Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung s-a stins din viață

Luni, 13 Februarie 2017 11:42

Săptămâna trecută, miercuri, unul dintre cei mai cunoscuți și de temut magistrați din zona Muscelului, fostul prim-procuror Dragoș Hristache, a decedat, fiind răpus de boală la vârsta de numai 55 de ani. Fostul prim-procuror Hristache și-a depus cererea de pensionare către Consiliul Superior al Magistraturii la începutul lunii octombrie a anului trecut, după o experiență  de 25 de ani, 10 luni şi 26 de zile, din care 24 de ani, 5 luni şi 10 zile, în funcţia de procuror  şi 1 an, 5 luni şi 16 zile, în profesia de avocat. Dragoș Hristache s-a aflat în fruntea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung din anul 2013 prin delegare, luându-i locul procurorului Răzvan Austrianu ce s-a transferat la DNA Piteşti. A.N.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului a fost marcată la Mioveni

Luni, 13 Februarie 2017 11:29

Miercuri, 8 februarie a.c., la sediul Primăriei Mioveni a avut loc o acţiune în cadrul campaniei derulate sub sloganul «Noi putem, Eu pot! (We Can. I Can)» cu ocazia Zilei Mondiale de Luptã împotriva Cancerului, marcată în ţara noastră la data de 4 februarie.
Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial.

 

În februarie, DSP Argeș a înregistrat cinci suspecți de scarlatină și un caz de virus gripal

Luni, 13 Februarie 2017 09:12

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță că în cursul acestei luni, în județul nostru au fost înregistrate oficial cinci cazuri de preșcolari și școlari suspecți de scarlatină, dintre care unul dintre ei a fost confirmat.
Cazurile de scarlatină au fost descoperite la o școală din Pitești, în cele două grădinițe din Bascov, un caz a fost înregistrat în Câmpulung, iar alt suspect a fost înregistrat la o grădiniță din Pitești. Cei cinci copii au vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Toţi cei cinci copii au fost internați pentru supraveghere în Secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență. 

Voleibalistele din Mioveni, locul 3 la Cupa Școala de Volei

Luni, 13 Februarie 2017 09:01

Așa cum v-am informat, Școala Craioveană de Volei a organizat în perioada 7-8 februarie 2017, în incinta Colegiului Național ”Ștefan Odobleja” din Craiova, cea de a IV-a ediție a Cupei Școala de Volei. La competiție a  participat  și echipa de volei - Speranțe a CS Dacia Mioveni 2012, antrenată de Valeriu Fianu, care a ocupat un meritat loc trei. La finalul acestei  competiții, clasamentul a fost următorul: CSS Lugoj, CS Dinamo București şi CS Dacia Mioveni 2012. Conducerea clubului felicită echipa și antrenorul pentru acest rezultat.

 

Venit de la Rio, unde erau 30 de grade, primarul din Corbi se răcorește la schi, în Serbia

Luni, 13 Februarie 2017 08:56

Nici nu a aterizat bine din căldurile de la Rio, unde a petrecut un concediu exotic superb cu familia, că Virgil Baciu, primarul din Corbi, a plecat să se răcorească la schi. Și, cum în România schiul este sublim, însă cam lipsește, corbeanul nostru a ales pentru sportul de iarnă stațiunea Kopaonik, din Serbia. Aici, lungimea pârtiilor este de peste 50 de kilometric.

Soția lui Traian Tămagă, despre planurile de viitor ale celor doi: ”La anul, vrem să le facem o surpriză lui Thomas și bunicilor săi"

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

La cei 29 de ani împliniți, Georgiana Schmuzer Tămagă se poate considera una dintre cele mai norocoase femei din lume. Este patroana agenției de turism TripTailor, un business de aproape 2 milioane de euro, are o căsnicie frumoasă, o familie frumoasă; pe scurt, se poate spune că viața ei este o poveste fără sfârșit și poate chiar fără orizonturi.

Soția lui Traian Tămagă, Georgiana Schmuzer, a declarat,  în exclusivitate pentru redactorii "Atitudine în Argeș"  că au în plan pentru viitorul apropiat să îi surprindă plăcut pe fiul lor, Thomas, dar și pe bunicii acestuia, oferindu-i o surioară sau un frățior micuțului.

 

Omul de afaceri Marian Drăgușin, la al optulea copil!

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Bucurie mare în familia omului de afaceri Marian Drăgușin, patronul Vinalcool Argeș. Pentru că tocmai i s-a născut al optulea copil. Este băiat, a văzut lumina zilei pe 2 februarie, este sănătos tun și, deja, trăiește pe picior mare, pentru că a cântărit, la naștere, 3,9 kilograme. Fericitul tătic a mers, vineri, la Primăria Pitești pentru a-l declara și a-i scoate certificatul de naștere. Marian Drăgușin: ”Sunt foarte fericit! Sunt tată de băiat, din nou. Este al cincilea băiat dintr-un total de opt copii! Aceștia sunt cea mai mare avere pe care o dețin”, ne-a declarat, în exclusivitate, omul de afaceri argeșean. Micuțul va primi, cel mai probabil, două nume, dintre care, unul, obligatoriu, va fi identic cu cel al tatălui, Marian. Să îi trăiască și să se bucure de el, îi urăm și noi!
Laurențiu STOICA

Realizare majoră la Topoloveni! Complex multifuncțional, dotat la standarde europene, pentru copiii localnicilor

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Realizarea unei grădinițe cu program prelungit este un proiect început cu mai mulți ani în urmă. Obiectivul a beneficiat de finanțare în perioada 2006-2011. În anul 2015, lucrarea avea un stadiu fizic de aproximativ 40%, în conservare. În același an proiectul a fost inclus în Programul Național de Dezvoltare Locală, conform OUG 28/2013, pentru finanțarea lucrărilor rămase de executat.

 

Rezultate bune pentru elevii de la ”Liviu Rebreanu”

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:41

Zilele trecute, elevii și cadrele didactice de la Șc. Gimn. ,,Liviu Rebreanu” au fost implicați într- o multitudine de activități, rezultatele fiind pe măsură.
Astfel, sâmbătă, 28.01. 2017, școala a fost gazda concursului județean de matematică ”Micii Campioni”, concurs care s- a adresat elevilor ciclului primar (clasele II; III; IV).
Peste 180 de mici matematicieni din județul Argeș și-au măsurat forțele, printre premianți numărându- se și eleviișcolii organizatoare:

Primarul din Corbi, sport extrem cu repetiție!

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:35

# Virgil Baciu a aterizat, după favelele din Rio, în manifestațiile din București

Primarul din Corbi a trăit extrem în ultimele două săptămâni. În a doua jumătate a lunii ianuarie, a onorat invitația unui consătean din Corbi, stabilit în Italia, însă căsătorit cu o braziliancă, de a vizita proprietatea acestora din America de Sud. Așa că și-a luat familia, a sărit în avion și, după ”numai” 14 ore de zbor, a aterizat în faimosul Rio. Unde, printre altele, a vizitat celebra statuie a Mântuitorului, al cărei cap este sculptat de un român (Gheorghe Leonida). 

 

David Ştefan, micuţul măcinat de o boală cruntă a ajuns la clinica din Roma

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:30

La doar 2 ani şi 3 luni, David Ştefan a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală, un grup de afecţiuni degenerative cu transmitere genetică, ce afectează neuronii din măduva spinării, iar, uneori, şi pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară şi de forţă fizică. Sute de oameni sunt alături de el, însă micuţul are nevoie, în continuare, de ajutor ca să poată urma un tratament experimental.

O inițiativă frumoasă, devenită tradiție. Tineretul ALDE a donat sânge

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:29

Tinerii din ALDE au donat, din nou, sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești. Fac acest lucru, cu regularitate, de 10 ani. Un exemplu care, prin insistența sa, nu mai poate fi numit, de nimeni, oportunist sau politicianist. Un exemplu frumos, de tineri care vor putea construi, la un moment dat, cu responsabilitate, un viitor. FELICITĂRI!!!

 

Întâlnire importantă între AOA Argeș și ISJ Argeș

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:14

# S-a identificat o reticență a tinerilor de a accesa învățământul profesional și tehnic

În data de 25 ianuarie, a avut loc prima ședință a Consiliului director AOA Argeș, pe anul 2017.
Pe ordinea de zi a ședinței, pe lângă temele obișnuite, s-a regăsit și problema cu care se confruntă tot mai mulți agenți economici în prezent: resursa umană cu un nivel de calificare corespunzător.

Târg de Mărţişor la Mioveni

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:53

În perioada 24 februarie – 9 martie a.c., Primăria oraşului Mioveni va organiza prima ediţie a Târgului de Mărţişor – Mioveni 2017, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Târgul își propune să aducă în atenția publicului cumpărător și alte categorii de mărțișoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat ori cel de tip floral. Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 23 februarie, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 februarie 2017. Înscrierile se pot face la Registratura Primăriei orașului Mioveni, prin e-mail la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , şi prin fax 0248/260.500. Informaţii suplimentare la numărul de telefon: 0348/455.111.

 

Părintele Victor Sturzeanu i-a luat locul preotului Constantin Onu la parohia Mavrodolu

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:50

Vestit pentru inițiativele sale bisericești, printre care slujbele în limbaj mimico gestual pentru surdo-muți,  după  ce s-a aflat în mijlocul enoriașilor săi timp de mulți ani, părintele Constantin Onu, din cadrul Bisericii Mavrodolu din Pitești a ieșit la pensie la sfârșitul anului trecut. În locul acestuia a început să slujească preotul Victor Sturzeanu, transferat de la parohia Corbi, unde a îngrijit de sufletele enoriașilor  vreme de 12 ani. Victor Sturzeanu este în vârstă de 41 de ani, căsătorit și familist convins, are trei copii și este absolvent licențiat al Facultății de Teologie din cadrul Universității din Pitești, având gradul I didactic. A.N.

În fiecare zi, în întreaga lume, sunt ucise 144 milioane de animale terestre şi mai mult de 200 milioane de animale marine

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:46

# Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA), dezvăluiri cutremurătoare

Consumul de carne cauzează mai multă suferinţă şi moarte decât orice altă activitate umană, cu toate că este complet nenecesar, omul fiind prin structura lui vegetarian şi, mai mult, aduce mari probleme de sănătate omului consumator.

 

Lupii, din cauza gerului, atacă stânele din Dâmbovicioara

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:31

# Dumitru Secăreanu (foto), primarul comunei: ”N-au făcut mari stricăciuni, dar au omorât în ultima perioadă peste 12 animale”
Localnicii satului argeşean Podu Dâmboviţei, din comuna Dâmbovicioara, sunt terorizaţi de lupi, după ce animalele sălbatice au omorât, numai în ultimele zile, 12 oi din mai multe gospodării. Primarul comunei de care aparţine satul Podu Dâmboviţei: „E vorba de lupta pentru existenţă”.
Lupii au atacat gospodăriile din nordul judeţului Argeş, peste zece oi fiind omorâte numai săptămâna aceasta, iar localnicii se tem că viaţa le este pusă şi lor în pericol.

După ce a devenit cea mai cunoscută florăreasă din Pitești, Olga Panaete cunoaște celebritatea… ca avocat!

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:09

Cea mai cunoscută florăreasă din Pitești, Olga Panaete, trăiește a doua tinerețe. Nelipsită de la evenimentele mondene ale zonei, organizatoare tradițională de stand la Simfonia Lalelelor, iată că inimoasa piteșteancă devine celebră, mai nou, în plan național, ca… avocat.
La sfârșitul săptămânii trecute, aceasta a intervenit, în direct, la emisiunea ”Acces direct”, difuzată la Antena 1, pentru a susține cauza unei bătrâne din Argeș. Vârstnica a fost maltratată de propriul copil, ajungând, în mijlocul iernii, să nu aibă unde locui.

 

Spectacol caritabil de succes la Mioveni

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:53

Zeci de obiecte, icoane, tablouri şi echipamente sportive apartinând primarului Mioveniului, Ion Georgescu şi celor două grupări sportive din oraş au fost scoase miercuri la licitatie, cu scop nobil, în evenimentul: „Alături de David Ștefan – Din puțin să facem mult!”
În vârstă de doar 2 ani și 3 luni, David Ștefan a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală, o boală foarte gravă. Singura lui șansă la tratament - unul experimental - a fost identificată la o clinică din Roma, Italia, acolo unde copilul este programat să ajungă la finalul acestei luni.

Întâlnire consultativă cu reprezentanţi ONG din Argeş

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:49

În data de 18 ianuarie a.c. s-a desfăşurat la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş întâlnirea consultativă cu reprezentanţii ONG din judeţul Argeş şi voluntari implicaţi în realizarea proiectelor locale de tineret. Consfătuirea şi-a propus îmbunătăţirea cadrului de colaborare între DJST Argeş şi structurile asociative locale, discutarea posibilităţilor de iniţiere a cât mai multe  proiecte în anul 2017, prin realizarea de parteneriate între ONG, instituţii publice, unităţi de învăţământ etc.

 

Pagina 177 din 280

«ÎnceputAnterior171172173174175176177178179180UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea