Adoptă o sală de clasă!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:18

De Moș Nicolae, Asociația de Terapie Ocupațională pentru Copii și Adulți Argeș, coordonată de Alina David, a derulat, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”, una dintre etapele proiectului generos - ”Adoptă o sală de clasă!” Sumedenie de copii de la școlile din Pitești s-au implicat în ajutorarea colegilor lor defavorizați, din mediul rural, dăruindu-le rechizitele de care au atâta nevoie.

Casa de Pensii Argeș așteaptă veteranii și văduvele de război pentru acordarea ajutorului anual

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:29

Potrivit HG nr.900/2016 privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, veteranii de război, văduvele de război și accidentații de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acțiunii mijloacelor de luptă ale războiului, beneficiază în anul 2016 de un ajutor anual în cuantum de 335 lei/persoană. Acest ajutor anual se plătește în luna decembrie 2016 împreună cu indemnizatia aferentă acestei luni.

 

Daruri în cizmulițe, de Sărbătoarea Sfântului Nicolae, pentru copiii Complexului de tip familial Valea Mare

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:20

Ziua de 6 decembrie 2016, a fost una mai specială de Sărbătoarea Sfântului Nicolae. La Palatul Copiilor Pitești a fost inițiat și organizat de către doamna profesoară Daniela Georgescu,  un proiect educațional   de voluntariat și incluziune socială ,,  Cizmulițele lui Moș Nicolae”, cuprins în  Planul anual de acțiune SNAC, pentru anul școlar 2016-2017, la nivelul  instituției.

Târgul de Crăciun de la Mioveni se va deschide pe 15 decembrie. Sunteți invitați!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:19

# În zilele de 15, 16, 17 și 18 decembrie se vor organiza, în fiecare seară, de la ora 17.30, spectacole cu artiști de marcă.
Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, surprizele Târgului de Crăciun vor fi numeroase. Astfel, de pe 15 decembrie până pe 30 decembrie, centrul civic va fi punctul de atracţie al sărbătorilor de iarnă, vizitatorii urmând să găsească aici căsuţe cu diverse produse specifice sezonului rece.

 

Anca Vlad, cea care a pornit, din Argeș, afacerea farmaciilor Catena, arată cât este de bogată!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:11

# Femeia de afaceri a cumpărat un brad cu… 127.500 euro!
Săptămâna trecută a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de ”Salvaţi Copiii România”, în beneficiul a mii de copii aflaţi în sărăcie şi în risc de abandon şcolar. Gala a ajutat la strângerea sumei de 520.000 de euro din licitaţia celor 27 de brazi creaţi special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă şi din sponsorizări. Suma obţinută este dublă faţă de cea colectată în anul precedent, când s-a reuşit strângerea sumei de 250.000 euro, care a fost investită în educaţia a 2.560 de copii.

Căsuța lui Moș Crăciun a fost instalată în Centrul Civic din Mioveni

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:08

Mult așteptata Căsuță a lui Moș Crăciun a fost instalată în Centrul Civic din Mioveni, iar începând din 15 decembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, Moșul îi va aștepta pe copiii cuminți să stea la povești, între orele 18.00 şi 21.00. Totodată, Moş Crăciun apelează la copii și la părinți pentru a-i ajuta şi pe cei nevoiaşi. Cei care îl vizitează, pentru a-i lăsa tradiţionalele scrisori, la căsuţa lui din centrul oraşului deschisă până în seara de 24 decembrie, pot face și o donație în cadrul unei campanii umanitare „Donezi și Câștigi” - în urma căreia cinci dintre oamenii cu suflet mare pot câștiga, la tombolă, câte un plin de benzină, oferit de unul dintre sponsorii „Târgului de Crăciun” de la Mioveni.

 

Ziua Halatelor Colorate: o atitudine pozitivă a copiilor faţă de actul medical

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:00

# Ziua Halatelor Colorate a fost inaugurată ca răspuns la nevoia de a reda confortul emoțional al copiilor care ajung în contact cu mediul medical # Cu această ocazie, au fost transformate halatele medicilor din spitalele de pediatrie într-unele vesele # Rezultatele primului studiu  privind manifestările emoţionale ale copiilor faţă de cadrele medicale în România confirmă nevoia de programe care să vină în sprijinul copiilor şi părinților pentru acomodarea celor mici cu mediul medical în general

Pitești, 8 decembrie 2016 - este inaugurată Ziua Halatelor Colorate, ocazie cu care a transformat uniformele medicilor și asistentelor în unele vesele pentru copii, cu scopul de a le da celor mici curaj să-și învingă emoțiile și de a le reduce stresul atunci când intră în contact cu mediul medical. 

De Ziua Națională, primarul din Corbi a purtat discuții, la București, cu Tăriceanu, dar la o țuică a stat cu Liviu Dragnea

Luni, 05 Decembrie 2016 23:48

Îmbrăcat în straie naționale, primarul din Corbi a participat, săptămâna trecută, în cadrul evenimentelor prilejuite de ziua de 1 Decembrie, la Târgul de produse tradiționale organizat la București. Edilul nu a făcut deplasarea singur, ci împreună cu câțiva producători locali, dar avându-i alături și pe talentații copii din Corbi care, acolo, au susținut un mini-recital folcloric.
Virgil Baciu: ”A fost organizat un târg cu produse tradiționale unde am participat și noi, corbenii, cu țuică, afinată, brânză de burduf, cașcaval și altele. Toate produsele

 

Mioveni - eveniment impecabil organizat în cinstea zilei de 1 Decembrie

Luni, 05 Decembrie 2016 23:46

Mii de oameni au ținut să fie prezenți, alături de oficialitățile orașului, pe 1 Decembrie, la ceremonia organizată în Piața Centrală din Mioveni, la orele 13. Au ținut, deasemenea, să fie prezente oficialitățile județene de vârf, parlamentari argeșeni, dar și grupuri reprezentând partidele politice, cadre militare aparţinând M.A.I., M.A.p.N, A.N.P, reprezentanţi ai Asociaţiei Cultul Eroilor "Regina Maria", veterani de război.
Depunerea de coroane, care a marcat cinstirea eroilor neamului românesc, a fost precedată de intonarea imnului de stat și de o slujbă religioasă oficiată în fața

Spectacol incendiar în Pitești, de 1 Decembrie. Centrul orașului, invadat de ornamente luminoase

Luni, 05 Decembrie 2016 23:43

Așa cum a promis, primarul municipiului, Cornel Ionică, a organizat exemplar o manifestare de proporții, chiar în seara zilei de 1 decembrie.
Fanfara Teatrului Alexandru Davila a încălzit inimile piteștenilor, adunați în număr foarte mare, în fața Primăriei. Aceștia, la orele 18, au cedat locul copiilor, care, după nelipsita numărătoare inversă, au aprins luminile ornamentale în întrg centrul orașului. O feerie de culori a invadat întreaga zonă, ornamentele fiind, parcă, mai frumoase ca niciodată.

 

Chiar în Cetatea Unirii, de 1 Decembrie, primarul din Băbana, Bebe Ivan, confundat cu primarul din Alba Iulia

Luni, 05 Decembrie 2016 23:40

Bebe Ivan, neobositul primar al comunei Băbana, a participat, săptămâna trecută, chiar în Cetatea Unirii, îmbrăcat în costum popular, la manifestările sărbătorești de aici. Manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 și de aniversarea Zilei Naționale a României au debutat joi, la Alba Iulia prin intonarea Imnului Național și printr-un ceremonial de depuneri de coroane la statuile lui I. I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.
O paradă spectaculoasă cu 600 de militari, transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, a fost organizată de 1 Decembrie la Alba Iulia. Localnicii și turiștii

Prefectura, proiect de succes în județ. Noua ”Daciadă” prinde contur frumos în Argeș

Luni, 05 Decembrie 2016 23:26

# 12-16 decembrie, la Sala Sporturilor, finalele campionatelor sportive școlare
În perioada 12 - 16 decembrie vor avea loc, la Sala Sporturilor, finalele campionatelor sportive școlare dedicate sporturilor de echipă: handbal, volei, baschet, fotbal-fete.
Vom avea, în total  19 finale:
-  volei 4 finale  - gimnaziu urban fete și băieți și  liceu urban fete si băieți;

 

Conferință națională de stomatologie la Pitești

Luni, 05 Decembrie 2016 22:46

Sâmbătă, 26 noiembrie, Biblioteca ”Dinicu Golescu” a găzduit o întrunire medicală de excepție, patronată de Colegiul Medicilor Dentiști din Argeș și de Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice. Conferențiarii au abordat teme de interes pentru specialiști – planificarea tratamentului implanto-protetic, în scopul creșterii calității vieții pacienților, deja suferinzi de boli generale (prof. univ. Ioan Sîrbu, șeful Catedrei de Implantologie a Facultății de Medicină Dentară din București); protocoalele clinice și terapeutice în tratamentul stomatologic, de asemenea în cazul pacienților cu boli generale (conf. univ. Cristina Bodnar, președinta Societății Române de Protetică

Rezultate bune pentru înotătorii din Mioveni

Luni, 05 Decembrie 2016 22:42

10 înotători pregătiţi de profesorul Viorel Ciobanu au participat în perioada 25-27 noiembrie a.c.,  la Campionatul Naţional de Poliatlon de la Bacău. Cel mai bun rezultat a fost locul 2, obținut de echipa de ştafetă 4x50 m mixt-fete, formată din Raisa Nae, Delia Safcencu, Alecia Gubavu şi  Ioana Teianu. Ceilalţi înotători din Mioveni s-au clasat în primii 15 la categoriile lor de vârstă, iar un rezultat foarte bun îl reprezintă şi clasarea clubului din Mioveni pe locul 14 la general (au participat 60 de cluburi). Conducerea clubului îi felicită şi le urează mult succes şi la competiţiile viitoare.

 

 

Susţine o cauză! Povestea dureroasă a unei mame şi a copilului ei

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:47

18 decembrie 2009.  Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi, deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a  axfixiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos - un îngeraş -aşa cum este şi acum.
De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West.

Evitați plagiatul, redactați onest!

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:35

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a primit – luni, 21 noiembrie 2016 - vizita elevilor de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Pitești. Elevilor le-a fost prezentat un subiect nou și interesant, în cadrul sesiunii de informare  „Evitați plagiatul, redactați onest”. Această activitate face parte din seria de evenimente, ateliere și sesiuni de lucru,  care constituie oferta de servicii, special concepută de bibliotecă pentru programul „Școala altfel 2016-2017”.
„Evitați plagiatul, redactați onest” este o prezentare care încearcă să vină în sprijinul elevilor, în vederea realizării corecte a unui referat sau a unei  lucrări științifice, a

 

Săptămâna educației globale. La Palatul Copiilor Pitești am învățat despre pace

Luni, 28 Noiembrie 2016 12:43

Pe tot parcursul săptămânii trecute, la Palatul Copiilor Pitești s-au desfășurat activități din cadrul proiectului european Săptămâna educației globale, cu  tema anului 2016,  Împreună pentru pace.
Cadrele didactice din Palatul Copiilor Pitești au pregătit din timp un program de activități consacrate tematicii stabilite, astfel încât toate cercurile din palat să fie implicate în acest omagiu internațional adus stării de pace – un deziderat general valabil oriunde în lume.

”Dar din dar se face Rai!”: Săptămâna fructelor și legumelor donate organizată de Palatul Copiilor Pitești

Luni, 28 Noiembrie 2016 12:42

În săptămâna 14-18 noiembrie 2016,  elevii și cadrele didactice din Palatul Copiilor Pitești au dovedit din nou că pot fi solidari cu semenii lor din comunitățile dezavantajate. Prin activități de voluntariat, aceștia s-au implicat în Proiectul educațional “Săptămâna fructelor și legumelor donate”, proiect cuprins în Planul anual de acțiune SNAC, pentru anul școlar 2016 – 2017, la nivelul acestei instituții.                  

 

Mioveni - eveniment dedicat Zilei Naționale a României

Luni, 28 Noiembrie 2016 12:41

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni vă așteaptă la un eveniment dedicat Zilei Naționale a României.  Spectacolul "Nu uita că ești român!" va avea loc miercuri, 30 noiembrie, ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor "Dacia". Vor urca pe scenă: Ansamblul “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, Ștefania Vorovenci, Grupul vocal-bărbătesc "DORURI MUSCELENE" și Grupul vocal-bărbătesc "RAPSOZII PRAHOVEI" din Ploiești - Prahova.Intrarea este liberă!

Mioveni. Primarul Ion Georgescu va premia, de Ziua Naţională a României, 20 de „cupluri de aur”

Luni, 28 Noiembrie 2016 12:37

Joi, 1 decembrie 2016, de la ora 10.00, un număr de 20 de cupluri din Mioveni , care aniversează 50 de ani de căsătorie, vor fi premiate de către primarul Ion Georgescu, la sediul instituţiei. Cuplurile longevive care vor fi prezente în cadul evenimentului vor depăna amintiri frumoase din timpul anilor petrecuţi împreună şi vor oferi o adevărată lecţie de viaţă celor prezenţi.

 

Pagina 176 din 278

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea