Spitalul din Mioveni, trei zile fără curent!

Luni, 08 Aprilie 2019 09:46

Înainte de mult-așteptata sa deschidere, noul spital din Mioveni va mai trece o probă: cea a autonomiei energetice.  Astfel, instituția va fi deconectată, voluntar, de la rețeaua publică de curent, trebuind să reziste cele 72 de ore din sursele proprii. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Ion Georgescu, la conferința de presă a PSD , vineri.

Watt’s Up de la „Dinicu“, pregătiți pentru finala concursului de robotică de la Detroit

Luni, 08 Aprilie 2019 09:37

În luna martie, echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung a reușit să se impună  și să câștige marele premiu la cea mai importantă competiție de robotică din România. Watt’s Up de la “Dinicu“  s-a calificat, astfel, pentru Campionatul Mondial de Robotică din SUA, desfășurat în Detroit, în perioada 24-27 aprilie. În acest moment, echipa lucrează la îmbunătățirea robotului, dorind „să cucerească” cu el și America.

 

Ansamblul ”Doina Bascovului” – o nouă apariție de senzație la ”Românii au Talent”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:32

După experienţele trăite la emisiunea lui Cătălin Măruţă, când au câştigat “Duelul Ansamblurilor”, dansatorii Ansamblului “Doina Bascovului”, al Casei de Cultură Bascov, conduși de managerul Lorena Toma, au readus spiritul folcloric, vineri seara, la PRO TV, în cadrul mega-producției “Românii au talent”. Dansatorii de la “Doina Bascovului” ne-au făcut, în ultimul an, să fim mândri că suntem argeşeni şi că avem onoarea să putem urmări asemenea demonstraţii de virtuozitate şi talent. Seara de vineri, a fost una cu totul special pentru dansatorii argeşeni. Aceştia au  avut parte de o apariţie de senzaţie la “Românii au talent”, cel mai urmărit şi apreciat spectacol de televiziune din România.

Sesizări la Parchet pentru persoanele branșate ilegal la utilități, la Bradu

Luni, 01 Aprilie 2019 21:28

În zilele de 5 și 6 martie, Poliția Locală Bradu, împreună cu reprezentanți din cadrul SC APA CANAL 2000 SA, au efectuat controale pe Str. Principală, în vederea depistării gospodăriilor racordate ilegal la sistemul de canalizare al comunei. Cu această ocazie au fost depistați mai mulți proprietari neracordați la sistem, dar și cetățeni branșați ilegal.

 

O „altfel” de Simfonie a Lalelelor. Sorin Apostoliceanu: „Nu vrem să politizăm absolut deloc Simfonia Lalelelor!”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:16

Simfonia Lalelelor, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc între Piața Vasile Milea și Complexul Expozițional „Casa Cărții”. Față de anii precedenți, în ediția din acest an au fost produse câteva schimbări organizatorice. Cea mai importantă dintre ele este desființarea scenei pentru oficialități. Va fi  montată o nouă scenă la „Casa Cărții”, care va fi pusă la dispoziția copiilor pentru ca cei mici să prezinte programele artistice pregătite cu ocazia evenimentului.

Concursul de fotografie „Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, ediția I

Luni, 01 Aprilie 2019 21:15

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează, în perioada 12-16 aprilie 2019, prima ediție a Concursului de Fotografie, intitulat “Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, în vederea obținerii de imagini artistice de la manifestările culturale, care se desfășoară sub egida Simfoniei Lalelelor, eveniment emblematic al municipalității.
Câștigătorii vor fi premiați cu diplome, daruri cu simbolurile Simfoniei Lalelelor, iar lucrările premiate vor fi publicate în Albumul „Simfonia Lalelelor prin ochii tăi”, ediția I.

 

Doi tineri deținuți le-au vorbit elevilor din Mioveni despre greșelile care i-au adus în spatele gratiilor

Luni, 01 Aprilie 2019 20:03

# Proiectul „Viitor pentru Tineri”, susținut la Mioveni
Peste 200 de elevi din Mioveni au participat, săptămâna trecută, la o acțiune tematică de conștientizare și dezvoltare personală educativ-formativă, în cadrul proiectului "Viitor pentru Tineri", coordonat de consilierul educativ George Nilă. La finalul evenimentului, a avut loc și lansarea volumului de poezii ”Emoții”, autor insp. principal de poliție Andrei Stancu.

Elevi din Corbi, la Bruxelles

Luni, 25 Martie 2019 15:51

# Aceștia au onorat o invitație a europarlamentarului Mircea Diaconu
Șapte elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Naum Râmniceanu" Corbi  (Școala Gimnazială Stănești și Școala Gimnazială Corbi) au fost  invitați la Bruxelles pentru vizitarea Parlamentului European și a altor obiective de aici.

 

A fost inaugurată „Galeria inspectorilor şefi” la sediul IPJ Argeş

Luni, 25 Martie 2019 14:50

# Printre cei care au fost prezenți la eveniment s-au numărat și patru generali
Săptămâna trecută,  în prezenţa unora dintre cei care au condus Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş a fost inaugurată „Galeria inspectorilor şefi”. Manifestarea a fost realizată, în cadrul inspectoratului, cu portretele inspectorilor şefi care au condus instituţia din anul 1989 până în prezent. Printre cei care au răspuns invitaţiei actualului inspector şef, se numără şi patru generali.

Apă Canal 2000 SA Piteşti a premiat câștigătorii concursului de fotografie „Apă pentru toţi”

Luni, 25 Martie 2019 14:47

# Între 25-27 martie - „Ziua  Porţilor Deschise” la Uzina de apă Budeasa şi Staţia de epurare Piteşti 
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în întreaga lume pe 22 martie, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat două acţiuni, după cum urmează:
1. concursul de fotografie „Apă pentru toţi“, la care au participat 463 de elevi de la 50 unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti şi alte 23 localităţi argeşene;
2.  Zilele Porţilor Deschise - în perioada  25 - 27 martie 2019 grupuri de elevi şi cadre didactice vor vizita Uzina de Apă Budeasa şi staţiile de epurare din Piteşti şi Topoloveni.

 

Porți deschise și la Stația de epurare Mioveni

Luni, 25 Martie 2019 14:45

Ziua Mondială a Apei este marcată anual și la Mioveni, printr-o serie de acţiuni de educaţie în rândul elevilor. Pe 22 martie, a avut loc o campanie de informare a elevilor despre importanţa apei chiar în incinta Staţiei de Epurare din Mioveni. Aproximativ 150 de copii și cadre didactice de la școlile și gradinițele din oraș au participat la această campanie. Grupurile de elevi şi cadre didactice au avut posibilitatea să viziteze Staţia de Epurare şi totodată să afle de unde vine apa, cum devine potabilă și ce se întâmplă cu ea după ce o uzăm. Aceștia au înțeles importanța stațiilor de epurare și fluxul tehnologic al tratării apei uzate. Pe tot parcursul evenimentului, obiectivele au fost vizitate în grupuri organizate la fața locului, cu îndrumători - specialiști din cadrul stației de epurare a apelor uzate a orașului.

Dragoș Pătraru, în dialog cu piteștenii: „Oamenii care știu să spună povești vor avea, în continuare, un viitor”

Luni, 25 Martie 2019 14:35

„Am venit să ne întâlnim cu oamenii, dar să vedem cine nu are serviciu, că la ora asta, la 11.00 dimineața, oamenii sunt la muncă. Înțeleg că sunt tineri, studenți și o să avem cu cine să stăm de vorbă”, susținea Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, înainte de a intra în sala Bibliotecii „Dinicu Golescu” Argeș. Însă, surpriză! Sala era arhiplină, la eveniment participând persoane de toate vârstele, de la liceeni până la pensionari.

 

Parcul ”La liane”, din Bascov, se extinde cu încă 5 hectare

Luni, 18 Martie 2019 15:46

Parcurile de aventură au devenit în ultimii ani una dintre modalităţile preferate ale românilor de petrecere a timpului liber. Este, practic, varianta modernă a căţăratului în copaci, de această dată în cadru organizat şi cu riscuri reduse la minimum. Un astfel de parc este pe cale să se deschidă şi în comuna Bascov, mai exact în satul Prislopu Mic, în zona străzii Aleea Constantinescu. Iar parcul se mărește considerabil, conform unei Hotărâri de Consiliu Local Bascov, hotăre  ce aprobă cererea administratorilor parcului, de extindere cu încă… 5 hectare de vegetație forestieră.

Dragoș Pătraru de la Starea Nației vine la Pitești

Luni, 18 Martie 2019 15:16

Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Universitatea Pitești, invită fanii emisiunii „Starea Nației” la o discuție liberă cu realizatorul Dragoș Pătraru. Evenimentul va avea loc vineri, 22 martie, de la ora 11,00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș. Starea Nației este o emisiune care își propune să sancționeze derapajele de orice fel. Producția se difuzează la Prima TV, de luni până joi de la 22.30. Cu o experiență de peste 20 de ani în presă, Dragoș Pătraru este realizatorul și prezentatorul emisiunii. Acesta vine la Pitești la invitația studenților de la Jurnalism, coordonați de conf. univ. dr. Delia DUMINICĂ, prodecan al Facultății de Științe ale Educatiei, Științe Sociale şi Psihologie. A.V.

 

Patru sancțiuni, acordate medicilor de la Spitalul Județean Argeș în 2018

Luni, 18 Martie 2019 15:09

Recent, la o conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, Adriana Molfea (foto), managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a precizat că anul trecut a acordat mai multe sancțiuni medicilor de la unitatea medicală pe care o conduce. De altfel, aceasta preciza apropiaților că este managerul care a acordat cele mai multe sancțiuni doctorilor din județ. Am vrut să verificăm cele spuse de managerul Spitalului Județean și am adresat în acest sens o solicitare scrisă unității medicale.

Semifinala cu Steaua se joacă la Mioveni!

Luni, 18 Martie 2019 15:05

CS Mioveni s-a calificat de pe primul loc al clasamentului Superligii Masculine în faza superioară a competiţiei la tenis de masă. Echipa argeșeană va întâlni în semifinală echipa clubului Steaua. Cele două cluburi au căzut de acord ca atât turul cât şi returul să se dispute la Mioveni, în Sala de Sport a Şcolii Liviu Rebreanu, pe data de 5 aprilie. Primul meci va începe la ora 11.00, în timp ce al doilea este programat la ora 17.00. De menționat este faptul că CS Mioveni este marea favorită a duelului, după ce Steaua a ajuns în semifinale, după ce a terminat în grupă pe locul 4.

 

 

Automatele de cafea, vizate de o acțiune de control la nivel național

Luni, 18 Martie 2019 14:53

Argeșeanul Marius Pârvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat, săptămâna trecută, că automatele de cafea vor fi vizate de o acţiune de control la nivel naţional. Funcţionarea fiecărui aparat urmează să fie autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Mai mulți chiulangii la matematică decât la română, în Argeș

Luni, 18 Martie 2019 14:50

# Notele la simulare se vor anunța vineri, pe 22 martie

Săptămâna trecută s-a desfășurat simularea evaluării naționale. În acest an, pe lângă elevii clasei a VIII-a au susținut simularea și elevii clasei a VII-a. În Argeș nu au existat cazuri de elevi eliminați în urma susținerii cele două probe scrise, la română și la matematică. Numărul elevilor argeșeni absenți la proba de matematică, în cadrul simulării evaluării naționale, a fost mai mare față de cel înregistrat la limba română. La matematică au lipsit 877 de elevi argeșeni, în schimb la română 784 de elevi.

 

Apa potabilă oprită în Bascov, timp de o zi, pe mai multe străzi

Luni, 18 Martie 2019 10:48

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, începând de luni 18.03.2019, ora 9.00, până marţi 19.03.2019, ora 7.00. Sunt afectaţi utilizatorii situaţi pe următoarele străzi: Pleaşa, Păişeşti Deal, Păişeşti DN, Stejăret, Stejăret DN, Schiau, Lunca, Strada Armatei, 14 Septembrie. Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea lucrărilor de igienizare şi remediere pierderi la rezervorul de apă din strada Pleaşa. „Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, a  precizat conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

În Postul Mare, IPS Calinic ne îndeamnă la evlavie… și la educație! Cum stă în casă evlavia cu educaţia

Luni, 11 Martie 2019 14:17

Evlavia şi educaţia sunt cele două surori gemene. Cine este evlavios este şi educat. Cine este educat poate fi şi evlavios. Pentru a fi evlavios şi educat trebuie să fii şi cult. Neştiinţa este un lucru înfricoşător. Nu-i nimic pe lume mai rău decât să te arăţi agramat, incult şi neştiutor al lucrurilor pe care eşti chemat să le faci.
Evlavia şi educaţia sunt o ştiinţă solidă cu două braţe. Unul ridicat către cer, evlavia înţelesului, iar altul arătând spre pământ, aşternutul picioarelor lui Dumnezeu.
Să ne sfiim când călcăm!
Tropăitul ne aduce aminte de barbarii cei de demult!
Calinic Argeșeanul, ”Mersul printre stele - vol. Cu pana printre idei”, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2017.

 

 

Pagina 139 din 280

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea