Fiul avocatului Gherzan, argint la Olimpiada de Tehnologia Informației

Marţi, 29 Mai 2018 11:52

În perioada 17-20 mai, la Călărași,  s-a desfășurat Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Printre câștigători s-a aflat și un argeșean. Carol Victor Gherzan, elev al profilului uman al Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni s-a făcut remarcat prin rezultatele obținute la această competiție. Carol este fiul Nataliei Grigore și a avocatului Cătălin Gherzan, vicepreședinte ALDE Pitești.

ISU ARGEȘ ARE PUNCT DE LUCRU ÎN IZVORU

Luni, 21 Mai 2018 23:42

Începând cu data de 15.05.2018, cu sprijinul Consiliului Local Izvoru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în comuna Izvoru.
Acest punct de lucru a fost inaugurat, săptămâna trecută, în prezența autorităților locale și județene.
Unul dintre motivele care a stat la baza înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns, cu până la 30 de minute.

 

Argentina Culcuș, cu mandat de aducere la procesul patronului de la „Atac de Argeș”

Luni, 21 Mai 2018 23:15

O nouă amânare în dosarul în care directorul publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj. Săptămâna trecută, la procesul de la Judecătoria Pitești a lipsit atât inculpatul cât și avocatul acestuia. În schimb la termenul din 16 mai a fost prezentă doar Argentina Culcuș, consilier local la Mioveni, care a venit la proces cu mandat de aducere în vederea audierii. Tot cu mandat de aducere trebuia adus și Ion Lazăr, omul de afaceri care deține Internațional Lazăr Company, dar acesta nu a fost în țară. Procesul a fost amânat, motivul invocat fiind lipsa părților.

Performanță în scaunul cu rotile!

Luni, 21 Mai 2018 23:13

# Alexandru Crăciun, primul și al doilea loc la un turneu internațional de tenis în Turcia

Un nou rezultat notabil pentru Alexandru Flavian Crăciun, tânărul din Argeș care face tenis de  performanță, fiind imobilizat în scaunul cu rotile. Între 10-14 mai, acesta a luat parte, în Turcia, la un nou turneu internațional de tenis de câmp în scaun cu rotile, Kemer Turkuaz Open. Alexandru Crăciun a obținut locul doi la simplu și primul loc la dublu. În finala de la simplu, Alexandru, favoritul număr 2 al turneului, a pierdut în două seturi (2-6, 2-6) împotriva olandezului Niels Vink, partenerul său de la dublu. În urma rezultatelor pozitive obținute la

 

Mioveni. Ziua Eroilor - Înălțarea Domnului

Luni, 21 Mai 2018 13:42

Începând cu anul 1920, comemorarea eroilor căzuți în război, Ziua Eroilor, se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.
În semn de recunoștință pentru toți soldații decedați în Primul Război Mondial, autoritățile au hotărât, prin Decretul-lege nr.1693/4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, “cu mare fast religios, școlar, militar și național”, în Ziua Înălțării Domnului.

Cupa Municipiului Pitești pe lacul Tudor Vladimirescu

Luni, 21 Mai 2018 13:38

Săptămâna viitoare, pe 26 mai, între orele 14-16, pe lacul Tudor Vladimirescu din cartierul Prundu va avea loc Cupa Municipiului la Kaiac-Canoe. La această competiţie şi-au anunţat participarea multe cluburi din ţară care vor concura pentru supremaţie. Kaiacul este un sport de mare tradiţie în oraşul nostru, Piteştiul având în decursul timpului campioni europeni şi mondiali de juniori.

 

Senatorul Cristina Stocheci: „Salariile nu rezolvă toate problemele din spitale”

Luni, 14 Mai 2018 13:17

Parlamentarul Cristina Stocheci a făcut mai multe precizări legate de creșterile salariale din sănătate. Senatorul PSD a precizat că mărirea salariilor doctorilor este doar una dintre problemele care au fost rezolvate în sistemul medical, dar ca totul să meargă în linie dreaptă mai sunt și alte situații care trebuie remediate în spitale. „Creșterea salarială nu rezolvă problemele din spitale. Trebuie să existe dotări, să nu mai existe liste de așteptare. Să dezvoltăm ambulatoriile de specialitate ca omul să nu se mai ducă la urgențe.

Pompieri din 23 de inspectorate din țară au luat parte la concursul național de atletism de la Pitești

Luni, 14 Mai 2018 13:13

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș și Asociația Sportivă a Pompierilor din România Filiala Argeș au fost organizatorii competiției de Atletism și Cross – etapa națională a Asociației Sportive a Pompierilor din România. La competiție, organizată între 10-11 mai, au participat peste 50 de cadre militare – sportivi - din 22 de Inspectorate pentru Situații de Urgență din țară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.
Astfel, pe Stadionul Nicolae Dobrin, s-au desfășurat probele de alergare, viteză, săritura în lungime și aruncarea greutății, iar în ultima zi a competiției au avut loc în Pădurea Trivale patru probe de cros, pe distanțe diferite, între 2000 de metri și 6000 de metri.

 

Crucea Roșie – Filiala Argeș, campanie de informare

Luni, 14 Mai 2018 13:10

Săptămâna trecută, în data de 8 mai, voluntarii Crucea Roșie Filiala Argeș au efectuat o campanie de informare pe teme de sănătate în rândul cetățenilor din municipiul Pitești. Totodată, cu prilejul Zilei Internaționale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, Principesa Margareta, Custodele Coroanei române și Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, a transmis un mesaj privind importanța Crucii Roșie Române:
”Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sprijină în fiecare an peste 160 de milioane de oameni aflaţi în situaţie de conflict, afectaţi de criză sau de dezastre naturale. Prin intermediul reţelei

Dosarul învățătorului „proxenet” din Argeș, în pronunțare

Luni, 14 Mai 2018 12:58

La începutul lunii octombrie 2016, procurorii DIICOT Piteşti au efectuat mai multe descinderi în municipiul Câmpulung într-un dosar ce viza folosirea prostituției infantile. Printre persoanele vizate s-a aflat și Ion Popescu, un învăţător de la şcoala din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel.  Dosarul învățătorului     „proxenet” de la Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare. Pe 21 mai, instanța va da prima decizie în cauza care a oripilat întregul județ. Hotărârea nu va fi definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Flacăra Centenarului arde, acum, și la Chișinău

Luni, 14 Mai 2018 12:54

# Aceasta a plecat, miercurea trecută, de la Muzeul Golești

Flacăra Centenarului a ajuns începând de miecurea trecută, din Argeș în întreaga țară. Și asta pentru că miercuri, 9 mai 2018, la Muzeul Golești, a avut loc ceremonia de de transmitere a Flăcării Centenarului către Asociația Comunelor din România, prin președintele ACoR, Emil Drăghici.
Un moment impresionant, la care, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă, au participat acad. Răzvan Theodorescu - vicepreședintele Academiei Române, regizorul Șerban Marinescu – președintele DACIN SARA, realizatoarea tv Lucia Hossu Longin, prof. Univ. Dr. Șerban Valeca – membru al grupului de inițiativă “Respect pentru Valorile Naționale”, prefectul Emilian Dragnea,

FC Argeş face performanţă şi la judo

Luni, 14 Mai 2018 12:51

Săptămâna trecută, în Bosnia-Herţegovina, la Sarajevo, a avut loc o nouă etapă de Cupa Europei la judo rezervată seniorilor. La această întrecere judeţul nostru a fost reprezentat de Elena Stere, sportivă legitimată la clubul FC Argeş-CSM Piteşti.

Stere, pe podium la Cupa Europei!

La finalul competiţiei, judoka alb-violetă a câştigat medalia de bronz la categoria 52 kg. Sportiva pregătită de antrenorii Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie a avut o evoluţie destul de bună, chiar dacă a ratat şansa de a intra în posesia unei medalii mai strălucitoare.

 

Comisarul șef Gabriel Gherghe, singur în conducerea Poliției Argeș

Luni, 14 Mai 2018 12:43

În luna martie, comisarul șef Gabriel Gherghe a preluat, în calitate de adjunct, atribuțiile de șef al Inspectoratului. Deşi, oficial, nimeni nu i-a reproşat nimic comisarului șef Bogdan Berechet, acesta a fost nevoit să se întoarcă la postul pe care este titular, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ales să nu îi mai prelungească delegaţia în baza căreia a condus IPJ Argeş. În schimb, locul său a fost preluat, pe o perioadă nedeterminată, de adjunctul Gabriel Gherghe.

În atenția absolvenților de liceu - promoția 2018

Luni, 14 Mai 2018 12:38

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş reaminteşte absolvenţilor că, dacă se înscriu în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum şi de facilităţi financiare (prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate) sau indemnizaţie de şomaj.
În cazul absolvenţilor de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numărate din data de 26 mai, potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2017-2018, conform căruia “cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 25 mai 2018”.

 

Analize medicale gratuite la Spitalul Județean Pitești

Luni, 14 Mai 2018 12:37

Pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, îți poți face analizele medicale în mod gratuit, la Spitalul Județean de Urgență Pitești! Până acum se beneficia de astfel de analize doar la urgențe. Informația fost furnizată de asistentul medical Mariana Badiu, consilier județean, în conferința de presă a PSD Argeș, De la 1 aprilie, se pot efectua analize medicale în cadrul laboratorului de la Spitalul Județean, în limita fondurilor din luna respectivă, pentru toți cei care își doresc să beneficieze de aceste analize, pe baza biletului medical de trimitere. „Vorbim despre analizele pe care în mod normal le decontează Casa. Până acum nu era acest lucru și știm foarte bine că este foarte bun laboratorul de la Spitalul Județean”, a precizat Mariana Badiu. Totodată, aceasta a mai precizat încă o veste bună: în cadrul Spitalului Județean a mai fost înființat încă un cabinet de cardiologie.

Un campion mondial - de vorbă cu deținuții Penitenciarului Mioveni

Luni, 07 Mai 2018 12:57

La Penitenciarul Mioveni a avut loc, pe 4 mai, activitatea „De vorbă cu personalitățile”, ce are ca scop reintegrarea socială a persoanelor private de libertate.
Cel care a răspuns cu multă amabilitate invitației reprezentanților penitenciarului, a fost Marius COCEAN -  jurist, instructor de kickboxing,  multiplu campion național și mondial la kickboxing.
Pe parcursul a două ore, acesta a răspuns întrebărilor adresate de persoanele aflate în detenție și a împărtășit propria experiență de viață, prezentând valorile și calitățile care l-au ajutat să devină un om de succes: dorinţa de

 

Peste 10.000 de hectare de pădure au fost câștigate de Direcția Silvică Argeș, în ultimii cinci ani, în instanțe

Luni, 07 Mai 2018 12:51

În ultimii cinci ani, Direcția Silvică Argeș, prin compartimentul juridic, a obținut în instanțe peste 10.000 de hectare de pădure, suprafețe aflate în litigiu. Informația ne-a fost furnizată de directorul Armand Chiriloiu, cel care a atras atenția că acest lucru a fost obținut de către juriștii Direcției.
„Noi am câștigat în ultimii cinci ani 10.157 de hectare de pădure, suprafețe pentru care am avut litigii, în urma proceselor în care am avut reprezentare de către juriștii Direcției Silvice ARgeș. Nu avem

Din iunie, Curtea de Apel Pitești implementează aplicațiile „Info-dosar” și „Dosare on-line”

Luni, 07 Mai 2018 12:47

Curtea de Apel Pitești pune în practică, din 4 iunie, două măsuri pentru creșterea calității actului de justiție și pentru asigurarea unei transparențe sporite a procedurilor judiciare.
Concret, începând cu 4 iunie 2018, Curtea de Apel Piteşti împreună cu instanţele judecătoreşti din circumscripţia sa teritorială,  vor utiliza aplicaţia informatică „Info-dosar”, care va facilita accesul on-line al părţilor şi al reprezentanţilor acestora la actele dosarului, transpuse în documente PDF. Aplicaţia are capacitatea de a importa din sistemul ECRIS de repartizare a cauzelor documente editabile de instanţă şi care vor putea fi

 

În caz de condamnare, deputatul Drăghici ar putea să beneficieze de proiectul privind închisoarea part-time

Luni, 30 Aprilie 2018 22:13

Acesta este doar unul dintre politicieni argeșeni care ar putea să beneficieze de “proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate”, în cazul  în care va primi o condamnare de până la cinci ani de închisoare.
Săptămâna trecută, a fost votat de Camera Deputaților proiectul de lege privind descongestionarea închisorilor sau pentru evitarea pe viitor a unor noi condamnări la CEDO din cauza condițiilor și a supraaglomerării din penitenciare.

Concluziile incendiului de vegetație de lângă Cetatea Poenari

Luni, 30 Aprilie 2018 22:07

# Președintele Consiliului Județean recunoaște că în afară de liftul de acces spre Cetate, trebuie realizate și alte lucruri la care nici nu s-a gândit înainte de incendiu # ISU Argeș: Incendiul a fost provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare
După mai bine de cinci zile de eforturi, misiunea pentru stingerea incendiului din apropierea Cetății Poenari a fost încheiată. Conform ISU Argeș, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare. Aproape 50 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterelor şi a dispozitivului Bambi Bucket au fost efectuate pentru lichidarea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu.

 

Pagina 159 din 280

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea