Există viață și după Liviu Pătrașcu. Apă-Canal 2000 S.A. – licitație de 15 miliarde lei vechi pentru achiziționarea de materiale

Luni, 02 Februarie 2015 15:25

Operatorul Apă Canal 2000 S.A. urmărește asigurarea, prin procedura de licitație publică, a necesarului de materiale pentru anul în curs, la cel mai mic preț al pieței. Conform cerințelor caietului de sarcini, contractul se va semna cu un singur agent economic, durata acestuia fiind de 24 de luni.
Apă Canal 2000 S.A. urmărește achiziția de produse pentru execuția lucrărilor de construcții, reparații (avarii) și întreținere rețele de alimentare cu apă și de canalizare. Cantitățile estimate minime și maxime ale acordului cadru și ale unui singur contract subsecvent, precum și descrierea lucrărilor sunt disponibile în secțiunea Caietul de sarcini din cadrul documentației.

În Argeş se regăsesc 21 din cele 22 de tipuri de riscuri posibile identificate de ISU

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

#  Dar staţi liniştiţi, avem…registre de capabilităţi pentru situaţii de urgenţă! 
Prefectul Mihai Oprescu a convocat, recent, în şedinţe extraordinare, toţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, în scopul cartografierii şi întocmirii unor hărţi de risc la nivelul judeţului Argeş, pe baza inventarierii principalelor surse generatoare de situaţii de urgenţă, precum

 

Doar săptămâna aceasta mai puteţi depune propuneri pe marginea proiectului bugetului local al municipiului Piteşti pe anul 2015

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

Bugetul municipiului Piteşti, preconizat pentru acest an, este de 496,6 de milioane de lei, o sumă mai mică decât nevoile municipalităţii, dar stabilită în contextul menţinerii impozitelor şi taxelor locale la nivelul anului trecut. Ca în fiecare an, administraţia locală oferă piteştenilor ocazia să-şi exprime opiniile în legătură cu împărţirea sumelor. Proiectul bugetului local pe anul 2015 poate fi consultat pe site-ul Primăriei  Piteşti, iar propunerile, sugestiile  sau opinii referitoare la acesta pot fi comunicate până la data de 29 ianuarie.

Municipiul Piteşti, în cursa pentru titlul „Orașul Reciclării 2015”

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

#  Marele premiu pus la bătaie este un  parc tematic în valoare de 12.000 euro, cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

46 de municipii și orașe din țară „se luptă” , în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național, în cadrul celei de-a treia ediţii a competiției „Orașul Reciclării” organizate de  Eco-Rom Ambalaje,

 

Biroul Impozite şi Taxe al Primăriei oraşului Mioveni roagă contribuabilii să-şi actualizare rolul fiscal

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

Pentru a veni în sprijinul dvs. în sensul de a avea o colaborare cât mai strânsă cu instituţia noastră, din punct de vedere fiscal, vă informăm că puteţi primi informaţii utile şi necesare şi prin mijloace electronice de informare (pe e-mail). În acest sens suntem la dispoziţia dvs. pentru a vă actualiza informaţiile personale înregistrate în evidenţele fiscale cu adresele dvs. de e-mail.  Aceste informaţii ne dau posibilitatea de a vă transmite şi datele de autentificare în Sistemul Naţional Electronic de plată online a taxelor şi impozitelor locale utilizând cardul bancar. Ne puteţi transmite datele dvs. personal la sediul instituţiei noastre – biroul Impozite şi Taxe sau prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Cu sprijinul unei fundaţii suedeze, în Argeş vor fi înfiinţate centre de educare a populației rrome

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

Sătui de rromii care le-au invadat ţara, suedezii au venit în Argeş cu ideea unui parteneriat româno – suedez în domeniul educației și integrării profesionale a populației din această etnie. Săptămâna trecută,  Rickard Klerfort, reprezentantul pentru România al fundației ”Inimă către inimă” din orașul  suedez Linkoping, le-a prezentat autorităţilor judeţene un  proiect privind educarea și integrarea rromilor, partenerii suedezi dorind să investească în centre și

 

Bugetul oraşului Mioveni va fi supus dezbaterilor publice

Luni, 19 Ianuarie 2015 16:18

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria oraşului Mioveni, organizează dezbateri cu cetăţenii pe marginea bugetului local pentru anul 2015. Discuţiile asupra priorităţilor pentru 2015 vor începe luni, 17 ianuarie a.c., şi se vor încheia  duminică, 1 februarie 2015.
Cu această ocazie, vor avea loc întâlniri zonale cu cetăţenii, la care vor participa primarul  Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali,

Mioveni: aproape 3000 de contribuabili si-au achitat dările

Luni, 19 Ianuarie 2015 16:03

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mioveni, un numar de 2812 de contribuabili şi-au achitat începând din data de 5 ianuarie a.c., impozitele si taxele la ghiseele Primăriei .
Dintre contribuabilii care si-au plătit la începutul anului impozitele şi taxele locale, 2678 au fost persoane fizice,iar 134 persoane juridice.
De astăzi, contribuabilii din Mioveni au posibilitatea să îşi achite dările şi online către autoritatea locală, accesând site-ul www.ghiseul.ro , secţiunea “Plata cu autentificare”.

 

Muzeul Județean Argeș are, de săptămâna trecută, un nou director

Luni, 19 Ianuarie 2015 15:43

# Cornel Popescu, doctor în istorie, i-a luat locul lui Spiridon Cristocea.

Din data de 15 ianuarie, zi cu o mare încărcătură istorică, la conducerea Muzeului Judeţean Argeș a fost instalat, în cadrul unei frumoase dar discrete ceremonii, Cornel Popescu. Ca urmare a pensionării, Spiridon Cristocea va fi succedat la conducere de mai tânărul său coleg, desemnat de consilierii judeţeni drept câştigător al concursului de management. Noul director este născut la 11 august 1985. Este doctor în istorie şi este angajat al instituţiei din

Stâlpeni: investiții de amploare în infrastructură

Luni, 19 Ianuarie 2015 15:38

# Au fost atribuite două contracte majore, unul de canalizare în satul Rădești, al doilea de reabilitare a canalizării și stației de epurare.

La Stâlpeni se muncește și, după cum se vede treaba, se muncește cu spor. Anul acesta vor fi vizibile și unele dintre rezultate, acestea fiind de natură să aibă un impact major în îmbunătăirea nivelului de trai al localnicilor. Este vorba de două lucrări de anvergură, de alimentare cu apă și de reabilitare a unei stații de epurare, ambele fiind realizate cu bani atrași.

 

Coniz Romarg a câștigat licitația pentru alimentare cu apă în comuna Mihăești

Luni, 19 Ianuarie 2015 15:36

Prestigioasa firmă Coniz Romarg, condusă de inginerul Gheorghe Griguță (foto), a reușit să își mai treacă în cont o lucrare în perimetrul județului, după o luptă strânsă, cu șapte concurenți.
Obiectul contractului l-a constituit achiziția publică de lucrări aferente investiției: „PRIMA ÎNFIINȚARE REȚEA PUBLICĂ DE ALIMENTARE CU APĂ ÎN SATUL DRĂGHICI, COMUNA MIHĂEȘTI”, Județul Argeș, conform proiectului tehnic. Valoarea estimată a contractului a fost de 4.835.250 lei fără TVA , din care:

Prefectul Mihai Oprescu: “Colegiile prefecturale nu trebuie să se transforme într-o şuetă şi nici într-o cântare a României”

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

La început de an, prefectul Mihai Oprescu a făcut o prezentare a obiectivelor instituţiei pentru 2015,  dar şi a felului în care vede îmbunătăţirea colaborării cu instituţiile publice deconcentrate şi cu primarii localităţilor din judeţ.
Prima şi cea mai importantă în această relaţionare, spune Mihai Oprescu, este legătura directă, imediată şi neîngrădită cu toţi cetăţenii care se

 

Cele 70 de autobuze achiziționate de Publitrans vor fi dotate cu camere video

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

# În sfârșit, scăpăm de hoții de buzunare din autobuze.

Publitrans 2000 S.A., societate aparținând Consiliului Local Pitești, a făcut pași considerabili în vederea înnoirii parcului auto. În urma acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, societatea Publitrans 2000 S.A. a demarat procedurile de achiziționare a 70 de autobuze de ultimă generație. Așadar, în urma licitației, a fost desemnată câștigătoare firma poloneză Solaris, destul de  cunoscută la noi în țară, mai cu seamă în

Big Brother, de nevoie!... În oraşul Mioveni au fost montate, în ultimii ani, peste 60 de camere de supraveghere

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

Mioveniul se numără printre oraşele cu cel mai performant sistem de supraveghere. Ultimele 16 camere video au fost montate la intrările şi ieşirile din localitate, zilele trecute. Aceste dispozitive înregistrează nu doar mașinile, ci și numerele de înmatriculare ale acestora.
Sistemul va fi folosit la supravegherea circulaţiei pentru evitarea accidentelor, la descurajarea vitezomanilor sau a persoanelor certate cu legea.

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş - întâlnire cu toţi contribuabilii de pe raza judeţului Argeş

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor şi având în vedere modificările legislative intervenite în această perioadă, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza o întâlnire cu toţi contribuabilii de pe raza judeţului Argeş, pe următoarele teme:

S.O.S. Corbii de Piatră! Fără investiţii în restaurare, valoroasele picturi rupestre ale Mănăstirii Corbii de Piatră vor pieri pentru totdeauna

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

# Primarul Virgil Baciu: “Dacă nu restaurăm, în 10 ani se va pierde totul”  # În timpul slujbei de Înviere din 1897, peretele vestic al naosului s-a surpat, însă, ca printr-o minune, nimeni n-a fost rănit.

Infiltraţiile din pereţii Mănăstirii rupestre Corbii de Piatră degradează iremediabil, pe zi ce trece, una dintre cele mai vechi picturi rupestre  din România, despre care specialiștii afirmă că datează din secolul al XIV-lea sau chiar de mai devreme.

 

Cabanele Direcției Silvice Argeș, disponibile pentru iubitorii de natură

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

# ”Perla coroanei”, Cabana Bahna – Nucșoara, poate găzdui peste 20 de turiști în condiții extraordinare.

Direcția Silvică Argeș are în administrare, în zonele montane, cabane pregătite pentru oaspeți. Cei care s-au săturat de hotelurile din zone aglomerate, pot opta  pentru niște adevărate oaze de sănătate, de aer curat, mai ales că două dintre aceste obiective sunt situate în creierii munților.  Aici trebuie amintită

Audienţele şi petiţiile înregistrate în 2014 la Avocatul Poporului au vizat, cu precădere, încălcarea dreptului la proprietate

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

Activitatea Biroului Teritorial Piteşti al instituţiei Avocatul Poporului s-a concretizat în anul 2014 astfel:
- 1862 audienţe acordate cetăţenilor din judeţele Argeş şi Vâlcea
- 477 petiţii înregistrate la sediul biroului din Piteşti şi în Râmnicu Vâlcea
- 287 apeluri telefonice

 

Primarul Ion Georgescu, la discuţii cu angajaţii Primăriei şi ai instituţiilor din subordine

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

Marţi, 6 ianuarie a.c.,primarul Ion Georgescu a avut o întâlnire cu  angajaţii Primăriei şi ai instituţiilor din subordine. Acesta a făcut o informare referitoare la plusurile şi minusurile anului 2014, a modului de eficientizare a activitaţii,dar şi o schiţare a bugetului pe 2015.
Ion Georgescu: „Începutul de an este un moment prielnic pentru o scurtă retrospectivă, motiv pentru am avut o şedintă cu directorii şi şefii de servicii din

Legea nr. 171/2014 pentru declararea zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbătoare naţională

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

Un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial stabileste ca ziua de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare naţională în care nu se lucrează.
Legea nr. 171/2014 pentru declararea zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbătoare naţională a fost publicată în Monitorul Oficial nr.922 din 18 decembrie 2014 şi a intrat  în vigoare cu 21 decembrie 2014.

 

Pagina 143 din 198

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea