Programări la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Pitești

Luni, 15 Iunie 2020 22:28

# De luni, pentru programări, sunați la 0248.286.099!

Număr de telefon nou pentru programările către cabinetele din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean. Având în vedere numărul mare de solicitări, pentru evitarea aglomerației și pentru o bună desfășurare a activității medicale, conducerea unității sanitare s-a mobilizat rapid. Astfel, începând de luni, 15 iunie, va fi operațional un nou număr de telefon, tip centrală, special pentru programări. Numărul de telefon este 0248.286.099. Cei care apelează acest număr vor fi redirecționați pentru programare către cabinetele medicale din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al SJUP.

Ecograf în cabinetul Obstetrică Ginecologie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean

Luni, 15 Iunie 2020 15:37

Ecograful primit prin donație de la SC Techno Dopo Total SRL, în perioada stării de urgență, este, de azi, 15 iunie, folosit în cabinetul de Obstetrică - Ginecologie al Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Adriana Molfea, managerul unității sanitare, și-a respectat promisiunea față de viitoarele mămici din Argeș care vor beneficia de acum înainte de această investigație în regim decontat, în baza biletului de trimitere și a unei programări prealabile. Menționăm că până în prezent, ecograful a fost solicitat și utilizat pentru sectorul suspect COVID organizat la nivelul Secției Obstetrică –Ginecologie din cadrul unității spitalicești.

 

Argeș: 40% dintre localitățile județului sunt afectate de Covid-19

Luni, 15 Iunie 2020 15:11

# În șase localități sunt peste 5 cazuri confirmate
Pe fondul creșterii numărului de cazuri  în Argeș, de îmbolnăviri COVID, prefectul Emanuel Soare îndeamnă cetățenii să fie precauți. Conform acestuia, 40% dintre localitățile județului sunt afectate de COVID-19. “Din păcate, în ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Este evidentă legătura dintre creșterea numărului de cazuri și momentul în care au fost luate unele măsuri de relaxare, perioada de incubație se suprapune perfect. În acest moment, cam 40% dintre localitățile județului Argeș sunt afectate de Covid-19. Sigur, în general, sunt 1-2 cazuri pe localitate. Avem  șase localități unde numărul cazurilor confirmate este de peste 5”, a spus prefectul județului Argeș.

S-a reluat procesul deputatului Mircea Drăghici! Martorii DNA - declarații incendiare

Luni, 15 Iunie 2020 14:57

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat, pe 11 iunie, audierile în dosarul deputatului Mircea Drăghici, fost trezorier PSD, acuzat de procurorii DNA că ar fi folosit la discreție sume de bani ale partidului provenite din subvenții publice, respectiv 380.000 de euro.
Martori importanți au fost audiați, la instanța supremă, la ultimul termen de judecată. Conform „știripesurse.ro”, mai mulți angajați ai Autorității Electorale Permanente au explicat în fața judecătorilor că încă de la declanșarea

 

Licitație pentru achiziționarea unui aparat PCR, la DSVSA Argeș

Luni, 15 Iunie 2020 14:56

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș va achiziționa un aparat Real Time PCR, pentru depistarea pestei porcine africană, dar care poate fi folosit și la testarea COVID-19. Instituția condusă de Sorin Sorescu a accesat pe fonduri europene un proiect pentru achiziționarea unui astfel de aparat. Proiectul a fost elaborat încă de anul trecut și are drept scop determinarea pestei porcine africane, dar, dată fiind situația actuală, s-a luat hotărârea ca persoana care va lucra pe acest aparat să fie specializată și pentru determinarea COVID-19, așa cum se întâmplă și în alte direcții județene din țară, care deja au astfel de aparate.

Polițiștii argeșeni, apreciați pentru activitatea desfășurată

Luni, 08 Iunie 2020 23:26

Opt poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au primit certificate de apreciere din partea Direcţiei de Ordine Publică, pentru modul în care au acţionat pentru rezolvarea unor situaţii din activitatea lor profesională.
În ziua de 4 iunie a.c., comanda Inspectoratului de Poliție Județean Argeș le-a înmânat celor 8 poliţişti certificatele de apreciere în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul inspectoratului.

 

Crește numărul donatorilor de plasmă în Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 15:15

Printre ei s-a aflat și dr. Felix Sârboiu (foto)

Mai mulți argeșeni care s-au vindecat de COVID-19 s-au prezentat la Centrul de Transfuzie pentru a dona plasmă. În acest fel au venit în sprijinul altor pacienți care au fost infectați. Numărul donatorilor de plasmă în județul Argeș a ajuns la ZECE: nouă persoane au donat la Pitești, respectiv una  la Câmpulung. Dintre aceștia, cinci au donat prin procedură de plasmafereză și cinci prin donarea clasică (procesarea sângelui pentru obținerea plasmei), informează reprezentanții Centrul de Transfuzie Sanguină.
Printre argeșenii care s-au vindecat de COVID și care au donat, recent, plasmă regăsim cadre medicale, polițiști sau jandarmi.

Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 are un nou antrenor

Luni, 08 Iunie 2020 15:11

Pe 4 iunie, profesorul Gheorghe Covaciu a devenit, oficial, antrenor principal al echipei de handbal a CS Dacia Mioveni, după ce s-a despărțit, jovial, de HCM Slobozia, echipă care se confruntă cu probleme financiare. Această mutare face parte din strategia de întărire a clubului din Mioveni, care are ca prim obiectiv calificarea în Liga Florilor. Gheorghe Covaciu, însoțit de președintele Daciei, Laurențiu Tudora, directorul sportiv, Constantin Ciobanu, și viitorul antrenor secund, Daniel Gheorghe, s-a întâlnit la Primăria Mioveni, cu edilul Ion Georgescu, care i-a urat succes în noua misiune.

 

Sisteme de termoscanere, montate la Primăria Mioveni și la Spitalul Orăsenesc

Luni, 08 Iunie 2020 15:10

De săptămâna trecută, intrările cu publicul din Primăria Mioveni vor funcționa două sisteme de termoscanere, care vor măsura temperatura corpului în zona feței, pentru toți cei care intră în clădirea primăriei, fie că este vorba de cetățeni, fie că este vorba de funcționari publici. De asemenea, încă două sisteme au fost montate  la Spitalul din Mioveni. Instalarea acestor sisteme reprezintă încă o măsură de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Simpozion, în Argeș, despre consecințele pandemiei

Luni, 08 Iunie 2020 15:08

# Printre participanți Adrian Streinu Cercel  și  Alexandru Rafila
Mari personalități vin în județul Argeș, în această săptămână, să dezbată cel mai important subiect al momentului: "Consecințele pandemiei asupra societății. Cum va arăta viața după COVID?". Joi, 11 iunie, la ora 10.00, Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Academia Română, organizează Simpozionul cu tema "Consecințele pandemiei asupra societății. Cum va arăta viața după COVID?".

 

CSM a respins cererea de continuare a activității prim procurorului Băltărețu la Parchetul Judecătoriei Curtea de Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 15:06

Veste proastă pentru magistrata Maria Valentina Băltărețu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. Pe 2 iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii  acesteia de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, după încetarea mandatului său în funcţia de prim procuror. Magistrata a venit la această unitate de parchet la 1 ianuarie 2018 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, după ce a promovat concursul de prim procuror. Deși a dorit să continue activitatea în cadrul Pachetului Judecătoriei Curtea de Argeș și după data de 1 ianuarie 2021, data când îi expiră mandatul, CSM i-a respins această posibilitate.

PNL Argeș a înfrânt din nou. Muzeul Brătianu, redeschis în anonimat

Luni, 08 Iunie 2020 14:53

Prin Ordin al Ministerului Culturii (Nr. 2877/28.05.2020), Muzeul Național Brătianu a fost redeschis pentru public începând de la 1 iunie. Vizitarea este gratuită în perioada 1-14 iunie 2020.
Managerul Muzeului a dorit să marcheze, frumos, evenimentul cu o conferință de presă, în ziua redeschiderii. Doar că, după restricțiile exagerate impuse de peneliști la prima deschidere

 

Raliul Argeșului Catena readuce motorsportul la viață

Luni, 08 Iunie 2020 14:50

La 8 luni de la ultimul raliu, o pauză mult prea lungă pentru pasionații motorsportului, se organizează prima etapă a sezonului: Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot.
„După aproape un deceniu de absență în Campionatul Național de Raliuri, evenimentul a revenit în 2019 cu o ediție memorabilă, lăudată de concurenți și fani. Cu probe speciale deosebite pe Transfăgărășan, în Pitești și lângă Curtea de Argeș, cursa a fost o referință în motorsportul din România.

Argeșul deține aproape 10% din pădurile seculare ale României

Luni, 01 Iunie 2020 14:43

# 120.000 de hectare de astfel de păduri ies din circuitul economic şi intră sub protecţie

Ministrul mediului, Costel Alexe, a anunţat că a cerut Romsilvei ca până în septembrie 2020, pădurile seculare să fie puse sub protecţie pentru a fi conservate. În România au fost identificate peste 8.300 de păduri seculare, cele mai multe de fag şi molid.

 

S-a încheiat prima etapă de distribuire a tabletelor pentru elevii din Mioveni

Luni, 01 Iunie 2020 13:58

În conformitate cu HCL nr. 66/06.05.2020, prin care administrația orașului Mioveni a luat decizia de a achiziționa tablete electronice și cartele SIM pentru elevii din Mioveni, ai căror părinți nu dispun de mijloace financiare pentru achiziția unor dispozitive electronice de comunicare online, astăzi s-a încheiat prima etapă de distribuire a acestor tablete.

Servicii medicale fără card de sănătate, până la 30 septembrie

Luni, 01 Iunie 2020 13:54

În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, a fost aprobată o nouă Hotărâre de Guvern  prin care se stabilesc condiţiile de acordare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România. Noul act normativ simplifică accesul  pacienţilor la servicii medicale din asistenţa medicală primară, precum şi din ambulatoriul de specialitate.

 

Se pensionează o judecătoare de la Curtea de Apel Pitești

Luni, 01 Iunie 2020 13:52

Pe 28 mai, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Alina Constanța Mandu, judecător la Curtea de Apel Pitești. Aceasta urmează să se pensioneze începând cu data de 1 august. De precizat este faptul că magistrata a venit la Curtea de Apel Pitești abia anul trecut, prin transfer de la Curtea de Apel Brașov.

Camelia Morăreanu - încă șase luni procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

Luni, 01 Iunie 2020 13:51

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, în cadrul ședinței din 26 mai, trei propuneri de prelungire a unor delegări pentru trei procurori care își desfășoară activitatea în județul Argeș. Este vorba despre procurorii: Hortensia Livia Cioară, Camelia Maria Morăreanu și Alin Stoica. La toți cei trei procurori le-au fost prelungite delegările, cu încă 6 luni, după cum urmează:

 

Arhiva şi registratura Curţii de Apel Piteşti funcționează prin programare online

Luni, 01 Iunie 2020 13:50

Începând cu data de 26 mai 2020, arhiva şi registratura Curţii de Apel Piteşti funcţionează prin programare online, sens în care va fi disponibilă pagina de internet http://213.177.22.10:8888. Pe interfaţa externă a aplicaţiei vor exista patru secţiuni, disponibile pentru Secţia penală și pentru cauze cu minori și de familie, Secţia I civilă şi Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal:

Elevii argeșeni vor avea transport gratuit

Luni, 01 Iunie 2020 13:45

Pe 28 mai, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar.

 

Pagina 112 din 280

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea