Primarul de la Albota: „M-am săturat de zdrențe, de caractere mizerabile, s-a umplut paharul!”

Luni, 14 Noiembrie 2022 20:27

Ducele de Albota, Ion Dumitru, tună și fulgeră! Edilul ne-a obișnuit să spună lucrurilor pe nume, iar zilele trecute a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care își arată frustrarea față de oamenii care-i pun bețe în roate. Obișnuit cu trădătorii și cu trădările, primarul nu s-a mai putut abține și a scris: „Nu mă plâng! Vreau să vă spun să fiți foarte atenți cu cine vă împrieteniți. Am luat la palme în viață, de m-am cocoșat ! Nu m-am învățat minte, am continuat și pe toate le-am considerat întâmplări fireșți. Am zis: viața cu ciudățeniile ei! M-am săturat de zdrențe, de caractere mizerabile, s-a umplut paharul! Am să dau trei exemple din viață. Eram în Egipt , la unul din colegi i-a venit soția, pe celălalt l-am luat la mine și întrebările pe care mi le punea mi-au dat de gândit. Am rămas acasă, am verificat, mă înregistra tot timpul. A găsit bagajul la ușă! Am chemat un coleg și l-am atenționat că se expune aiurea. Cum a ieșit din casă m-a turnat! Sunt multe lucruri pe care le-am trecut cu vederea. Dumnezeu le-a punctat! Ultimul mi-a creat un mare disconfort! O javră de om, de care nu vreau să mai aud!”

Primăria Câmpulung - spaima consilierilor locali

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 10:42

# În septembrie și octombrie au fost organizate 10 ședințe de Consiliu Local

Elena Lasconi are un alt stil, asta e clar. Oamenilor nu le este, însă, clar dacă stilul nou este mai bun decât cel vechi și așteaptă schimbările promise. Oricum, consilierii locali au fost puși, în ultimele două luni, serios la muncă. Zece ședințe de Consiliu Local în septembrie și octombrie, în condițiile în care, în marea majoritate a localităților, abia se organizează o ședință pe lună. Două ședințe ordinare, cinci ședințe extraordinare și trei ședințe ”de îndată”  fac, din Câmpulung Muscel - veche capitală a țării Românești – noua capitală a... ședințelor. Să fie cu spor!...

 

 

Sala de sport din Albota a fost finalizată la exterior

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 08:14

Un vis al primarului Ion Dumitru este ca școala din Albota să aibă una dintre cele mai moderne săli de sport. Aceasta este în construcție. Proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții. Primarul Ion Dumitru este în permanență pe șantier unde, nu de puține ori,  i-a apostrofat pe constructori sau le-a atras atența atunci când a observat ceva în neregulă. Sala de sport cu o suprafață totală de 1.400 de metri pătrați va avea parter şi etaj, tribune cu 180 de locuri, cabinete pentru profesori, vestiare, mai multe grupuri sanitare etc. Valoarea obiectivului este de 8.922.482,00 lei.  
“Deși nu a terminat lucrările,  a înțeles și constructorul că, dacă intrăm în iarnă și nu avem sala închisă și încălzită, stricăm toată munca de până acum. Exteriorul e gata, începe să se vadă luminița de la capătul tunelului. Sunt zilnic prezent aici. Avem și alte investiții, poduri, asfaltări, dar aceasta, cu sala de sport, este un vis al meu și sunt foarte fericit că devine realitate. Vedeți, acum, un exterior spectaculos și, în curând, veți vedea un interior la fel de spectaculos” – Ion Dumitru, primarul comunei Albota.

Lucrări realizate la Barajele Budeasa și Golești

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:40

Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș au realizat, săptămâna trecută, decolmatarea rigolei din incinta Gălășești, aferentă barajului Budeasa, dar și completari de terasamente la digul de contur pentru aducerea acestuia la înălțimea corespunzatoare. „Această lucrare va oferi protecție mai mare împotriva inundațiilor, prin asigurarea secțiunii de scurgere a apei”, informează Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea.
De asemenea, au continuat activitățile pentru întreținerea construcțiilor hidrotehnice. Astfel, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a realizat lucrările de protecție anticorozivă a vanelor segment ale barajului Golești. „Barajul și acumularea Golești sunt amplasate pe râul Argeș, la 10 km aval de municipiul Piteşti. Acumularea are un volum de 44,9 milioane mc la nivelul normal de retenție”, informează ABA Argeș Vedea.

 

Conducerea Consiliului Județean Argeș, raport la doi ani de mandat

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:44

# Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș: „Ăștia mici au vorbit mult. Au fost prea expliciți”

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, alături de cei doi vicepreședinți, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, au prezentat, joia trecută, la Teatrul Al. Davila din Pitești,  raportul de activitate la doi ani de mandat.
Ion Mînzînă: „Consiliul Județean Argeș a atras, în ultimii ani, cele mai consistente fonduri din istoria acestui județ pe programele guvernamentale și europene. Ne aflăm, din acest punct de vedere pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia. Nu a fost ușor, de multe ori s-a lucrat sub presiune, de multe ori au existat nervi și tensiuni în echipă. Dar echipa a funcționat impecabil, iar rezultatele se văd. Pentru că este o efort în care întreg colectivul Consiliului Județean este implicat”.

PREMIERĂ! Transfăgărășanul și Transalpina nu se mai închid la o dată fixă!

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:42

Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a decis ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la o dată fixă, așa cum s-a întâmplat anual, de 32 ani încoace, ci să se închidă în funcție de condițiile meteo. De asemenea, decizia vizează și Transalpina, dar și alte drumuri de munte din țară.
”În acest an vom închide drumurile de munte, în special Transfăgărășanul și Transalpina, doar atunci când condițiile meteorologice pot pune în pericol viața celor care le tranzitează” a anunțat directorul CNAIR.
Vestea îi bucură deopotrivă pe turiști și pe administratorii din domeniul HoReCa.

 

Bârla. Autospecială destinată stingerii incendiilor

Luni, 07 Noiembrie 2022 11:53

Achiziție nouă!!! Serviciul Voluntar de Situații de Urgență Bârla are de acum în dotare altă autospecială destinată stingerii incendiilor. Aceasta este de generație mult mai nouă și timpii de intervenție ar trebui să scadă semnificativ iar siguranța deservenților să crească.


”Vechea autospecială nu mai putea fi utilizată din cauza defecțiunilor multiple și a riscului la care erau supuși deservenții. Fiecare utilizare era pusă sub semnul întrebării, fiecare intervenție era un act de curaj. Era vorba de o mașină primită de la o localitate din Franța, cu care eram înfrățiți. Anul de fabricație al vechii autospeciale: 1976.  După ultima defecțiune, am încercat să înlocuim pompa care se defectase, însă aceasta costa 30.000 euro.

Primarul din Mioveni trage un nou semnal de alarmă cu privire la funcționarea spitalului local

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:12

# Ion Georgescu: „Mă fac frate cu necuratul ca să trec iarna!”

# Ion Georgescu: „Așa cum merg lucrurile... în decembrie sau în ianuarie VOM  FI  ÎN  FALIMENT!”

Edilul Mioveniului, Ion Georgescu, trage un nou semnal de alarmă cu privire la criza din energie, la prețurile din ce în ce mai aberante care împovărează bugetul orașului. Spital, Sala Sporturilor, Centru Cultural, școli, grădinițe, rețea întinsă de iluminat public – toate sunt atribute ale civilizației care însă, alături de multe altele, vin cu facturi din ce în ce mai mari. Prețul necontrolat al energiei face imposibilă orice previziune. Nu poți construi un buget serios cu asemenea creșteri. Întrebat de felul în care va gestiona, în lunile următoare, situația primului spital construit de o administrație locală în ultimii 31 de ani, Ion Georgescu ne-a răspuns șocant!

 

 

Nu se va majora prețul gigacaloriei la Pitești!

Marţi, 01 Noiembrie 2022 08:37

S-a modificat schimbarea! La începutul lunii octombrie, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, anunța majorarea preţului gigacaloriei pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. La vremea respectivă, edilul spunea că piteștenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti cu 27% mai mult pentru căldură şi apă caldă. Vestea bună este că prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Săptămâna trecută, edilul Piteștiului a anunțat că Agenția Națională de Reglementare a Energiei a decis că prețul gigacaloriei va rămâne același.
„Trebuia să intrăm în Consiliul Local Pitești cu un proiect de hotărâre pentru a mări prețul la gigacalorie pentru populație. Nu mai este nevoie pentru că am primit de la ANRE o înștiințare, că s-a decis că prețul rămâne același. Era vorba despre o mărire de 70 lei la gigacalorie”, a declarat primarul, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Un singur microbuz școlar funcțional în comuna Mălureni

Marţi, 01 Noiembrie 2022 08:27

Din mai 2022 funcționează, prin ordin de prefect, comisia mixtă de control în școli. Astfel, la nivelul Instituției Prefectului Argeș sunt aduse la cunoștință problemele din unitățile școlare din județ. O situație specială a fost sesizată în comuna Mălureni. Unul dintre cele două microbuze școlare din localitate s-a stricat, fiind afectate astfel două școli, din Zărnești și Bunești.  Pentru ca elevii să nu învețe în clase simultane, s-a decis ca elevii claselor a doua și a patra de la Zărnești să meargă la Bunești, iar cei de la grupa pregătitoare și clasele întâi și a treia să meargă de la Bunești la Zărnești.

 

Mișcare câștigătoare a Primăriei Băbana!

Miercuri, 26 Octombrie 2022 14:30

Comuna Băbana, prin Consiliul Local, a făcut o mișcare câștigătoare. Printr-o Hotărâre dată la sfârșitul lunii august, s-a decis scutirea de la majorări și penalități pentru toți cei care își plătesc obligațiile restante până la sfârșitul lunii septembrie.

”Art. 1: Se aprobă scutirea de la plata majorarilor de intarzaiere si a penalitatilor de intarzaiere aferente obligatiilor bugetare constand in impozite si taxe locale datorate bugetului local de catre persoane fizice si personae juridice care au calitatea de contribuabili la bugetui local al comunei Babana, Judetul Arges, pentru toate debitele ce se vor achita integral pana la data de 30.09.2022.

Bebe Ivan, primar: ”Acțiunea a avut un succes neașteptat. Am reușit să încasăm, astfel, aproape 10% din bugetul comunei, încasări care ne-au ajutat la desfășurarea activității!”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș: „Aici aveți o investiție echivalentă cu bugetul comunei pe 10 ani fără să consumați nimic!”

Miercuri, 26 Octombrie 2022 14:26

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș,  Marius Nicolaescu,  a fost prezent, miercurea trecută, la Șuici, la recepția asfaltărilor pe drumul comunal 246 și mai multe drumuri vicinale din satele Șuici și Rudeni. Lungimea totală a drumurilor este de 6,4 kilometri, iar valoarea totală a investiției se ridică la 5,7 milioane lei, din fonduri europene pe măsura 7.2 prin AFIR.

 

 

Parcă l-a luat cu forța! Vicele Mihăilescu, „supărat” rău la întâlnirea cu piteștenii din Trivale

Miercuri, 26 Octombrie 2022 10:24

Săptămâna trecută, primarul Piteștiului, Cristian Gentea a reînceput întâlnirile cu adminitratorii de bloc din cartiere. Prima vizită a făcut-o în Trivale, un cartier mare, unde nu știm cu s-a întâmplat minunea, dar a venit și vicele USR, Mihai Mihăilescu. Asta deși nu l-am văzut prea des în compania primarului.

Gurile rele din primărie vorbeau pe la colțuri că Mihăilescu nu-l agreează pe Gentea, deci nu-l însoțește pe teren, preferând mai degrabă să rămână în birou și să joace „Solitaire”. Glumim! „Solitaire” juca pe vremea când era secretar la cabinetul parlamentar al deputatului Ionuț Moșteanu.

Primăria din Leordeni a achiziționat trei sisteme fotovoltaice

Miercuri, 26 Octombrie 2022 09:00

# În primăvara anului viitor se dorește achiziționarea celui de-al patrulea sistem

Primăria Leordeni a făcut un pas curajos în vederea obținerii independenței energetice: a achiziționat trei sisteme fotovoltaice, menite să asigure consumul a trei instalații de pompare a apei din comună. Este vorba de un sistem fotovoltaic de 20 kw și de două sisteme de 25 kw.

Marian Ibric, primar: ”Așa este, am achiziționat trei astfel de sisteme: un sistem fotovoltaic pentru stația de apă de la Leordeni, unde sunt trei puțuri de mare adâncime și o stație de clorinare,  al doilea sistem este pentru satul Budișteni, unde avem puț și stație de pompare a apei și clorinare, și al treilea astfel de sistem va fi montat în satul Baloteasca, unde avem stație de clorinare și puț.”

 

 

La Băiculești, proprietarii... ARE obligația... să declare fosele!

Marţi, 25 Octombrie 2022 08:30

Numeroase primării din județ anunță, pe unde pot, că localnicii sunt obligați să se înscrie în evidențe cu fosele individuale. Numai la Primăria Băiculești proprietarii... ARE această obligație. Să fie la Băiculești ceva diferit, domnule primar Niculaie Dragnea?

Lucrări demarate pentru ultimul tronson al canalului spre Bradu

Joi, 20 Octombrie 2022 07:20

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat, marțea trecută, contractul de execuție lucrări pentru „Reabilitare canal deschis, strada General Dimitrie Boteanu - etapa I”, acesta fiind ultimul tronson al canalului, respectiv cel care face legătura cu localitatea Bradu.

Executant: SC AGB EUROGROUP SRL.

Durata de execuție este de 4 luni.

 

 

A început plantarea bulbilor de lalea în municipiul Pitești!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 21:12

A început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din Piteşti.  Până în prezent, s-au plantat 28.400 de bulbi de lalele în: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Central, Parcul Lumina, urmând ca, până la sfârșitul lunii noiembrie, să fie plantați, în total, peste 200.000 de bulbi de lalea din 50 de soiuri.  În Parcul „Lunca Argeșului” și în Parcul Trivale s-au plantat și 71.600 de bulbili, fiind plantate și răsaduri de flori, pe lângă bulbii de lalea.

 

Apa potabilă furnizată de SC Apă Canal 2000 SA este monitorizată permanent

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:43

SC Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, informează utilizatorii că apa furnizată în aria sa de operare este monitorizată permanent în cadrul societăţii şi analizată în cadrul monitorizării de audit de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, iar parametrii de potabilitate se încadrează în valorile admise conform reglementărilor în vigoare.

În procesul de potabilizare, apa este supusă unor procedee specifice de tratare prin care se urmăreşte protecţia consumatorilor faţă de germeni patogeni şi substanţe chimice cu risc pentru sănătatea populaţiei.

 

Căldură în Pitești - după trei nopți cu temperaturi mai mici de 10 grade

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:22

Anunț de interes pentru utilizatorii serviciilor de termoficare centralizată din Pitești. TERMO CALOR CONFORT S.A. anunță că furnizarea agentului termic pentru încălzire se va realiza avându-se în vedere prevederile Art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00 și 06:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior mai mici de 10º C.

Rugăm utilizatorii/consumatorii TERMO CALOR CONFORT S.A. să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile pentru a preîntâmpina eventualele incidente.

Conducerea asociațiilor de proprietari/locatari, în calitate de utilizator, precum și de reprezentant al proprietarilor în relațiile cu furnizorul de energie termică, are obligația să se asigure că instalațiile după branșament sunt în stare de funcțiune.

S-a predat către Ministerul Dezvoltării amplasamentul unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:19

Un nou pas importatnt pentru o bază ultramodernă în Pitești. Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, predarea amplasamentului unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”, către Ministerul Dezvoltării, prin CNI.

„Beneficiul pe care îl aducem Piteștiului, prin construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” este imens! Pe lângă o bază sportivă ultramodernă, omologată la nivel UEFA 4, ridicată de la zero (pe un teren care aparține, în sfârșit, municipiului!) din bani guvernamentali - aproximativ 100 de milioane de euro, infrastructura complexului reprezintă un câștig exponențial din activități sportive, conexe și de spectacole.

 

Pagina 20 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea