Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Pitești

Luni, 18 Februarie 2019 23:01

# Apă Canal 2000 SA organizează concursul de fotografie „Apă pentru toţi“
Societatea Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă că în data de 22 martie 2019 se aniversează Ziua Mondială a Apei având tema „Apa este un drept universal“. Cu această ocazie, societatea organizează două acţiuni în cadrul Programului Educaţional Piky. Una dintre ele este concursul de fotografie „Apă pentru toţi“, la care pot participa elevii din clasele I-XII de la unităţile de învăţământ din judeţul Argeş.

Doi argeșeni, trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări

Luni, 18 Februarie 2019 22:53

# Dețineau peste 342.000 de țigarete ilegal
Doi argeșeni au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul vamal. Victor Ionuț Paraschiv și Veronica Șelăvîrtea au fost depistați, în septembrie 2018, în flagrant de polițiști în timp ce desfășurau activități de contrabandă cu țigări. Cei doi au fost prinși, în preajma unui stadion de fotbal dintr-o comună din Argeș, în timp ce împărțeau marfa.

 

Ion Mînzînă - „doctorul” cu… șapcă de la Consiliul Județean Argeș

Luni, 18 Februarie 2019 15:46

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, l-a însoțit săptămâna trecută pe Dan Manu, în vizita de la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești. Cei doi au fost echipați corespunzător, ca și restul participanților la eveniment, cu mască, halat şi cipici la intrarea în unitate. În schimb, Mînzînă s-a mai remarcat și prin șapca sa. Îmbrăcat cu halat și cu ochelarii la ochi, vicepreședintele CJ Argeș avea ipostaza unui adevărat doctor, fapt remarcat și de Dan Manu.  „I-ar sta bine ca doctor”, i-a precizat președintele CJ Argeș, în timpul vizitei de la Spitalul de Pediatrie! Pe fază au fost și ceilalți participanți care l-au completat imediat pe Manu: „șapca face totul”! A.V.

Peste 180.000 de lalele vor înfrumuseța municipiul Pitești!

Luni, 18 Februarie 2019 15:37

Peste 180.000 de lalele vor înfrumuseța Piteștiul, începând cu luna  aprilie. Lalelele, simbolul municipiului, au fost plantate în aproape tot orașul. În Pitești au fost plantate, în toamna anului 2018,  nu mai puțin de 180.000 de bulbi de lalele. Au fost amenajate în mod special următoarele zone: Parcul Fortuna, Grădina Publică, zona Primărie, zona Curtea de Conturi, Parcul Central, Parcul Prundu, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Ștrand, Parcul Trivale, Parcul Făget și sensurile giratorii.

 

Orașul Mioveni va fi reprezentat în Italia

Luni, 18 Februarie 2019 15:25

În perioada 18-20 februarie 2019, în orașul italian Gazzo se va da startul proiectului ”RUN4EU”.  La prima ședință de lucru din cadrul acestui proiect vor participa toți partenerii europeni implicați, inclusiv reprezentanții orașului Mioveni, alături de reprezentanți oficiali din provincia Padova, cluburi sportive locale și autorități sportive.
Proiectul ”RUN4EU” aplicat în cadrul programului ERASMUS+ este un proiect pentru promovarea practicării activităților sportive.

Superconcert de Dragobete, cu intrare liberă

Luni, 18 Februarie 2019 14:57

# Spectacol folcloric se va ține la Casa Sindicatelor Pitești, fiind organizat de Lorena Toma, directorul Casei de Cultură ”Adriana Trandafir” din Bascov
Casa de Cultură ”Adriana Trandafir” din Bascov organizează joi, 21 februarie, de la ora 18.00, la Casa Sindicatelor Pitești, un spectacol special de Dragobete,  intitulat „Din dragoste, pur și simplu”.

 

Târgul de mărțișor se organizează în Piața „Vasile Milea”

Luni, 18 Februarie 2019 14:56

Anul acesta, Târgul de mărțișor va fi organizat în Piața „Vasile Milea”. Devenit tradiție în Pitești, acesta se va desfășura în perioada 25 februarie 2019 – 08 martie 2019. În urma solicitărilor adresate, au fost eliberate aproximativ 200 de acorduri pentru comercianți, agenți economici, producători sau meșteri populari. În cadrul târgului vor fi comercializate mărțișoare, flori și alte produse specifice perioadei cuprinse între 1 Martie și 8 Martie.

Concurs de Dragobete, la Mioveni!

Luni, 18 Februarie 2019 14:54

Dragobetele este o sărbătoare cu tradiții vechi și semnificații adânci în cultura românească, depășind simbolica sărbătorii de import Valentine’s Day. Primăria orașului Mioveni și Consiliul Local prin Centrul Cultural Mioveni organizează un concurs tematic de DRAGOBETE.

 

De la director executiv la „Absolut TV”, direct la Consiliul Naţional al Audiovizualului

Luni, 18 Februarie 2019 14:42

Pe 14 noiembrie 2018, Parlamentul a adoptat, în plen, numirea a 7 membri care să ocupe posturile vacante din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Printre aceștia, a fost numită și Ramona Elena Sorescu, fost director executiv la „Absolut TV”, post ce aparținea Georgianei Drăghici, soția deputatului PSD Mircea Drăghici. Ramona Sorescu a devenit membru titular la CNA cu 289 de voturi „pentru” şi 42 „împotrivă”. Conform publicației paginademedia.ro, aceasta a fost numită de PSD din partea Camerei Deputaților, acolo unde, în Biroul Permanent, Mircea Drăghici deține funcția de secretar.

Alexandru Mihăilescu, prietenul lui Mutu, în arest preventiv timp de 30 de zile

Luni, 11 Februarie 2019 23:08

Alexandru Mihăilescu, zis şi Alex Copil Bătrân, este unul dintre apropiații fostului fotbalist Adrian Mutu. Săptămâna trecută, acesta a fost reţinut în parcarea de la mall-ul Vivo! Piteşti pentru trafic de cocaină, în urma unui flagrant. El a încercat să îi vândă unui ofiţer sub acoperire droguri. Alexandru Mihăilescu este de ani buni în cercul de prieteni apropiaţi ai lui Adrian Mutu. Acesta s-a numărat printre invitaţi, anul trecut, la ziua de naştere a lui Tiago, copilul pe care Adrian Mutu îl are cu soţia lui, Sandra. Conform apropiaților săi, acesta ar fi chiar finul fostului fotbalist.

 

Tribunalul Argeș, pe locul 7 la nivel național în privința volumului de activitate

Luni, 11 Februarie 2019 21:31

Săptămâna trecută, Tribunalul Argeș a prezentat raportul de activitate, pe anul 2018. Anul trecut, instanța a avut un volumul de activitate de 22.029 dosare, dintre care 8.280 dosare se aflau în stoc la începutul anului și 13.749 dosare intrate pe parcursul perioadei analizate. Comparativ cu anul anterior se constată o diminuare a volumului de activitate cu aproximativ 2,2%, diminuare datorată reducerii cu 2.074 a numărului dosarelor intrate în 2018 față de anul precedent.

O instanță din Argeș sesisează Curtea de Justiţie a UE pentru a stabili dacă cerinţele MCV sunt obligatorii

Luni, 11 Februarie 2019 21:26

# Instanța europeană a fost sesizată și cu privire la înființarea Secției pentru anchetarea magistraților

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Piteşti a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu cinci întrebări privind caracterul recomandărilor din rapoartele MCV. Este a doua instanţă din România ce face acest lucru, după Tribunalul Olt. CJUE va fi sesizată cu privire la înființarea controversatei Secții speciale pentru anchetarea magistraților, a decis Curtea de Apel Pitești, pe 7 februarie, care a admis solicitarea Asociației Forumul Judecătorilor din România.

 

O persoană cu legături în Teleorman ar putea pune mâna pe șefia Finanțelor Argeș

Luni, 11 Februarie 2019 15:38

Pesediștii argeșeni au sărit ca arși criticând conducerea ANAF după ce Lucrețiu Tudor (foto) nu mai este director al Direcției de Finanțe Argeș. Recent, delegația acestuia ca director interimar a expirat, iar postul nu a fost scos la concurs nici acum de către minister. Deși în ultimul an, de când acesta a fost la cârma instituției, rezultatele au fost foarte bune, postul de director ar putea ajunge la un fost șef al Direcției, cu puternice legături cu Teleormanul.

ÎPS Calinic: „Când vezi că România n-are decât ceva peste 200 de km de autostradă, te apucă jalea pe dinlăuntru”

Luni, 11 Februarie 2019 15:25

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, vorbește pe larg în cartea sa „Mersul printre stele – vol. Cu pana printre idei” despre problema autostrăzilor și situația traficului sufocant din țara noastră. Sunt doar două dintre subiectele sensibile care au fost dezbătute de arhiepiscop în cărțile sale, fragmente care au apărut și pe site-ul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

 

Tudorel Pieleanu, şeful Poliţiei Argeş: „În 2018 au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 31 de milioane lei”

Luni, 04 Februarie 2019 15:09

# În Argeș au crescut și constatările privind tăierile ilegale
Vineri, 1 februarie, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș a avut loc prezentarea bilanțului de activitate pe parcursul anului trecut. La acțiune a participat agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, și inspectorul șef Tudorel Pieleanu, cel care  a prezentat principalele activități ale poliției argeșene în anul 2018.

Judecătorul Marius Andreescu iese la pensie

Luni, 04 Februarie 2019 15:02

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a judecătorului Marius Andreescu.
Plenul CSM a aprobat, săptămâna trecută, cu unanimitate, cererea de pensionare a cunoscutului judecător piteștean.

 

Boala „oii nebune” a lovit în Argeș! Peste 220 de animale vor fi sacrificate

Luni, 04 Februarie 2019 14:56

Un focar de scrapie a fost confirmat în comuna Valea Danului, potrivit directorului Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Daniel Lupu.
După peste porcină, de Crăciun,  acum avem „boala oii nebune” înainte de Paști! Focar de scrapie în localitatea Valea Danului! Peste 220 de oi urmează să fie sacrificate în Argeș. Șeful DSVSA Argeș, Daniel Lupu, a precizat că proprietarii oilor bolnave vor fi despăgubiți.

Titi Aur, invitat la Centrul Cultural Pitești

Luni, 04 Februarie 2019 14:42

Centrul Cultural Pitești organizează joi, 7 februarie, de la ora 16,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, o nouă ediție a proiectului cultural-educativ, sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, coordonat de redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu. Invitat la eveniment este pilotul de raliuri Titi Aur, personaj al cărților despre motorsportul românesc, semnate de Nicolae Cosmescu. Născut în municipiul Bârlad, cu domiciliul actual în localitatea Corbeanca, din județul Ilfov, Titi Aur este absolvent al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, multiplu campion la întreceri de raliuri la nivel național și internațional.

 

Ministrul Educației dorește transformarea școlilor profesionale în cele de tip dual

Luni, 04 Februarie 2019 14:39

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a precizat că şi-a propus ca toate şcolile profesionale din ţară să devină de tip dual. Avantajele sunt mai mari, fiind implicaţi și angajatorii, care asigură nu doar locuri de practică pentru copii, dar şi locuri de muncă la finalizarea studiilor.

O piteșteancă a realizat un tort 3D cu bustul lui Cătălin Măruță

Luni, 04 Februarie 2019 14:34

O piteșteancă i-a oferit lui Cătălin Măruţă, în cadrul emisiunii sale de la Pro TV, un tort personalizat, cu bustul prezentatorului în format 3D. Raluca Ţârcomnicu este o tânără din Pitești care face artă din cofetărie și transformă torturile în adevărate povești. De această dată, povestea sa a ajuns și la emisunea „La Măruță”! Raluca i-a oferit prezentatorului TV, cu ocazia zilei sale de naștere, un tort chiar cu… el.  Și chiar a înfipt cuţitul în „capul” vedetei de televiziune. Felia de prăjitură decupată din macheta comestibilă a fost degustată şi lăudată.

 

Pagina 141 din 280

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea