Inginer Marius Pîrvu, director ABBAV: “Nu sunt protejatul nimănui. Nu am nevoie!”

Luni, 11 August 2014 22:22

Noul director al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea infirmă zvonurile potrivit cărora ar  fi unul dintre protejaţii deputatului Cătălin Rădulescu, cel căruia i s-ar datora numirea sa  la şefia ABAAV. Despre lăgătura pe care o are cu parlamentarul, despre ce-l recomandă pentru noua funcţie, despre  activitatea la conducerea Arpechim şi despre  investiţiile  de care are nevoie Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea  aflaţi din interviul acordat de Marius Pîrvu săptămânanlului Atitudine în Argeş.

Varianta ocolitoare a orașului Mioveni (centura)- tronson I

Luni, 11 August 2014 22:18

Primăria oraşului Mioveni anunţă cetăţenii asupra intenţiei de realizare a "Variantei ocolitoare a orașului Mioveni (centura)- tronson I”(zona Kaufland - Podul Getica-Racoviţa), pentru devierea traficului de tranzit în afara zonei urbane.
Prin realizarea variantei ocolitoare se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie și pentru agenţii economici, realizându-se totodată legături eficiente cu drumurile naţionale DN73 şi DN 73D, care face legătura cu oraşul, şi implicit  cu alte localităţi din judeţ.

 

ITM Argeş, amenzi de aproape 4 miliarde lei vechi în luna iulie

Luni, 11 August 2014 22:13

# Inspectorii ITM au depistat 82 de muncitori la negru. În luna iulie 2014 au fost efectuate 238 controale fiind aplicate 76 de sancţiuni, din care 37 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 373.000 lei.  În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară activitate fără forme legale, ITM Argeş a efectuat un număr de 235 controale. Unităţile depistate ca practicând muncă fără forme legale au fost în număr de 22, iar persoanele depistate fără forme legale au fost în număr de 82. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 320.000 lei.

Lucrări susținute la Săpata pentru redeschiderea circulației spre satul Dealul Bradului

Luni, 11 August 2014 22:10

În comuna Săpata se lucrează intens la refacerea dalelor, pentru a permite locuitorilor din satul Dealul Bradului să poată avea acces către locuințele lor. Până acum s-a lucrat la recuperarea podului ce a fost luat de viitură, în data de 29/07/2014. Satul Dealul Bradului este parțial izolat, având o rută ocolitoare:  DEALUL BRADULUI - BĂDICEA – VAȚA - PĂDUROIU - POIANA LACULUI – MOȘOAIA – PITEȘTI.
Primăria comunei Săpata, cu sprijinul „OMV PETROM”, a reușit  recuperarea podului ce leagă satul de restul comunei. Podul recuperat este distrus în

 

Site-ul Primăriei Costești, o rușine

Luni, 04 August 2014 00:00

# Pe acesta nu sunt postate nici măcar declarațiile de avere ale funcționarilor instituției # Edilii au avut însă grijă să anunțe… bâlciul de Sf. Ilie. Și Caravana lui Axinte. Cu lux de amănunte, pe prima pagină a site-ului unei primării de oraș argeșean, cea a Costeștiului, este anunțat târgul de Sf. Ilie. Administratorul a avut inspirația să posteze și o icoană a Sfântului, dar și altele, precum datini și obiceiuri ale zilei.
Răsfoind, cu un interes crescând, am ”nimerit” și peste un afiș multicolor, cel care anunța organizarea Zilelor Orașului Costești, prezentat de… Caravana lui

Internatul de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, transformat în bloc de locuinţe

Luni, 04 August 2014 00:00

Fostul internat de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni a fost transformat în bloc de locuinţe.  Potrivit  conducerii Primăriei au fost amenajate 50 de garsoniere şi 10 apartamente cu 2 camere.  Lucrările au început în urmă cu doi ani, iar costurile se ridică la aproximativ 1 milion de euro, finanţarea fiind asigurată din bugetul local. În perioada următoare, urmează ca lucrările să fie recepționate, iar Consiliul Local să aprobe modalitatea şi procedura de atribuire.

 

Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş: ”În anul şcolar 2014-2015, programele «Lapte - corn» şi «Fructul în şcoli» se vor desfăşura fără probleme”

Luni, 04 August 2014 00:00

După derularea aproape hilară a programului “Fructul în şcoli” în anul de învăţământ încheiat  în urmă cu două luni, când elevii au primit mere abia în ultimele zile ale ultimului semestru, întrucât licitaţia pentru distribuirea fructelor a fost atribuită abia cu două săptămâni înainte de intrarea elevilor în vacanţa de vară, autorităţile judeţene dau asigurări că-n anul şcolar 2014-2015 cele două programe nu vor mai ridica probleme.
“În anul şcolar care s-a încheiat, după cum se ştie, licitaţia pentru distribuirea merelor în şcolile din Argeş a fost câştigată de o firmă care a intrat în

Prefectul Mihai Oprescu: „Cred că mulţi dintre noi am avut câte ceva de învăţat de la dl. preşedinte Constantin Nicolescu”

Luni, 04 August 2014 00:00

Mihai Oprescu şi-a început mandatul într-o perioadă agitată din punct de vedere administrativ şi politic, pe care însă a depăşit-o fără incidente şi cu satisfacţia personală că a reuşit să impună o rigoare mai mare în instituţia pe care o conduce. Despre cum se autoevaluează Mihai Oprescu, la aproape o jumătate de an de mandat în funcţia de prefect, despre simpatiile politice ale omului de dincolo de funcţie şi despre bucuria şi neliniştea pe care le trăieşte în aşteptarea venirii pe lume a primului său copil, vă invităm să citiţi în interviul acordat săptămânalului Atitudine în Argeş.

 

Începe epurarea politică în cultură?! Directorii instituţiilor publice de cultură din subordinea CJ Argeş dau concurs de management

Luni, 04 August 2014 00:00

# Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș, primul testat. Umblă zvonul că, sub umbrela  unor concursuri de management, ar fi început epurările politice prin instituţiile de cultură  din subordinea Consiliului Judeţean Argeş. Până acum, au susţinut astfel de examene Gabriela Pendiuc, directorul Şcolii Poulare de Arte şi  Meserii şi Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu, care au şi trecut „testul” cu brio.  În febra examinărilor a intrat, de câteva zile, Sorin Mazilescu, directorul  Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş. Urmează

Șeful juriștilor din Prefectură, Ionel Voica, a devenit secretarul general al județului

Luni, 28 Iulie 2014 14:48

Ionel Voica este noul secretar general al județului, post pe care l-a dobândit chiar miercurea trecută, în urma unui concurs organizat la Consiliul Județean după pensionarea fostului secretar general, Viorica Răducanu.  De profesie jurist, Voica a activat o lungă perioadă în fruntea serviciului juridic al Prefecturii Argeș, iar prin noua funcție nu va fi doar beneficiarul unei ascensiuni salariale, ci și al unui salt de trei etaje la Casa Albă, până la noul său birou din Consiliul Județean. Plecarea sa nu i-a picat însă deloc bine prefectului Mihai Oprescu, nevoit să se descurce acum cu un corp redus de juriști, fără

 

Deși pare greu de crezut, în oraşul Mioveni taxele locale nu cresc, dimpotrivã, unele scad!

Luni, 28 Iulie 2014 14:34

Persoanele fizice şi juridice din Mioveni vor beneficia de impozite şi taxe mai mici în anul 2015. Acesta a fost decizia oficialilor administraţiei locale, în urma şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 17 iulie.
Prin reducerea taxelor şi impozitelor, edilul din Mioveni este convins că în 2015, vor fi încasaţi mai mulţi bani decât în 2014.
„Nu este o soluţie să măreşti taxele şi impozitele, ci soluţia este să ai un grad de colectare al lor cât mai mare. Încasăm sume mici, dar vom avea un grad

Valuri uriașe de prostie au inundat birourile șefilor de la Ape, lăsând instituția în derivă

Luni, 28 Iulie 2014 14:31

# Avertisment! Acest material poate fi citit numai cu acordul părinților. Genul programului: circărie. De vreo trei săptămâni încoace, gura nu le mai tace salariaților de la Ape, începând cu portarul și sfârșind cu groparul, pardon, gospodarul care conduce instituția până la cele mai adânci cote de performanță. Și ne referim aici la Vasile Pintilie, șeful cel mare al Administrației Naționale Apele Române, sosit săptămâna trecută la Pitești, să combată zvonurile care

 

Cu ajutor politic din răsputeri, Marius Pârvu, favoritul primarului de Pitești, a fost numit director general al Apelor Argeș-Vedea

Luni, 28 Iulie 2014 14:28

# Președintele PSD Argeș, Tudor Pendiuc (foto), ţine să clarifice relaţia cu deputatul Cătălin Rădulescu (foto):  “Tot aud că e lipit domnul Rădulescu de mine în nu ştiu ce fel… Am aceeaşi relaţie cu domnul Rădulescu, la fel cum am cu orice alt parlamentar de Argeş”. După ce preşedintele interimar al PSD Argeş,  Tudor Pendiuc, a confirmat că Marius Pârvu, directorul sub conducerea căruia combinatul Oltchim a ajuns pe butuci (fost director şi la Divizia

S-a semnat parteneriatul de creare a consorţiului tehnic școlar Dacia Mioveni

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:52

Săptămâna trecută, miercuri,  a avut loc, la Guvern, semnarea protocolului de colaborare dintre SC Automobile Dacia SA, Primăria Oraşului Mioveni şi Inspectoratul Şcolar Argeş, privind dezvoltarea unui parteneriat între Uzina Dacia şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Este primul parteneriat de acest fel încheiat în România, deschizând drumul unei noi abordări legate de educaţie şi pregătirea viitorilor absolvenţi în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.

 

Sala Sporturilor de la Mioveni prinde contur

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:51

Potrivit proiectului, sala multifuncţională va avea o capacitate de aproximativ 2800 de locuri, suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile acesteia fiind de aproximativ 5.800 de metri pătraţi.
Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, aici vor fi amenajate şi săli de conferinţă, de recuperare, de forţă, vestiare, grupuri sanitare, spaţii comerciale, birouri administrative şi cabinet medical, iar la etaj va fi fi amplasată tribună VIP, spaţii pentru mass-media şi zonele de evacuare.

Ion Georgescu: “Avem nevoie de o ambulanţă cu medic în permanenţă la Mioveni”

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:49

Joi, în cadrul şedinţei lunare de Colegiu Prefectural, desfăşurată la Centrul Cultural Educativ, primarul Ion Georgescu a ridicat problema lipsei medicilor pe Ambulanţă la Mioveni. Ion Georgescu:. „Avem nevoie de o ambulanţă cu medic în permanenţă la Mioveni. Parlamentarii şi reprezentanţii locali pot face o

 

Comuna Căteasca îşi continuă procesul de dezvoltare

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:41

# Firma turcă Martur-Automotive Seating Systems, ce produce scaune pentru Renault şi Ford, va angaja aici  130 – 150 de persoane. Cu o viziune de antreprenor, primarul comunei Căteasca, Liviu Năstase, a schimbat total modul de funcţionare a administraţiei publice locale. De la aparatul bugetar şi până la cheltuirea banilor publici, comuna Căteasca a cunoscut, după învestirea noului primar în funcţie,o îmbunătăţire considerabilă în toate domeniile.

Ce... teren, ce... priveliște și ce preț!!!

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:39

# Termenii sunt folosiți pentru vânzarea unei părți din pârtia de la Băbana. Controversata afacere imobiliară prin care Constantin Toma – cunoscut și sub numele ”de scenă” Bebe Metropol - s-a împroprietărit cu una din  cele mai frumoase zone din Băbana, pare să se îngroape sub o sumedenie de acte. Tranzacții peste tranzacții, vânzări succesive, toate acestea, practic, duc la imposibilitatea Primăriei de a mai recupera ceva din averea imobiliară pierdută.

 

Atenţie! Nu puteţi plăti impozitele şi taxele locale dacă n-aveţi achitate amenzile la zi

Luni, 14 Iulie 2014 14:37

# Amenzile despre care nu ştiţi sau ați uitat pot fi regăsite în deciziile de impunere transmise de primărie # Tudor Pendiuc: “Titularii de rol află cu această ocazie o serie de curiozităţi, printre care amenzile încasate de soţii, copii sau de ei înşişi despre care habar n-aveau”. De săptămâna trecută a început transmiterea prin poştă, către contribuabilii persoane fizice şi juridice a Deciziilor de impunere pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri,

Primăria oraşului Mioveni. Informare Publică a Biroului Urmarire Venituri – Executare silită

Luni, 14 Iulie 2014 14:36

Aducem la cunoştinţa locuitorilor oraşului Mioveni, că în perioada iulie – august a.c., se vor continua procedurile de  executarea silită prin poprire asupra veniturilor contribuabililor înregistraţi în evidenţa fiscală cu debite restante ce provin din impozit pe clădiri , impozit pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, amenzi  contravenţionale.
Se supun  executării  silite  prin poprire sumele reprezentând :

 

Pagina 151 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea