Tribunalul Argeș oferă justițiabililor ghiduri ce conțin modele practice de cereri în materie penală și civilă

Luni, 02 Aprilie 2018 12:57

În contextul demersurilor realizate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a sprijini actul de justiţie, pe portalul Tribunalului Argeş, la secţiunea – „Informaţii de interes public” - sunt disponibile versiunile revizuite ale ghidurilor conţinând modele practice de cereri pentru justiţiabili, respectiv modele de acte procedurale destinate practicienilor.
Pentru a veni în întâmpinarea justiţiabililor, Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii, cu sprijinul generos al Confederaţiei Elveţiene, în cadrul programului de cooperare elveţiano-român, pun gratuit la îndemâna justiţiabililor dar şi al practicienilor: Ghidul practic  - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă şi Ghidul practic  - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală.

Prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea este, de vineri, Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești

Luni, 02 Aprilie 2018 12:43

Într-un cadru solemn, dar  primitor, conducerea Universității din Pitești s-a întrunit vineri, 30 martie 2018, ora 14, la ceremonia de decernare a titlului  Doctor Honoris Causa domnului prof. univ.dr.  Alexandru Vladimir Ciurea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Ceremonia a avut loc în Sala Senatului –Rectorat, Str. Târgul din Vale nr.1. Nu au lipsit, în afară de corpul academic, prefectul județului, membri ai Consiliului Județean, medici, profesori.

 

Hoții care au furat seiful Primăriei Cocu, încă neidentificați

Luni, 26 Martie 2018 13:50

În vara anului 2017, în luna iunie, mai mulți hoți au încercat să sparga casa de bani a Primăriei Cocu, dar pentru că n-au reușit au furat seiful cu totul. Iar acesta nu cântărea deloc puțin, ci mai exact… 150 de kg. Cu toate acestea, hoții nu s-au dat bătuți și au dispărut cu tot cu seiful în care se găseau doar 2.000 lei. Ca să creeze o diversiune și să „opereze” fără să fie deranjați, aceștia sunt bănuiți că au dat foc unei case nelocuite, aflată la nici 100 de metri de Primărie. Așa se face că toată lumea ajuta la stingerea incendiului, iar din sediul Primăriei dispărea seiful. La nouă luni de la săvârșirea faptelor, făptașii tot nu au fost prinși.

Se apropie, la Bradu, competiția națională ”Romania Grande Real Baila”

Luni, 26 Martie 2018 13:43

Pentru prima oară în Romania, Asociația Multiculturală “Dans Art Open din Romania” (DAOR), împreună cu Primăria Bradu, Consiliul Local Bradu și Clubul Sportiv Real Bradu, organizează “Romania Grande Real Baila”, eveniment ce se va desfășura pe parcursul a 4 zile, între 28 aprilie și 1 mai la Baza Sportivă de la Bradu.
Vor fi 4 zile dedicate sportului și dansurilor de expresie: 28 aprilie 2018 – Cupa Națională ,,REAL” Concurs cu caracter național/ internațional de gimnastică ritmică/obiecte – gimnastică acrobatică.

 

Olimpiada Națională de Mecanică se va desfășura la Mioveni

Luni, 26 Martie 2018 13:36

În perioada 2-6 aprilie, Mioveniul va găzdui Olimpida Naţională la disciplinele din  aria  curriculară „Tehnologii” -  domeniul Mecanică. Sunt aşteptaţi să participe 68 de elevi şi în jur 35 de profesori însoţitori. Festivitatea de deschidere  va avea loc luni, 2 aprilie 2018, ora 17.00, în  sala mare a Centrului Cultural Mioveni. Proba scrisă se va  desfășura marți, 3 aprilie, iar proba practică joi, 5 aprilie la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Premierea olimpicilor va avea loc în data de joi, 5 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 18.00. Organizatorii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Consiliul Județean Argeș, Primăria orașului Mioveni și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.

Activități desfășurate în Argeș cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Luni, 26 Martie 2018 12:47

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a pregătit o serie de activităţi dedicate comunităţii locale. La 3 aprilie 2018 se împlinesc 168 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care marchează întemeierea Jandarmeriei Române.

 

Flacăra Centenarului se aprinde la Mioveni

Luni, 26 Martie 2018 12:45

România se apropie cu pași repezi de cea mai importantă zi din existența sa ca stat unitar, suveran și independent, 1 Decembrie 2018, atunci când întreaga națiune va sărbători 100 de ani de la Marea Unire.Centenarul reprezintă și un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și un prilej pentru o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.

Primăria Pitești marchează Centenarul Unirii Basarabiei cu România

Luni, 26 Martie 2018 12:43

Primăria Municipiului Pitești marchează Centenarul Unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie, prin organizarea unor manifestări care vor avea loc după următorul program:
# ora 11.00 - Simpozion științific dedicat Unirii  Basarabiei cu Romănia - 27 martie 1918 – 27 martie 2018, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Facultatea de Istorie a Universității din Pitești.

 

Din culisele evenimentului de la Corbi! Liberalul Adrian Miuțescu a împărțit cărți de vizită colegilor din opoziție

Luni, 26 Martie 2018 12:37

Săptămâna trecută, a avut loc ceremonia semnării unui acord de înfrăţire şi parteneriat între localitatea argeşeană Corbi şi comuna Baimaclia din Republica Moldova, precum și semnarea unei declarații simbolice de unire. Evenimentul s-a remarcat și prin prezența unui număr mare de participanți.
Cu această ocazie, s-au reîntâlnit foști și actuali directori de instituții, foști edili cu actuali primari, iar alții profitând de un eveniment cu o asemenea amploare au împărțit cărți de vizită printre participanți.

Servicii de asistență socială și prim ajutor pentru oamenii străzii la Pitești

Luni, 26 Martie 2018 12:33

Având în vedere condiţiile meteo severe și temperaturile foarte scăzute de săptămâna trecută, Politia Locală Piteşti a acţionat pentru depistarea cetăţenilor  fără adăpost care vor fi plasaţi pe timp de noapte în centrele deschise în Pitești.
În acest sens, poliţiştii locali au patrulat în toate cartierele pentru a depista cazurile de acest fel. Acţiunile vor fi desfăşurate pe toată perioada cu vreme nefavorabilă, atât pe timp de zi cât și de noapte și are în vedere inclusiv supravegherea constantă a celor care refuză transportul în centre în nopțile cu temperaturi extreme.

 

„Plantăm fapte bune în România”, la Topoloveni

Luni, 26 Martie 2018 12:27

Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România” a ajuns și la Topoloveni. Astfel, pe baza unui acord de parteneriat încheiat între Consiliul Local Topoloveni și Asociația ECOASSIST București, la Topoloveni va avea loc o serie de lucrări de împădurire în patru etape, începând din acest an, urmând să se deruleze perioadele de întreținere până la reușita finală a împăduririlor, având ca termen data de 31 decembrie 2024. Suprafața pusă la dispoziția acestui proiect este de 10,9 hectare, pe care se vor planta 10.000 de arbori (frasin, plop și stejar roșu). Plantarea va avea loc în data de 31 martie 2018, începând cu ora 8.00, când vor participa peste 500 de voluntari din întreaga țară.  E. Vasile

17 MEDALII PENTRU KARATIȘTII DIN MIOVENI

Luni, 19 Martie 2018 13:30

Sportivii secţiei de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 au participat recent în Târgu Secuiesc la Campionatul Național de Karate Shotokan WSF, acolo unde au concurat peste 430 de sportivi din țară.
CS Dacia Mioveni 2012 a fost reprezentat de 10 sportivi, elevi ai profesorului Sebastian Ene, care au reuşit să obţină nu mai puțin de 17 de medalii, dintre care 6 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz. Cinci dintre sportivi s-au calificat la Campionatul Mondial.
Iată medaliații:

 

Ziua Mondială a Apei sărbătorită la Mioveni prin manifestări în unitățile școlare

Luni, 19 Martie 2018 13:29

În această săptămână, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni și Primăria orașului Mioveni vor organiza mai multe activități dedicate Zilei Mondiale a Apei.
Astfel, între 19 – 23 martie se vor desfășura la școlile din oraș activități educative pentru elevii claselor I – IV. În cadrul campaniei educative se va arăta celor mici de ce este important să protejăm apa și ce trebuie să facem pentru a diminua rispa acestui lichid prețios. Prima întâlnire cu micuții din Mioveni va avea loc la Școala Gimnazială “George Topârceanu”.

Pentru a doua oară consecutiv în Argeș, competiție internațională de tenis în scaun cu rotile

Luni, 19 Martie 2018 13:14

În vara acestui an, în perioada 2 - 8 august, este anunțată în Argeș o nouă competiție internațională de tenis de câmp în scaun de rotile. „BRD ARGES OPEN – Wheelchair Tennis”, a II-a ediție - eveniment sportiv dedicat tenismenilor paralimpici - se va desfășura la Bascov.

 

Pedepse reduse semnificativ pentru agresorii polițiștilor din Curtea de Argeș

Luni, 19 Martie 2018 12:59

La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către două persoane. Procesul agresorilor comisarului Laurenţiu Iordache (foto), actual adjunct șef al Poliției Municipiului Curtea de Argeș, şi ai agentului Cornel Oprescu a ajuns la final. Curtea de Apel Pitești a admis apelurile declarate de inculpaţii Dincuţă Constantin Cosmin şi Curpaş Mucenic , împotriva sentinţei penale pronunțată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Joi, 15 martie, instanța a dat hotărâre definitivă în acest dosar de ultraj.

Acord de înfrățire între comuna Corbi și comuna Baimaclia din Republica Moldova

Luni, 19 Martie 2018 12:54

Evenimentul va avea loc marți, 20 martie, de la ora 14:30, în comuna Corbi, în incinta Căminului Cultural din satul Corbi. Vor participa reprezentanții membrilor celor două comunități, respectiv comuna Corbi, județul Argeș-România și comuna Baimaclia, raionul Căușeni-Republica Moldova. La întâlnire se va semna “Acordul de infrățire și parteneriat”, precum și DECLARATIA DE UNIRE, simbolică, a Basarabiei cu țara mamă România. „Evenimentul este deschis participării tuturor românilor care își iubesc țara și neamul, reprezentanților parlamentului, guvernului, partidelor politice, ai altor autorități publice locale, județene și naționale, etc.”, a precizat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

 

„Teroristul” din Mușătești și-a recunoscut faptele, dar a fost condamnat la trei ani de închisoare

Luni, 12 Martie 2018 15:00

# Mesajul lui „Ibrahim” către liderul unei grupări pro-jihadiste din Franța: „Pentru mine, România înseamnă sărăcie, mizerie multă. Nu am prieteni musulmani aici pentru ideea mea”
Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de terorism. Decizia a fost atacată de acesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În timpul audierii sale, inculpatul și-a recunoscut faptele precizând că le regretă: „Recunosc săvârșirea faptelor așa cum sunt expuse în cuprinsul rechizitoriului și le regret”, se arată în dosarul de la Curtea de Apel Pitești.

Băiatul lui „Ibrahim” a rămas în grija bunicii

Luni, 12 Martie 2018 14:56

# Pastorul din Mușătești și peste 20 de familii au cerut instanței ca băiatul „teroristului” să rămână în grija bunicii sale

În dosarul lui Cătălin Ionuț Bălan, de la Curtea de Apel Pitești, în care acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de terorism, au fost depuse zeci de adrese din partea locuitorilor din comuna Mușătești.

 

Jalnic! Așa arată o instituție care a marcat întreaga zonă!

Luni, 12 Martie 2018 14:53

# Uite cum arată Spitalul Călinești!
La Călineşti, ruinele împart curtea cu un punct de lucru al Spitalului „Sf. Spiridon” Mioveni, unde funcționează mai multe compartimente, cu un azil de bătrâni şi cu Spitalul de boli cronice Călineşti, având ca for tutelar Consiliul Judeţean Argeş.

Ruinele pavilioanelor vechi ale Spitalului Călinești sunt lăsate în jungla nepăsării și a mizeriei. Cert este că proprietarul terenurilor şi al curţilor este Consiliul Judeţean, după cum ne-a precizat un cadru medical de la Spitalul de boli cronice Călineşti.

Angajații APM Argeș contraatacă: „Mariana Ionescu și-a dat demisia din cauza dosarului cu ANI și a celui de la IPJ Argeș”

Luni, 12 Martie 2018 14:52

Destituită în ianuarie 2016 de la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Argeș printr-o decizie a președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Mariana Ionescu a contestat decizia în instanță și a câștigat procesul. Curtea de Apel Pitești a decis reintegrarea sa pe funcția de director și plata salariului său indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere din care a fost eliberată, pe o perioadă de circa 2 ani. Doar că Mariana Ionescu a surprins, prima sa decizie de la integrare în fruntea APM Argeș în decembrie 2017 a fost concediul, iar apoi… demisia. Deși aceasta și-a motivat decizia preferând să-și continue activitatea în mediul privat, la propria sa firmă - SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL – angajații APM Argeș au cu totul altă variantă.

 

Pagina 161 din 280

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea