S-a înfiinţat primul club de scrimă din Argeş

Luni, 23 Octombrie 2017 12:38

# Caravana Federației Române de Scrimă va poposi în Argeș
ACS „Spadasinii Argeșeni” este primul club de scrimă din Argeş și va aduce la Piteşti cei mai buni scrimeri din ţară.
Vineri, 20 octombrie, a avut loc la Biblioteca Județeană Argeș o conferința de presă, prilejuită de demararea activității clubului. Conferința a fost susținută de către președintele asociației, Cătălina Frîntură, împreună cu unul dintre antrenorii clubului. La eveniment au fost prezenți printre alții și directorului Bibliotecii Județene Argeș, Octavian Sachelarie, viceprimarul Laurențiu Zidaru, precum și consilierul județean Vasile Negoescu. „Scrima este un sport nobil.

Ziua porților deschise și depunerea jurământului la școala militară

Luni, 23 Octombrie 2017 12:37

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I”, organizează, în data de 24 octombrie, la sediul instituţiei,  de la ora 10.00, ceremonia de depunere a Jurământului militar de către elevii care urmează programele de studii postliceale. Vor depune Jurământul militar: 173 de elevi de la Programul de studii postliceale cu durata de 2 ani - formare maiştri militari, respectiv 97 de elevi Programului de studii postliceale cu durata de 1 an - formare subofiţeri proveniţi din mediul civil.

 

Muzeul Municipal Câmpulung. Ziua Armatei Române, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș

Luni, 23 Octombrie 2017 12:23

Muzeul Municipal Câmpulung organizează, în data de 25 octombrie, ora 10.00, o serie de manifestări cu ocazia Zilei Armatei Române, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”.
În acest an, ceremonia de depunere de coroane și serviciul religios sunt însoțite de deschiderea oficială a două expoziții de tematică istorică și militară, Tradiții Militare Muscelene și Memoria Marelui Război. Județul Argeș, aceasta din urmă organizată în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național.

428 de animale sterilizate gratuit în campania derulată de EDUXANIMA în Argeş

Luni, 16 Octombrie 2017 14:11

Campania de sterilizare gratuită organizată în Topoloveni, de către EDUXANIMA, în parteneriat cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere in Not, Hürth e.V.” din Germania şi „Tierhilfe KOS” din Austria, a fost încheiată după trei săptămâni.
Au fost sterilizate 428 animale (284 câini şi 144 pisici) cu şi fără stăpân.
În acord cu politica noastră, atunci când a fost cazul, orice animal supus sterilizarii în cadrul campaniilor a fost supus şi altor intervenţii chirurgicale, acţiunilor de îngrijire şi toaletare şi deparazitare externă.

 

MIOVENI: ATENŢIE LA SOBE ŞI COŞURI DE FUM!

Luni, 16 Octombrie 2017 14:10

Conducerea Primăriei Mioveni atrage atenţia asupra riscurilor legate de neîntreţinerea corespunzătoare a instalaţiilor de încălzire.
Statisticile arată că în perioada rece creşte numărul de incendii la locuinţele cetăţenilor, cauzele principale fiind folosirea mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau nesupravegheate şi necurăţarea coşurilor de fum.
Pentru reducerea numărului de incendii, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mioveni vă recomandă următoarele:

O NOUĂ ASOCIAȚIE NON-PROFIT A LUAT FIINȚĂ ÎN MIOVENI

Luni, 16 Octombrie 2017 13:52

La inițiativa societății civile din Mioveni, în această lună, a luat ființă ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU MIOVENI 2017 – o asociație non-profit, de interes general, care va derula exclusiv activități privind realizarea unor obiective de interes public local. Conform actului constitutiv şi statutului, asociația își propune ca scop principal promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la dezvoltarea orașului Mioveni din punct de vedere social, educational, economic, cultural, ecologic și turistic.

 

În premieră la UPIT - cursuri gratuite de limba persană

Luni, 09 Octombrie 2017 23:56

Așa cum a obișnuit comunitatea academică în ultimii ani, Universitatea din Pitești continuă seria activităților inedite privind internaționalizarea și în anul universitar 2017-2018. Se vor organiza, și în acest an academic cursuri gratuite de limba chineză pentru cadrele didactice și studenții UPIT, conform protocolului încheiat cu Biroul Consiliului Internațional pentru Limba Chineză din cadrul Ambasadei Chinei la București. Încă din anul 2013, Universitatea din Pitești beneficiază de prezența lectorilor de limba chineză care predau, pe bază de voluntariat, cursuri de limbă și civilizație chineză.

Vicele Apostoliceanu și câinele Claude sărbătoresc un an de prietenie pe Facebook

Luni, 09 Octombrie 2017 23:51

Om serios, viceprimarul Apostoliceanu o mai dă, în mediul virtual, și de gard. Recent, a sărbătorit, pe propria pagină de facebook, împlinirea unui an de prietenie (neîntreruptă!) cu Grădinița Rază de Soare. Deasemenea, câinele Claude, prieten și el de un an, i-a oferit viceprimarului un trandafir virtual, roșu ca focul. Drace!...
Adevărul este că dulăul Claude nu este dulău, ci inginer la Uzinele Dacia, dulăul fiind imaginea sa de copertă. Un alt adevăr, deasemenea, trist, este faptul că Primăria Pitești răsplătește numai 50 de căsnicie neîntreruptă, relațiile cu câinii și grădinițele însorite rămânând, în veci, neremunerate. Dar ce relații frumoase, domnu vice...

 

Societatea Apă Canal 2000 continuă să organizeze programul Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei

Luni, 09 Octombrie 2017 23:44

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti continuă să organizeze programul Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei (ZIMA) - eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Scandal în dosarul FC Argeș!

Luni, 09 Octombrie 2017 23:38

# Doru Toma, fostul fotbalist alb-violet, a contestat distribuirea banilor proveniți din vânzarea brandului
În luna iunie, Consiliul Local Pitești a achiziționat brandul FC Argeș cu suma de 660.000 lei. Banii proveniți din vânzarea acestui brand au ajuns în cele din urmă la creditorul majoritar, și anume Finanțele Publice Argeș, la foștii angajați ai „vechiului” FC Argeș, dar și la administratorul judiciar pentru cheltuieli judiciare.

 

A venit toamna! Toamna piteșteană!

Luni, 09 Octombrie 2017 23:33

Vineri, 6 octombrie, în Piața Vasile Milea, primarul Cornel Ionică, în calitatea sa de organizator, a deschis Târgul ”Toamna Piteșteană”, o manifestare tradițională organizată de de Primăria Pitești. Manifestarea reunește producători și comercianți locali dar și din alte zone, oferta de produse fiind extrem de variată: de la fructe și legume de sezon, până la produse tradiționale românești ce pot fi degustate sau cumpărate. Nu lipsesc pastrama și mustul, fructele proaspete – dar și uscate, și nici grătarele încinse.

MIOVENI: CALIFICARE IMPORTANTĂ PENTRU ECHIPA DE TENIS DE MASĂ

Luni, 09 Octombrie 2017 21:43

Echipa de tenis de masă a CS MIOVENI a reușit să se califice în etapa a II-a a Cupei ETTU - European Table Tennis Union, a doua competiţie europeană cotată ca valoare după Champions League, organizată în acest an în Belgia. Sportivii din Mioveni - Ionuţ Seni, Alexandru Cazacu şi Rareş Şipoş au trecut de echipele TTSC Elem (Rusia) scor 3-2, DKV Borges (Spania) scor 3-2 și Vincios (Spania) scor 3-1. Acesta este al patrulea an în care CS Mioveni participă în Cupa ETTU, echipa noastră fiind în ultimii doi ani campioană naţională.

 

Primăria Pitești primește cereri pentru acordarea ajutorului privind încălzirea locuinţei

Luni, 09 Octombrie 2017 21:35

Începând de luni, 9 octombrie,  va demara la Primăria Pitești acțiunea de primire a cererilor și a declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018. Acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este conditionată atât de  nivelul veniturilor din luna anterioară depunerii cererii, cât şi de deţinerea în proprietate a unor bunuri mobile sau imobile, prevăzute în Anexa nr.4 la H.G.nr.920/2011. Astfel, dacă un membru al familiei sau persoana singură are în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în anexa această anexă, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei toată familia.

PREMII PENTRU SECŢIA DE TENIS A CS DACIA MIOVENI 2012

Luni, 09 Octombrie 2017 21:33

Concurând recent la “Trofeul STALEX” la tenis de câmp, competiție organizată în Vâlcea de Federația Română de profil, sportivii de la CS Dacia Mioveni 2012 au obținut rezultate foarte bune. La categoria 10 ani fete, Flavia Ogrezeanu, o mare speranță a tenisului de câmp din țara noastră, a cucerit primul loc, iar Ilie Havier, la categoria 10 ani băieți, a câştigat locul al doilea. În cadrul aceleiaşi competiţii evoluează şi sportivul Matei Seciu, care a obţinut două victorii în acest weekend şi s-a calificat la turneul final.

 

La Dârmănești, asistații social au fost reduși, în ultimii ani, cu 90%

Luni, 02 Octombrie 2017 13:28

# Apropierea de Uzinele Dacia și o administrație locală eficientă își spun cuvântul
Edilul din comuna Dârmănești, Emilian Ciolan (foto), are cu ce se mândri! În ultimii ani, eforturile administrative depuse, facilitățile oferite investitorilor și, e drept, apropierea de Uzinele Dacia au dus la o scădere drastică  a celor înscriși la ajutorul social. Și ”drastic” nu este un cuvânt forțat, dacă ținem cont de faptul că aceștia au scăzut de la aproximativ 300, în urmă cu câțiva ani, la aproximativ 30, în prezent.

Piteșteanul Adrian Mutu este un afacerist perfect!

Luni, 02 Octombrie 2017 13:21

# Acesta și-a vândut drepturile de televiziune ale celei de-a treia nunți
Deși este la a treia căsătorie, Adrian Mutu este, iată, un bun afacerist. Și se spune și că este mai îndrăgostit ca niciodată de viitoarea sa soție, frumoasa Sandra, cu care se va căsători pe 15 octombrie. Aceștia au împreună un băiețel, Tiago, pe care îl vor creștina în aceeași zi. Nunta celor doi se anunță a fi una dintre cele mai frumoase din showbiz, iar briliantul va profita pe deplin de acest lucru.

 

MASTERANZII DIN MIOVENI AU ÎNCEPUT CURSURILE

Luni, 02 Octombrie 2017 13:18

Pe 28 septembrie, în Sala de Consiliu a Primăriei Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master.
La eveniment au fost prezenţi primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, coordonatorii celor două programe de master- prof.dr.univ. Miron Zapciu, prof. dr. ing. Lacramioara Diana Robescu, preşedintele Secţiei Ştiinţe Tehnice, UPB, Ion Chiuţă, mai mulți profesori de la Politehnica Bucureşti,  un reprezentant  de la Dacia - Renault, consilieri locali şi viitori masteranzi.

SĂRBĂTOAREA RECOLTEI ȘI TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI

Luni, 02 Octombrie 2017 12:58

# Evenimentul va avea loc între 6 și 8 octombrie 2017, în Mioveni
“Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului” se apropie, iar autorităţile din Mioveni sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile.
Pe 6, 7 și 8 octombrie 2017 în orașul Mioveni se va desfășura Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari. Sunt invitați să participe producători agricoli și meșteri populari din Argeș, dar și din alte județe, pentru a comercializa fructe, legume, lactate, produse din carne, băuturi tradiționale și obiecte din creația proprie. Cei interesați pot obține mai multe detalii și informații la sediul Centrului Cultural Educativ Mioveni sau la numărul de telefon 0348.445.856. Evenimentul se va desfășura în centrul civic al orașului și este organizat de Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

 

 

Programul „Diagnostic Mobil - Sân și Col uterin” al Fundației Renașterea continuă la Mioveni

Luni, 02 Octombrie 2017 12:53

Săptămâna trecută, în sala de ședință a Primăriei Mioveni a avut loc o conferinţă de presă la care au participat președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană,  vicepreședintele Fundației Renașterea, Cristiana Copos, primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache şi directorul medical al Spitalului „SF. Spridon„ Mioveni, Mirela Fianu.
Motivul conferinţei a fost prezentarea programului „Unitatea Mobilă de Diagnostic — Renașterea” ce oferă investigații medicale gratuite pentru sân şi col uterin la Mioveni.

Salvamontiștii argeșeni fac exerciții de salvare în Munții Făgăraș

Luni, 02 Octombrie 2017 12:36

Pe 3 octombrie, începând cu ora 10.00, în zona Şaua Caprei din Munţii Făgăraş, se va desfăşura un exerciţiu de salvare-căutare a persoanelor accidentate şi rătăcite în mediul montan – „Carpaţi 17”. La acest exerciţiu vor participa forţe din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române - Inspectoratului General de Aviaţie - Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş. A.V.

 

Pagina 168 din 280

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea