Un argeșean are nevoie de ajutorul nostru. A fost victima unui cumplit accident rutier

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:53

Eduard Iordache, un tânăr de 26 de ani, are nevoie de ajutorul nostru. A scăpat cu viață dintr-un cumplit accident rutier, dar tratamentele de recuperare sunt foarte scumpe. De multe ori, viața a fost nedreaptă cu mulți semeni de-ai noștri. Este și cazul lui Eduard, un tânăr de 26 de ani, din comuna Drăganu, care, la finele anului trecut, a suferit un cumplit accident, la doar câteva sute de metri de casa unde locuia.

Căsătorii în seara de Revelion, la Mioveni

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:52

Tradiţia căsătoriilor la Mioveni, în ultima zi din an, va fi păstrată şi în 2019. Cei care doresc să-şi oficializeze relaţia, în seara de Revelion, sunt aşteptaţi în luna decembrie să-şi depună dosarul la Primăria oraşului Mioveni. Primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, este cel care va oficia căsătoriile în ultima zi din 2019. Cuplurile interesate se vor putea înscrie doar în ziua 20 decembrie, la Sediul Primăriei Mioveni, biroul de Stare Civilă (Etajul 1, cam.19). „Cununiile civile vor fi încheiate la interval de 15 minute una de cealaltă, consecutiv, adică începând cu orele 18.00, în ordinea depunerii actelor de către solicitanţi”, informează Primăria Mioveni.

 

Atenție! S-a modificat regimul armelor și munițiilor

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:47

La data de 4 noiembrie 2019, au intrat în vigoare noile prevederi ale Legii privind regimul armelor și al munițiilor.
Printre principalele modificări aduse, cu impact asupra deținătorilor de arme și muniții, amintim:

Sportivele de la CS Dacia Mioveni, medalii la campionatul național de înot

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:41

În perioada 7 - 10 noiembrie, înotătorii CS Dacia Mioveni 2012 au participat la Campionatele Naționale JUNIORI, TINERET ȘI SENIORI în bazin de 25 m, de la Miercurea Ciuc. Safcencu Delia a obținut 2 medalii de argint în Finalele A la 200 m mixt si 100 m spate juniori, iar Mîndruță Bianca a obținut medalie de bronz in FINALA B în proba 400 m liber. Acestea sunt două dintre numele importantepropuse de natația de la Mioveni. Cele două fete suntre antrenate de prof. Viorel Ciobanu.

 

 

100 de ani de istorie. Colegiul Național Alexandru Odobescu, la aniversare

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:34

Colegiul National Alexandru Odobescu a sărbătorit 100 de ani de la înființare. Manifestările dedicate centenarului au început de săptămâna trecută,  în curtea liceului dezvelindu-se o placă comemorativă. Apoi, la Casa Sindicatelor din Pitești a avut loc un spectacol oferit de elevii proprii.
Iată, în date, istoria prestigioasei unități de învățământ din Pitești:

Graficul de colectare al deșeurilor reciclabile în noiembrie, la Pitești

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:33

Salubritate 2000 S.A. operator al serviciului de salubrizare, în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici  graficul de colectare al deșeurilor reciclabile pentru luna noiembrie, după cum urmează:

 

Se fac stropiri la Pitești. Vezi programul pe cartiere

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:31

La Pitești se execută până pe 25 noiembrie tratamentul fitosanitar de combatere a bolilor (rapăn, făinare, pătări, foc bacterian etc), informează Primăria Pitești.
Stropirile se vor desfășura de luni, 11 noiembrie. Acest tratament se va efectua la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale de pe raza Municipiului Piteşti, folosind mijloacele terestre din dotare.

Un trai mai bun pentru o bunică și cei doi nepoți. Echipa ”Visuri la cheie” a finalizat proiectul din Călinești

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:23

La Călinești, celebra echipă ”Visuri la cheie” a fost prezentă, pentru a doua dată, finalizând, recent, un alt proiect de vis. Totul a fost, ca de obicei, peste așteptări. Cazul va fi prezentat, în curând, la un post de televiziune.
Doi copii din Argeș și-au pierdut mama în mod violent. Tatăl a fost proaspăt condamnat la ani grei de temniță. Micuții i-au cerut bunicii să îi ducă înapoi în casa părintească.

 

Luna sărbătorilor de iarnă va aduce WI-FI gratuit pentru locuitorii din Bradu

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:18

Localitățile din România au putut depune cereri pentru a primi finanțare europeană pentru internet gratuit în spațiile publice prin Programul Wifi4EU. Comisia Europeană a oferit câte un voucher de 15.000 de euro pentru fiecare dintre localitățile selectate în cadrul acestui proiect. Primăria Bradu a făcut demersurile necesare și a semnat contractul pentru a primi finanțarea europeană. Programul se află în curs de implementare, iar la începutul lunii decembrie va fi Wi-Fi gratuit pe raza localității, la care toți locuitorii din Bradu vor avea acces.

Cătălin Gherzan, președinte ALDE Pitești: „A crescut numărul copiilor care practică rugby”

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:24

Clubul FC Argeș a hotărât să nu mai bugeteze echipa de rugby, din cauza lipsei de copii interesați de acest sport.  Cătălin Gherzan - președintele ALDE Pitești - și consilierii locali ai acestei organizații au atras atenția de mai multe ori asupra situației clubului de rugby. Aceștia susțin că în acest moment numărul elevilor care practică acest sport s-a dublat.

 

S-a făcut totul public. Cererile de supraveghere tehnică solicitate de DNA Pitești, în perioada 2014-2018

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:19

În luna octombrie a fost publicat pe site-ul Inspecției Judiciare raportul privind „Respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea”. În acest raport, care se întinde pe 254 de pagini, se face referire și la măsurile de supraveghere tehnică, din perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, cerute de DNA și aprobate de către instanțele judecătorești.

Încep pregătirile pentru Târgul de Crăciun de la Mioveni!

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:03

Ghirlande multicolore, steluţe argintii, fulgi de nea, figurine 3D – sunt ornamentele care pot fi văzute deja montate pe unele artere ale oraşului Mioveni, în parcuri și spații publice, cu o lună înainte de sărbătorile de sfârşit de an. Primăria şi Serviciul de Iluminat Public din cadrul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni lucrează de la jumătatea lunii octombrie la împodobirea oraşului, operațiune care necesită multe ore de muncă și răbdare.

 

Spectacol pentru copii cu intrare gratuită, la Mioveni

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:02

Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, invită prichindeii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, joi, 7 noiembrie, la spectacolul pentru copii ”Ridichea Uriașă”, susținut de Teatrul ”Arlechino” Brașov. Spectacolul va avea loc la Centrul Cultural Mioveni, începând cu ora 10.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio și Forme Noi, Ediția a XXIII-a, organizat de Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești.

Karatiștii din Mioveni, prezenți la Campionatul European de Karate Shotokan WSF

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:01

În perioada 1-3 noiembrie 2019, la Skopje Macedonia s-a desfășurat cea de-a 11- ediție a Campionatului European de Karate Shotokan WSF. Din lotul României au făcut parte și patru sportivi ai CS Dacia Mioveni 2012. Este vorba de Ionescu Radu - Senior, Catrinescu Laurențiu - junior, Georgescu Cătălin - junior și Dumitra David - cadet. Aceștia cu concurat la probele de kumite și kumite echipe. La această competiție au participat un număr de aproximativ 800 de sportivi din 20 de țări.

 

Dosarul lui Nicola Inquieto de prelungire a predării temporare a ajuns la Instanța Supremă

Luni, 28 Octombrie 2019 20:57

Afaceristul Nicola Inquieto nu mai vrea să rămână în închisoarea din Italia. Deși Curtea de Apel Piteşti tocmai a prelungit, din nou, perioada sa de predare temporară până la data de 20 ianuarie 2020, avocatul italianului Inquieto a depus contestație exact în ziua pronunțării hotărârii. Urmează ca apelul să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

O magistrată de la Judecătoria Pitești, cercetată disciplinar

Luni, 28 Octombrie 2019 20:56

Judecătoarea Elena Luminița Bărbulescu, din cadrul Judecătoriei Pitești, este cercetată de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Obiectul cauzei în constituie nerespectarea a două litere ale articolului 99, care este prevăzut de Legea nr 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. Abaterea acesteia constă în „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, așa cum se arată în Lege.

 

Nicolae Dobrin, comemorat de fotbaliștii de la FC Argeș

Luni, 28 Octombrie 2019 20:50

Sâmbătă, 26 octombrie, fotbalul argeșean a comemorat 12 ani de la dispariția lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. ”Prințul din Trivale”, așa cum era alintat de suporteri, a decedat pe 26 octombrie 2007 în urma unui cancer la plămâni. Magicianul din Trivale va rămâne pentru totdeauna în inimile suporterilor alb-violeți care îi aduc un omagiu în fiecare an la această dată.

Baroul Argeș a sărbătorit Ziua Europeană a Avocatului

Luni, 28 Octombrie 2019 20:48

Ziua Europeană a Avocatului  este marcată, anual, la data de 25 octombrie. Cu această ocazie, Baroul Argeș, prin decanul Luminița Ioana, a organizat un eveniment la care au participat reprezentanții instanțelor din județul Argeș (I.P.J, Parchet, Judecatoria Câmpulung, Pitești și Tribunalul Arges). Printre problemele discutate și de impact pentru posibilitatea asigurării unei apărări efective au fost cele legate de lipsa posibilităţii pentru avocat de a lua legătura cu procurorul de caz, programul de lucru cu publicul la Parchet extrem de scurt, de doar 2 zile pe săptămână, dificultăți în comunicarea modului de soluționare a dosarelor de urmărire penală in vederea completării referatelor avocaților din oficiu. A.V.

 

Acțiunea de sacrificare a porcilor de la DanBred continuă și în această săptămână

Luni, 28 Octombrie 2019 20:41

# Porcii sunt gazați și apoi îngropați

La începutul săptămânii trecute, pe 22 octombrie, pesta porcină africană a fost confirmată la una dintre fermele cunoscutului grup de ferme DanBred din comuna Slobozia. Este vorba despre ferma Agro Consulting Chiriac, deținută de inginerul zootehnist Ionel Chiriac, cel care deține și ferma DanBred Argeș. Un efectiv de 20.157 de porci va fi sacrificat și îngropat în această perioadă.  Acțiunea a început de săptămâna trecută și va continua și în această săptămână.

Mesajul primarului Ion Georgescu cu ocazia Zilei Armatei Române

Luni, 28 Octombrie 2019 20:38

Pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, a avut un mesaj special adresat apărătorilor țării noastre. „An de an, la 25 Octombrie, suntem onorați să ne sărbătorim apărătorii României, care cu credință și patriotism sunt gata oricând să-și sacrifice viața pentru țară.

 

Pagina 125 din 280

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea