Iată ce investiţii se fac în 2014 în carierele Piteştiului!

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:53

Anul acesta, Piteştiul are cel mai mare buget de investiţii şi cel mai mare buget general din toate timpurile. Din totalul de investiţii gândite de autorităţile locale, cei mai mulţi bani vor merge spre zona Calea Câmpulung - Podul Viilor - Tudor Vladimirescu – 72,33 mil lei. Urmează Zona  Nord - Găvana – 17, 54 mil lei,   zona Centru , cu 17.38 mil lei,  Războieni – 1.7 mil lei, Trivale – 1.6 mil lei; Craiovei – 1.13 mil lei; Exerciţiu – 240 mii lei; Prundu - Fraţii Goleşti – 118 mii lei.  Vi le prezentăm, în continuare, pe cele mai importante dintre acestea.

Primarul din Moșoaia, Florea Ene, combate cu diplomație anumite acuze din presa locală

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:51

# Florea Ene: ”Școala din Moșoaia nu va fi dărâmată dacă nu mai sunt elevi. Cel mult vom da altă utilitate clădirii, tot în folosul comunității”. Un articol apărut în presa locală, săptămâna trecută, aducea unele acuze primarului comunei Moșoaia, Florea Ene. Acesta a construit, în urmă cu zece ani, o școală care, în momentul de față, nu mai are elevi. Primarului i se reproșa, astfel, faptul că a cheltuit sume din bugetul local pentru o investiție care nu mai are utilitate în momentul de față.

 

Constructorului Bobi Marinescu îi merge din ce în ce mai bine

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:49

# Firma sa, Star Trading Impex, a câștigat licitația pentru modernizarea podului peste Râul Doamnei # Omul de afaceri va încasa pentru lucrare peste 8 miliarde lei vechi. După ce, pe parcursul anului 2013, tânărul - dar prosperul - om de afaceri Bobi Marinescu a reabilitat podul de peste Râul Doamnei în ceea ce privește structura de rezistență și căile de rulare, iată că și 2014 se anunță fructuos. Firma sa a câștigat și continuarea, mai bine spus partea de finalizare a lucrărilor privitoare la celebrul pod, construit în urmă cu peste 100 de ani, în 1912,  de celebrul arhitect Dimitrie Dima.

Se desprimăvărează în construcţii! Primăria Boteni licitează lucrări de peste 100 miliarde lei vechi

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:48

După o iarnă care a adus pierderi serioase drumarilor din cauza lipsei aproape totale a zăpezii, iată că încep să apară colacii de salvare. Și vor mai apărea, că doar este an electoral. Primăria Boteni este una din primele care desface punga cu bani și oferă, pe două lucrări, suta de miliarde. Iată care sunt acestea.
Prima lucrare licitată poartă numele: Servicii de proiectare faza PT+DE şi lucrări de execuţie “Modernizare drum comunal DC 38 Lunca – Bălăbăni comună

 

Argeşul stă cel mai bine în regiune la capitolul proiecte cu finanţare europeană atrase de firme

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:46

45 de procente din întreaga sumă alocată regiunii Sud Muntenia pentru proiectele din Programul Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice ajung de firme din judeţul Argeş. La nivelul judeţului nostru sunt în derulare 63 de astfel de proiecte, în  valoare totală de 63,2 milioane de lei, în condiţiile în care întreaga regiune Sud Muntenia numără 152 de proiecte. Pe locul doi se află Prahova cu doar 32 de proiecte în derulare.

36 de miliarde lei vechi promişi de Constantin Nicolescu pentru comuna Dârmăneşti

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:44

# Sumă record – sprijin de la C.J.Argeș pentru o comunitate locală! # Colecție impresionantă de icoane în biroul primarului Emilian Ciolan. Anul acesta, primarul comunei Dârmăneşti, Emilian Ciolan, are obiective măreţe în ceea ce priveşte îmbunătăţirea infrastrcturii comunei sale. Aceste obiective au venit odată cu promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, de a acorda 36 de miliarde lei vechi pentru comuna Dârmăneşti. Aceşti bani vor fi folosiţi, conform primarului, pentru finalizarea canalizării şi pentru asfaltarea a doi kilometri de drumuri.

 

Primarul Ion Georgescu s-a întâlnit cu toţi directorii de şcoli şi grădiniţe pentru dezbaterea bugetelor alocate

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:40

Înainte de a fi votat bugetul pe 2014, primarul Ion Georgescu s-a întâlnit, în data de 22 ianuarie 2013, cu directorii şi contabilii unităţilor de învăţământ din Mioveni pentru a fi clarificate toate problemele cu care se confruntă conducerile şcolilor. Astfel, paza în unităţile de învăţământ, reparaţiile şi reabilitările la nivelul clădirilor, mentenanţa centralelor termice, precum şi fundamentarea detaliată a fiecărui capitol din bugetul

Unirea Principatelor Române şi construirea Statului Român modern sărbătorite la Mioveni

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:38

Orașul Mioveni, Centrul Cultural,  în parteneriat cu școlile din oraș au sărbătorit vineri, 24 ianuarie 2014, în sala de spectacole ”Mioveni”  a Centrului Cultural - Educativ, aniversarea a 155 de ani de la ”UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE ȘI CONSTRUIREA STATULUI ROMÂN MODERN”.
Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca dată la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Cu acestă ocazie a fost prezentat un program tematic organizat de școlile din oraș și o piesă de teatru susținută de trupa de teatru „Clubul Veseliei” a Centrului Cultural.

 

Asfaltarea drumurilor din comună, prioritatea anului 2014 pentru primăriţa din Coşeşti

Luni, 27 Ianuarie 2014 15:13

Chiar dacă are un buget local mic, comuna Coşeşti, capitala ţuicii argeşene, îşi continuă trendul ascendent de dezvoltare. În urmă cu aproximativ 5 ani, când pentru alte localităţi alimentarea cu apă era doar în stadiul de proiect, Elisaveta Tudose, primarul comunei, încheia ultima investiţie de introducere a reţelei de alimentare cu apă în comună, iar acum, conform spuselor primăriței, în perioada următoare, prioritară este asfaltarea drumurilor comunale.

Ați văzut ceva mai penibil? Primăria Oarja are site. Acesta conține... imaginea unui drum

Luni, 27 Ianuarie 2014 14:52

Ei bine, suntem în era vitezei, a internetului. Nu și la Oarja – asta ca să intrăm direct în subiect – unde senzația de viteză o dă numai fotografia unui drum, fotografie postată pe prima pagină a site-ului propriu. Apoi... frână bruscă, pentru că totul se termină aici. Nu merge nimic, se scrie acolo numai – așa da! – că, probabil, primăria are primar, viceprimar și secretar. Apoi este loc pentru declarațiile de avere care, de asemenea, nu au încăput. Și asta în 2014, an

 

Primăria Mioveni: programul dezbaterilor publice

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

# PERIOADA IANUARIE-FEBRUARIE 2014. În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria oraşului Mioveni, organizează în perioada ianuarie-februarie 2014, dezbateri publice având ca teme:
I. Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli 2014;
II. Strategia de Dezvoltare Locală a oraşului Mioveni pentru anii 2014-2020

Agricultorii argeșeni au intrat în zodia șobolanului de câmp

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Agricultorii argeșeni au depășit episodul ”păduchi” și au intrrat în era șobolanilor. Potrivit informațiilor primite din partea celor de la Direcția Agricolă Argeș, majoritatea culturilor sunt compromise din cauza căldurii care a favorizat apariția dăunătorilor de tot felul. Cei mai periculoși sunt șoarecii care distrug rădăcinile plantelor din câmp. Temperaturile ridicate nu le-au permis acestora hibernarea, așa că au plecat să caute mâncare și, în special, zaharurile din rădăcinile de la rapiță. Din cauză că temperaturile au fost oscilante nu s-a putut administra nici măcar un inhibitor de creștere plantelor, mai spune șeful DADR Argeș, Corneliu Vasilescu. Ana Luca

 

Iată ce propuneri s-au făcut în dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget al Municipiului Piteşti pe 2014

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Printre propunerile făcute în cadrul dezbaterii publice pe marginea proiectului de buget al Municipiului Piteşti pe 2014 se numără şi cea referitoare la finanţarea unui studiu de oportunitate şi fezabilitate privind  construirea unei centrale de cogenerare de 15-20 MW pe domeniul public al Mun. Piteşti, în zona Cet Sud. Conform proiectul de buget pentru anul în curs, lansat în dezbatere publică, veniturile totale ale municipalităţii sunt estimate la 452,5 milioane lei, cu peste 30 milioane lei mai mult decât anul trecut. Un procent important va fi constituit, şi anul acesta, din fondurile europene (aproximativ

EVALUAREA ACTIVITĂŢII DESFĂŞURATE DE PREFECT ŞI INSTITUŢIA PREFECTULUI- JUDEŢUL ARGEŞ ÎN ANUL 2013

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Misiunea prefectului şi a Instituţiei prefectului o reprezintă, potrivit prevederilor Constituţiei României, ale Legii nr.340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului şi a celorlalte  acte normative, respectarea legalităţii în judeţ şi asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă a cetăţeanului.
Totodată, în calitatea sa de reprezentat al Guvernului in teritoriu, prefectul asigura implementarea in judeţ a Programului de guvernare in virtutea prerogativei sale legale de coordonare a serviciilor publice deconcentrate ale autorităţilor administraţiei publice centrale in teritoriu.
De asemenea, prefectul asigură legalitatea actelor administrative emise/adoptate de autorităţile administraţiei publice locale din judeţ în cadrul controlului de legalitate.

 

La Mioveni s-au emis deciziile de impunere pentru ca cetățenii să-și plătească impozitele și să beneficieze de bonificații

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Conducerea Primăriei oraşului Mioveni vine în sprijinul cetăţenilor pentru ca aceştia să poată beneficia de bonificaţia de 10%, dacă îşi vor achita taxele şi impozitele până la 31 martie 2014. Astfel, în următoarele zile, cetăţenii vor primi la domiciliu prin angajaţii Consiliului Local, cele 19.334 decizii de impunere. De asemenea, în intervalul 08.00-16.00, pot suna la telefonul 0348.411.73, pentru a cere detalii cu privire la sumele datorate, plata online sau orice informaţii legate de impozite şi taxe. Autorităţile au venit în sprijinul cetăţenilor prin implementarea modului de plată online. Plata on-line se poate face la adresa www.primariamioveni.ro sau la adresa www.ghiseul.ro, secţiunea Primăriei oraşului Mioveni, utilizând secţiunea ”Plata fără autentificare”.

Taxe şi impozite on-line la Primăria Mioveni

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Din data de 6 ianuarie 2014, se poate face plata şi on-line la www.primariamioveni.ro sau la adresa www.ghiseul.ro, secţiunea Primăriei oraşului Mioveni, utilizând secţiunea ”Plata fără autentificare”. Autentificarea fără parolă permite celor interesaţi achitarea atât a obligaţiilor de plată cât şi a altor taxe către bugetul instituţiilor prin acceptarea la plata online a cardurilor bancare Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro emise de orice bancă.  Dacă contribuabilul se autentifică fără parolă trebuie să cunoască doar valoarea totală a impozitelor şi taxelor datorate. În această situaţie persoana va  putea efectua plata totală fără însă să vizualizeze detaliile şi fără să beneficieze de alte facilităţi.

 

Licitaţie pentru amenajarea, reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare a complexului muzeal Golești – un proiect de peste 8 milioane lei

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

# Muzeul Goleşti aşteaptă oferte până pe 28 ianuarie. De săptămâna trecută, “Proiectul pentru amenajarea, reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare a complexului muzeal Goleşti, pentru valorificarea resurselor locale şi creşterea calităţii serviciilor turistice în zona centrală a judeţului Argeş”, poate fi găsit pe e-achizitii.ro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 28 ianuarie 2013 (ora 09.00), zi în care ofertele se vor şi deschide.

Se va înfiinţa Consiliul Local al Tinerilor Mioveni

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Tinerii cu iniţiativă de la Liceul Teoretic Iulia Zmafirescu şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Colibaşi, s-au întâlnit luni, 13 ianuarie 2014, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni pentru a înfiinţa Consiliu Local al Tinerilor.
Aceasta a fost prima sedinţă, urmând ca în luna februarie, să se organizeze alegeri pentru desemnarea reprezentanţilor acestui organism.  Primarul Ion Georgescu, încurajează acestă iniţiativă şi îi asigură pe tineri de sprijinul autoritatilor locale în elaborarea şi punerea în aplicare a propriilor acţiuni.

 

Finanțele Publice s-au extins și-au coborât... pe pământ

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

O investiție de aproape un milion și jumătate de lei a coborât activitatea Finanțelor Argeș pe pământ. Cu alte cuvinte, niciun fel de contribuabil nu va mai trebui să facă sport pe scările instituției ca să rezolve vreo problemă de plăți sau alte activități de natură fiscală. Parterul a fost extins până la 400 mp. Practic, la parter, contribuabilii persoane fizice își pot satisface orice fel de doleanță de natură fiscală. În Corpul D, nou înființat, este destinat activităților legate de Trezorerie și lucrul cu agenții economici, Corpul B este pentru persoanele juridice. La Mezanin 2 se află sectorul destinat lucrului cu primarii și reprezentanții consiliului județean și prefecturii. În rest, la etajele superioare nu mai are voie nimeni să intre neînoțit și neanunțat. Ana Luca

Peste 500 de cetăţeni ai oraşului Mioveni au participat la prima dezbatere publică a bugetului local şi a strategiei de dezvoltare

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00

Cu toţii am observat atitudinea politicienilor români din ziua de azi, care după ce se văd puşi pe scaunele pufoase şi confortabile uită de cetăţenii care i-au ales şi îşi mai aduc aminte de ei în pragul alegerilor. Cu toate astea, din fericire, mai există şi politicieni, oameni aleşi care stau la dispoziţia cetăţeanului pe toată perioada mandatului. Ce-i drept, că am ajuns să-i privim ca pe o excepţie de la regulă. Un caz concret în acest sens, dovedit, este primarul oraşului Mioveni care, pe lângă faptul că are uşa biroului tot timpul deschisă pentru cetăţeni, în fiecare an, în timpul elaborării proiectului de

 

Pagina 160 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea