S-a încheiat prima etapă de distribuire a tabletelor pentru elevii din Mioveni

Luni, 01 Iunie 2020 13:58

În conformitate cu HCL nr. 66/06.05.2020, prin care administrația orașului Mioveni a luat decizia de a achiziționa tablete electronice și cartele SIM pentru elevii din Mioveni, ai căror părinți nu dispun de mijloace financiare pentru achiziția unor dispozitive electronice de comunicare online, astăzi s-a încheiat prima etapă de distribuire a acestor tablete.

Servicii medicale fără card de sănătate, până la 30 septembrie

Luni, 01 Iunie 2020 13:54

În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, a fost aprobată o nouă Hotărâre de Guvern  prin care se stabilesc condiţiile de acordare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România. Noul act normativ simplifică accesul  pacienţilor la servicii medicale din asistenţa medicală primară, precum şi din ambulatoriul de specialitate.

 

Se pensionează o judecătoare de la Curtea de Apel Pitești

Luni, 01 Iunie 2020 13:52

Pe 28 mai, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Alina Constanța Mandu, judecător la Curtea de Apel Pitești. Aceasta urmează să se pensioneze începând cu data de 1 august. De precizat este faptul că magistrata a venit la Curtea de Apel Pitești abia anul trecut, prin transfer de la Curtea de Apel Brașov.

Camelia Morăreanu - încă șase luni procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

Luni, 01 Iunie 2020 13:51

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, în cadrul ședinței din 26 mai, trei propuneri de prelungire a unor delegări pentru trei procurori care își desfășoară activitatea în județul Argeș. Este vorba despre procurorii: Hortensia Livia Cioară, Camelia Maria Morăreanu și Alin Stoica. La toți cei trei procurori le-au fost prelungite delegările, cu încă 6 luni, după cum urmează:

 

Arhiva şi registratura Curţii de Apel Piteşti funcționează prin programare online

Luni, 01 Iunie 2020 13:50

Începând cu data de 26 mai 2020, arhiva şi registratura Curţii de Apel Piteşti funcţionează prin programare online, sens în care va fi disponibilă pagina de internet http://213.177.22.10:8888. Pe interfaţa externă a aplicaţiei vor exista patru secţiuni, disponibile pentru Secţia penală și pentru cauze cu minori și de familie, Secţia I civilă şi Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal:

Elevii argeșeni vor avea transport gratuit

Luni, 01 Iunie 2020 13:45

Pe 28 mai, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar.

 

Avocații din Baroul Argeș - o nouă donație către Spitalul Județean

Luni, 01 Iunie 2020 13:41

# Alte patru saloane ale Secției de Boli Infecțioase, dotate cu televizoare

O nouă donație importantă pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești! De această dată, avocații din Baroul Argeș au donat 4 televizoare. Acestea vor fi montate în saloane din cadrul Secției de Boli Infecțioase, acolo unde, în prezent, sunt internați pacienți suspecți de coronavirus. Reamintim că, în urmă cu o lună, avocații Baroului Argeș au donat către aceeași unitate medicală și un tunel dezinfectant.

Ziua Mondială fără Tutun, marcată în Argeș prin activități de informare online

Luni, 01 Iunie 2020 13:40

Agenţia Naţională Antidrog s-a alăturat şi anul acesta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin desfăşurarea, în mediul online, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la pericolele consumului de tutun şi practicile comerciale ale companiilor de tutun.

 

Schimbări de conducere la spitalele din Câmpulung și Curtea de Argeș

Luni, 25 Mai 2020 21:13

UPDATE: În cele din urmă, la Spitalul Municipal Câmpulung a fost menținut în funcție managerul Nicolae Alexe, iar la Spitalul Curtea de Argeș a fost numit o nouă conducere, în fruntea unității medicale fiind numit medicul ginecolog Florian Badea.

Spitalele, care au fost preluate de către Ministerul Sănătăţii în perioada de urgenţă, au revenit în subordinea şi sub autoritatea administraţiilor locale (consilii judeţene, primării, etc), începând cu starea de alertă.

Primăria Berevoești a dat în judecată firma de salubritate a lul Văsâi

Luni, 25 Mai 2020 21:06

La sfârșitul lunii aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat un dosar care are ca obiect ”obligația de a face”. În rolul de reclamant: Primăria Berevoești, iar în rolul de pârât, S.C. Financiar Urban, firma celebrului Gheorghe Văsâi. Primăria Berevoești solicită, prin intermediul instanței, recuperarea de la firma lui Gigi Văsâi a sumei de 138 milioane de lei vechi, reprezentând plăți făcute nelegal. La acestea se adaugă majorări de întârziere de 3348 lei. Florin Proca, primar (foto stânga): ”Într-adevăr, am acționat în judecată pe S.C. Financiar Urban pentru o factură mai mare decât trebuia, emisă cu ceva timp în urmă. La un control al Curții de Conturi s-a descoperit diferența, așa încât, acum, pentru a îndrepta eroarea, ne judecăm!”

 

Noi măsuri la Tribunalul Argeș, în perioada stării de alertă

Luni, 25 Mai 2020 21:01

Președinta Tribunalului Argeș, judecătoarea Mariana Vârgă (foto luju.ro), a făcut cunoscute, prin intermediul unui comunicat de presă, principalele reguli și măsuri care au fost instituite, pe perioada stării de alertă, în cadrul instanței județene și a gudecătoriilor de pe raza județului, în actualul context epidemiologic. Principalele măsuri administrative adoptate au fost:

Forțe proaspete la Inspectoratul de Poliție Argeș

Luni, 25 Mai 2020 14:38

81 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina vor efectua, în perioada 18 mai – 15 august a.c.,  stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Pentru 32 de fete şi 49 de băieţi urmează  aproape treisprezece săptămâni de practică în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

 

CSM stabilește dacă va prelungi delegarea în funcție a procurorului general adjunct al Parchetului Curții de Apel Pitești

Luni, 25 Mai 2020 14:34

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în cadrul ședinței din 26 mai, cu începere de la ora 10.00, mai multe propuneri de prelungire a unor delegări pentru trei procurori care își desfășoară activitatea în județul Argeș.

Trei directori executivi la Direcția de Sănătate Publică Argeș, într-o săptămână

Luni, 25 Mai 2020 14:31

#  Detașată la DSP Galați, Sorina Honțaru s-a internat la Județean acuzând probleme de sănătate, provocate de stres

Detașarea Sorinei Honțaru la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, de către ministrul Nelu Tătaru, a creat o situație delicată în acest județ, grav afectat de pandemia de coronavirus. Și asta pentru că dr. Honțaru nu s-a prezentat la postul de la Galați, începând cu data de 20 mai, acuzând mai multe probleme de sănătate, probleme care au determinat-o să se interneze la Spitalul Județean Argeș pentru analize suplimentare.

 

Calendarul oficial Bacalaureat 2020: înscrierile încep pe 3 iunie

Luni, 25 Mai 2020 14:24

A fost aprobat calendarul pentru Bacalaureat 2020 Acesta prevede că probele scrise rămân conform formei iniţiale. Afişarea rezultatelor are loc pe 30 iunie. Săptămâna trecută, la nivelul județului Argeș a avut loc o ședință online cu toți directorii școli în care s-au purtat discuții legate de pregătirea  examenelor naționale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Se deschid târgurile în Argeș

Luni, 25 Mai 2020 14:20

Pe 22 mai, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș s-a stabilit redeschiderea târgurilor în județul Argeș. Autoritățile publice locale vor urmări ca, în perioada stării de alertă, activitatea de comerț desfășurată în piețele agroalimentare și în târgurile de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș se va desfășura cu respectarea următoarelor obligații:

 

Au fost puse în funcțiune două noi semafoare cu buton pentru pietoni, la Pitești

Luni, 25 Mai 2020 14:19

Primăria Municipiului Piteşti a pus în funcţiune două noi semafoare cu buton pentru pietoni, în următoarele zone: • la trecere pietoni pentru acces în parcul Ştrand, strada Costache Negri; • la trecere pietoni pentru acces în parcul Ştrand, strada Gheorghe Şincai;
Începând cu data de 25 mai cele două semafoare vor avea regim normal de funcţionare, pietonii apăsând butonul de cerere şi apoi așteptând secundele indicate de numărător până la apariţia culorii de traversare. Montarea acestor semafoare va crește siguranţa persoanelor care tranzitează zona, dar şi a celor care locuiesc sau işi desfăşoară activitatea în preajmă.

La Parohia Turculești s-au făcut cele 300 de teste rapide pentru depistarea virusului COVID 19

Luni, 25 Mai 2020 14:13

# Acțiunea filantropică “ ÎMPREUNĂ PENTRU A FI BINE” continuă cu noi acțiuni. Teste rapide au fost donate la Mioveni și Călinești

Parohia Turculești a fost, așa cum am mai scris, din nou, în primul rând. Atât în sufletele oamenilor cât și prin acțiunile neostenite ale preotului Cosmin Bologea care, în fiecare zi, are programate acțiuni filantropice, ia pulsul comunității sale și se implică în ajutorarea celor ce reclamă diferite lipsuri sau neputințe.

 

Șapte argeșeni, vindecați de COVID-19, au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești

Luni, 25 Mai 2020 12:11

Șapte persoane care s-au vindecat de COVID-19 şi au dezvoltat anticorpi pentru SARS-CoV-2 au donat până în prezent plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești. Aparatul de plasmafereză poate ajuta la vindecarea pacienților COVID, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi. Acest lucru este posibil datorită unor oameni altruiști, care au fost de acord să doneze plasmă pentru vindecarea semenilor lor, infectați cu virusul COVID-19.

Dr. Gabriel Copciag: „Toți pacienții care se vor interna la Spitalul Județean vor fi testați”

Luni, 25 Mai 2020 12:09

# Laboratorul de testare pentru detecția coronavirusului, autorizat de DSP

Pe 22 mai, laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești a primit autorizație sanitară de funcționare. Autorizația a venit ca urmare a adresei Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) trimisă către Direcția de Sănătate Publică Argeș(DSP).

 

Pagina 110 din 278

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea