Se reabilitează Ambulatoriul de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Mioveni

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Lucrările de modernizare la  Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului “SF. Spiridon” Racoviţa, au început în urmă cu aproximativ şase săptămâni. În acest moment, sunt în curs de execuţie lucrările de arhitectură şi rezistenţă.
Ambulatoriul din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din oraşul Mioveni oferă servicii de specialitate pentru imagistică şi radiologie, pediatrie, medicină internă şi laborator de analize medicale.

Program prelungit la ghişeele Primăriei Mioveni

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Pentru a crea posibilitatea ca mai mulţi contribuabili să achite, până la sfârşitul anului, obligaţiile fiscale datorate bugetului local al oraşului Mioveni, reprezentând impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport,taxă salubritate,amenzi contravenţionale etc, conducerea Primăriei a decis ca programul de încasare a acestor taxe să fie prelungit în luna decembrie,astfel:

 

Se anunţă alegeri la Căteasca, după ce pefectul Mihai Oprescu a emis ordinul de încetare a mandatului primarului Năstase

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:46

# Liviu Năstase:  ”Este mâna viceprimarului Mira Eugen  şi a domnului  Dan Drăghici, reclamagiu de profesie”

Marţi, 25 noiembrie, la Căteasca este programată  o şedinţă ordinară de consiliu local  pentru delegarea  atribuţiilor de primar către  viceprimarul Eugen Mira. Deşi Liviu Năstase are la dispoziţie căi de atac împotriva ordinului de încetare a mandatului de primar, ordin pe care spune că îl va contesta, la Căteasca s-au conturat deja  viitorii candidaţi la fotoliul de edil şef.

Comuna Stolnici, lucrări de anvergură la sfârșit de an

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:45

La Stolnici se lucrează din plin, chiar dacă frigul reprezintă o problemă demnă de luat în seamă. Primarul localității, Sebastian Pupăză Roșu, încearcă să termine câteva obiective importante pentru comunitate, obiective esențiale pentru asigurarea unui nivel ridicat de confort.
Sebartian Pupăză Roșu: ”Am reușit performanța de a semna, la Călărași, contractul pentru modernizarea Școlii Generale cu clasele I-VIII Stolnici. În baza acestuia contract, școala va beneficia de multe îmbunătățiri, printre care pot fi enumerate: acoperiș refăcut integral, termoizolație etc.  Este un contract în valoare de circa 110.000 euro.

 

La Săpata, se lucrează la refacerea podului distrus de inundații

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:43

Primăria comunei Săpata a demarat lucrările de reparație a podului avariat de peste râul Cotmeana. Podul asigură accesul către satul Dealul Bradului. Este vorba de acea finanțare acordată pe calamități. S-au primit 3 miliarde lei vechi pentru această lucrare, insuficienți, însă bineveniți, după cum spune primarul Micu Laurențiu. Se cămășuiesc picioarele podului, se fac aripi de reazem, spre rampă, apoi se așează patru grinzi din prefabricate din beton, care vor constitui baza de rulare. Grinzile vor avea lățimea de 1,20 metri fiecare, așa încât va rezulta o bandă de cinci metri lățime, cu balustradă. Pe grinzi se va turna beton rutier, cu hidroizolație. Primarul localității, Laurențiu Micu, supraveghează personal evoluția șantierului care se află, în momentul de față, în faza de organizare.
Laurențiu STOICA

O noua autospecială performantă pentru Mioveni

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:35

# Primele lucrări la care va fi folosită maşina vor consta în împodobirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă.
Parcul auto al S.C S.Ed.C Mioveni s-a îmbogăţit cu o nouă autospecială de intervenţie la mare înăltime. Autospeciala este a doua de acest gen din Mioveni, şi va fi folosită de angajaţii Serviciului de Iluminat Public  în diferite activităţi. Astăzi, maşina a fost testată.

 

Poate și de frica DNA-ului, consilierii locali PSD se abțin sau votează împotriva propunerilor de hotărâri inițiate de primar

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:28

Ceea ce, în urmă cu un an-doi era de neimaginat, iată, se întâmplă. Adică, mai pe românește, mașinăria de vot a PSD-ului din cadrul Consiliului Local Pitești, s-a gripat ! Fiecare votează așa cum îl îndeamnă conștiința dar și frica de DNA, și nu așa cum o cere ordinul de partid. Și asta nu s-a întâmplat acum, în lumina ultimelor acuzații penale, ci din vară.
Iată, spre exemplificare, un punct de pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna august a.c. Stenograma ședinței este absolut sugestivă:

Vicepreședintele CJ, Constantin Polexe, pasionat de mașinile expuse la Muzeul Județean Argeș

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:13

Vineri, la orele prânzului, curtea Muzeului Judeţean Argeş a găzduit o expoziție inedită, cu autoturisme care de care mai interesante. Expoziţia auto cu pricina a fost organizată de Secţia Muzeul Sportului Argeşean.
Printre vedetele expoziției s-au putut număra un  I.M.S., o Dacia 1100, Dacia 1300 dar și Trabant, Lada 1500, Ford Taunus, Mercedes M 170 V, MS 280 și Cobra și altele. În  holul muzeului au fost expuse  fotografii, medalii, plachete, cupe, diplome, echipamente sportive, fanioane și afişe din cadrul competiţiilor de raliu.

 

La ședința ordinară de vineri, consilierii județeni au oferit, ca de fiecare dată, un frumos spectacol

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:09

Deși rare, cam una pe lună, ședințele Cosiliului Județean Argeș sunt, pentru cei care au servit un distonocalm înainte, savuroase. Sunt mai bune decât un film la cinema, plus că sunt gratis. Sala este mai curată decât la Modern și, un mare avantaj, actorii prestează în direct. În rolurile principale, și vinerea trecută, au fost consilierii Iulian Prunaru și Nicușor Diaconescu. Aceștia s-au arătat nemulțumiți, în general, de propunerile aflate pe ordinea de zi. Mai mult, au arătat un interes deosebit Teatrului Davila și necesității alocărilor financiare către acesta, în detrimentul, de pildă, Muzeului Golești care, în opinia dânșilor, este asaltat de sume uriașe.

„Drumul Carelor” a adus în Argeş aproape două milioane de euro

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:27

# Mihăeşti, Țiţeşti, Călineşti şi Răteşti vor fi incluse  în viitoarea strategie GAL “Drumul Carelor”.

Proiectele semnate prin Grupul de Acţiune Locală „Drumul Carelor”, ultimele în valoare de 156 de mii de euro,  parafate în octombrie,   vizează achiziţia de terenuri agricole sau de utilaje, dar şi  altfel de idei inedite, cum ar fi achiziţia de echipamente topografice ori dotări pentru organizarea de evenimente.

 

Conferință despre fonduri europene, la Universitatea Constantin Brâncoveanu

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:17

Marți, 11 noiembrie, la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești, a avut loc conferința „Oportunităţi de finanţare şi problematica aferentă proiectelor în curs de implementare“, eveniment la care au participat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precum şi Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, vicepreședintele C.J. Argeș, Constantin Polexe, prefectul Județului Argeș, Mihai Oprescu, dar şi reprezentanți ai mediului economic şi de afaceri, ai mediului universitar şi studenţesc, parlamentari argeşeni și reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

La Mioveni, un bloc de apartamente noi, gata în 2015

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:16

#  Blocul va fi destinat tinerilor şi  va avea 25 de apartamente și garsoniere. Lucrările la noul bloc de locuinţe, construit pe  Strada 1 Decembrie (vis-a-vis de Biserica “Adormirea Maicii Domnului“), sunt în plină desfăşurare. Blocul va fi destinat tinerilor şi  va avea 25 de unităţi de locuit şi un regim de înaltime D+P + 4E-6E. Suprafaţa construită a clădiri va fi de 359 mp, iar suprafaţa desfasurată de 2.801 mp. De asemenea, imobilul va avea 10 locuri de parcare în demisol şi 15 locuri în exterior. Investiţia este realizată cu fonduri de la bugetul local.  Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, lucrările la imobil au demarat în iulie 2014 și ar trebui să se finalizeze în luna decembrie, 2015.

 

Rampele de gunoi din Moșoaia sunt supravegheate video

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:56

În urmă cu câţiva ani, în comuna Moşoaia au fost amenajate mai  multe platforme betonate pentru depozitarea gunoiului, în cadrul proiectului „Managementul integrat al deşeurilor în judeţul Argeş”. Astăzi, o parte dintre aceste platforme au un aspect jalnic, din cauza cetăţenilor certaţi cu legea care pur şi simplu le-au devastat. Unele dintre ele au căzut victime ale hoţilor de fier, aceştia furând gardurile de protecţie. Altele sunt periodic umplute cu reziduuri din construcţii sau de la curăţenia gospodăriei, deşi legea in-terzice categoric acest lucru. Pentru a pune capăt acestui fenomen, s-au montat camere video la platformele de gunoi din comuna Moşoaia, astfel că cei care vor mai încălca legea vor fi rapid identifi caţi şi aspru sancţionaţi.

Alte șase comune argeşene au primit finanţare pentru lucrări edilitare

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:55

Săptămâna trecută, pe 13 noiembrie, la Consiliul Județean Argeș, preşedintele Florin Tecău a semnat împreună cu unitățile administrativ-teritoriale din Județul Argeș alte trei contracte de finanțare pe OG 28/2013:
- Bârla: modernizare drum comunal – DC 137 (Malu – Şelăreasca - Bârla);
- Vultureşti: Sistem de canalizare şi tratare a apelor uzate;
- Săpata: Alimentare cu apă în satele Lipia şi Găinuşa;
- Mozăceni: Canalizarea şi epurarea apelor uzate;
- Cicăneşti: Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comună
- Albeştii de Argeş: Alimentare cu apă.

 

Contracte de finanțare O.G. 28 pentru alimentări cu apă și drumuri, semnate la C.J. Argeș

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:48

Joi, 6 noiembrie, în prezenţa Preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, au fost semnate contractele de finanţare potrivit  O.G. 28 pentru investiţiile Municipiului Curtea de Argeș și ale comunelor Domnești, Boteni, Vedea, Nucșoara, Ungheni, Stâlpeni și Tigveni, privind lucrări la infrastructura de apă și canalizare și drumuri comunale. Lucrările ce vor beneficia de finanțare sunt:
• Curtea de Argeș – Stație de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanjă – 500.000 lei

Un alt colos al construcțiilor din Argeș se prăbușește!

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:44

# Finanțele scot la vânzare, cu bucata, activele Nordco, firmă condusă de Mircea Georgescu, fost consilier județean din partea PSD.

De la începutul crizei, din 2008, am asistat la o întreagă nebunie a falimentelor și insolvențelor. Iar zona cea mai afectată a fost, fără tăgadă, cea aferentă construcțiilor. Iată că și Nordco, firmă condusă de Mircea Georgescu, fost consilier județean din partea PSD, se scufundă. ANAF scoate la licitație, pentru neplata datoriilor, o parte din bunurile firmei.

 

Modernizarea zonei Târgul din Vale, Lânăriei și Costache Negri înghite alți bani

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:43

# Municipalitatea pune aproape un milion de euro la bătaie pentru lucrări suplimentare
Deranjul creat, anul acesta, pentru modernizarea zonelor Târgul din Vale, Lânăriei și Costache Negri, nu se va termina așa curând. Primăria Pitești a descoperit că, după revizuirea proiectului inițal, au rămas bucăți serioase neacoperite, așa încât este nevoie de lucrări noi, de completare a primelor. Este vorba de sisteme rutiere noi, amenajarea trotuarelor, execuția gurilor de scurgere, amenajarea acceselor la proprietăți, amenajări de siguranță a circulației. Valoarea estimată a lucrărilor este de 3.200.000 lei plus TVA.

Să devină Topoloveniul primul oraș din România reabilitat termic integral?

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:42

# Licitație pentru anveloparea a încă trei blocuri. Suma pusă la bătaie este de peste 17 miliarde lei vechi.

Iată că edilul Gheorghiță Boțârcă se ține de ambiția declarată de a intra într-o carte a recordurilor cu orașul pe care îl păstorește. Recordul ar fi ca mica așezare, situată la întâlnirea câmpiei cu dealurile subcarpatice, să devină și prima așezare anvelopată, integral, termic. La jumătatea săptămânii trecute a fost publicată invitația de participare la licitația pentru anveloparea a încă trei blocuri, P5A, P15 și P22. Valoarea  totală estimată,  fără cheltuieli diverse și

 

ROMSPAN CONSTRUCT chemată în instanţă de ROMTURINGIA

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:25

Cunoscuta firmă constructoare de case de lemn, din Câmpulung, intră în procedură de  insolvenţă la cerearea producătorului de caroserii Romturingia. Dosarul, în care părţi sunt cele două firme câmpulungene, se află  pe rolul tribunalului Specializat Argeş.  În octombrie, Romturingia Srl a cerut deschiderea procedurii insolvenţei împotriva Romspan Construct  pentru o creanţă de 43.785,47 lei, din care, cea mai mare parte o reprezintă penalităţi de întârziere calculate în baza unui contract de vânzare, pentru o factură  emisă în urmă cu doi ani.

Loc de joacă distrus la Mioveni

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:20

Distrus de persoane certate cu bunul simț, parcul de joacă din zona C3II, va fi închis. Începând de anul viitor, acesta va fi reamenajat şi modernizat. Prichindeii din zona C3II, se vor putea bucura de toboganele, mesele de tenis, balansoarele și groapa de nisip din Parcul de Joacă din zona blocului D1, aflat la doar 100 metri distanţă.

 

Pagina 145 din 197

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea