Primăria Cetățeni stă pe un butoi de pulbere! Primarul și viceprimarul se păruiesc ca doi intelectuali și pedagogi ce sunt!

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:24

Primăria din Cetățeni este un adevărat câmp de bătaie din cauza animozităților iscate între primarul Ion Toader și viceprimarul, Antoanela Enache. Aceasta din urmă i-a făcut primarului diverse reclamații cu privire la unele achiziții sau concesionări de terenuri, iar primarul, la rândul său, i-a suspendat acesteia atribuțiile de serviciu, de două luni, din cauză că a primit plângeri de la cetățeni și de la consilierii locali că aceasta nu și le îndeplinea. În realitate, scandalul este unul mult mai vechi, de pe vremea când actualul viceprimar era director de școală în comună, acolo unde preda Istorie primarul Ion Toader.

Mesaje de mulțumire din Europa adresate edilului din Mioveni de către iubitorii de câini!

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:21

Nu mică i-a fost mirarea edilului Ion Georgescu, la sfârşitul anului, când, printre obişnuitele felicitări, acesta a descoperit o mulţime de mesaje din partea iubitorilor de animale din mai multe state europene (Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Polonia)Iată cum sună câteva din mesajele primite:
“Stimate Domnule Primar,
Doresc să vă mulţumesc pentru atitudinea umană faţă de câinii maidanezi din oraşul dumneavoastră şi să vă doresc mult succes în continuare!
Din tot sufletul vă urez un Crăciun si un An Nou Fericit”
Semnează,
Antina Schmidt, Germania

 

A fost eliberat primul paşaport la Mioveni

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:17

Prima cerere pentru paşaportul electonic a fost chiar a primarului Ion Georgescu, în decembrie anul trecut. În data de 10 ianuarie 2014, acesta si-a ridicat paşaportul. În data de 24 ianuarie 2014, vor fi eliberate încă două paşapoarte.
Din 6 decembrie 2013, locuitorii oraşului Mioveni nu mai sunt nevoiţi să meargă la Piteşti pentru a obţine un paşaport. În urma unui protocol semnat între Prefectura Argeş şi Primăria Mioveni, a fost înfiinţat Biroul Mobil de Paşapoarte, care este condus, prin detaşare de la Piteşti, de comisarul şef Eduard Uscatu. Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Birou de Paşapoarte este în incinta Centrului Cultural Educativ (lângă Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi

Sfârșit de an în școală nouă la Stolnici

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:10

# O școală și o grădiniță construite din temelii au fost inaugurate, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, și a altor oficialități. Sfârșit de an cu realizări notabile pentru primarul localității Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu. Acesta, în prezența președintelui Constantin Nicolescu, a primarilor din Bârla şi Hârseşti, Ion Neacşu, respectiv Ion Moloiu, a constructorului Bobi Marinescu, a numeroase cadre didactice şi elevi, precum şi foşti profesori şi directori de şcoală din localitate, a inaugurat două obiective de învățământ, respectiv Școala Generală Fâlfani și Grădinița din satul Stolnici.

 

Investiţii strategice în comuna Valea Iaşului

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 13:07

# Primarul Nicolae Barbu: Ne propunem ca, până la jumătatea anului 2015, să avem 10 clădiri reprezentative pentru comună. Anul 2014, pentru comuna Valea Iaşului, la fel ca şi în ceilalţi ani, va fi unul de continuare a  investiţiilor începute, conform primarului Nicolae Barbu. Astfel că, anul acesta, şcoala, cultura, sănătatea, infrastructura şi turismul vor fi principalele domenii ce se vor afla în vizorul administraţiei publice locale. ,,Ne propunem ca, până la jumătatea anului 2015, să avem 10 clădiri reprezentative pentru comună, aşezate simetric, vizavi de cele două părţi ale localității, şi anume: pe

Primăria Mioveni a câştigat un nou proiect cu finanţare nerambursabilă!

Miercuri, 15 Ianuarie 2014 13:04

Primăria oraşului Mioveni a câştigat un nou proiect finanţat din fonduri europene, depus la AGENŢIA EXECUTIVĂ PENTRU EDUCAŢIE, AUDIOVIZUAL ŞI CULTURĂ-BRUXELLES. Este vorba despre proiectul “EUROPA CETĂŢENILOR - MIJLOC DE CUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE”, care face parte din programul PROGRAMUL EUROPA PENTRU CETĂŢENI-ACŢIUNEA 1-MĂSURA 1.1.
În cadrul proiectului vor avea loc activităţi culturale şi schimburi de experienţa cu oraşul Petrich din Bulgaria.
Activităţile proiectului se vor desfăşura în intervalul 01.01.2014-20.10.2014,
Bugetul proiectului va fi de aproximativ 25.000 euro.

 

Consiliul Local Piteşti a hotărât: contractul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost prelungit până în martie 2014

Marţi, 24 Decembrie 2013 20:08

Săptămâna trecută, în ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Piteşti, a fost adoptată hotărârea privind activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. Propunerea iniţială a fost ca actualul contract de asociere (care expiră la 15 ianuarie 2014) între municipalitate şi CNCD să fie prelungit cu încă 6 luni, însă, în cele din urmă, Consiliul Local a hotărât prelungirea acestuia până  la 1 martie 2014. 
Au existat şi propuneri, rămase însă la acest stadiu,  privind organizarea de licitaţii şi achiziţionarea unor maşini cu ajutorul cărora  municipalitatea să-şi

În 2014, taxele şi impozitele locale râmân neschimbate pentru locuitorii oraşului Mioveni!

Marţi, 24 Decembrie 2013 20:04

În ultima conferinţă de presă din 2013, ţinută la Primăria Mioveni, primarul Ion Georgescu a vorbit şi despre taxele şi impozitele din anul ce va urma. „Taxele şi impozitele pentru 2014 rămân aceleaşi ca în 2013. Le-am aprobat în luna iunie şi rămân aşa cum am stabilit, fără majorare“, a spus edilul. Acesta a vorbit şi despre posibilitatea ca Mioveniul să devină municipiu, înştiinţând locuitorii că, dacă se va întâmpla aşa în viitorul apropiat, acest lucru nu va afecta taxele şi impozitele care se plătesc la Bugetul Local.  “Vom deveni şi municipiu, nu am abandonat această pistă. Dar populaţia trebuie să ştie că nu este adevărat că taxele şi impozitele vor fi mai mari dacă eşti municipiu. Taxele şi Impozitele se stabilesc de către Consiliul Local, iar ele pot fi ca şi acum“, a declarat  primarul Georgescu.

 

Ion Georgescu, primarul Mioveniului, supărat pe directorii de deconcentrate

Marţi, 24 Decembrie 2013 20:00

Săptămâna trecută, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Ion Georgescu le-a reproşat directorilor de deconcentrate că nu fac nimic să sprijine cel mai mare agent economic din Argeş, Uzina Dacia, doar se laudă prin presă. Ion Georgescu a ridicat problema comercializării alcoolului la poarta Uzinei, care se face la discreție, chiar dacă  autorităţile locale s-au judecat cu comercianţii respectivi pentru a le interzice acest lucru. Şi noul director de la Dacia, Nicolas Maure, a expus această problemă primarului Ion Georgescu pentru a lua măsuri.

Bilanţul anului 2013 la Mioveni

Marţi, 24 Decembrie 2013 19:50

Săptămâna trecută, în Sala Mare a Primăriei Mioveni, a avut loc momentul bilanţului, în care autorităţile locale au prezentat realizările din 2013, amintind totodată şi de principalele proiecte pentru anul viitor
Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost însoțit la conferinţa de presă de sfârşit de an, de viceprimarul Aurel Costache, de directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuș, de directorul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Nicolae Tudose și de directorul Construcții Reparații Mioveni, Bogdan Udroiu.

 

Angajații de la centrul din Tigveni, blocați pe drumul spre Călinești

Luni, 16 Decembrie 2013 14:43

O parte din cei 280 de asistați social aflați în centrul de la Tigveni vor fi mutați la Călinești. Potrivit noii legi europene, niciun astfel de loc nu va putea să adăpostească mai mult de 200 de persoane. Mai mult decât atât, e vorba ca și personalul de aici să fie transferat la centrul din Călinești, aflat la zeci de kilometri distanță, ceea ce ridică o nouă problemă. Practic, salariul acestora se va duce pe navetă, ne spune primarul Doru Slătineanu (foto). De când a intrat în vigoare legea, se tot caută soluții pentru rezolvarea problemei și încă nu i s-a dat de cap. Ana Luca

Primăria Piteşti a primit titlul de Primăria Verde

Luni, 16 Decembrie 2013 14:43

Primarul Tudor Pendiuc a participat, săptămâna trecută,  la cea de-a şaptea ediţie a Galei Premiilor oferite de Revista Infomediu Europa (revistă de mediu şi ecologie). În cadrul acestui eveniment, Primăria Municipiului Piteşti a primit titlul de PRIMĂRIA VERDE pentru implementarea de proiecte în domeniul protecţiei mediului. De remarcat faptul ca Revista Infomediu Europa oferă acest premiu  Primăriei Pitesti pentru al doilea an consecutiv, fiind singura  instituţie din ţară nominalizată şi în anul 2012, şi în anul 2013.

 

În atenția fermierilor argeșeni

Luni, 16 Decembrie 2013 14:42

A început verificarea în termen a dosarelor depuse cu cererile de plată, tranșa a IV-a, în cadrul Măsurii 1.4.1., pentru sprijinirea fermelor agricole de subzistență. Activitatea face parte din Planul Național de Dezvoltare Rurală. Data de începere este de 14 noiembrie și se va derula în decurs de 180 de zile.
Conducerea Direcției Agricole Argeș

Tutunul din Argeș, puțin și bine plătit

Luni, 16 Decembrie 2013 14:41

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură a început efectuarea plăților în avans, pentru SAPS 2013. E vorba despre cei 61 euro/ha. Vorbim aici de aproape 3 milioane lei care vor veni numai în Argeș, ne spune directorul Marius Stroescu. Astfel, cei 29.543 de fermieri înregistrați au deja avansul în cont, începând cu 1 decembrie. Banii vor fi acordați celor aflați în zone defavorizate. În prezent, spune același director, Argeșul are un potențial de absorbție al fondurilor europene de 98,8%, iar fermele sunt în număr mare: 5193 la Câmpulung, 1577 la Curtea de Argeș, , 1669 la Domnești, 135 la Mioveni, 52 la

 

Nu e glumă! Șeful de la Agricultură, implorat de fermieri să-i scape de purici!

Luni, 16 Decembrie 2013 14:24

Șeful Direcției Agricole Argeș, Corneliu Vasilescu (foto), s-a văzut pus într-o situație oarecum inedită. A primit la serviciu o vedere prin care i se cere, nici mai mult nici mai puțin, decât să trimită bani mai mulți fermierilor din zona Câmpulung Muscel, pentru deparazitare. Motivul ar fi acela că au fost invadați de purici; atât ei cât și animalele. Expeditorul, care nu semnează epistola cu pricina, face o comparație între produsele

Primarul Costeștiului, Ion Baicea, declarat incompatibil de ANI

Luni, 16 Decembrie 2013 14:22

# Acesta a încasat bani, când deja era în funcție, și de la Apă Canal 2000 S.A. și riscă să nu mai poată candida la funcția de primar. Se vede treaba că ziua de vineri, 13, a fost una cu ghinion pentru doi dintre aleșii locali ai județului. Este vorba de un primar și un viceprimar, care s-au dedulcit și la alți bani decât cei câștigați din funcțiile în care au fost aleși.   
Astfel, Ion Baicea, primarul celui mai urâțel oraș din județ, după opinia unora, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.05.2009 - 31 iulie 2012,

 

500 de sportivi premiaţi de Primăria Mioveni

Luni, 16 Decembrie 2013 13:39

Aprecieri, încurajări, recunoştinţă pentru performerii oraşului Mioveni, duminică în ,,Oraşul Tinereţii”, aşa cum îi place primarului Ion Georgescu să-i spună. Manifestările s-au desfăşurat la Sala de Sport a Şcolii Liviu Rrebreanu, iar la eveniment au participat, pe lângă sportivii ce au fost premiaţi, şi reprezentantii Primariei şi ai Consiliului Local Mioveni, reprezentanţi ai celor doua cluburi (C.S Mioveni şi C.S Dacia Mioveni 2012) , presedinţi şi antrenori.
,,A fost un an foarte bun pentru C.S. Dacia Mioveni 2012, un an de bilanţ cu rezultate deosebite, rezultate, sincer, neeaşteptate pentru noi. Am dorit, încă

Centrul Cultural Educativ Mioveni, inaugurat în prezenţa premierului Victor Ponta

Luni, 09 Decembrie 2013 00:00

Centrul Cultural Mioveni s-a remarcat prin multitudinea evenimentelor culturale pe care le-a organizat de-a lungul timpului. Însă, atât echipa Centrului Cultural Mioveni cât şi copiii ce erau angrenaţi în acţiunile culturale, duceau lipsa unui spaţiu care să le asigure o mai bună desfăşurare a activităţilor; astfel că, în pragul sărbătorilor de

 

Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor are, de miercuri, un punct de lucru şi la Mioveni

Luni, 09 Decembrie 2013 00:00

Locuitorii din zona Mioveni nu mai trebuie să facă două drumuri la Piteşti pentru a obţine paşapoartele, aşa cum s-a întâmplat până acum.  Instituţia Prefectului urmăreşte atingerea obiectivelor de descentralizare şi eficientizare, în scopul aducerii deciziei şi serviciilor publice cât mai aproape de cetăţean, iar noul punct de lucru a fost creat tocmai în această idee.  Obiectivul a fost inaugurat miercuri, 4 decembrie, în sediul Centrului Cultural-Educativ, locaţie care a fost  deschisă în aceeaşi zi.

Prefectul de Argeş face lobby pentru majorarea indemnizaţiilor veteranilor şi văduvelor de război

Luni, 09 Decembrie 2013 00:00

Săptămâna trecută, la instituţia Prefectului – Argeş a avut loc o şedinţă a Grupului de suport legislativ, în care s-a dezbătut  propunera legislativă de modificare a dispoziţiilor art. 1 din Legea 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, în sensul majorării acestora.

 

Pagina 161 din 198

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea