Primăria Pitești pune la bătaie peste 12 miliarde lei vechi pentru bursele elevilor premianți

Luni, 19 Februarie 2018 22:16

La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna februarie, s-a aprobat cuantumul contribuției municipalității la fiecare categorie de burse acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. În anul 2018, Primăria Pitești a stabilit un buget de circa 1,24 milioane lei pentru bursele elevilor cu rezultate extraordinare. Astfel, se va acorda 100 de lei pentru bursa de performanță, 70 de lei pentru bursa de merit, 50 lei pentru bursa de studiu, respectiv 40 de lei pentru bursa socială. Bursele sunt lunare. Acordarea burselor se face de către unitățile de învățământ în baza Criteriilor generale de acordare a burselor, aprobate prin Ordinul nr. 5576/2011 al Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. A.V.

Manifestări prilejuite de Ziua Mondială a Apei, organizate de S.C. Apă Canal S.A.

Luni, 19 Februarie 2018 21:43

La începutul primăverii, în data de 22 martie, în întreaga lume se aniversează  Ziua Mondială a Apei, care are o temă distinctă în fiecare an. În anul 2018, tema este "Natura și apa".
Societatea Apă Canal 2000 SA acordă o atenție deosebită acestui eveniment, organizând de-a lungul timpului diferite activități în cadrul Programului Educațional Piky.
În acest an, SC Apă Canal 2000  SA organizează două acțiuni,  și anume:
1. Concursul de desene "Protejăm natura, avem grijă de apă!", la care pot participa elevii din clasele I-XII de la unitățile de învățământ din județul Argeș.
Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul societății www.apacanal2000.ro, secțiunea "Media - Piky".

 

Acuzat de fapte de corupție, dr. Azamfire este apărat de foștii săi pacienți

Luni, 19 Februarie 2018 21:26

Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș a avut loc un nou termen în procesul în care patru cadre medicale de la Laboratorul de Sănătate Mintală Argeș sunt judecate pentru că au luat mită de la sute de persoane care voiau să se pensioneze. Este vorba de medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, precum şi de asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu.

PRIMĂRIA MIOVENI A ACORDAT BURSELE PENTRU PRIMUL SEMESTRU

Luni, 19 Februarie 2018 21:22

Elevi ai şcolilor din orașul Mioveni au primit bursele de merit, de studiu şi de ajutor social oferite de Primărie în contul primului semestru al anului școlar 2017-2018.
Au fost acordate 643 de burse, cu o valoare totală de 109.581 de lei, pentru elevi dinșcoli și licee. Iată despre care unități de învățământ este vorba: Liceul “Iulia Zamfirescu” (255 burse acordate, în valoare de 37.013 lei), Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” (214 burse acordate, în valoare – 39.638 de lei), Şcoala Gimnazială “George Topârceanu” (129 de burse, suma alocată fiind 24.008 de lei) şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Colibaşi (40 de burse, în valoare de 8.257 de lei. Pentru Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni nu se pot încheia toate mediile în primul semestru, ţinând cont de modulele tehnice.

 

Doar 20 de urgențe medicale transmise de spitalele din județ către Centrul de Antidrog Argeș

Luni, 19 Februarie 2018 21:21

În luna februarie la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Pitești s-a desfășurat analiza activităților realizate în anul 2017, la cele două centre județene CPECA Argeș și Vâlcea.
Astfel, în decembrie 2017, la CPECA Argeș au existat 51 de beneficiari ai serviciilor de asistență medicală și psihologică. Pe parcursul anului trecut au fost realizate 182 de evaluări medicale și 598 de servicii medicale. De asemenea, CPECA Argeș a primit de la DIICOT 12 ordonanțe privind evaluarea a 12 consumatori de droguri.

„Majoritatea judecătorilor se vor pensiona în situația în care se vor adopta aceste legi”

Luni, 19 Februarie 2018 21:13

# Judecătorul Ion Rebeca trage semnalul de alarmă pe legile justiției

În urma prezentării bilanțului, preşedintele Secţiei I Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, judecătorul Ion Rebeca a precizat principalele probleme cu care se confruntă sistemul judiciar în România. Pe lângă faptul că justiția a devenit obiectul de dispută pentru diverse persoane și formațiuni politice, judecătorul Ion Rebeca atrage atenția asupra legilor care se doresc a fi reglementate și a influnței pe care acestea le vor avea față de magistrați.

 

Curtea de Apel Piteşti - pe primul loc, la nivel național, în privința numărului de dosare pe judecător

Luni, 19 Februarie 2018 21:10

Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Pitești a avut loc prezentarea activității instituției.  Curtea de Apel Piteşti coordonează activitatea a trei tribunale: Tribunalul Argeş, Tribunalul Vâlcea şi Tribunalul Specializat Argeş, care, cu excepţia celui specializat, fiecare coordonează activitatea a cinci judecătorii: Judecătoriile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti şi Topoloveni, aflate în circumscripţia teritorială a Tribunalului Argeş, respectiv Judecătoriile Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Horezu, Brezoi şi Bălceşti, aflate în circumscripţia  teritorială a Tribunalului Vâlcea.

Botez în familia jurnalistului Lucian Gherguș

Luni, 19 Februarie 2018 21:01

Eveniment fericit, sâmbătă, în familia jurnalistului Lucian Gherguș, managerul ziarului electronic ”Financiarpress.ro”.  Acesta, alături de frumoasa lui soție, Roxana Gherguș, economist la Biblioteca Județeană Argeș, și-au creștinat primul copil, o mândrețe de băiat, David Andrei. Slujba  a fost oficiată de preoții frumoasei biserici ce poartă hramul ”Sfintele Femei Mironosițe” din Găvana, beneficiind și de binecuvântarea preotului Ion Gherguș, parohul bisericii Sfânta Paraschiva din Lintești, Cotmeana, bunicul micuțului.

 

Amenzi de peste 38.000 de lei, acordate de ISU, unităților de învățământ din Argeș

Luni, 12 Februarie 2018 15:17

# Și unitățile de cult din județ au fost amendate în 2017 cu aproape 10.000 lei
În urma controalelor de prevenire la unitățile de învățământ și unitățile de cult,  în anul 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control.
În cadrul unităților de învățământ au fost efectuate 265 de controale de instituția condusă de inspectorul șef Bogdan Olar (foto), specialiştii în prevenire depistând 1.258 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, dintre care 101 au fost soluționate pe timpul controlului, iar 717 au fost sancţionate contravenţional, astfel: 689 cu avertisment şi 28 cu amenzi în valoare de 38 500 lei.

Registrul Auto Român nu introduce pedeapsa cu închisoarea pentru posesorii de autovehicule cu ITP expirat

Luni, 12 Februarie 2018 15:16

Registrul Auto Român respinge informațiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR și DRPCIV ar dori să introducă o prevedere legală, prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendat sau expirat, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmiea unui dosar penal.
RAR precizează că nu a avut niciodată și nici nu are în vedere o astfel de inițiativă, deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menționată mai sus reprezintă contravenție sancționată doar prin amendă (ca sancțiune principală) și puncte de penalizare (ca măsură complementară), se arată într-un comunicat de presă emis de RAR. 

 

Ducele de Albota intervine în scandalul legat de subfinanțarea Casei de Cultură din Bascov

Luni, 12 Februarie 2018 15:03

# Ion Dumitru: ”V-ați supărat pentru că a auzit lumea de voi?”
Persoană cu vechime venerabilă în partid, dar și cu merite recunoscute (vezi actuala accedere în funcția de vicepreședinte național al Asociației Comunelor), Ion Dumitru, edilul șef din Albota, nu se sfiește să își spună, cu voce tare, părerile personale. Chiar dacă se referă la ”curtea” unui coleg, în cazul de față prietenul Gheroghe Stancu, primarul din Bascov. Admonestarea, postată recent în spațiul virtual, se referă la finanțarea insuficientă a activităților Casei de Cultură ”Adriana Trandafir” din Bascov, instituție care, afirmă vecinul din Albota, a contribuit serios la punerea pe hartă, de fapt, a comunei limitrofe Piteștiului. Și noi îi dăm, pe deplin, dreptate!

ITM Argeș organizează cursuri pentru pregătirea tinerilor pe piața muncii

Luni, 12 Februarie 2018 14:47

ITM Argeș continuă implementarea proiectului „Valenţele culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”. Proiectul urmăreşte pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor.
Având în vedere cele mentionate Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş și Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş au reînnoit protocolul de colaborare încheiat în anii anteriori privind colaborarea în cadrul acestui proiect, pentru perioada 2016 – 2020. Această campanie se va desfașura în perioada februarie-iunie 2018 cu participarea unor clase din învățământul liceal teoretic/profesional tehnologic, după cum urmează:

 

Vitality Spa oferă o gamă variată de abonamente

Luni, 12 Februarie 2018 13:53

Vitality sport & wellness este singurul centru sportiv din județul Argeș care oferă o gamă diversificată de servicii: bazin de înot la standarde olimpice, sală de forță, kinetoterapie, kango jumps, insanity, bodybuilding, trx, jugo, MMA, cursuri de înot, spa, masaj, sală de fitness și nutriție. Centrul dispune de piscină, precum și de o zonă de relaxare, unde clienții pot beneficia de masaj terapeutic, anticelulitic, masaj cu roci vulcanice sau masaj facial.
Centrul Vitality Sport & Wellness este situat în Piteşti, Strada Petre Ispirescu nr. 63, Găvana III, Platou. Informații suplimentare și programări la nr. de tel: 0348 411 211 sau 0348 412 000 sau 0774 008 446.
De asemenea, Vitality SPA vă pune la dispoziție o gamă variată de abonamente, pentru fiecare activitate în parte:

Ziua Şcolii Generale „Ion Minulescu” – o explozie de energie şi talent

Luni, 12 Februarie 2018 13:42

Şcoala Generala „Ion Minulescu” continuă tradiţia! Copii, părinții şi profesori au sărbătorit cea de-a XII-a ediţie a Zilei Școlii. Pe scena Teatrului Alexandru Davila, elevii şi dascălii au organizat un sepctacol reuşit, plin de energie, bucurie şi talent. Momentele artistice deosebite au îmbinat armonios tradiția și modernul, dansul și muzica populară  cu dansul și muzica modernă, recitările, dar și piesele de teatru.

 

Bogdan Olar, inspector șef ISU Argeș: „Ne propunem deschiderea unui punct de lucru în comuna Izvoru”

Luni, 05 Februarie 2018 14:06

Săptămâna trecută, sub prezența dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a autorităților județene și locale a avut loc prezentarea activității Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş. Locotenent-colonel Bogdan Olar, inspectorul șef al ISU Argeș a precizat că bugetul instituției pe anul 2017 a fost executat în procent de 99,98%.

Bani nerambursabili, prin PNDL, pentru construirea și dotarea unei creșe în orașul Topoloveni

Luni, 05 Februarie 2018 14:05

# Valoarea totală a investiției este de peste 2,8 milioane lei
Un nou obiectiv de investiție a primit finanțare prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru realizarea serviciilor cu caracter social, medical, educaţional privind creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor de vârstă antepreşcolară în orașul Topoloveni.  Viitoarea creșă reprezintă o unitate de învățământ preuniversitar adresată copiilor cu grupa de vârsta 0-3 ani, cu grupe de vârstă între 6 luni - un an, respectiv 1 an - trei ani, având o capacitate de aproximativ 60 de copii. Construcția va avea o suprafață construită la sol de aproximativ 500 mp, iar valoarea totală a investiției este de peste 2,8 milioane lei, inclusiv TVA.

 

Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș: „La nivelul inspectoratului nu au existat probleme în urma evaluărilor psihologice”

Luni, 05 Februarie 2018 14:02

# „Sesizările împotriva polițiștilor au scăzut în 2017 comparativ cu anul precedent”, mai precizează comisarul-șef Bogdan Berechet
Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș s-a organizat o conferință de presă  în care au fost prezentate principalele  rezultate obţinute de instituţie în anul 2017.  Cu ocazia acestui eveniment, comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș, ne-a acordat un interviu în care vorbește despre principalele probleme cu care s-a confruntat Inspectoratul pe parcursul anului trecut. Pe 30 august 2017, Bogdan Berechet a fost numit temporar șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș.

În Argeș, criminalitatea a scăzut pentru al șaselea an consecutiv

Luni, 05 Februarie 2018 14:00

La prezentarea principalelor rezultate obţinute de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, în anul 2017, au participat șeful instituției, cms-șef  Bogdan Berechet, adjuncții, cms-șef Gabriel Gherghe și cms-șef Iulian Olteanu, respectiv purtătorul de cuvânt, inspectorul principal de poliție Mădălin Zamfir. În urma prezentării bilanțului,  s-a constatat diminuarea criminalităţii în judeţ pentru al șaselea an consecutiv.

 

Ion Dumitru, primarul din Albota: ”Nu am avut noroc la ultima vânătoare...”

Luni, 05 Februarie 2018 13:45

”Ducele” de Albota a mers, pe jos, mulți kilometri, cu pușca în mână, week-end-ul trecut, în căutarea unui trofeu. Mistreții s-au lăsat, cu toate astea, destul de mult așteptați. La întoarcerea din escapadă, însă, Ion Dumitru ”împușcase”, totuși, ceva mult mai important, și anume ”trofeul” de vicepreședinte național al Asociației Comunelor. În ceea ce privește vânătoarea, deși unii colegi s-au lăudat că și-au umplut frigiderele de carne, ”Ducele” ne-a mărturisit că a prins doar... o răceală urâtă. Demonstrându-ne, iată, pe această cale, că nu este amator de povești... vânătorești! Nu este problemă, penultima vânătoare s-a lăsat cu succes, și, după ceva timp, cu o șiră plină de cârnați... Laurențiu Stoica

Mioveniul va fi reprezentat la Vâlcea la o competiție de șah

Luni, 05 Februarie 2018 13:43

În perioada 2-10 februarie 2018, la Băile Olăneşti, va avea loc Memorialul „Elisabeta Polihroniade” la Şah, competiţie la care participă cei mai buni şahişti din ţară. CS Dacia Mioveni 2012 va fi reprezentat la acest concurs de proaspătul campion judeţean - Marius Frâncu Sebastian, în vârstă de 8 ani. Competiția este organizată de ACS „Elisabeta Polihroniade”, Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Şah. Conducerea clubului îi urează mult succes.

 

Pagina 163 din 280

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea