te afli într-un oraș cât de cât civilizat - nu zice nimeni că și elegant - cum te abați câțiva metri la stânga ori la dreapta de Victoriei, iluzia ți se cam  spulberă subit! Mizerie, înghesuială și mult haos într-o zonă ce, teoretic, nu iese din perimetrul celei ultracentrale, dar care aduce mai degrabă a cartier mărginaș.

 

Investiție de un milion de euro într-un drum comunal la Bârla

Luni, 25 Mai 2015 14:21

Vești bune pentru locuitorii comunei din sudul județului. Primarul localității, Ion Neacșu, a reușit să atragă fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru asfaltarea unui drum comunal, D.C. 137, Malu-Șelereasca-Bârla.
Suprafata terenului ocupată pentru modernizarea drumului va fi de aproximativ 44.000 mp. Obiectivul de investitii cuprinde sistemul rutier, lucrări pentru scurgerea apelor, lucrări pentru siguranța circulației. Stratul rutier propus: - strat de uzură grosime 4,00 cm din BAPC 16 - strat de legătură din binder de

Duminica trecută, festivalul ,,Rapsodia Păstorească” a reunit mii de oameni la Corbi

Luni, 25 Mai 2015 14:14

# Semn că tradiţiile şi obiceiurile au rămas vii în sufletele noastre! # Duminică, 24 mai, în mirifica localitate argeşeană Corbi s-a  desfăşurat cea de-a 45-a ediţie a tradiţionalei manifestări cultural-artistice, ,,Rapsodia Păstorească”

Un loc minunat, cu oameni deosebiţi, cu obiceiuri şi tradiţii păstrate cu sfinţenie sunt atributele care definesc comuna Corbi. Aici, atât ocupaţiile cetăţenilor, cât şi obiceiurile locului au fost duse mai departe, din generaţie în generaţie, până în ziua de azi.

 

Dumitru Voicu, primarul din Micești, are o perioadă aglomerată

Luni, 18 Mai 2015 22:58

# Războiul  dintre Consum COOP  Mărăcineni  şi Primăria Miceşti, din nou în faţa magistraţilor, săptămâna aceasta

Tribunalul Specializat Argeş a prorogat discutarea excepţiilor invocate de pârâţii Comuna Miceşti, primarul Ion Voicu şi secretarul comunei, Mihai Dulamă, prin întâmpinarea formulată în procesul în care Consum COOP  Mărăcineni îi acuză pe aceştia că refuză să elibereze certificatele  de atestare fiscală  şi adeverinţele de rol pentru  mai multe clădiri şi terenuri despre care reclamanta susţine că i-ar aparţine

Noua strategie de dezvoltare a comunei Bascov reafirmă interesul autorităţilor locale pentru bunăstarea cetăţenilor

Luni, 18 Mai 2015 21:56

„Strategia de dezvoltare a Comunei Bascov pentru perioada 2014-2020” reprezintă un nou plan strategic de dezvoltare a spaţiului rural. Scopul strategiei este acela de a conduce la creşterea calităţii vieţii şi la crearea de noi locuri de muncă prin implementarea unor măsuri de reabilitare, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii, dar şi prin sprijinirea mediului de afaceri.
Această strategie de dezvoltare se va materializa în 54 de proiecte. Printre acestea se numără extinderea reţelelor de canalizare şi apă potabilă, reabilitarea instituţiilor de învăţământ, înfiinţarea unor obiective precum un adăpost pentru animalele fără stăpân, un serviciu de asistenţă şi îngrijire medicală la domiciliu a bătrânilor dar şi un centru de informare pentru accesarea fondurilor europene.

 

Tombolă cu premii la S.Ed.C. Mioveni

Luni, 11 Mai 2015 22:34

Au mai rămas două săptămâni până la extragerea câștigătorilor tombolei S.Ed.C. Mioveni, lansate în perioada 15 februarie – 20 mai 2015, pentru promovarea  contractului individual de apă – canal. Campania care se încheie miercuri, 20 mai 2015, oferă posibilitatea de a achita doar 35% din valoarea apometrului și plata în trei sau chiar patru rate lunare (avans+rate). Beneficiarii contractului individual, semnat în perioada menționată, pot câștiga unul dintre cele trei premii ale promoției: 1 X bicicletă și 2 X contravaloarea branșamentului individual și a apometrului. Pentru informații suplimentare despre această campanie apelați Serviciul Dispecerat la numărul de telefon 0348.457.102 sau accesați site-ul: www.sedc-mioveni.ro.

Delegație din Israel în vizită la Stația de Epurare din Mioveni

Luni, 11 Mai 2015 21:45

În baza bunelor relații pe care autoritățile orașului Mioveni le au cu omologii din Israel, în data de 13 mai a.c., o delegație din Merchavim, condusă de Josi Reich, Președintele Forumului Comercial din Israel, va efectua o vizita la Stația de Epurare din oraș.
Specialiștii Stației de Epurare vor prezenta oaspeților din strainătate operaţiile efectuate în treptele staţiei de epurare. Pe parcursul vizitei vor observa punctul de intrare a apei uzate în stația de epurare, treapta de epurare mecanică, treapta de epurare biologică cuplată cu treapta terțiară, treapta de tratare a nămolului și treapta de dezinfecție cu ultraviolete.

 

Mizerie de nedescris plătită din bani publici!

Luni, 04 Mai 2015 23:04

# Acestea sunt spațiile verzi create de Proiectul de Reabilitare Urbană? # Singurii câștigători sunt, probabil, firmele de casă ale administrației locale, cele care implementează proiectul: General Trust, Zeus și Star Trading

20 de  milioane de euro circulă, chiar la această oră, liberi, prin conturile firmelor lui Cătălin Spătaru, Grigore Dobre și Boby Marinescu. Pentru un proiect care va urâți, iremediabil, fața orașului. Pentru un proiect care a dus la tăierea de arbori frumoși, sănătoși, buni contribuabili la bugetul de sănătate al populației orașului. Administrația locală ne-a servit atâtea minciuni, câte pavele înierbate sunt, deja, montate, în parcările dintre blocuri, pavele care sunt trecute, în proiectul menționat, la categoria ”spații verzi”.

Prima intabulare a terenurilor agricole și forestiere ar putea deveni gratuită

Luni, 04 Mai 2015 22:53

# Propunerea de suflet a deputatului Theo Nicolescu – la un pas de reușită. Deși demnitarul argeșean este, în momentul de față, arestat

Pe ordinea de zi a Comisiei pentru Agricultură de la Camera Deputaților se află un proiect de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole și forestiere, adoptat de Senat.
Potrivit proiectului, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară va coordona activitatea de intabulare a terenurilor agricole și forestiere, iar proprietarii nu vor suporta nici un cost, nici o taxă sau nici o cheltuială, indiferent de natura lor, aferente primei intabulări a terenurilor agricole și forestiere.

 

Podul de la Căteasca, un măr al discordiei de-a lungul timpului...

Luni, 04 Mai 2015 14:47

Întreaga presă locală a scris despre construirea în timp record de aproape un an, a celui mai lung pod din judeţul Argeş cu inaugurare festivă în vara anului 2010 – firesc motiv de mândrie locală – pod care face legătura între Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti şi drumul DJ 703B peste râul Argeş, între comunele Căteasca şi Leordeni.

Directorul general Relații Externe și Afaceri Publice Renault, Virginie Guerin, în prima vizită de lucru la Mioveni

Luni, 27 Aprilie 2015 00:00

Marţi, 21 aprilie, primarul oraşului Mioveni - Ion Georgescu şi viceprimarul - Aurel Costache s-au întâlnit cu Virginie Guerin - Director General Relații Externe și Afaceri Publice Renault, în zona Euro-Asia. Din delegaţie au mai făcut parte Gabriel Sicoe - Secretar General Dacia – Renault şi Silviu Baltă - Direcţia Afaceri Publice Dacia – Renault. Aflat pentru prima dată în oraşul Mioveni, oaspetele francez a vizitat sediul Primăriei şi Catedrala “Sf. Apostoli Petru şi Pavel” Mioveni. Discuţiile purtate au vizat, în principal, activitatea Automobile Dacia - Renault, dar şi viitoarele relații de colaborare dintre oraşul Mioveni și Franţa.

 

Până la sfârşitul anului, Ştefăneştiul va avea centru de informare turistică

Luni, 20 Aprilie 2015 21:53

# Dorin Bărbuceanu: ,,Ştefăneştiul poate, la orice oră, să concureze din punct de vedere turistic, din punct de vedere istoric cu orice localitate a României”

Cu aproximativ 200 de obiective turistice, reprezentanţii administraţiei locale din Ştefăneşti au demarat un proiect pe fonduri europene în scopul creşterii numărului de vizitatori ale acestor obiective turistice ce se află pe teritoriul oraşului Ştefăneşti.

Stație nouă de alimentare cu apă potabilă, în comuna Lunca Corbului

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

# La inaugurarea acesteia a participat  președintele C.J. Argeș, Florin Tecău
Joi, 2 aprilie, Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a participat la inagurarea stației de alimentare cu apă potabilă, în comuna Lunca Corbului. În urma acestei investiții, peste 400 de familii din satele Lăngești, Silișteni și Bumbuieni vor beneficia de apă curentă, captată dintr-un puț de adâncime (200 m) și pompată printr-o rețea de 17 km, în cele trei sate. Obiectivul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.

 

Au început lucrările la reţeaua de canalizare din Moșoaia

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Proiectul de introducere a reţelei de canalizare  în satele comunei Moşoaia a intrat în linie dreaptă, iar în curând mai multe zone vor fi transformate în adevărate şantiere. Luni, 23 martie, administraţia locală a predat amplasamentul pentru lucrările care vor fi efectuate în satele Hinţeşti, Smeura de Sus şi Bodeşti, pentru ca, două zile mai târziu, să fie predate amplasamentele de pe străzile Dealului, Corbu-Basangeşti şi Mustăţari, urmând ca aceeaşi procedură să aibă loc şi în cazul zonelor Dealu Viilor şi Olteni. Predarea amplasamentului reprezintă, practic, ultimul pas înainte de demararea lucrărilor,

Au sosit primele autobuze Solaris

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Transportul public local, după ce a trecut printr-o perioadă destul de bulversată, intră pe un făgaş normal, unul al modernizării ce va aduce piteştenilor atât confort, cât şi siguranţă. Aşa cum am mai precizat, o acţiunea lăudabilă a reprezentanţilor societăţii Publitrans de înnoire a flotei de transport cu autobuze de ultimă generaţie! Iată că acum ideea începe să se concretizeze, primele cinci autobuze Solaris ajungând în parcarea Publitrans. Mai exact, săptămâna trecută, miercuri, 1 aprilie, au fost livrate către Publitrans primele cinci autobuze Solaris din lotul de 70, conform contractului de achiziţie

 

Război între Astra Transport şi Consiliul Local Piteşti

Luni, 30 Martie 2015 22:54

# Transportatorul acuză autorităţile locale  de introducerea unei taxe mascate  de tranzitare a oraşului

Operatorul de transport arată că Hotărârea  Consiliului Local Piteşti  nr. 50/2008 aduce o suprataxare pentru transportatori. Nu este prima dată când Astra contestă acest act, însă, de data aceasta, disputa ar putea ajunge în instanţă.
Pe 20 februarie 2015, SC Astra Transport SRL a formulat  o plângere prealabilă  împotriva Hotărârii Consiliului Local Piteşti nr 50/2008  prin care s-a

Ara Software, încăierată la ședința Consiliului Județean Argeș

Luni, 30 Martie 2015 22:51

# Primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache: ”Mă asociez acum cu ei ca să mă duc la DNA?  Ce rost are ?!...”

Contractul încheiat, pe munți de bani, între Ara Software și C.J. Argeș, nu se mai poate derula în condițiile inițiale, în primul rând din cauza modificărilor survenite, din decembrie anul trecut, în legislație. Consiliul Județean nu mai poate plăti, ca până acum, prestația firmei de soft către primăriile din județ. Prestație care, spun unii, a fost exagerat de scumpă, atât de scumpă cât să îi facă atenți și pe procurorii DNA. Ara Software încearcă acum, cu pistolul

 

“Învăţământul universitar este sub orice critică din cauza subfinanţării”

Luni, 30 Martie 2015 22:47

# Decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, îi dă replica  deputatului Cătălin Rădulescu.

Constantin Bărbulescu, decanul Facultăţii de Știinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Piteşti, i-a răspuns deputatului Cătălin Rădulescu, emitentul ideii potrivit căreia o şansă de redresare a  învăţământului românesc ar fi formarea tinerilor exclusiv pe domeniile în care piaţa din România are nevoie de forţă de muncă

Sanda Fulga, apostrofată de primarul interimar Cornel Ionică pentru că n-a votat un raport

Luni, 30 Martie 2015 14:51

# Consiliera PPDD a replicat: “Eu nu răspund la comanda nimănui (…) N-am uitat când am fost chemaţi  la DNA” # Raportul privind  realizarea indicatorilor de performanţă pentru efectuarea transportului public local de persoane de către Publitrans în trimestrul IV 2014, însușit în Consiliul Local
În şedinţa Consiliului Local Piteşti de joi a fost supus  aprobării  “Raportul privind  realizarea indicatorilor de performanţă pentru efectuarea transportului public local de persoane de către Publitrans în trimestrul IV 2014”. Un subiect sensibil pentru unii consilieri locali, care n-au trecut prea uşor peste

 

Pagina 139 din 197

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea