Patru sancțiuni, acordate medicilor de la Spitalul Județean Argeș în 2018

Luni, 18 Martie 2019 15:09

Recent, la o conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, Adriana Molfea (foto), managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a precizat că anul trecut a acordat mai multe sancțiuni medicilor de la unitatea medicală pe care o conduce. De altfel, aceasta preciza apropiaților că este managerul care a acordat cele mai multe sancțiuni doctorilor din județ. Am vrut să verificăm cele spuse de managerul Spitalului Județean și am adresat în acest sens o solicitare scrisă unității medicale.

Semifinala cu Steaua se joacă la Mioveni!

Luni, 18 Martie 2019 15:05

CS Mioveni s-a calificat de pe primul loc al clasamentului Superligii Masculine în faza superioară a competiţiei la tenis de masă. Echipa argeșeană va întâlni în semifinală echipa clubului Steaua. Cele două cluburi au căzut de acord ca atât turul cât şi returul să se dispute la Mioveni, în Sala de Sport a Şcolii Liviu Rebreanu, pe data de 5 aprilie. Primul meci va începe la ora 11.00, în timp ce al doilea este programat la ora 17.00. De menționat este faptul că CS Mioveni este marea favorită a duelului, după ce Steaua a ajuns în semifinale, după ce a terminat în grupă pe locul 4.

 

 

Automatele de cafea, vizate de o acțiune de control la nivel național

Luni, 18 Martie 2019 14:53

Argeșeanul Marius Pârvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat, săptămâna trecută, că automatele de cafea vor fi vizate de o acţiune de control la nivel naţional. Funcţionarea fiecărui aparat urmează să fie autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Mai mulți chiulangii la matematică decât la română, în Argeș

Luni, 18 Martie 2019 14:50

# Notele la simulare se vor anunța vineri, pe 22 martie

Săptămâna trecută s-a desfășurat simularea evaluării naționale. În acest an, pe lângă elevii clasei a VIII-a au susținut simularea și elevii clasei a VII-a. În Argeș nu au existat cazuri de elevi eliminați în urma susținerii cele două probe scrise, la română și la matematică. Numărul elevilor argeșeni absenți la proba de matematică, în cadrul simulării evaluării naționale, a fost mai mare față de cel înregistrat la limba română. La matematică au lipsit 877 de elevi argeșeni, în schimb la română 784 de elevi.

 

Apa potabilă oprită în Bascov, timp de o zi, pe mai multe străzi

Luni, 18 Martie 2019 10:48

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, începând de luni 18.03.2019, ora 9.00, până marţi 19.03.2019, ora 7.00. Sunt afectaţi utilizatorii situaţi pe următoarele străzi: Pleaşa, Păişeşti Deal, Păişeşti DN, Stejăret, Stejăret DN, Schiau, Lunca, Strada Armatei, 14 Septembrie. Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea lucrărilor de igienizare şi remediere pierderi la rezervorul de apă din strada Pleaşa. „Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, a  precizat conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

În Postul Mare, IPS Calinic ne îndeamnă la evlavie… și la educație! Cum stă în casă evlavia cu educaţia

Luni, 11 Martie 2019 14:17

Evlavia şi educaţia sunt cele două surori gemene. Cine este evlavios este şi educat. Cine este educat poate fi şi evlavios. Pentru a fi evlavios şi educat trebuie să fii şi cult. Neştiinţa este un lucru înfricoşător. Nu-i nimic pe lume mai rău decât să te arăţi agramat, incult şi neştiutor al lucrurilor pe care eşti chemat să le faci.
Evlavia şi educaţia sunt o ştiinţă solidă cu două braţe. Unul ridicat către cer, evlavia înţelesului, iar altul arătând spre pământ, aşternutul picioarelor lui Dumnezeu.
Să ne sfiim când călcăm!
Tropăitul ne aduce aminte de barbarii cei de demult!
Calinic Argeșeanul, ”Mersul printre stele - vol. Cu pana printre idei”, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2017.

 

 

Peste 50 de preoți și credincioși au donat sânge, la Mioveni

Luni, 11 Martie 2019 14:16

# Evenimentul a fost organizat de Sectorul social-filantropic și de misiune al Eparhiei
Donarea de sânge reprezintă un act de milostenie faţă de aproapele aflat în suferinţă. Nu poate fi un mod mai frumos de a-I urma lui Hristos, decât de a dărui ceva din noi, din ceea ce suntem.

Începe curățenia de primăvară la rable. Poliția Locală Pitești a somat proprietarii să își ridice mașinile

Luni, 11 Martie 2019 14:14

Odată cu venirea primăverii, Poliția Locală Pitești s-a decis să facă un pic de curățenie. Zeci de somații, pe rablele parcate în întregul oraș, au fost distribuite de către agenții însărcinați. Scopul acțiunii este de a elibera spațiul public de parcare de către mașinile care nu mai sunt folosite și care îl ocupă, în mod permanent.
Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt, Poliția Locală Pitești: ”Așa este, acțiunea a debutat acum câteva săptămâni. Este vorba de mașini vechi, noi am somat proprietarii să le ia de pe domeniul public, mai ales că în Pitești este nevoie de cât mai multe locuri de parcare. Marea majoritate a celor vizați s-a conformat, au mai rămas câteva cazuri, însă, sunt convins, și acestea se vor rezolva benevol. Mulțumim, pe această cale, cetățenilor înțelegători și cu simț civic.”

 

Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă ”Mihai Viteazul” din Pitești se pregătește de sărbătoare

Luni, 11 Martie 2019 14:10

# Anul acesta, de 1 august, se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei unități de tancuri din Armata Română

Este mai puțin cunoscut faptul că România a fost printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament. Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive.

De noaptea minții, în plină zi! Deputatul Drăghici se judecă cu un ziar local. Îi cere mulți bani și obligarea publicării într-un ziar național!...

Luni, 11 Martie 2019 14:03

Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat -  așa cum a și promis, la un moment dat, pe facebook - instituția de presă în judecată. Până aici, nimic ieșit din comun. Este dreptul fiecăruia de a înainta o astfel de acțiune, atunci când se simte nedreptățit. Ce este uluitor, la acest pas, făcut de către deputatul PSD  argeșean, este ceea ce el solicită să primească.

 

După ce, acum doi ani, s-a aventurat în favelele din Rio, primarul din Corbi a petrecut câteva zile în jungla amazoniană

Luni, 11 Martie 2019 14:00

Virgil Baciu, primarul din Corbi, este pasionat, în egală măsură, atât de aventură, cât și de natură. Și unde să găsești natura mai în largul ei decât în jungla amazoniană? Așa încât, alături de soție, la sfârșitul lunii trecute, edilul a plecat spre Brazilia, acolo unde erau așteptați de un cuplu de prieteni vechi.
Familia Baciu nu este la prima excursie în America de Sud.  Acum doi ani, cei doi au vizitat atât capitala dar și frumosul oraș Rio de Janeiro, urcând până la statuia lui Isus, celebra statuie ce străjuie orașul și care este sculptată, în bună parte, de un român, Gheorghe Leonida.

Fostul premier Adrian Năstase l-a vizitat pe primarul Piteștiului

Luni, 11 Martie 2019 13:59

Primarul Cornel Constantin Ionică a avut o scurtă întâlnire cu Adrian Năstase, fostul premier al României, venit la Pitești pentru a participa la vernisajul expoziției ,,Basarabia și Transilvania în cinci secole de cartografie” desfășurat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu.
Cei doi au avut o discuție privată după care, primarul Cornel Ionică l-a condus pe fostul premier și președinte PSD până la sediul bibliotecii.

 

CANALIZAREA NU ESTE COŞ DE GUNOI! Protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător!

Luni, 11 Martie 2019 13:38

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti se implică în campanii de informare şi de responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei.
În cele ce urmează readucem în atenţia publicului câteva aspecte legate de buna funcţionare a sistemului de canalizare.
Deşeurile menajere şi alte tipuri de deşeuri nu se aruncă în vasul de toaletă sau în chiuvetă întrucât acestea înfundă reţelele interioare de canalizare, deteriorează utilajele din staţiile de pompare sau din staţiile de epurare şi afectează buna funcţionare a serviciului.

Curtea de Apel Pitești. Dezbatere publică cu titlul „Traficul de persoane şi traficul de minori”

Luni, 11 Martie 2019 13:09

Joi, 21 martie 2019, orele 1300, la sediul  Curţii de Apel Piteşti va avea loc dezbaterea publică cu titlul „Traficul de persoane şi traficul de minori”, la care sunt invitaţi să participe reprezentanți ai instanţelor judecătoreşti din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Piteşti, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din  judeţul Argeş.

 

D.N.A. Pitești face angajări

Luni, 11 Martie 2019 13:04

Direcția Națională Anticorupție caută procurori de execuție. Iar posturile vacanțe nu sunt deloc puține. Mai exact, sunt disponibile câteva zeci de locuri, atât la structura centrală a parchetului anticorupție, cât și la serviciile teritoriale.
Concursul urmează să se finalizeze pe 23 aprilie 2019, însă nu toți procurorii pot participa la el. Vor fi admiși doar candidații care nu au fost sancționați disciplinar, au o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă și o vechime de cel puțîn 10 ani în magistratură.

Mioveni - gazda turneului Semifinal al Campionatului Naţional de Volei pentru junioare

Luni, 11 Martie 2019 12:51

# Echipa din Mioveni a terminat sezonul regulat pe primul loc în seria D
La sediul Federaţiei Române de Volei s-a stabilit astăzi gazda Turneului Semifinal al Campionatului Naţional de Volei pentru junioare. Reprezentanții FRV au decis ca  turneul seriei a două să fie organizat la Mioveni, în perioada 22-24 martie 2019. CS Dacia Mioveni 2012 are ca obiectiv principal calificarea în ultima fază a competiției, dar pentru un loc sub soarele finalelor mai luptă și CSS Bacău,CSS 1 Momentos Constanța și  CNMV Ploiești. Competiția se va desfășura în sala de  sport a Școlii “Liviu Rebreanu”. Echipa din Mioveni a terminat sezonul regulat pe primul loc în seria D. Amintim că se califică pentru faza finală, echipa clasată pe primul loc din fiecare serie semifinală.

 

Podul peste barajul din Prundu, proaspăt reabilitat, arată… demolat!

Luni, 11 Martie 2019 12:43

Podul peste barajul Prundu, o lungă perioadă din cursul anului trecut a fost supus unor lucrări de reabilitare. La sfârșitul lui 2018 a fost redeschis circulaţiei rutiere. Astfel, pentru a evita aglomeraţia şi blocajele de la Podul Viilor, şoferii pot opta, din nou, pentru strada Sticlelor, cunoscută drept varianta Ştefăneşti, care face legătura între DN7 şi Piteşti pe această rută.

Un exemplu de urmat! A plecat cu gândul de a merge la film, dar a intervenit voluntar în ajutorul colegilor pompieri

Luni, 11 Martie 2019 11:12

# Subofițerul Cristian Stoica: „Colegii mei sunt ca o a doua familie pentru mine, oricare din ei ar fi procedat la fel”

„A fi pompier nu este doar o meserie, este o vocație, este despre omenie, curaj și implicare”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Iar acest lucru este complet adevărat.  Nu sunt doar niște cuvinte mărturisite de dragul de a fi spuse. Sunt niște cuvinte care vin în sprijinul unor fapte, ale pompierilor argeșeni, care merită lăudate. Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul salvatorilor argeșeni, chiar și în timpul liber.

 

”Să învățăm pentru viitor!” Meditații gratuite pentru micuți organizate la Parohia Turculești

Luni, 04 Martie 2019 15:12

Preotul Cosmin Bologea, din parohia Turculești (Călinești), nu este la prima inițiativă interesantă. Menționăm doar desele incursiuni prin localitate pentru distribuirea ajutoarelor pe care le primește de la credincioși dar și implicarea, anul trecut, în ridicarea, de la zero, a unei locuințe pentru un sătean rămas pe drumuri. Astăzi, însă, este vorba de inițierea unui program destul de elaborat, program ce implică, în fiecare sâmbătă, meditații gratuite pentru micuți. Matematică și română, deocamdată, iar în viitorul apropiat, și engleză. Plus activități didactice recreative.

ÎPS Calinic: „E bine să amânăm?”

Luni, 04 Martie 2019 15:11

Cel mai bun lucru pentru noi oamenii este să facem amânări multe şi folositoare vieţii noastre. Să amânăm felul nostru de a ne mânia. Să amânăm graba la răspunsuri pripite şi războinice. Să amânăm masa de seară pentru dimineaţa zilei următoare. Să amânăm răzbunarea şi graba de a ponegri pe ceilalţi oameni. Mai mult, să amânăm pofta de a judeca pe alţii şi de a intra în cămara sufletelor pentru a întina viaţa celorlalţi.

 

Pagina 137 din 278

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea