Campania de sterilizare gratuită continuă la Topoloveni

Luni, 18 Septembrie 2017 23:48

# Organizaţia EDUXANIMA şi Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor au sterilizat 182 animale în prima săptămână.

În cadrul campaniei GRATUITE organizate în perioada 4-23 septembrie, de către organizaţia EDUXANIMA, în parteneriat cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere in Not, Hürth e.V.” -Germania şi „Tierhilfe KOS”- Austria,182 animale, câini şi pisici (93 cu şi 89 fără stăpân) au fost sterilizate  doar în prima săptămână.
Am constatat cu satisfacţie că gradul de receptivitate al deţinătorilor de animale este mult mai mare. Prevederile legii privind obligativitatea sterilizării, informarea asupra beneficiilor sterilizării animalelor proprii, experienţa anilor precedenţi în care am organizat campanii în zona oraşului Topoloveni, determină din ce în ce mai mulţi deţinători să îşi sterilizeze animalele.

Bradu. Primarul, Dan Stroe, și viceprimarul, Gheorghe Negoi, au deschis, împreună, noul an școlar

Luni, 18 Septembrie 2017 23:45

Începerea noului an şcolar reprezintă un moment deosebit pentru copii, părinţi şi educatori, precum şi pentru comunitate, generând emoţii, amintiri, bucurii şi speranţe deopotrivă. Prin efortul administraţiei locale, al conducerii unităţilor de învăţământ, al cadrelor didactice şi, de ce nu, şi al părinţilor comunei Bradu, pentru acest nou an şcolar sunt create cele mai bune condiţii de pregătire educaţională.

 

Zâmbete şi multe emoţii - începerea noului an şcolar la Lexford Castel

Luni, 18 Septembrie 2017 23:39

A sunat din nou clopoţelul! Zâmbete multe, reîntâlnire cu colegii de clasă, bucurie și entuziasm - așa a debutat noul an școlar la Lexford Castel. Lexford Castel este o unitate de învățământ privată din Piteşti, acreditată, care oferă servicii de înaltă clasă pentru copii, începând cu cei de grădiniţă, de la grupa mini,  și continuând cu cei din învățământul primar.
Pe 11 septembrie, părinți și copii, împreună cu cadrele didactice, au pășit în sălile de clasă amenajate cu grijă și cu multă dăruire. Atât copiii de doi ani, cât şi cei aflaţi în clasa a IV au venit la şcoală cu zâmbetul pe buze şi s-au reîntâlnit sau, după caz, au luat contact pentru prima dată cu învăţătorii lor preferaţi. O sută  de copii de la Lexford Castel şi-au reluat locurile în bănci în noul an şcolar 2017-2018.

Deschidere de an școlar, cu fast, la Mioveni

Luni, 18 Septembrie 2017 23:31

# Au participat senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, dar și deputata Simona Bucura Oprescu
Peste 5000 de elevi din oraşul Mioveni au început, lunea trecută, un nou an școlar. Alături de elevi și profesori, la festivitățile de deschidere au participat și reprezentanți ai autorităților locale şi judeţene. Festivităţile au fost deschise de cuvântări ale oficialităţilor prezente, respectiv primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, senatorul Şerban Valeca, deputatul Simona Bucura Oprescu, directorii unităţilor de învăţământ şi reprezentanţii ISJ Argeş.

 

ISU Argeș, ceremonie de prezentare a drapelului de luptă și avansări în grad

Luni, 18 Septembrie 2017 23:29

Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, președintele României, Klaus Iohannis,  a înmânat pompierilor argeșeni Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş. După câteva zile, pe 15 septembrie, la sediul ISU Argeș, inspectorul șef, locotenent colonelul Bogdan Olar, a prezentat în urma unei ceremonii drapelul de luptă primit de la președintele țării.

Turcii de la Yildiz Entegre au angajat deja, la Oarja, aproape 300 de oameni

Luni, 18 Septembrie 2017 13:26

# Grupul derulează o investiţie de 150 mil. euro într-o fabrică de MDF în comuna Oarja din judeţul Argeş unde a angajat peste  280 de oameni.
Turcii de la Yildiz Entegre investesc încă 45 mil. lei (10 mil. euro) în companiile Yildiz Logistică, care va facilita exportul propriei producţii, şi Yildiz Chem, care va fabrica produse chimice destinate industriei lemnului, produse care sunt folosite în procesul tehnologic de realizare a plăcilor de lemn MDF.

 

Deficit de patru clase de a IX-a la nivelul Piteștiului

Luni, 18 Septembrie 2017 13:24

Cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar, inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, atrăgea atenția asupra faptului că există posibilitatea în Argeș ca mai mulți profesori să intre în șomaj ca urmare a deficitului de clase de a IX-a. În cele din urmă reprezentanții ISJ Argeș au rezolvat această situație și nu a mai existat nicio problemă cu încadrarea profesorilor.
După a doua etapă de admitere la liceu, în Argeș a mai existat doar un deficit de patru clase de a IX-a, toate la nivelul Piteștiului, deși inițial s-a vehiculat că noul an școlar va debuta cu zece clase mai puțin față de anul trecut.

Șoferii pot să rămână fără carnet și dacă nu achită amenda în 30 de zile

Luni, 18 Septembrie 2017 13:23

Un șofer va avea permisul suspendat în cazul în care nu achită amenzile auto în termen de 30 de zile, potrivit unui proiect de lege pentru Codul Rutier. Numeroase amenzi de circulație rămân neplătite și se prescriu după termenul legal de 5 ani, ca urmare a faptului că în prezent nu există sancțiuni împotriva șoferilor care au încălcat legislația.
De curând, în Parlament a fost depusă o propunere legislativă care, în cazul în care va fi adoptată, va determina practic șoferii să achite la timp amenzile pe care le primesc. Șoferii ar putea rămâne fără permis dacă nu achită amenzile în termen de 30 de zile, prevede o propunere legislativă pentru completarea art. 103 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, depusă la Parlament de deputatul PSD Mihai Weber.

 

Campanie de informare, prevenţie şi depistare precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin

Luni, 18 Septembrie 2017 13:20

# Caravana „Diagnostic Mobil – Sân şi Col Uterin”, la Mioveni
Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu Roche România, cu sprijinul Primăriei oraşului Mioveni organizează, în luna septembrie 2017, o campanie de informare, prevenţie şi depistare precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin.
Campania are ca obiectiv realizarea gratuită de mamografii, recomandate femeilor care au împlinit vârsta de 40 de ani, şi teste Babeş-Papanicolau, recomandate femeilor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Sosesc banii pentru finanțarea Spitalului de la Mioveni

Luni, 11 Septembrie 2017 23:12

Primarul Ion Georgescu a anunțat că în această săptămâna urmează să semneze contractul de finanțare pentru construcția Spitalului „Sf. Spiridon”. 20,8 milioane de euro, circa 93,7 milioane lei, vor ajunge la Mioveni pentru realizarea Spitalului Orășenesc S+P+6E din localitate. Banii vor fi alocaţi de Ministerul Dezvoltãrii prin Programlu Național de Dezvoltare Locală 2017-2020. Ion Georgescu a anunţat că este gata cu toată documentaţia, și că în această săptămână se va deplasa la Minister pentru semnarea contractului de finanţare.

 

Mesajul primarului Ion Georgescu, la început de an şcolar

Luni, 11 Septembrie 2017 23:02

Începutul unui nou an şcolar îmi oferă prilejul de a vă adresa urări de bine, sănătate şi putere de muncă, tuturor celor care, luni, 11 septembrie, cu bucurie, emoţie şi speranţă păşiţi din nou pragul şcolii, încrezători în valoarea şi forţa tinerei generaţii.
Văd cum în fiecare an, la început de septembrie, Mioveniul  se animă, capătă culoare şi viaţă. Este de-acum o realitate că acest tânăr oraş trăieşte şi prin frumoşii săi preşcolari şi elevi.

MIOVENI: O NOUĂ CAMPANIE DE ÎNCURAJARE A COLECTĂRII SELECTIVE

Luni, 11 Septembrie 2017 21:20

Primăria oraşului Mioveni, în parteneriat cu  Asociţia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges (A.D.I. Servsal) desfăşoară o campanie de monitorizare a platformelor de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile provenite de la populaţie şi de la agenţii economici.
Astfel, în perioada 4 - 23 septembrie a.c., la fiecare punct de colectare, între orele 9.00-18.00, vor exista voluntari care vor oferi informaţii cetăţenilor privind importanţa colectării selective a deşeurilor încă de la sursă.

 

Structura anului şcolar 2017-2018

Luni, 11 Septembrie 2017 12:31

Cursurile anului şcolar 2017-2018 încep azi, 11 septembrie și însumează 35 de săptămâni. Structura noului an școlar cuprinde semestrul I, între 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018 şi semestrul al II-lea - 12 februarie - 15 iunie 2018.
Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă: 23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018, vacanţă intersemestrială: 3 - 11 februarie 2018,vacanţa de primăvară: 31 martie - 10 aprilie 2018 şi vacanţa de vară: 16 iunie - 9 septembrie 2018.

S-a redeschis bazinul de înot din Mioveni!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:23

Închis la începutul lunii august, Bazinul de înot din Mioveni s-a aflat în revizie tehnică și a trecut printr-o serie de lucrări de întreținere, reparații, igienizare. Lucrările efectuate au presupus operațiuni de curățare a filtrelor de apă și de aer, și igienizare generală, atât în zona de înot, cât și a spațiilor de la vestiare și dușuri.
Bazinul, dat în folosință în 2013, a deservit în primă fază populația din Mioveni, însă a atras repede și alți practicanţi de înot din zonă ce erau nevoiţi să facă naveta la Piteşti.

 

Campanie de sterilizare gratuită în Argeş

Luni, 04 Septembrie 2017 12:19

# Organizaţia EDUXANIMA şi Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor
În perioada 04 - 23 septembrie, organizaţia EDUXANIMA, în colaborare cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere în Not, Kurth” din Germania şi „Tierhilfe KOS” din Austria derulează o Campanie de Sterilizare GRATUITĂ pentru câini şi pisici, cu şi fără stăpân din Topoloveni şi împrejurimi.
Toate animalele ce vor fi sterilizate vor beneficia şi de deparazitare externă gratuită şi de alte intervenţii chirurgicale necesare. Pentru persoanele ce deţin mai multe animale şi care nu au mijloc de transport, asigurăm, în limita posibilităţilor, transportul acestora.

ÎNOTĂTORII DIN MIOVENI, DIN NOU PE PODIUM

Luni, 04 Septembrie 2017 12:00

Înotătorii din Mioveni își confirmă din nou valoarea, prin rezultate remarcabile. Prezenți la "Maratonul Piteştiului la Înot”, concurs organizat la Bazinul de Înot descoperit din Ştrandul Piteşti, sportivii legitimați în cadrul CS Dacia Mioveni 2012, au adus clubului nostru locul II în clasamentul final. Echipa de natație a Mioveniului a fost formată din sportivi Rareş Voican, Delia Safcencu, Alessia Gubavu, Andra Mitu,Bianca Mândruţă, Raisa Nae, Adrian Nae, Andrei Duţulescu Rareş Mirea şi Alexandru Luana, pregătiți de profesorul Viorel Ciobanu. Conducerea clubului îi felicită pentru seriozitatea de care dau dovadă la fiecare competiție importantă unde reprezintă orașul Mioveni.

 

HANDBALISTELE DIN MIOVENI, TURNEU DE PREGĂTIRE

Luni, 04 Septembrie 2017 11:51

Echipa de handbal  a CS Dacia Mioveni 2012, pregătită de  Titel Răduţă şi Georgianos Macri, a încheiat stagiul de pregătire, iar în perioada 1-3 septembrie 2017, a participat la turneul amical de Divizia A, Cupa Toamnei Activ de la Plopeni. Echipele participante au fost HC Activ CSO Plopeni, CSM Bucuresti, HCM Buzău, CSU Neptun Constanţa, SCM Piteşti şi CS Dacia Mioveni. La fiecare partidă s-a acordat şi câte o cupă pentru cea mai bună jucătoare de la fiecare echipă, stimulându-se astfel dorinţa de afirmare a jucătoarelor. Compeţiţia s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din localitate.

Poliția Locală Pitești, la datorie

Luni, 04 Septembrie 2017 11:49

Joi,  31.08.2017, intr-o acţiune a Politiei Locale Piteşti , agenţii de la Serviciul Siguranţă Rutieră, au acţionat în mai multe zone din oraş ,  atât pentru depistarea si sancţionarea şoferilor ce parchează neregulamentar dar și a transportatorilor de persoane ce tranzitează oraşul si îmbarcă/debarcă pasageri în alte locuri decât cele prevăzute de lege.

 

Pacienţii pre şi post transplant - din nou la şcoală

Luni, 04 Septembrie 2017 11:42

Preocuparea Asociaţiei Transplantaţilor din România de a crea proiecte menite să le ofere stabilitate pacienţilor cronici şi un cadru  propice, aşa încât aceştia să înveţe să îşi gestioneze principalele probleme, să aibă posibilitatea de a comunica mult mai simplu cu specialiştii, să primească informaţii corecte şi de calitate, este una continuă.
În sprijinul pacienţilor şi a medicilor, ATR a gândit şi implementează de 4 ani „Şcoala de vară a pacienţilor cronici”.  În parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, timp de o săptămână, peste 100 de pacienţi cu transplant, dar şi cei aflaţi pe o listă de aşteptare sau simpli voluntari sunt din nou şcolari. Calificativele constau  în cunoştinţele pe care ei le-au dobândit de-a lungul cursurilor. Profesori le sunt medici, dar şi specialişti din alte domenii.

Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș: „E posibil să avem profesori în șomaj”

Luni, 28 August 2017 11:52

# Din cauză că la nivelul Argeșului există un deficit de zece clase de a IX-a, doi profesori sunt în situația de a nu îndeplini norma de predare # În Pitești există deficiențe de clase de a IX-a la „Dimitrie Dima”, „Astra” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”
În ședința Colegiului Prefectural, desfășurată săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș, a prezentat situația învățământului argeșean cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar. Tudosoiu a atras atenția opiniei publice că există posibilitatea în Argeș ca mai mulți profesori să intre în șomaj ca urmare a deficitului de clase de a IX-a, drept pentru care unii profesori nu vor putea să-și îndeplinească norma de predare. La nivelul județului există un deficit de zece clase de a IX-a, numai în Pitești existând cinci clase în minus față de anul trecut.

 

Pagina 169 din 280

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea