Amendă și suspendarea permisului pentru șoferii care țin în mână telefonul mobil sau tableta, la volan

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:52

Șoferii care țin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancționați cu 20 de puncte amendă și le va fi suspendat permisul de conducere, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.
Prin proiect se modifică legislația privind circulația pe drumurile publice și se prevede interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

La mulți ani, maestre!

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:17

# La 76 de ani, poetul Dan Rotaru  este activ pe rețelele de socializare și scrie, neobosit!

Dan Rotaru nu mai are nevoie de nicio prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Declarat senior al literaturii române, poetul argeșean (importat, acum multe decenii, de la vecinii din Olt) a renăscut precum o pasăre phoenix. A descoperit facebook-ul, unde își delectează cititorii cu câteva poeme în fiecare zi.

 

Spaima lui Nicolescu și Penescu a ajuns noul șef DNA! Călin Nistor - zeci de dosare instrumentate, nicio achitare

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:12

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea DNA, a anchetat în cei şapte ani în care activează la DNA peste 45 de dosare de corupţie. Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Manţog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu sunt câţiva dintre politicienii şi personalităţile trimise în judecată de procurorul Călin Nistor. În niciunul dintre dosarele sonore investigate de actualul şef al DNA instanţele nu i-au achitat pe inculpaţi. Procurorul Călin Nistor a fost nominalizat de procurorul general Daniel Morar drept unul dintre cei care pot conduce DNA.

„Bătaia de joc la adresa pacienților și aparținătorilor în această instituție este la cote maxime”

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:08

# Scrisoare deschisă a unui argeșean către ministrul Sănătății!

Spitalul Județean Argeș a ajuns pe harta instituțiilor medicale din România un punct negru. De curând, un argeșean s-a decis să publice o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

 

Oficialii de la Argeș au făcut-o de oaie! Primăria Curtea de Argeș mută behăitul la Curtea de Apel Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:06

# Un fermier i-a obligat, în instanță, să concesioneze un islaz

Conflictul dintre  fermier şi administraţia locală din Curtea de Arge, nu este unul nou. În anul 2017 (iunie), după mai multe ”promisiuni”,  Daniel Petrescu şi-a luat turmele de oi şi a invadat Oraşul Basarabilor. Intenţiona să ajungă cu animalele în faţa Primăriei Curtea de Argeş. Jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Primăriei au fost mobilizaţi să ţină cele 600 de oi pe străzi lăturalnice, să nu blocheze căile de acces din oraş.

Doi consilieri prezidențiali dețin case în Argeș

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:01

Doi dintre cei 21 de consilieri prezidențiali ai lui Klaus Iohannis dețin case pe teritoriul județului Argeș. Unul dintre ei este argeșean, originar din comuna Recea, sat Deagurile. Este vorba despre generalul Ion Oprișor. Acesta nu a uitat niciodată de unde a plecat, dovadă fiind faptul că în anul 2011, împreună cu soția sa, a achiziționat de la un localnic o casă în localitatea sa natală, Recea. Aici, soții Oprișor dețin un teren intravilan de 2.000 mp și o casă de 128 mp.
Ion Oprișor este unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui  fiind responsabil în Departamentul Securității Naționale.

 

În august, Stonebird Festival - ediția a II-a, la Corbi. Cristi Minculescu și Bucovina, primele nume confirmate!

Luni, 14 Ianuarie 2019 13:55

Cea de-a doua ediție a primul festival de rock din mediul rural din Argeș va avea loc în perioada 9 - 11 august! Stonebird Festival va fi organizat în comuna Corbi, iar organizatorii au pregătit și în acest an un line-up cu nume sonore din România. Și-au anunțat prezența Alex Calancea Band, ZOB și The Rock – cea mai bună trupă-tribut AC/DC din Europa. Va fi prezent în premieră la Stonebird îndrăgitul Cristi Minculescu, împreună cu trupa ”Bună seara, prieteni”. Tot la Stonebird va concerta și trupa Bucovina.

Salvamontiștii, sabotați de parlamentari

Luni, 17 Decembrie 2018 15:43

Salvamontiştii care merg la intervenţii stau blocaţi în trafic pentru că parlamentarii se opun ca maşinile lor să fie dotate cu girofar. În urmă cu un an, un camion plin cu militari s-a răsturnat în comuna Dragoslavele, iar atunci salvatorii au ajuns târziu pentru că drumul era plin de semafoare. Se lucra, iar cum salvamontiştii nu au prioritate în trafic, nu au putut trece pe roşu. Şi nici să circule cu viteză prea mare. Mai bine de o oră, victimele au stat în râpă, pentru că echipele de la SMURD şi Ambulanţă nu au avut dotările şi nici pregătirea necesară să coboare.

 

Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a președintelui Tribunalului Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 15:37

Judecătoarea Valerica Vîrtopeanu, președintele Tribunalului Argeș, a ieșit la pensie. Pe 13 decembrie, Klaus Iohannis, președintele României, a semnat decretul privind eliberarea acesteia din funcția de judecător, prin pensionare, începând cu data de 15 decembrie.
De asemenea, președintele Iohannis a semnat în aceeași zi și decretul privind eliberarea din funcție prin pensionare, tot cu data de 15 decembrie, a unui alt magistrat argeșean.

Marius Ștefan, încă un mandat în fruntea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 15:36

Concursul pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș i-a adus față în față pe actualul prim procuror Marius Ștefan și pe Antonia Diaconu, cea care a condus Parchetul Judecătoriei Pitești timp de șase ani. Sursele noastre ne-au precizat că prim procuror la Parchetul Tribunalului Argeș a rămas Marius Ștefan, cel care a promovat cu brio examenul.

 

Concert extraordinar în noaptea dintre ani la Pitești

Luni, 17 Decembrie 2018 15:31

Pentru cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în aer liber la Pitești, Primăria va organiza, ca în fiecare an, concert și un foc de artificii. Piteștenii se vor bucura de o seară inedită, de Revelion, în Piața Primăriei. Administrația locală va organiza în noaptea dintre ani un concert cu doi artiști consacrați. Alina Eremia va da startul petrecerii, iar seara se va încheia cu un super concert al Alexandrei Ungureanu. De la ora 00:00, odată cu trecerea în noul an, piteștenii se vor bucura de un superb foc de artificii!

Copiii îşi pun talentul la „bătaie” la atelierele lui Moș Crăciun, de la Muzeul Golești

Luni, 17 Decembrie 2018 15:28

În aceste zile, la atelierele lui Moș Crăciun de la Muzeul Golesti toată lumea e ocupată. Se fac păpuși, globulețe sau măști și se pictează farfurii, care vor înfrumuseța sfânta masă de Crăciun. „La Muzeul Golești, noi am deschis atelierul lui Moș Crăciun. Ne pregătim să întâmpinăm sărbătorile de iarnă. Atelierul lui Moș Crăciun constă în ateliere pe care le facem împreună cu cei mici, alături de care facem diverse podoabe, globuțele sau cadouri pe care copiii pot să le pună sub brad pentru apropiații lor. Mai pregătim și o expediție de măști pentru că masca populară tradițională este foarte spectaculoasă și foarte iubită de copii. Cei care vin la ateliere vor învăța să facă și măști și dacă vor fi doritori vom face și un astfel de atelier”, a precizat Iustin Dejanu, directorul Muzeului Golești.

 

Pe 21 decembrie, primarii din Argeş se întrec la tăiat de porci la Golești

Luni, 17 Decembrie 2018 15:04

Pe 21 decembrie, va avea loc o nouă ediție a Ignatului la Muzeul Golești. Primarii argeşeni se vor întrece în priceperea măcelarilor şi în greutatea porcilor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș. De 4 ani, tradiționala tăiere a porcilor de la Muzeul Golești a devenit şi un eveniment caritabil.

Gala 10 pentru Argeș transformată într-o petrecere de „nuntă”

Luni, 17 Decembrie 2018 13:38

Consiliul Județean Argeș a organizat cea de-a treia ediție a Galei 10 pentru Argeș. În acest an, totul s-a transformat într-o veritabilă petrecere de nuntă, cu lăutari, hore și... chefuială. Mai mult, „petrecerea” organizată de Manu a fost spartă de primarul comunei Mărăcineni, care la un moment dat i-a „furat” aproape trei sferturi din invitați.

 

Conducerea Dacia, întâlnire cu autoritățile din Argeș

Luni, 17 Decembrie 2018 13:35

Săptămâna trecută, la Instituția Prefectului Argeș a avut loc o întâlnire între reprezentanții administrației județene și reprezentanții conducerii Uzinei de Automobile Dacia-Renault, cu ocazia numirii noului director general al Uzinei. Christophe Dridi, în prezent director executiv al Uzinei Vehicule Dacia şi membru în comitetul de management al companiei va ocupa funcţia de Director General al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România începând din 1 ianuarie 2019. Dridi va prelua această responsabilitate de la Jerome Olive, care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an.

Edward Sanda și Ruby, de Revelion, la Mioveni

Luni, 17 Decembrie 2018 13:19

Revelionul 2019 îi va găsi pe locuitorii din Mioveni sub o ploaie de artificii și efecte pirotehnice, la un super concert! Mioveniul va petrece în ultima seară din an, în Centrul Civic, pe muzica artiștilor Daniela Cernea, Edward Sanda și Ruby! Startul distracției va fi dat începând cu ora 22.00. ”Vă dăm întâlnire luni, 31 decembrie, ora 22.00, în Centrul Civic al orașului să petrecem împreună la cumpăna dintre ani sub o ploaie de artificii și efecte pirotehnice și să întâmpinăm Anul Nou pe muzica artiștilor Daniela Cernea, Edward Sanda și Ruby”, a precizat Ion Georgescu, edilul de la Mioveni.

 

Daniel Constantin va fi adus cu mandat la instanță, în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir

Luni, 10 Decembrie 2018 23:15

Fostul ministru al Agriculturii și fost deputat de Argeș, Daniel Constantin, urmează să fie adus cu mandat la Curtea de Apel București. Acesta va fi audiat pe 23 ianuarie în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir. Judecătorul a dispus, la ședința de vineri, 7 decembrie, de la Curtea de Apel București, ca pentru termenul următor Daniel Constantin să fie citat „cu mandat cu aducere cu însoțitor”. De asemenea, magistratul a stabilit că acesta va trebui să explice, sub sancțiunea amenzii, la termenul din 23 ianuarie de ce nu s-a prezentat la termenul anterior.

Moș Nicolae a venit și la compartimentul de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului de Pediatrie

Luni, 10 Decembrie 2018 23:08

Pe 6 decembrie, s-a simțit spiritul lui Moș Nicolae și la Spitalul de Pediatrie. Moșul a venit la copiii internați în compartimentul de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului de Pediatrie. Și nu cu nuielușa, ci cu multe cadouri.
A fost un moment oportun pentru a oferi, din suflet, cadouri pentru 18 copilași din cadrul compartimentului Recuperare Neuromotorie. Darurile au fost oferite cu sprijinul unei persoane cu suflet mare care nu a vrut să-și divulge identitatea.

 

Virgil Baciu, la Alba Iulia: ”100 de corbeni pentru 100 de ani de la Marea Unire”

Luni, 10 Decembrie 2018 23:06

Primarul comunei argeşene Corbi, Virgil Baciu, a organizat de 1 Decembrie o deplasare la Alba Iulia, capitala Marii Uniri, cu ocazia sărbătorii Centenarului. Aproximativ o sută de localnici din Corbi l-au însoţit pe edil în Cetatea Alba Iulia, ”înarmaţi” cu steaguri tricolore şi îmbrăcaţi în portul popular traditional al zonei din care provin. ”Oastea” condusă de primarul din Corbi a fost remarcată de majoritatea participanților din Capitala Unirii. Mai mult, manifestația a fost postată pe pagina de Facebook a edilului Virgil Baciu cu comentariul ”Patriotism corbenesc la Alba Iulia!”

Concert de colinde, în Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Mioveni

Luni, 10 Decembrie 2018 23:04

Duminică, 16 decembrie, de la ora 17.30, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, împreună cu Primăria orașului Mioveni și Școala Populară de Arte Pitești vă invită la concertul de colinde - ”Deschide ușa creștine!”. Odată cu sărbătorile de iarnă, este vremea colindelor, iar tradiția rămâne încă vie pe aceste meleaguri argeșene. Obiceiuri vechi de sute de ani renasc în aceste zile, aduse din nou la viață de tineri și bătrâni, deopotrivă, iar comunitatea din Mioveni contribuie din plin la păstrarea tradițiilor.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic Argeșeanu - Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, concertul de colinde va avea loc în Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mioveni. Intrarea este liberă!

 

Pagina 143 din 280

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea