3 mai - Ziua Mondială a Libertății Presei

Luni, 04 Mai 2020 13:49

La 3 mai ziariștii profesioniști sau diletanții activi aniversează Ziua Mondială a Libertății Presei, sărbătoare instituită de Adunarea Generală ONU în anul 1993.
O retrospectivă a presei ne oferă cele mai vechi ziare din lume ca fiind în China, la Peching, ziarul King-Pao, Gazeta Pachingului iar în Europa, la Anvers, pe la 1542, văduva tipografului Cristoffel care tipărea niște cărțulii de câte 4 pagini, cu litere gotice și totdeauna cu ilustrație în text.

Peste 6000 de elevi din Argeș nu participă la școala online

Luni, 04 Mai 2020 13:29

# ISJ Argeș a inițiat campania „Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”

Peste 6.000 de elevi din județul Argeș nu participă la cursurile online din cauză că fie nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, pentru că nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități. Inspectoratul Școlar Argeș a inițiat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”, prin care vrea să strângă calculatoare pentru a le da elevilor care nu au.

 

DONEAZĂ O TABLETĂ! Și copiii sărmani au dreptul la educație!

Luni, 04 Mai 2020 13:28

În această perioadă foarte grea prin care trece România, atât din punct de vedere epidemiologic, cât mai ales economic, tot mai mulți copii din Argeș au nevoie de ajutorul semenilor pentru a avea acces la programe educaționale de calitate. Cum școlile sunt închise, alternativa este aceea ca micuții să asiste la cursurile predate de la distanță, prin intermediul posturilor TV și, mai ales, al Internetului.

Deputatul Mircea Drăghici nu poate justifica peste 1 milion de lei din avere

Luni, 04 Mai 2020 13:22

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 de lei și 15.600 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD în perioada când formațiunea politică era condusă de Liviu Dragnea, în exercitarea mandatului 2016 – 2020.

 

Tiberiu Irimia, candidatul intern al PNL pentru Primăria Pitesti, numit manager la Spitalul Județean

Luni, 27 Aprilie 2020 23:17

Încă o numire politică, în Argeș, în plină stare de urgență. Prima numire a avut loc la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, acolo unde Cristian Mitrofan, actualul candidat al PNL la Primăria Curtea de Argeș, a devenit directorul general al instituției. A urmat schimbarea Sorinei Honțaru din fruntea DSP Argeș, cu o așa numită „conducere militară”, după cum a numit-o prefectul Emanuel Soare, reprezentată de colonelul în rezervă Alexandru Gigel Guiță, devenit de la sfârșitul anului trecut președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș. Iar a treia numire, dar nu ultima pentru că vor urma cel mai probabil și altele, a avut loc luni, 27 aprilie, atunci când managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înlocuit cu medic stomatolog Tiberiu Irimia, nimeni altul decât unul dintre candidații interni ai PNL pentru Primăria Pitesti. Ordinul a fost semnat pe 27 aprilie de ministrul Nelu Tătaru. Numirea doctorului Irimia, în această perioadă de stare de urgență, vine după revocarea Adrianei Molfea, cea care câștigase concursul de manager al unității medicale la începutul acestui an, mai exact pe 13 ianuarie, după ce a candidat de una singură pentru această funcție.

Conducerea Spitalului Județean: „Secția de Chirurgie Vasculară a fost aprovizionată constant cu echipamente de protecție”

Luni, 27 Aprilie 2020 22:41

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a transmis un comunicat de presă  în care se precizează că Secţia de Chirurgie Vasculară (din care face parte medicul  Felix Sârboiu, care a fost infectat cu COVID-19) a beneficiat şi beneficiază în continuare de echipamente de protecţie.

 

Ion Georgescu: ”Uniți, putem învinge!” La Spitalul Mioveni, teste pentru pacienți și personalul medical

Luni, 27 Aprilie 2020 22:33

Începând de joia trecută, laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Mioveni efectuează teste pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a autorizat miercuri, 22 aprilie, laboratorul de analize al Spitalului Mioveni, care cuprinde două aparate de tip Real Time PCR, de testare COVID 19.

Primăria Pitești va dona trei tuneluri de dezinfectare Spitalului de Pediatrie Pitești

Luni, 27 Aprilie 2020 22:30

# Au fost instalate tuneluri de dezinfectare și în piețele din Pitești
Primăria Municipiului Pitești continuă acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii epidemiei de COVID-19. Începând de vineri, 24 aprilie, au fost instalate 5 tuneluri de dezinfectare în zone intens populate de pe raza municipiului, în următoarele locații: Piața Ceair (1 bucată), Piața Găvana (2 bucăți), Piața Trivale (1 bucată), Piața Smârdan (1 bucată).

 

Atenție argeșeni! Preveniți incendiile la fondul forestier!

Luni, 27 Aprilie 2020 22:28

Pompierii argeșeni alături de personal al Ocolului Silvic, personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și cetățeni din localitățile afectate au intervenit pentru stingerea a zeci de hectare de litieră de pădure și lăstăriș, pe alocuri și arbori, de la începutul anului și până acum.

Primăria Pitești a donat două tuneluri dezinfectante la Spitalul Județean

Luni, 27 Aprilie 2020 22:17

O nouă donație importantă pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP)! Primăria Municipiului Pitești a dotat unitatea sanitară cu două tuneluri dezinfectante. Astfel, în acest moment, în cadrul SJUP funcționează 4 tuneluri. Cele două tuneluri donate de Primăria Municipiului Pitești au fost instalate la intrarea în Ambulatoriul de specialitate al SJUP, respectiv, la etajul cinci al unitații medicale, acolo unde funcționează cele două secții destinate tratării pacienților suspecți de Covid-19.

Reamintim că, la începutul acestei luni, Fundația Gaudium a dotat Unitatea de Primiri Urgențe a SJUP cu un astfel de tunel, iar săptămâna trecută cu un altul, amplasat la intrarea principală în spital.

 

 

Holcim a donat 55.000 euro pentru un aparat de testare Real Time PCR

Luni, 27 Aprilie 2020 22:02

# Acesta va fi instalat la Spitalul Municipal Câmpulung
Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că în scurt timp va fi funcțional un aparat de testare de tip Real Time PCR la Spitalul Municipal Câmpulung.

La Mulți Ani, Mioveni!

Luni, 27 Aprilie 2020 21:53

# 31 de ani de la transformarea în oraș a localității

Localitatea  Mioveni are o istorie de peste 500 de ani. Prima atestare documentară datează din anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov în slavonă) Mihoveni (Mioveni), făcând referire directă la locuitorii acestei formaţiuni sociale. Principalele repere istorice ale oraşului Mioveni coboară spre începuturile dezvoltării social-umane, fapt atestat de uneltele din piatră şlefuită descoperite în zonele adiacente, precum şi de ceramica din epoca bronzului.

 

Camera de Comerț Argeș - DONAŢII IMPORTANTE pentru Spitalul Mioveni

Luni, 27 Aprilie 2020 21:48

Camera de Comerț Argeș a donat Spitalului Mioveni teste COVID pentru 480 de persoane și o cabină de dezinfecție. George Caval, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a mulțumit societăților care au contribuit la donație: RONERA RUBBER, NORTHMETAL, COMEFIN, GIC NOSAG METAL, OMNIUM DISTRIBUTION, SUBANSAMBLE AUTO, AUTOMOTIVE COMPLETE SYSTEMS, ARGINTEX, MOARA DOMNEASCA, PAN-PARTNER SPEDITION ARG, GONDOR INDUSTRIES, NIDEC MOTOR CORPORATION, NEXT AUTOMOBILE, ADIENT, ARGCOMS, EMI INTERNATIONAL.

 

ADI Servsal: ”Avem nevoie de un mediu curat! Selectați deșeurile la sursă”

Luni, 27 Aprilie 2020 13:47

Se pare că necesitatea unui mediu curat nu e înțeleasă nici de populație, nici de serviciile de salubritate care s-au culcat pe urechea coronavirusului și au cam uitat de selectarea gunoaielor la sursă. Asociația Intercomunitară, ADI Sersal face un apel la operatorii de colectare și transport deșeuri să respecte graficele de colectare.

 

Gheorghe Bălăşoiu a dat statul în judecată şi a cerut recalcularea pensiei. Procesul reîncepe în această vară

Luni, 27 Aprilie 2020 13:46

# Omul cu cea mai mare pensie din România vrea venituri și mai mari

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, magistratul cu cea mai mare pensie din România, se judecă cu Statul Român, în două procese. Acesta a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.

Traian Băsescu: „Nu mai falsificați nivelul de contaminare!”

Luni, 27 Aprilie 2020 13:43

Fostul președinte al României, actualul europarlamentar (PMP) Traian Băsescu atrage atenția că data de 15 mai, propusă pentru relaxarea restricțiilor de circulație și pentru reluarea activității economice este prea apropiată. În opinia sa, mai sunt multe de făcut înainte, iar autoritățile nu sunt pregătite pentru acest termen.

 

Peste 340.000 de lei vor fi alocați pentru operaționalizarea Dispeceratului Integrat de la nivelul județului

Luni, 27 Aprilie 2020 12:01

În ședința de Consiliu Județean Argeș care se va desfășura pe 30 aprilie, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre privind „aprobarea realizării obiectivului de investiție Operaționalizarea Dispeceratului Integrat la nivelul județului Argeș, a Devizului general și a documentației tehnice aferente (faza DALI)”.  Suma de 340.596,00 lei urmează să fie alocată pentru realizarea acestui obiectiv.

Electroargeş colaborează cu Dacia Renault şi cu Universitatea din Piteşti pentru a produce un ventilator mecanic pentru spitale

Luni, 27 Aprilie 2020 11:57

Producătorul de aspiratoare Electroargeş lucrează la realizarea unui ventilator mecanic pentru spitale. În acest proiect sunt implicate Dacia Renault și Universitatea din Piteşti. Prototipul va fi gata până pe 15 mai şi ar urma apoi să fie avizat de MapN, după care ar începe producţia în serie.

 

Întreruperea furnizării apei potabile în municipiul Piteşti, astăzi 25 aprilie 2020

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 13:10

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunță că furnizarea apei potabile este întreruptă astăzi 25 aprilie 2020, fiind afectaţi următorii utilizatori din municipiul Pitești:
- Cartier Găvana II;
- Cartier Găvana III, zona blocuri T;
- Cartier Nord, zona blocuri L;
- Str. Cpt. Cuțui;
- Str. Trivale - Poarta Eroilor.
Oprirea furnizării apei este necesară pentru remedierea avariei apărute la reţeaua de alimentare cu apă, pe firul de aducțiune.
Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru efectuarea lucrărilor de remediere în cel mai scurt timp posibil.
Conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti

Doctor de la Județean confirmat pozitiv cu COVID-19. Secția de Chirurgie Vasculară a fost închisă

Joi, 16 Aprilie 2020 12:56

 

Medicul Felix Sârboiu, de la Spitalul Județean din Pitești, a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, în urma unei probe recoltate zilele trecute. Ca urmare, începând de astăzi au fost luate mai multe măsuri. S-a luat și decizia închiderii Secției de Chirurgie Vasculară. De asemenea, pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu. Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

 

Pagina 115 din 280

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea