„Petrece timp de calitate împreună cu copilul tău, în vacanța mare și... nu numai!”

Luni, 12 Iunie 2017 12:03

# Conferință gratuită la CINEMA TRIVALE

Vacanţa de vară reprezintă bucuria copiilor şi cel mai bun moment pentru a petrece timp frumos în familie. Totodată, grija părinţilor este cum să umple timpul liber aflat la dispoziţia copiilor astfel încât aceştia să se relaxeze şi să se dezvolte armonios.
Adriana Mitu, alături de echipa Editurii Diana, vă propune să  transformăm poveştile terapeutice într-un prilej de petrecere a timpului de calitate pentru toţi părinţii şi copiii!

OFERTA EDUCAŢIONALĂ A LICEULUI TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII DE MAȘINI MIOVENI

Luni, 12 Iunie 2017 12:02

Elevii care explorează, în această perioadă, alternativele educaţionale în vederea alegerii liceului care se potriveşte profilului lor vocaţional sunt aşteptaţi la Mioveni.
Viitorii absolvenţi de gimnaziu îşi pot forma o idee mai clară cu privire la opţiunile pe care le au în privinţa alegerii liceului care li se potriveşte, citind despre oferta educaţională a Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
Cu o istorie de 48 de ani în domeniul educației, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni este o insituție cu tradiție în pregătirea viitorilor specialiști în industria constructoare de mașini. Unitatea asigura servicii de educaţie şi formare profesională pe filiera tehnologică – profil tehnic, pe filiera vocațională – profil sportiv și învățământ profesional.

 

S-a lansat programul “Prima chirie”. Află cine beneficiază, în ce condiţii şi care sunt documentele necesare

Luni, 12 Iunie 2017 11:38

# Un singur solicitant la ”Prima chirie” în tot județul!
Săptămâna trecută, programul “Prima chirie”,  prin care șomerii care își găsesc un loc de muncă în altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 kilometri față de cea în care își au domiciliul sau reședința pot primi o primă de relocare, a fost lansat. Începând de marţi, 6 iunie, AJOFM Argeş îi aşteaptă pe cei interesaţi să aducă cererile însoţite de documentele necesare pentru acordarea sumelor prevăzute în acest program guvernamental.

Etajul șase al Spitalului de Pediatrie Pitești a fost renovat prin donații în valoare de 1,5 miliarde de lei vechi

Luni, 12 Iunie 2017 11:32

# Oameni de afaceri argeșeni cu inimă mare!
Act de curtoazie din partea unor oameni de afaceri argeșeni! Cei doi au făcut un gest admirabil și au contribuit, recent, la reabilitarea etajului șase al Spitalului de Pediatrie Pitești, unde își desfășoară activitatea compartimentul Pediatrie II. Șeful secției este neobositul doctor Gheorghe Vasilescu, cel care a adus și sponsorizările pentru reabilitarea completă a etajului. Doctorul Vasilescu este unul dintre medicii cu experiență din Spitalul de Pediatrie Pitești, fiind unul din cei rămași în unitate încă de la deschiderea sa.

 

Jurnalista Anisa Săndulache de la România TV şi-a sărbătorit, în Argeş, primul an de căsnicie

Luni, 12 Iunie 2017 11:21

Frumoasa şi cunoscuta prezentatoare de ştiri a postului de televiziune România TV, Anisa Săndulache, fostă Lupu, a sărbătorit împreună cu soţul ei, Dragoş Săndulache,  un an de căsătorie, după ce şi-au unit destinele la Biserica Sfântul Nicolae din Băneasa. Cei doi au ales să marcheze acest eveniment important din viaţa lor petrecând câteva zile în judeţul nostru. Soţii Săndulache au decis să îşi serbeze primul an de mariaj în judeţul nostru, având o semnificaţie aparte pentru aceştia, alegându-şi un traseu bine stabilit din timp, vizitând câteva din cele mai reprezentative locaţii din judeţul nostru.

RALLYCROSS ÎN MIOVENI

Luni, 12 Iunie 2017 11:19

Consiliul Local Mioveni, Primăria orașului, Federația Română de Automobilism Sportiv, Asociația Sportivă Sprint Club în parteneriat cu Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, organizează în perioada 1-2 iulie, cea de-a III-a etapă din cadrul Campionatului Național de Rallycross. Competiția națională va avea loc pe pista Bemo din Mioveni și va strânge la start 25 de echipaje din București, Brașov, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Pitești și Mioveni.

 

Ziua copilului sărbătorită prin sport, muzică şi culoare la Mioveni

Luni, 05 Iunie 2017 23:56

De Ziua internaţională a copilului, oraşul constuctorilor de maşini – prin Centrul Cultural, CS Dacia Mioveni 2012 şi CS Mioveni  au organizat o serie de manifestări cultural-artistice, competiţii sportive şi spectacole pentru sărbătoriţi.
Evenimentele au început la ora 10.00,  în Centrul Civic, cu desene pe asfalt,concurs de baschet (aruncări la coş – streetball) şi jocuri demonstrative de tenis de masă.
Pasionaţii de şah au participat la sediul vechi al Centrului Cultural, la  Cupa „Vasile Costescu”.

Sute de prichindei au sărbătorit „Ziua Copilului” alături de medicii Spitalului de Pediatrie

Luni, 05 Iunie 2017 23:53

Cadrele medicale ale Spitalului de Pediatrie Pitești au organizat pe 1 iunie o serie de manifestații dedicate Zilei  internaționale a copilului, sub deviza „Educația pentru sănătatea copilului tău contează”. Prezenți în centrul municipiului Pitești, în două corturi special instalate, unul în Piața Vasile Milea și unul în Piața Primăriei, medicii de la Pediatrie i-au întâmpinat pe cei mici cu personaje de desene animate și din povești, cu jocuri, muzică și alte activități distractive și recreative. Au desenat împreună cu prichindeii, au cântat și au dansat, toată lumea bucurându-se de moment. De asemenea, medicii au măsurat greutatea și înălțimea micilor sărbătoriți și au oferit sfaturi de alimentație și nutriție. A.V.

 

Nunta anului, la Star Plaza - băiatul lui Ion Brănescu a spus adio burlăciei

Luni, 05 Iunie 2017 23:52

Sâmbătă, 3 iunie, a avut loc la Piteşti unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului 2017.  Johnny Brănescu, băiatul patronului Complexului John, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Denisa Popescu, şi astfel a spus adio burlăciei în faţa ofiţerului de stare civilă de la Primăria Piteşti. Evenimentul s-a putut bucura de atenţia a zeci de invitaţi ce au dorit să le fie alături în cea mai importantă zi din viaţa celor doi.  Naşii de cununie ai mirilor, de acum, părinţii spirituali ce vor veghea asupra celor doi tineri - Silviu Badea, unul din băieţii omului de afaceri Gheorghe Badea, şi soţia acestuia - Florentina au fost cei care le-au fost alături în începerea unei noi etape din viaţa lor.

Serie nouă de bilete de tratament la Casa Județeană de Pensii Argeș

Luni, 05 Iunie 2017 23:46

La sediul instituţiei s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear  pentru seria 7, datele de prezentare în staţiune fiind în perioada 8–12 iunie 2017. Repartiţia poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro.
Au fost alocate automat 280 de bilete de tratament balnear pe baza cererilor înregistrate bilete de tratament în următoarele staţiuni: 1 Mai, Amara, Buziaş, Căciulata, Covasna, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olăneşti, Pucioasa, Sinaia, Slănic Prahova, Sovata şi Târgu Ocna.

 

Renumitul MC Ddy Nunes a făcut senzație într-un club din Pitești

Luni, 05 Iunie 2017 20:27

Didier Nunes, zis Ddy a fost prezent weekend-ul trecut în orașul nostru, în clubul On Time unde a ridicat temperatura la propriu. Sexy artistul a făcut un show de zile mari, care a ținut până în zorii dimineții. Ddy a dat dovadă de profesionalism și așteptările fanilor prezenți nu au fost înșelate. A excelat și a dat foc publicului încă din primele secunde în care și-a făcut apariția
DDY Nunes este unul dintre cele mai exotice personaje din muzica de club românească. Având origini portugheze și un spirit latin, DDY transmite aceste caracteristici și prin muzica sa, astfel el se adresează publicului în nu mai putin de 5 limbi străine. MC în multe dintre cluburile din București, fiecare noapte de care DDY este responsabil devine o experiență fresh și de neuitat. Experiența în calitate de MC și aerul latin, l-au ajutat pe DDY să devină  MC-ul resident al unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de pe piața românească, Beat Of Angels (BOA) din București.

”Consumul de cofeină nu elimină nevoia de somn, reduce doar temporar senzaţia de oboseală”

Luni, 29 Mai 2017 23:42

# Medicul cardiolog Adrian Tase, despre efectele consumului de cofeină asupra organismului
În ultimul timp se prezintă la consultaţie pacienţi tineri cu palpitaţii şi alte simptome generate de excesul de cofeină, care nu este numai componenta de bază a cafelei cu care mulţi dintre noi îşi încep ziua, dar şi a numeroase băuturi răcoritoare şi energizante.
Cofeina este un alcaloid cu structură cristalină şi gust amărui, care acţionează farmacologic ca stimulant psihoactiv şi diuretic slab. Este consumată de oameni în mod curent ca infuzie extrasă din boabele plantei de cafea şi din frunzele arbustului de ceai, ca şi din alimente şi băuturi conţinând produse derivate din nuca de cola. La om,

 

Ziua Eroilor - comemorată și în comuna Săpata

Luni, 29 Mai 2017 23:25

Ca în fiecare an, în Sfânta zi de Înălțare a Domnului, întreaga comunitate a satului, copii, femei, bărbați și bătrâni au adus un omagiu înaintașilor noștri care, prin jertfa lor supremă, au păstrat întreaga ființa noastră națională și cărora posteritatea și noi le datorăm existența în libertate și pace. Cu acest prilej a fost oficiată o slujbă de sfințire a Monumentului Eroilor în satul Mârțești de Pr. Paroh Dincă Iuliu Raoul, alături de Pr. Popa Ciprian -Gabriel, parohia Săpata și Pr. Tigău Cătălin, parohia Popești.  A fost prezent alături de întreaga comunitate și domnul primar Micu Ionuț -Laurențiu, însoțit de domnul viceprimar Dincă Ion și alți reprezentanți ai instituțiilor publice din localitate.  Elevii Școlii Gimnaziale " Dumitru Udrescu " și Biblioteca comunală "Artur Silvestri" au pregătit un moment artistic care a constat în recitarea și intonarea unor poezii și cântece patriotice închinate eroilor.

Crosul ”Campioniii Bucuriei” - un real succes în comuna Călinești

Luni, 29 Mai 2017 23:12

# Prezență record: I.P.S. Calinic a dat startul pentru 400 de copii participanți
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în lunile mai și iunie din acest an, competiția sportivă numită ”Crosul Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a ajuns astăzi la a patra etapă, gazdă fiind parohia Văleni-Podgoria din protopopiatul Topoloveni.

 

Festivitate de absolvire la Liceul Tehnologic Mioveni

Luni, 29 Mai 2017 23:08

Cu emoții și bucurie, 184 de elevi din clasele terminale ale Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni au participat la ceremonia de absolvire. Aceştia provin din șase clase liceale și una cu profil profesional. Elevii au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginţii au strigat catalogul şi au părăsit băncile şcolii păşind cu emoție, speranţă și bucurie spre o altă etapă a vieţii. La festivitatea de absolvire au participat numeroase oficialități locale și județene, profesori, părinți, frați sau surori.

Poliția Locală Pitești se implică din nou în educația rutieră a elevilor

Luni, 29 Mai 2017 13:13

În programul educaţional ”Săptămâna Altfel”, Poliţia Locală Piteşti se va implica din nou în activitatea intitulată sugestiv ”Educaţie Rutieră, Educaţie Pentru Viaţă”, ce vizează mai multe unităţi de învătământ din oraşul nostru. Scopul este prevenirea accidentelor rutiere în rândul micuţilor şcolari ce întâmpină pericolul numit  STRADĂ!  Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, fiind şi cea mai expusă riscurilor la accident, mai ales în rândul copiilor. Una din principalele cauze a accidentelor în care sunt implicaţi pietonii sunt traversarea prin locuri nepermise sau pe culoarea roşie a semaforului. De-a lungul timpului, cei mici au fost o țintă

 

ZIUA EROILOR, COMEMORATĂ ÎN MIOVENI

Luni, 29 Mai 2017 13:10

Ziua Eroilor a fost comemorată, săptămâna trecută, în Mioveni prin slujbe religioase de pomenire, depuneri de coroane de flori şi scurte programe artistice oferite de elevi de la şcolile şi liceele din Mioveni, Racoviţa şi Colibaşi. Manifestările prilejuite de Înălţarea Domnului-Ziua Eroilor au fost organizate de Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni.

MONDEN: Nunta anului, în familia Brănescu! Se însoară băiatul patronului Complexului John

Luni, 29 Mai 2017 12:59

La sfârşitul acestei săptămâni, pe 3 iunie, familia Brănescu va trece prin momente emoţionante la nunta fiului lui Ion Brănescu, Johnny, care se va căsători cu aleasa inimii lui, Denisa Maria. Având o poveste frumoasă  de dragoste de 3 ani în spate şi logodiţi de un an, cei doi au devenit practic de nedespărţit după ce s-au cunoscut.
Cei doi tineri îşi vor oficializa relaţia în faţa ofiţerului stării civile, la Primăria Piteşti, unde îi vor avea ca naşi de cununie pe Silviu Badea, unul dintre băieţii omului de afaceri Gheorghe Badea şi soţia acestuia, Florentina, iar apoi, petrecerea de nuntă dată în cinstea celor doi se va muta într-un cadru  exclusivist, la restaurantul Star Plaza din Bascov, unde  vor petrece alături familiile acestora şi prietenii cei mai apropiaţi până la sosirea zorilor.
Pe această cale, echipa săptămânalului „Atitudine în Argeş” doreşte să le transmită celor doi tineri Casă de Piatră, multă sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor alături de cei dragi.
Antoniu Neguţ

 

Dileme la Universitatea din Pitești

Luni, 29 Mai 2017 12:54

Într-o zi de miercuri, 24 mai, fără să te-aștepți, ca din senin, plouă cu dileme încă de dimineață, pentru cei 73  de elevi  din programul “Școala altfel”, găzduiți de UPit:
Nu știi ce să asculți mai întâi , sau la ce să te uiți mai întâi?
Să vezi  carturile care, cu 5 zile în urmă, în competiția  “Kart low cost”, de la Nevers-Franța, au demarat pe locul întâi la motoare electrice și locul întâi la motoare termice? Sau sa dai mâna cu piloții din echipajul studenților-coordonatori (Chircu V, Delca M, Patrașcoiu Talida)?

Braconaj piscicol descoperit la Barajul Golești

Luni, 22 Mai 2017 23:08

Joi, 18 mai 2017,  inspectori din cadrul Asociației Naționale a Combaterii Braconajului și a Poluării - Argeş, cu sprijinul poliţiştilor din Ștefănești și Călinești au desfăşurat o amplă acţiune  în  zona  barajului Goleşti, având ca obiectiv  combaterea braconajului piscicol.  În urma acestei acţiuni, reprezentanţii ANCBP au descoperit doi indivizi ce braconau cu  doua setci tip monofilament de aproximativ 150 de metri fiecare. Cei doi suspecţi au fost preluaţi de poliţişti pentru continuarea cercetărilor, plasele au fost distruse prin ardere si tot peștele prins in setci, eliberat. Aceste acţiuni vor urma si în perioada imediat următoare, în toate barajele de acumulare  din judeţul nostru.

 

Pagina 172 din 280

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea