Nici Direcția Agricolă nu se simte prea bine! Concedieri mascate de mutări de personal?

Luni, 02 Decembrie 2013 14:36

Regionalizarea a intrat exact ca uliul între găini, recte directorii de instituții, încât aceștia fug speriați care încotro. Bunăoară, șeful Direcției Agricole Argeș, Corneliu Vasilescu (foto), va fi unul dintre șefii de instituție care, fie va alege să fie un directoraș în cadrul CJ Argeș, fie va alege să fie inspector al ministerului, în teritoriu. Potrivit noii organigrame, sunt prevăzute doar 6 posturi de inspectori, în cadrul Direcției Generale

Prefectul Cristian Soare le-a cerut primarilor să ia măsuri în privinţa amenzilor neîncasate

Luni, 02 Decembrie 2013 14:28

Deşi, în teorie, primarii ştiu că există posibilitatea transformării amenzilor neachitate în ore de prestare a unor activităţi în folosul comunităţii, în practică  majoritatea edililor ridică din umeri şi se uită lung la amenzile de ordinul milioanelor pe care nu le pot încasa la bugetul local. Primăria Cetăţeni are un total al  amenzilor neîncasate de aproape 4 milioane de lei,  urmată de Valea Mare Pravăţ, cu peste 2.2 milioane lei, iar lista e lungă.  În ședinţa Colegiului Prefectural de joi, Cristian Soare le-a cerut edililor locali să meargă până la sesizarea instanţei de judecată competente şi punerea în

 

Ion Georgescu: În viziunea mea, în anul 2020, Mioveniul va fi schimbat în bine cu cel puţin 30%

Luni, 02 Decembrie 2013 14:26

Existenţa unei strategii de dezvoltare locală, ca instrument de management utilizat pentru a aborda problemele şi oportunităţile cu care se confruntă o comunitate, reprezintă o condiţie esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări locale armonioase. O astfel de strategie de dezvoltare locală se află în curs de elaborare şi în oraşul Mioveni, oraş ce reprezintă pentru mulţi un reper din punct de vedere al dezvoltării socio-economice.
# Domnule primar, ştiu că în perioada aceasta lucraţi la elaborarea unei strategii de dezvoltare a serviciilor comunitare de utilităţi publice pentru perioada 2014- 2020. Care sunt principalele obiective ale acestei strategii?

Intervenţii prompte, în Mioveni, la prima zăpada

Luni, 02 Decembrie 2013 14:24

În oraşul Mioveni a nins, însă zăpada nu a creat probleme în trafic. S-a circulat în condiţii destul de bune. Utilajele de deszăpezit au fost pregătite să intervină pentru a degaja carosabilul, încă de la orele 3.30.
Procedura de deszăpezire a fost asigurată de către cei doi operatori din Mioveni, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, respectiv S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, numărul de angajaţi implicaţi fiind de aproximativ 200.

 

Din cauza izurilor neprietenoase din zonă, Poiana Lacului ar trebui să facă schimb de nume cu Miroși

Luni, 02 Decembrie 2013 14:18

O sesizare telefonică semnala comisarilor Gărzii de Mediu Argeș faptul că în comuna Poiana Lacului, în fiecare zi, după miezul nopții, dinspre fabrica de scaune pentru Logan, Johnson Controls, vine un miros cu iz chimic de-ți pică părul din nas instant. Mirosul ar proveni de la spuma poliuretanică folosită la confecționarea acestor scaune. Organele de control au descins în bătătura firmei aferente, au făcut măsurători și au trimis rezultatele către laborator. Când colo, surpriză! Cantitatea de COV-uri(compuși organici volatili) eliberate în atmosferă nu înregistrau decât 0,276 mg/mc; adică nu există depășiri. Cu

Zona din spatele Finanțelor Argeș, transformată în toaletă publică

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:12

Finanțele Publice Argeș este una dintre instituțiile mai puțin iubite de contribuabilul nostru, dat fiind faptul că nu ai de luat cât ai de dat. Însă, ca să ajungă să și pută de-ți mută nasul din cauza „depunerilor” de altă natură lăsate ca suvenir de cetățeni ”de bine”, este un fapt care te pune puțin pe gânduri. Nu numai că zona din spatele clădirii a fost transformată în WC public, dar gunoiul lăsat neridicat cu săptămâna, cel puțin, în zonă, arată cât de civilizați suntem, în calitate de oraș european. Nu știm alții cum sunt și chiar nu ne interesează, însă atunci când treci prin centrul unui oraș, orice turist și chiar

 

Programul manifestărilor de la Mioveni ocazionate de Ziua Națională a României

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:06

# Ora 08.30: DEFILARE din zona M-urilor până la Primăria oraşului Mioveni.
Participă: MApN (Unitarea Militară de Chimie), ISU Argeş – Subunitatea Mioveni, Jandarmeria Argeş, Penitenciarul Colibaşi.
Alături de blocul militar, vor defila: cercetaşii de la Clubul „Dacia Felix ” Mioveni.
# Ora 09.00: CEREMONIA DE DEPUNERE A COROANELOR la monumentul eroilor amplasat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor (centrul civic).
Defilarea Detaşamentului de Onoare.

Sevastian Pupăză Roşu, primarul comunei Stolnici: ”Vom reabilita în totalitate Căminul Cultural Fîlfani urmând ca aici să funcţioneze un Centru de informare turistică”

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:01

Sevastian Pupăză Roşu, primarul comunei Stolnici a vorbit despre noile proiecte care se află în derulare sau care vor fi puse în curând în aplicare în localitatea pe care o conduce. „În cadrul Grupului de Acţiune Locală Găvanu-Burdea, în care comuna Stolnici face parte, anul acesta avem depuse două proiecte în ceea ce ne priveşte. Primul, pentru dotarea Căminului Cultural Stolnici şi anume instalaţie de sonorizare, cortină, aparatură video, proiector şi calculator. Proiectul este în valoare de 40.000 de euro şi în momentul de faţă se află în derulare. În acest fel putem în cadrul Căminul Cultural să

 

NOU!!! În centrul comunei există centru de încasări facturi, loto sau pariuri sportive

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:00

Începând din această lună, comuna Stolnici se poate lăuda cu un centru în care se poate achita orice factură de utilităţi, se poate juca la loto sau se poate juca la pariuri sportive. Mai exact, societatea comercială LENI AND NIK, aflată în centrul comunei Stolnici în imediata apropiere a postului de Poliţie asigură servicii complexe. De la plăţi PAYPOINT şi transferuri WESTERN UNION şi până la pariuri sportive şi loto! Printre facturile care pot fi achitate la societatea reprezentată de Ion Ionescu se numără facturile de energie electrică, gaz, apă, salubritate, telefonie fixă şi mobilă sau cablu tv. De asemenea, se pot achita rate, asigurări sau credite. Iar, reîncărcarea electronică sau plăţile în numerar pentru serviciile on-line se găsesc, totodată, în aceeaşi locaţie.A.S.

Propunerile făcute în cadrul dezbaterii publice privind strategia de dezvoltare a județului Argeș

Luni, 18 Noiembrie 2013 14:53

Dezbaterea  publică privind strategia de dezvoltare a judeţului Argeş pentru perioada 2014 - 2020,  deschisă joi şi mediată de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, s-a concretizat şi în câteva  propuneri privind infrastructura de transport. Una dintre acestea vizează finalizarea liniei CF Piteşti – Râmnicu Vâlcea. Pe linia afacerilor, propunerile au constat în înfiinţarea unui centru de formare şi consultanţă pentru IMM-uri.
În cadrul dezbaterii publice privind strategia de dezvoltare a județului Argeș, la care au participat prefectul Cristian Soare, primarii municipiilor, orașelor

 

Administraţia locală din Mioveni s-a pregătit pentru sezonul rece

Luni, 18 Noiembrie 2013 14:29

Deşi conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, iarna îşi va face simţită prezenţa, anul acesta, abia după 20 noiembrie, pregătirile pentru sezonul rece au intrat în linie dreaptă la Mioveni.
Pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea odată cu venirea zăpezii, angajaţii celor doi operatori implicaţi în acţiunea de deszăpezire, S.C S.Ed.C – Mioveni SRL şi S.C Construcţii – Reparaţii Mioveni SRL au început operaţiunile de refacere a stocurilor de produse şi materiale antiderapante pentru a interveni pe drumurile unde este favorizată producerea poleiului şi înzăpezirii.

Oraşul Ştefăneşti, în continuă dezvoltare

Luni, 18 Noiembrie 2013 14:21

Pentru foarte multe administraţii locale, anul 2013  a fost un an de gestionare a sărăciei, în care s-a discutat preponderent despre asigurarea salariilor bugetarilor şi de întreţinerea unităţilor publice locale, iar investiţiile au reprezentat pentru mulţi edili doar o amintire plăcută din vremurile de odinioară. Deşi criza economică dăinuie de o bună perioadă de timp peste ţinuturile noastre, au mai fost şi administraţii locale care au reuşit să-şi continue procesul de dezvoltare propus în fiecare an. Un exemplu concret în acest sens îl reprezintă administraţia locală din Ştefăneşti, condusă de primarul

 

CJP Argeş consiliază zilnic peste 1000 de beneficiari

Luni, 18 Noiembrie 2013 14:13

În luna octombrie 2013, Direcţia Stabiliri şi Plăţi Prestaţii a soluţionat 421 de cereri de stabilire a drepturilor de pensie şi 1.168 cereri de modificare a drepturilor de pensie. Soluţionarea acestora in termenul prevăzut de lege a fost de 99%. Un pilon de bază în cadrul activităţii Casei Judeţene de Pensii Arges, este activitatea Direcţiei de Stabiliri şi Plăţi Prestaţii, având în vedere numărul mare de beneficiari cărora se adresează multitudinea prestaţiilor acordate, precum şi legislaţia diversă ce reglementează întreaga activitate.

Mioveniul a devenit mai bogat cu încă trei investiţii în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Miercuri, 06 noiembrie, a fost o zi memorabilă pentru comunitatea din Mioveni, unde a avut loc inaugurarea a trei mari obiective în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, realizate din bani europeni. Chiar dacă Mioveniul are un buget local destul de generos, administraţia locală, condusă de primarul Ion Georgescu, nu s-a mulţumit doar cu atât şi astfel a reuşit să acceseze fonduri europene pentru trei investiţii de maximă importanţă ce vizează îmbunătăţirea nivelului de trai a locuitorilor din acest oraş, dar şi pentru cei care îl tranzitează.

 

În fiecare lună, Finanțele Argeș, cu sabia lui Damocles deasupra capului

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Șeful Finanțelor Argeș, Petre Cojocaru (foto), a dat cu subsemnatul la ANAF pentru că n-a făcut planul pe lunile august și septembrie. Din cauză că Uzina Dacia a fost în remont și n-a lucrat, iar în luna octombrie 270 de angajați ai Finanțelor au fost ocupați cu examenele de reconfirmare pe posturi, lucrurile au fost date complet peste cap. Având în vedere că a fost vorba despre niște situații particulare, directorul Cojocaru a beneficiat de clemență din partea superiorilor, că altfel toată echipa risca să fie schimbată din funcție, iar în lunile următoare chiar a reușit să depășească planul. Pentru că da, încă mai

Proiectul ”Argeşeni - valori naţionale” continuă în noiembrie şi decembrie

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Continuă seria de manifestări din cadrul proiectului ”Argeşeni - valori naţionale”, serie ce va marca, în  noiembrie, personalitatea lui Ion I.C. Brătianu, cunoscut ca Ionel Brătianu, iar în luna decembrie, personalitatea lui Constantin Dobrescu Argeş. Este vorba despre două  nume puternic legate de judeţul nostru,  care au pus o deosebită amprentă asupra istoriei României. Ion I.C.Brătianu (Ionel Brătianu) a fost supranumit “Conducătorul din umbră al României interbelice”, fiind cea mai importantă personalitate din acea perioada şi, probabil, cel mai important om politic al României moderne.

 

Colegiul Prefectural: Poticneli și dorințe neacoperite de a vorbi mult, prost și fără rost

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

Lunarul Colegiu Prefectural s-a defășurat săptămâna trecută în comuna Bascov şi l-a avut ca invitat pe ministrul Tineretului și Sportului, Nicu Băniciociu. Acesta din urmă se afla în trecere spre Curtea de Argeș, unde trebuia să ia parte la finala crosului organizat de către preoți. A vorbit, a spus multe și nimic în mod deosebit, căci ce treabă să aibă cu sportul un om care până mai ieri scotea dinți, sau cel puțin așa intenționa, el fiind stomatolog de profesie.

Un oral de pomină la Antifraudă! Șefii Gărzii Financiare Argeș respinși în grup la examen

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

Noua Direcție Antifraudă va schimba simțitor ierarhiile pe acolo, sau va pune în funcție pe cine trebuia și nu se putea altfel. Se pare că gura bate arrierul și la Finanțe, spune o vorbă românească pe care am romanțat-o puțin ca poată să fie publicată, căci cei trei aspiranți la  funcția de șef al noii instituții ai eșuat lamentabil. Prin urmare, dacă la proba scrisă, fostul șef al Gărzii Financiare Argeș, Nicolae Burcea, era admis cu un punctaj de 60,  iar adjuncții săi, Valeriu Mincă și Cătălin Anghel  se pregăteau de proba orală după ce au obținut 75 p respectiv 85 p, iată că Fortuna i-a părăsit pe final pe toți trei. Prin urmare, soarta acestora în cadrul direcției este oarecum incertă, dar să perăm că nu și pecetluită. Ana Luca

 

Brandul nostru de județ: asfaltare humanum est!

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

# Drumul Național Pitești-Câmpulung, făcut de Tel Drum, luat deja la peticit! Într-un județ în care cumetriile politice primează în fața calității și a profesionalimului, nu e de mirare că avem drumuri garantate 10 ani care fac gropi după nici un an, nu e de mirare că avem firme serioase care își fac  treaba bine, dar nu au contracte cu instituțiile publice tocmai  din CAUZA aceasta. Liderii județului nostru, băieți cu educație sănătoasă de la țară, crescuți în case și curți cu glie pe jos, nu suportă nici acum să vadă prea mult timp asfalt pe străzi. Motiv pentru care, atunci când încheie un contract cu o firmă de

Delegaţie din Germania, în vizită la Mioveni

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

Vineri, 1 noiembrie a.c., primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu , a primit vizita unei delegaţii din Germania. Oaspetele a fost Jurgen Raizner, directorul general al Centrului de Trasfer Est-Vest al  Steinbeis. Acesta a fost însoţit de deputatul Simona Bucura Oprescu. Aflat pentru prima dată în Mioveni, oaspetele german a vizitat sediul primăriei, Catedrala SF. Petru şi Pavel Mioveni, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Colibaşi dar şi zona unde va fi amplasat Parcul Industrial Tehnologic şi Ştiinţific din Mioveni. Centrul de Transfer Steinbeis al Cooperării Est-Vest este un liant între Est-ul şi Vest-ul Europei în industrie şi cercetare ştiinţifică. Activitatea sa este orientată către dezvoltarea unor relaţii de afaceri pe termen lung. Directorul Jurgen Raizner şi-a arătat interesul în stabilirea unui parteneriat de colaborare pentru Parcul Industrial, Tehnologic şi Ştiiţific din oraşul Mioveni.

 

Pagina 162 din 198

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea