Finala Ligii Județene la Darts, la Mioveni

Luni, 04 Iunie 2018 22:33

Clubul Sportiv Darts Mioveni, în parteneriat cu Federația de Darts din Romania și Primăria Mioveni organizează în perioada 8-10 iunie 2018 - Finala Ligii Județene la Darts. La această competiție vor participa jucători din Argeș, Bucureşti,  Satu Mare, Oradea, Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Braşov, Galaţi şi Cluj.   Câstigatorul competiției va avea asigurat un loc în echipa națională de darts a României, care  va participa anul acesta la Campionatul European din Ungaria.

„Un incident poate avea loc pe tot timpul anului. CNAIR trebuie să ia măsuri”

Luni, 04 Iunie 2018 22:25

# Spune Dumitru Grecu (foto) despre accidentul de pe Transfăgărășan # Ion Sănduloiu: „Deschiderea Transfăgărășanului în iunie este ceva fezabil”
Deschiderea Transfăgărășanului la 1 iulie a creat multe nemulțumiri din partea turiștilor, dar și a agenților de turism care își desfășoară activitatea în zonă. Deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a montat o barieră la km 108, spre sfârșitul lunii mai, turiștii au rupt bariera și au ignorat indicatoarele rutiere, dar şi avertizările emise de autorităţi, mergând cu autoturismele pe sectorul de drum închis. Drept urmare, două maşini au fost surprinse de o cădere masivă de pietre, pe Transfăgărășan, fiind distruse aproape complet.

 

Curtea de Argeș are medic oncolog după o pauză de cinci ani

Luni, 04 Iunie 2018 22:22

# O tânără de 30 de ani a venit tocmai de la Oradea pentru a lucra în Argeș

Medicii tineri dau o mână de ajutor bolnavilor din provincie. Mulţi dintre rezidenţi s-au hotărât să nu părăsească ţara și muncesc în oraşe mai mici. La Curtea de Argeş, de exemplu, de la începutul anului s-au angajat 17 medici tineri. În acest fel, după mai bine de cinci ani, oraşul are, în sfârşit, un specialist oncolog. Situația reprezintă o gură de oxigen și pentru bolnavi, cei care erau nevoiți să facă naveta la 50 de kilometri distanță.

Centrul Antidrog Argeş, acțiuni împotriva fumatului în școlile din Argeș

Luni, 04 Iunie 2018 13:30

Agenţia Naţională Antidrog s-a alăturat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
Cu această ocazie, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş, condus de subcomisarul Daniel Gheorghe, a derulat, la nivel judeţean, 12 activităţi de sensibilizare şi informare cu privire la efectele nocive asociate fumatului.

 

LEXFORD CASTEL - parteneriat de succes. Instituția manageriată de Cătălin Gherzan, alături de copiii cu probleme de autism

Luni, 04 Iunie 2018 13:26

Copiii cu nevoi speciale care sunt înscriși în centrele din subordinea Asociației Autism, Terapie, Sport şi Arte Argeş au alături prieteni de nădejde. Conducerea unei școli particulare din Pitești a pus la punct un program menit să ofere o raza de bucurie acestor micuți.
Mai exact, acțiunea a avut loc în cadrul Lexford Castel, instituție de prestigiu în învățământul argeșean, manageriată de Cătălin Gherzan. În acest fel, reprezentanți ai Asociației Autism, Terapie, Sport şi Arte Argeş au venit la Lexford Castel, aici unde le-au vorbit copiilor și unde i-au ajutat pe aceștia să realizeze diferite desene.

Argeșenii pot merge pe litoral prin Programul "Litoralul pentru toți"

Luni, 04 Iunie 2018 13:21

# Doar până pe 14 iunie, la mare, cu prețuri cuprinse între 159 și 605 lei

Programul "Litoralul pentru toţi" se află în plină desfășurare. Așadar, turiştii pot beneficia de cazare la mare plătind între 159 şi 605 de lei pentru o săptămână de cazare până pe 14 iunie 2018.
Tarifele maximale propuse pentru oferta specială de şase nopţi de cazare pentru o persoană, la hotelurile din zona Mamaia - Constanţa - Eforie, sunt:

 

Ziua Învăţătorului, marcată la Mioveni

Luni, 04 Iunie 2018 13:16

Marţi, 5 iunie, de la ora 10.00 de Ziua Învăţătorului, în curtea interioară a Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni se va desfăşura Festivitatea de Absolvire a promoţiei 2014-2018 Gimnaziu şi Liceu. Cu această ocazie în holul instituţiei  se va organiza o expoziţie tematică cuprinsă în Proiectul Interjudeţean "Ziua Universală a Iei”, activitate cuprinsă în calendarul CAERI şi care se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Mioveni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Primăria Oraşului Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni.

Helios și Dara, antrenament în Italia

Luni, 04 Iunie 2018 13:15

Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, a participat, în luna aprilie, împreună cu Helios și Dara în Italia, în zona Passo Rolle, cu ocazia unei acțiuni de pregătire specifică și antrenament pentru echipajele canine de intervenție în avalanșă. Evenimentul a fost organizat de către Guardia di Finanza, sub egida Comisiei Internaționale pentru Salvare Montană.

 

Posturi de medici, scoase la concurs la Spitalul de Pediatrie

Luni, 04 Iunie 2018 13:12

La începutul lunii iunie, Spitalul de Pediatrie Pitești are un nou medic neurolog după ce postul a fost câștigat prin concurs de către dr. Maria Casandra Munteanu. De altfel, în martie, la spitalul pentru copii s-a organizat concursuri pentru posturile de medic în specialitatea  radiologie și imagistică medicală, dar și pentru specialitatea pediatrie. În urma probelor susținute au fost declarași admiși doctorii Stoian Mircea, în specialitatea radiologie și imagistică medicală, și Georgeta Enescu, în specialitatea pediatrie. În perioada următoare urmează ca și alte posturi de medici să fie scoase la concurs.

Martorii din dosarul cadrelor medicale de la LSM Piteşti, audiaţi de procurori în miezul nopţii

Marţi, 29 Mai 2018 23:26

Continuă audierile martorilor în dosarul în care patru cadre medicale din Laboratorul de Sănătate Mintală (LSM) Piteşti sunt acuzate că au luat mită de la sute de persoane. Este vorba despre dosarul în care sunt cercetaţi medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, precum şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu.

 

Inundaţii masive şi viituri. Scenariu de groază la un exerciţiu ISU în Argeş

Marţi, 29 Mai 2018 23:25

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Puică Nicolae" al judeţului Argeş şi Administraţia Bazinală a Apelor Argeş-Vedea, împreună cu S.C. Hidroelectrica şi alte instituţii (IPJ, IJJ şi comitetele locale) au desfăşurat exerciţiul de alarmare publică, protecţie şi intervenţie în caz de inundaţii în aval de Barajul Vidraru.
Exerciţiul a început cu şedinţa CJSU Argeş la CHE Vidraru, iar pe Lacul Marina (Curtea de Argeş) a avut loc prezentarea modului de intervenţie în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de

Centrul de Copii şi Juniori ”Leonte Ianovschi” s-a redeschis!

Marţi, 29 Mai 2018 23:19

# Primăria Piteşti a modernizat pepiniera de aur a fotbalului românesc

S-a redeschis Centrul de Copii şi Juniori ”Leonte Ianovschi”, pepiniera principală a clubului FC Argeş. Centrul a trecut printr-un amplu proces de modernizare, lucrările fiind efectuate în aproximativ 6 luni. Costul total al investiţiei a fost de 350.000 lei iar baza sportivă îndeplineşte acum toate condiţiile pentru performanţă.
S-au înlocuit instalaţiile sanitare, electrice, mobilierul, s-a refăcut hidroizolaţia clădirii, s-a schimbat centrala termică, maşina de spălat echipamentul, s-au montat instalaţiile de aer condiţionat şi s-a zugrăvit toată clădirea.

 

Direcția de Sănătate Publică în control! Școala Nr. 2 din Pitești, amendată

Marţi, 29 Mai 2018 23:12

# S-au verificat condițiile privind acordarea de fructe, produse lactate și de panificație în instituțiile de învățământ din Argeș
Pe parcursul lunii aprilie, Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a dispus în țară acţiuni de control în unităţile de învăţământ preuniversitar, precum şi în chioşcurile din incinta unităţilor unde se comercializează produse alimentare. Astfel, Serviciul de Control în Sănătate Publică,  din cadrul DSP Argeș,  a desfășurat  mai multe acțiuni de control  în unitățile de învățământ din Argeș, controale ce au avut în vedere 

Judecătorii Curții de Apel Pitești susțin că modificarea codului penal aduce instaurarea groazei în magistratură

Marţi, 29 Mai 2018 23:09

# Judecătorul Ioan Fundătureanu: „Ca pedepse, noi, magistrații, vom avea limite apropiate de cele prevăzute pentru omor sau trafic de persoane”

Modificările la Codurile penale și civile au dat naștere la numeroase nemulțumiri în rândul judecătorilor din țară! Acest lucru s-a întâmplat și în Argeș, unde, pe 16 mai, zeci de magistrați de la Curtea de Apel Piteşti au participat la un protest faţă de preconizatele modificări ale legislaţiei penale. Reprezentanții instanței au preferat să explice motivele care au condus la această măsură drastică într-o conferință de presă la care au luat parte

 

Iohannis, cuvinte de laudă la adresa autorităților din județ

Marţi, 29 Mai 2018 23:06

# Dan Manu, președintele CJ Argeș, bucuros că a fost apreciat de președinte

Discursul președintelui României, de săptămâna trecută, de la Pitești, a fost centrat pe problema infrastructurii țării, pe „hărțile colorate” și „planurile frumoase”, dar și pe un adevăr destul de dureros - 15 km de autostradă dați în folosință într-un an și jumătate.
Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a organizat, joi 24 mai, la Pitești dezbaterea „Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității”.

Dorian Popa, concert la Mioveni de Ziua Copilului

Marţi, 29 Mai 2018 12:06

1 iunie este Ziua Internaţională a Copilului, un bun prilej de a ne aminti ce-şi doresc copiii, dacă sunt fericiţi şi dacă le sunt respectate drepturile şi bunăstarea şi totodată de a aduce un omagiu părinţilor din toată lumea.
Ca în fiecare an, Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni organizează o serie de manifestări dedicate copiilor și nu numai, oferind-le prilejul de a-și demonstra talentul prin desene pe asfalt, demonstrații sportive și concurs de șah.

 

Sute de profesori au arătat fluturaşii de salariu şi au ameninţat cu greva în Piața Vasile Milea

Marţi, 29 Mai 2018 12:00

Piaţa Vasile Milea a fost luată cu asalt de profesori din Argeş. Aproximativ 200 de cadre didactice şi personal auxiliar din învăţământ au protestat, săptămâna trecută, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti. Protestatarii au făcut parte din sindicatul SIPA Muntenia, afiliaţi la FSLI. Nemulţumirile au fost legate de salarii şi condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea. În principal, profesorii au fost să atragă atenţia guvernanţilor asupra gravelor probleme socio-profesionale ale salariaţilor din învăţământ.

După zeci de ani de aşteptare, Cinematograful Bucureşti a oferit primele proiecţii de film

Marţi, 29 Mai 2018 11:54

# Pe 3 iunie, cu ocazia proiecției filmului „Dublu” va fi prezentă la Pitești și regizoarea Catrinel Dănăiață

Chiar în ziua în care Piteştiul şi-a sărbătorit cei 630 de ani de atestare documentară, Cinematograful Bucureşti s-a redeschis. Evenimentul a fost unul fastuos, cu tăiere de panglică, şampanie pusă la rece şi proiecţii de film.

 

Fiul avocatului Gherzan, argint la Olimpiada de Tehnologia Informației

Marţi, 29 Mai 2018 11:52

În perioada 17-20 mai, la Călărași,  s-a desfășurat Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Printre câștigători s-a aflat și un argeșean. Carol Victor Gherzan, elev al profilului uman al Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni s-a făcut remarcat prin rezultatele obținute la această competiție. Carol este fiul Nataliei Grigore și a avocatului Cătălin Gherzan, vicepreședinte ALDE Pitești.

ISU ARGEȘ ARE PUNCT DE LUCRU ÎN IZVORU

Luni, 21 Mai 2018 23:42

Începând cu data de 15.05.2018, cu sprijinul Consiliului Local Izvoru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în comuna Izvoru.
Acest punct de lucru a fost inaugurat, săptămâna trecută, în prezența autorităților locale și județene.
Unul dintre motivele care a stat la baza înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns, cu până la 30 de minute.

 

Pagina 158 din 280

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea