Ambasadorul Statului Kuweit în România, în vizită la Centrul Cultural Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 13:37

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Kuweit în România, Excelența Sa, Talal Mansour Alhajeri va fi prezent la Pitești, marți, 11 februarie, unde va participa la un eveniment care se va derula la Centrul Cultural Pitești.  Începând de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, Excelența Sa va susține prelegerea cu tema „Fereastră către Kuweit”.

Expoziție comemorativă la Primăria Topoloveni. Ion Mihalache - 57 de ani de la trecerea în neființă a marelui om politic

Luni, 10 Februarie 2020 13:20

Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a fost organizată o expoziție comemorativă pentru marele om politic Ion Mihalache, unul din cei care au influențat, decisiv, creșterea și devenirea localității. Expoziția a fost vizitată de sute de elevi ai școlilor din zonă, de iubitori de istorie.
Ion Mihalache s-a născut la  3 martie 1882, în Topoloveni.

 

16 februarie 1968 - 16 februarie 2020: 52 de ani de declararea municipiului Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 13:16

În anul 1968, la data de 16 februarie, ca urmare a reorganizării administrativ-teritoriale a țării, oraşul Piteşti devine municipiu, incluzând şi comunele: Bascov, Bradu, Colibaşi (în prezent cartier al Oraşului Mioveni), Mărăcineni şi Ştefăneşti (devenit ulterior oraş).

S-au împlinit 28 de ani de la primele alegeri libere de după Revoluție, la Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 13:15

# În 1992, primul primar al Piteștiului liber, Tudor Pendiuc
Primele alegeri locale din România, după Revoluția din decembrie 1989, au avut loc în februarie 1992, în zilele de 9 februarie (primul tur de scrutin) și 23 februarie (al doilea tur de scrutin).

 

S-au împlinit 53 de ani de la începerea construcției primei autostrăzi românești: București - Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 13:11

Pe 4 februarie 1967 a început construcția primei autostrăzi din țară, A1 București-Pitești. Planurile comuniștilor de la acea vreme, cu Ceaușescu în frunte, erau lăudate pe toate căile.
Prima autostradă din România, A1, avea aproape 100 de kilometri lungime și a fost gata în 5 ani.

Să îi cunoaștem, să îi lăudăm. Oamenii cu suflet mare de care societatea are nevoie

Luni, 10 Februarie 2020 13:02

Este studentă la Facultatea de Drept din Pitești, asistentă medicală, mamă a doi copii, angajat full time. Și își face timp, oricât de mult, pentru a iniția sau promova acțiuni caritabile, ceea ce este absolut lăudabil. Ana Maria Pănescu, din Topoloveni, are rezerve pentru toate acestea. Dorește să se implice mai mult în viața comunității, are o experiență de 10 ani în antreprenoriat, a format, profesional, sute de persoane.

 

Dezastru în pădurile din Argeș. Aproape 120.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți de vijelii

Vineri, 07 Februarie 2020 10:51

Fenomene meteo devastatoare au provocat un adevărat dezastru în zona înaltă a judeţului Argeș. Iarna a lovit în forţă într-o noapte!  Viscolul puternic, cu rafale de 100-120 km/h, a pus la pământ aproape 120.000 de metri cubi de lemn, în Argeș, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020. În Argeş, lângă Aninoasa, vijelia a pus la pământ peste 200 de hectare de pădure. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeș susţin că la Ocolul Silvic Aninoasa aproape 100.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți. Sunt semnalate doborâturi masive și pe raza ocoalelor Domnești și Câmpulung.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești continuă protestele

Marţi, 04 Februarie 2020 15:04

S-au împlinit două săptămâni de proteste la Curtea de Apel Pitești. Magistrații continuă protestele ca urmare a adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu. Marți, 4 februarie, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor Curții de Apel Pitești pentru a decide dacă se continuă cu forma de protest adoptată anterior, la data de 21 ianuarie, cea a suspendării activității judiciare, ca urmare a adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților și a personalului auxiliar din cadrul instanțelor.

 

Judecătorii Tribunalului Argeș protestează pe o perioadă nedeterminată

Luni, 03 Februarie 2020 15:09

Judecătorii Tribunalului Argeș au decis continuarea protestului, pe o perioadă nedeterminată, față de eliminarea pensiilor de serviciu. Săptămâna trecută, Tribunalul Argeș a convocat Adunarea Generală a Judecătorilor în vederea stabilirii continuării sau încetării protestului magistraţilor, în raport de adoptarea legii pentru abrogarea pensiilor de serviciu.

Atenție! Poliția Locală Bradu identifică persoanele ce aruncă gunoi pe domeniul public și îi amendează!

Luni, 03 Februarie 2020 14:46

Poliția Locală Bradu atrage atenția persoanelor care aruncă gunoaie pe domeniul public al comunei că vor fi aspru sancționate. ”Și aici ne referim în special celor care circulă pe strada CET-ului, atât pe jos, cât și cu auto, care au făcut un obicei din a arunca gunoaie pe marginea drumului. Precizăm că pe această stradă au fost montate camere de luat vederi de curând și rezultatele au apărut”, transmite șeful Poliției Locale Bradu, Gheorghe Militaru.

 

„Conferință ” cu polițiști la liberali. Sediul PNL Argeș a fost spart! Hoții au plecat cu o unitate de calculator în care se păstra evidența cotizațiilor

Luni, 03 Februarie 2020 14:39

Hoții au dat spargerea la sediul PNL Argeș. Nu au plecat de acolo cu bani, calculatoare sau televizoare, ci doar cu o unitate centrală de calculator. Iar aceasta nu conține nici măcar secrete de stat, cel puțin așa susțin liberalii argeșeni, ci doar evidența... cotizațiilor. Descoperirea a fost făcută în dimineața zilei de 30 ianuarie de parlamentarul liberal Dănuț Bica, care venise mai devreme la partid pentru a-și pregăti conferința de presa care urma să se desfășoare peste câteva ore.

Curtea de Apel Pitești, la ora bilanțului. Gabriel Săndulescu, președintele instanței: „În aceste momente dificile pentru noi, vă rog să fiți uniți!”

Luni, 03 Februarie 2020 14:32

Săptămâna trecută, s-a desfășurat la Curtea de Apel Pitești prezentarea raportului de bilanț al Curții de Apel Pitești pe anul 2019. La eveniment alături de judecătorul Marius Gabriel Săndulescu – preşedintele instanței au luat parte Luminița Ioana - decanul Baroului Argeș, Mihail Aldea - procurorul general al Parchetului Curții de Apel Pitești,  judecatorul Bogdan Mateescu - membru al Consiliului Superior al Magistraturii și comisarul șef Florin Mocanu - adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

 

Magistratul Ion Rebeca: „Putem spune, astăzi, că independența judecătorilor nu mai există”

Luni, 03 Februarie 2020 14:30

Prezent la bilanţul Curţii de Apel Piteşti de vineri 31 ianuarie, judecătorul Ion Rebeca, cel care deţine şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei, a făcut mai multe precizări cu privire la la votul din Camera Deputaţilor pentru eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, a criticat la Pitești activitatea Consiliului: „Îmi este jenă...”

Luni, 03 Februarie 2020 14:26

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a adus vineri, în timpul bilanţului Curţii de Apel Piteşti, mai multe critici legate de problemele din justiţie şi de votul din Camera Deputaţilor pentru eliminarea pensiilor de serviciu.

 

Post de Salvamont la Dâmbovicioara

Luni, 03 Februarie 2020 14:25

După ce zona Voina a fost asigurată cu un nou post Salvamont, de câteva zile, echipele Salvamont Câmpulung Muscel au la dispoziție un nou spațiu în comuna Dâmbovicioara, situat chiar în centrul comunei, cu o suprafață de 50 mp, utilat și mobilat, astfel încât salvatorii montani să beneficieze de condiții cât mai bune de patrulare și intervenție. Totodată, postul Salvamont va servi și ca punct de informare turistică pentru zona Piatra Craiului Sud, sectorul argeșean.

Elev din Pitești - câștigătorul unui concurs organizat de Comisia Europeană

Luni, 03 Februarie 2020 14:21

Piteșteanul Andrei Iulian Vișoiu, în vârstă de 17 ani,  este câștigătorul din partea României a concursului de traducere „Juvenes Translatores” (,,Tineri Traducători”). Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Ion C.Brătianu” Piteşti, specializarea matematică-informatică intensiv. Profesorul său coordonator de la clasă este Codruța Mihail, iar profesorul care s-a ocupat de organizare și a înscris școala în concurs este Emilia Iliescu.

 

GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE ÎN PITEȘTI - LUNA FEBRUARIE

Luni, 03 Februarie 2020 13:23

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce in atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna februarie, după cum urmează:

4 februarie 1961 - 4 februarie 2020 - 59 de ani de la inaugurarea Hotelului Argeș

Luni, 03 Februarie 2020 13:19

La 4 februarie  1961 a avut loc inaugurarea Hotelului Argeş, din Piteşti, arhitect, Rodica Petre, executant, Şantierul Local de Construcţii, primar, Marin Teodorescu. Este unul din puținele edificii centrale ale municipiului, rămas fidel destinației inițiale și este, în momentul de față, un simbol al Piteștiului, mai ales că, proprietarii actuali, i-au redat strălucirea de odinioară, adaptându-l, cu succes, noilor provocări din domeniul serviciilor.

 

112 ani de la înființarea Spitalului orașului, azi, Centrul de Diagnostic și Tratament Brătianu

Luni, 03 Februarie 2020 13:17

La 11 februarie, 1908, Consiliul Comunal Piteşti decidea construirea localului pentru Spitalul cel nou al oraşului, amplasat la confluenţa străzilor Ion C. Brătianu - Ion Câmpineanu, astăzi, clădirea Centrului de Diagnostic şi Tratament.

LA MULȚI ANI, LOGISCOOL!

Luni, 03 Februarie 2020 13:05

Școala Internațională Logiscool Pitești împlinește, în luna februarie, un an de când oferă cursuri de programare și robotică copiilor din orașul lalelelor.
Școlii noastre i-au pășit pragul peste 250 de elevi care se înscriu cu mândrie la cursurile și la taberele urbane pe care le organizăm în vacanțele lor.

 

Pagina 118 din 278

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea