ÎPS Calinic: „Când vezi că România n-are decât ceva peste 200 de km de autostradă, te apucă jalea pe dinlăuntru”

Luni, 11 Februarie 2019 15:25

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, vorbește pe larg în cartea sa „Mersul printre stele – vol. Cu pana printre idei” despre problema autostrăzilor și situația traficului sufocant din țara noastră. Sunt doar două dintre subiectele sensibile care au fost dezbătute de arhiepiscop în cărțile sale, fragmente care au apărut și pe site-ul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Tudorel Pieleanu, şeful Poliţiei Argeş: „În 2018 au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 31 de milioane lei”

Luni, 04 Februarie 2019 15:09

# În Argeș au crescut și constatările privind tăierile ilegale
Vineri, 1 februarie, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș a avut loc prezentarea bilanțului de activitate pe parcursul anului trecut. La acțiune a participat agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, și inspectorul șef Tudorel Pieleanu, cel care  a prezentat principalele activități ale poliției argeșene în anul 2018.

 

Judecătorul Marius Andreescu iese la pensie

Luni, 04 Februarie 2019 15:02

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a judecătorului Marius Andreescu.
Plenul CSM a aprobat, săptămâna trecută, cu unanimitate, cererea de pensionare a cunoscutului judecător piteștean.

Boala „oii nebune” a lovit în Argeș! Peste 220 de animale vor fi sacrificate

Luni, 04 Februarie 2019 14:56

Un focar de scrapie a fost confirmat în comuna Valea Danului, potrivit directorului Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Daniel Lupu.
După peste porcină, de Crăciun,  acum avem „boala oii nebune” înainte de Paști! Focar de scrapie în localitatea Valea Danului! Peste 220 de oi urmează să fie sacrificate în Argeș. Șeful DSVSA Argeș, Daniel Lupu, a precizat că proprietarii oilor bolnave vor fi despăgubiți.

 

Titi Aur, invitat la Centrul Cultural Pitești

Luni, 04 Februarie 2019 14:42

Centrul Cultural Pitești organizează joi, 7 februarie, de la ora 16,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, o nouă ediție a proiectului cultural-educativ, sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, coordonat de redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu. Invitat la eveniment este pilotul de raliuri Titi Aur, personaj al cărților despre motorsportul românesc, semnate de Nicolae Cosmescu. Născut în municipiul Bârlad, cu domiciliul actual în localitatea Corbeanca, din județul Ilfov, Titi Aur este absolvent al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, multiplu campion la întreceri de raliuri la nivel național și internațional.

Ministrul Educației dorește transformarea școlilor profesionale în cele de tip dual

Luni, 04 Februarie 2019 14:39

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a precizat că şi-a propus ca toate şcolile profesionale din ţară să devină de tip dual. Avantajele sunt mai mari, fiind implicaţi și angajatorii, care asigură nu doar locuri de practică pentru copii, dar şi locuri de muncă la finalizarea studiilor.

 

O piteșteancă a realizat un tort 3D cu bustul lui Cătălin Măruță

Luni, 04 Februarie 2019 14:34

O piteșteancă i-a oferit lui Cătălin Măruţă, în cadrul emisiunii sale de la Pro TV, un tort personalizat, cu bustul prezentatorului în format 3D. Raluca Ţârcomnicu este o tânără din Pitești care face artă din cofetărie și transformă torturile în adevărate povești. De această dată, povestea sa a ajuns și la emisunea „La Măruță”! Raluca i-a oferit prezentatorului TV, cu ocazia zilei sale de naștere, un tort chiar cu… el.  Și chiar a înfipt cuţitul în „capul” vedetei de televiziune. Felia de prăjitură decupată din macheta comestibilă a fost degustată şi lăudată.

Continuă, la Judecătoria Pitești, procesul de braconaj al șefului AJVPS, Constantin Istrătescu

Luni, 04 Februarie 2019 14:26

În vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările într-un dosar penal în care trei persoane sunt acuzate de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări a rezultat că, în sezonul de vânătoare 2016-2017, șeful AJVPS Argeș, împreună cu alți doi angajați, ar fi eliberat autorizaţii de vânătoare la porci mistreţi care ar fi depăşit cota de recoltă aprobată, la nivel de gestionar, cu 30 de exemplare. Prejudiciul total creat se ridică la suma de 23.400 euro, iar parte civilă în acest dosar s-a constituit Garda Forestieră Ploiești.

 

Începe judecata în dosarul grupului infracțional organizat care acţiona prin metoda „Accidentul” în Pitești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:53

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au constatat legalitatea probelor şi a urmăririi penale din dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere. Aceștia au obținut în acest fel peste 100.000 lei. În dosar s-au constituit ca părți vătămate șase piteșteni. Primul termen pe fond al procesului a fost stabilit luni, 28 ianuarie.

Continuă procesul pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 1 iulie

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:45

# S-a admis proba cu interogatoriul Companiei de Drumuri

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C – Transfăgărășan. 15 societăți comerciale cer în instanță posibilitatea deschiderii celui mai frumos drum din țară, mai devreme de 1 iulie.
Trei dosare au fost deschise în instanță.

 

150 de candidați pentru șapte posturi din sursă externă la IPJ Argeș

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:42

La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. La concurs și-au depus dosarul de înscriere 150 de candidați. Cei mai mulți candidați, circa 60 de persoane, au optat pentru cele patru posturi de la Serviciul Criminalistic.
La nivelul IPJ Argeș au fost scoase la concurs 7 posturi. Dintre acestea, două posturi vacante de ofițer de poliție au fost la Poliţia Municipiului Câmpulung - Biroul Investigaţii Criminale și  Combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

APIA Argeș a acționat, în instanță, Curtea de Conturi și a câștigat

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:35

# Litigiul s-a purtat pentru plăți de aproape un milliard de lei, bani dați de APIA fermierilor

Săptămâna trecută, s-a încheiat, definitiv, un litigiu ce a zguduit, efectiv, fermierii din Argeș. Pentru că a fost vorba de sume de bani plătite, de APIA Argeș, în conturile acestora. Sume care, apoi, la controlul Curții de Conturi, au devenit pasibile de ilegalități, ba chiar purtătoare de penalități.

 

Doi judecători cu experiență, transferați la Curtea de Apel Pitești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:27

La 3 ianuarie 2019, Curtea de Apel Pitești avea patru posturi vacate de judecător din cele 42 înregistrate în schema de funcționare a instanței. Pe 22 ianuarie, în ședința Secției pentru judecători, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat transferul a doi noi judecători către Curtea de Apel Pitești.
Primul judecător care va veni, începând cu data de 15 februarie, este Mirel Marian Bratu, avansat la Curtea de Apel Pitești de la Tribunalul Vâlcea. Cu o vastă experiență ca magistrat, Mirel Marian Bratu  a fost o bună parte judecător la Judecătoria Curtea de Argeș.

Un procuror de la Parchetul Curții de Apel Pitești, la conducerea Parchetului Judecătoriei Bălcești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:24

Consiliul Superior al magistraturii urmează să stabilească pe 28 ianuarie dacă îi va prelungi procurorului Sabinel Ion Bălmău delegarea în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Anul trecut, acesta a promovat concursul devenind procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Imediat după numire, Sabinel Ion Bălmău a fost delegat  ca prim procuror la Parchetul Judecătoriei Bălcești, din județul Vâlcea. Înainte de a  promova concursul la Parchetul Curții de Apel Pitești, acesta a mai fost prim-procuror, tot în Vâlcea, la Parchetul Judecătoriei Drăgășani. A.V.

 

Argeșeanul Daniel Constantin, audiat în dosarul unui fost ofițer SRI

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:45

Fostul ministru Daniel Constantin a fost audiat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul lui Daniel Dragomir, fost  ofițer SRI. Fostul deputat de Argeș a precizat că nu îl cunoaşte pe Dragomir şi nici pe soţia sa, adăugând că nu i s-a cerut niciodată să intervină pentru Avicola Crevedia, firma lui Rami Ghaziri.
”Având în vedere că nu i-am cunoscut pe cei doi anterior (pe Daniel Dragomir şi pe soţia sa, n.r.), nu aveau cum să intervină la mine pentru Avicola Crevedia.Pe Rami Ghaziri (fostul reprezentant al Avicola Crevedia, n.r.) l-am cunoscut cu ocazia

A crescut numărul de cazuri de violență în familie. Peste 20 de intervenții în Argeș, în 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:12

#  Din 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu
Săptămâna trecută, la sediul Poliţiei Argeş a avut loc o conferinţă de presă cu noutăţi şi referiri la ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti. La întâlnire au participat comisarul-şef Corina Georgescu, comisarul-şef Leonard Bâlă și agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.
De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

 

ÎPS Calinic, participant la ședința de lucru a directorilor de școli din Argeș

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:10

În baza parteneriatului care există între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, la sfârșitul săptămânii trecute a fost organizată o ședință de lucru cu toți directorii de școli din cuprinsul Eparhiei. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de festivități a Liceului Tehnologic ,, Mihai I ” din Curtea de Argeș în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a domnului Tudosoiu Dumitru, inspector  școlar general în cadrul ISJ Argeș și a inspectorilor școlari de la fiecare disciplină de învățământ.

La mulți ani, Sebi David!

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:09

În prima lună din acest an, interpretul de muzică populară, Sebi David, originar din Călineștii Muscelului, împlinește 24 de ani. După cum bine știți, el este un cunoscut rapsod, care a avut multe apariții la canalele de televiziune naționale, a participat la numeroase concursuri și festivaluri răsunătoare, a câstigat titlul de  “cel mai frumos argeșean”. Anul trecut, a lansat și o piesă cu un videoclip atipic pentru muzica populară,  care se numește “Mândro, mândra mea”. Cum el a spus,  “încă nu am realizat nimic, în comparație cu ce mi-am propus să realizez în anii ce vor urma.

 

„Luceafărul poeziei românești”, aniversat la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache" din Topoloveni

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:55

Marți, 15 ianuarie 2019, cu ocazia zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, care a fost declarată Ziua Culturii Naționale, s-a desfășurat la Biblioteca Orășenească Topoloveni, un eveniment de prezentare a unor eseuri cu caracter bibliografic și de teorie literară din operele „Luceafărului poeziei românești”. Sub coordonarea domnului profesor de filosofie Gheorghe Badea, au fost împărtășite publicului prezent la eveniment câteva opinii concentrate în jurul

Șapte posturi scoase la concurs din sursă externă la IPJ Argeș

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:52

Poliţia Română a scos la concurs pentru încadrare directă posturi în mai multe domenii şi structuri. La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. Înscrierile se fac până marți,  22 ianuarie, la sediul instituției.
Persoanele care îşi doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie la concursurile organizate pentru ocuparea a 290 de posturi scoase la concurs prin încadrare directă.

 

Pagina 142 din 280

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea