Ziua Ușilor Deschise, marți, la Tribunalul Argeş

Luni, 24 Octombrie 2016 12:29

Ziua de 25 octombrie a fiecărui an a fost declarată de către Comisia Europeană şi Consiliul Europei ca „Ziua Europeană a Justiţiei”.
Această acţiune are ca scop sporirea transparenţei în realizarea actului de justiţie şi o corectă înţelegere a specificului activităţii instanţei de judecată.
Ziua Europeană a Justiţiei este destinată cetăţenilor şi studenţilor, precum şi persoanelor care activează în domeniul justiţiei. Consiliul Europei şi Comisia Europeană reamintesc, prin această sărbătoare, că Justiţia este, cu precădere, un serviciu pentru cetăţeni, care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile.

Vineri, 28 octombrie, Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Pitești

Luni, 24 Octombrie 2016 12:28

# În acelaşi zi, începând cu orele 13,00, simpozion cu tema „Avortul – Între libertatea de alegere şi suprimarea vieţii altei persoane”

În data de 28.10.2016, la sediul Curţii de Apel Piteşti vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile. Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii). Astfel, în data de 28 octombrie 2016, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”, se va permite accesul în cadrul instanţei a oricărei persoane doritoare, pe baza documentelor de identitate, fără însă a se perturba activităţile curente ale Curţii de Apel Piteşti.

 

Cursuri gratuite de înot pentru elevii din Mioveni

Luni, 24 Octombrie 2016 12:21

# Transportul elevilor este asigurat, fiind, de asemenea, gratuit
Primăria Mioveni și Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au continuat și în acest an, parteneriatul încheiat cu școlile din oraș, care presupune oferirea gratuită a unei sesiuni de 12 ședințe de înot pentru de elevi, aceștia fiind grupați în funcție de vârstă și de programul școlar.
Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pune la dispoziția elevilor și mijloc de transport, gratuit, pentru deplasarea către și dinspre Bazinul Didactic de Înot.

Î.P.S. Calinic, pledoarie pentru sucurile naturale

Luni, 24 Octombrie 2016 12:04

# Î.P.S. Calinic: ”Vă rog să citiți de două ori și să recomandați familiei, prietenilor și tuturor cunoscuților, miracolul dătător de viață al sucurilor naturale”

Vă mulțumesc tuturor cititorilor de Tabelete medicale, pe care le scriu tot timpul după miezul nopții până spre ziuă, pentru a vă face bucuria citirii, dar și a aplicării celor citite. Acum, vă rog să citiți de două ori și să recomandați familiei, prietenilor și tuturor cunoscuților, miracolul dătător de viață al sucurilor naturale, pe care trebuie să le folosim pentru însănătoșirea grabnică a organismului nostru.

 

Spectacol, concurs al producătorilor de țuică, distracție, toate la Topoloveni

Luni, 24 Octombrie 2016 11:59

# Hai la focul lu` Sumedru!
Marţi, 25 octombrie 2016, ora 16.30, la târgul săptămânal din TOPOLOVENI, va avea loc manifestarea tradiţională ”FOCUL LU' SUMEDRU”, obicei etnografic specific zonei Muscelului. Cu acest prilej, primarul Gheorghiţă Boţârcă va premia patru familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Focul lui Sumedru la Mioveni

Luni, 24 Octombrie 2016 11:57

Ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii de Sfântul Dumitru (25 octombrie), administraţia locală din Mioveni va organiza, începând cu ora 18.00, focuri în mai multe locaţii: Şcoala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, Mioveni; Şcoala Gimnazială ”George Topârceanu”, Mioveni; Structura Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, Racoviţa; Şcoala Gimnazială nr. 1 Colibaşi; Şcoala Gimnazială Clucereasa; Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu”, Mioveni; Str. Morii (Zăvoi) – Racovița de Sus și Grădinița Făget. Conform tradiţiei, angajaţii Consiliului Local Mioveni vor împărţi în jurul focurilor covrigi.

 

Cursuri gratuite de limba chineză pentru cadrele didactice și studenții săi, la Universitatea Pitești

Luni, 17 Octombrie 2016 11:29

Universitatea din Pitești organizează și în acest an universitar cursuri gratuite de limba chineză pentru cadrele didactice și studenții săi. Conform protocolului de colaborare încheiat cu Biroul Consiliului Internațional pentru Limba Chineză din cadrul Ambasadei Chinei la București, încă din anul 2013, Universitatea din Pitești beneficiază de prezența lectorilor de limba chineză care predau, pe bază de voluntariat, cursuri de limbă și civilizație chineză. Și în acest an, cursurile beneficiază de un interes crescut atât din partea cadrelor didactice, cât și al studenților, aceștia înscriindu-se într-un număr foarte mare. Este o dovadă în plus că Universitatea din Pitești se aliniază tendințelor internaționale și apreciază importanța învățării limbilor străine importante.

Victorie pentru handbalistele de la Mioveni

Luni, 17 Octombrie 2016 11:28

Sâmbătă, 15 octombrie, în Sala Sporturilor Trivale Pitești, echipa de Junioarele I, coordonată de Ghiulai Lucian şi Claudia Iancu, a obținut o victorie importantă în cadrul Campionatului Naţional de Handbal - Junioare I, cu echipa Naţional Râmnicu Vâlcea, scor 24-19. Conducerea clubului le este alături și le urează mult succes.

 

Sărbătoarea animalelor, prin ochi de copil, la Palatul Copiilor Piteşti

Luni, 17 Octombrie 2016 11:14

Proiectul educațional  dedicat animalelor Terrei s-a  desfășurat pe tot parcursul săptămânii trecute și a avut   ca parteneri educaționali  ai Palatului Copiilor Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Grădinița Specială Sfânta Elena din Pitești-prof. Carmen Irimia, Ponea Maria, Bălănel Emil, Giura Gabriela, Bulacu Daniela, Jinga Roxana Pădure Adriana, Marin Viorica-asistent social, Şcoala  Gimnazială Ion Pillat-prof. Georgeta Petre, Gabriel Matei, Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga-prof. Monica Stănescu, Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești-prof. Gheorghe Georgescu și Daniela Mihai , Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu -Prof. Miana Popa, Dana Florescu, Sebastian Florescu, 

Student din Mioveni - premiu internațional. Studiu în domeniul tratării fără interferon a hepatitei C

Luni, 10 Octombrie 2016 20:30

În acest weekend, Păsărică Alexandru-Sorin, un tânăr din Mioveni, student în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" - București, specializarea Medicină Generală, a câștigat, alături de o altă colegă, locul întâi la “Audience Choice Award 2016”. Concursul a avut loc în cadrul evenimentului European Student Conference, care s-a desfășurat în Germania, la Berlin și este cel mai mare congres european de medicină, dedicat studenților care studiază în domeniu.
Aflat în competiție cu alți 600 de contracandidați, tânărul student din Mioveni a participant la European Student Conference cu o lucrare elaborată împreună cu colega sa, Ieșanu Mara, sub coordonarea doamnei dr. conf. Iliescu Laura, specialist din cadrul Spitalului Fundeni. Cei doi tineri speră ca studiile realizate de ei, în domeniul tratării fără interferon a Hepatitei C, prezentate în cadrul acestei conferințe, să fie adoptate și puse în practică de cei care conduc sistemul sanitar din România.

 

354 de animale sterilizate gratuit în campania FNPA din 2016

Luni, 10 Octombrie 2016 20:18

354 animale (261 câini şi 93 pisici) au fost sterilizate, deparazitate, identificate şi tratate în 11 zile, în cadrul campaniei de sterilizare gratuită, organizată de FNPA în oraşul Topoloveni şi comuna Bălileşti. Campania de sterilizare a fost susţinută în totalitate de Asociaţia „Tiere in Not e.V” din Germania, cu sprijinul căreia am sterilizat de altfel, până în prezent, cca 2000 de animale (dintre care 90% sunt femele).

Karatiștii din Mioveni s-au întors încărcați de medalii de la Craiova

Luni, 10 Octombrie 2016 20:05

Sportivii  secţiei de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 au participat recent  la “Cupa Băniei”- Craiova, acolo unde au concurat peste 220 de sportivi. C.S. Dacia Mioveni 2012 a fost reprezentat de 12 sportivi, elevi ai profesorului Sebastian Ene, care au reuşit să obţină nu mai puțin de 17 medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz. Aceste rezultate au plasat gruparea din Mioveni pe locul 4 din cele 12 cluburi participante. De asemenea, sportivul David Dumitra a obținut trofeul de excelenţă la proba de kumite, fiind declarat cel mai tehnic sportiv la această categorie.

 

Moment unic în istoria Universității Pitești! Coadă de politicieni, pe trei rânduri, la tăierea panglicii noului sediu

Luni, 10 Octombrie 2016 19:56

Eveniment monden care a scos toți dracii din comitetul de conducere al mult-sărăcitei instituții de învățământ superior. Anul acesta, deși studenții s-au înjumătățit, politicenii, precum virușii aceia autoimuni din spitale, s-au triplat. Culmea, aceiași politicieni invitați, respectuos, an de an, aceiași politicieni pe care nu i-a văzut nimeni, nici măcar atunci când erau studenți; cu toții  s-au înghesuit, săptămâna trecută, în holul Universității Pitești, mai abitir decât studenții de la Romană în metrou, într-o zi de examene. Primari, președinți, viceprimari, vicepreședinți, senatori (scuze, domnu` Valeca, dar apucasem să scriu deja de primari), deputați, imputați, inculpați și chiar

Masteranzii din Mioveni au început cursurile

Luni, 10 Octombrie 2016 19:54

Joi, 6 octombrie 2016, de la ora 17, în sala mare a Centrului Cultural Educativ din orașul Mioveni a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master.
La eveniment au fost prezenţi viceprimarul Aurel Costache, deputatul Simona Bucura, coordonatorii celor două programe de master- prof.dr.univ. Miron Zapciu, prof. dr. ing. Lacramioara Diana Robescu, prof.dr.ing. Ion. CHIUŢĂ – membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, mai mulți profesori de la Politehnica Bucureşti, consilieri locali, absolvenţi din anii precedenţi şi viitori masteranzi.

 

Performanță extraordinară pentru oinistele din Mioveni

Luni, 10 Octombrie 2016 19:35

În perioada 7- 8 octombrie a.c., în Mioveni s-a desfășurat Campionatul Naţional de Junioare III şi Minioină, unde au participat 7 cluburi din ţară.
CS Dacia Mioveni 2012 a cucerit titlul de campioană naţională la Minioină.
De asemenea, clubul din Mioveni a obţinut titlul de vicecampioană la Junioare III (CS Avantul Curcani a câştigat la această categorie).
Iată clasamentul:

Mioveni. Concurs de Miss, în deschiderea Campionatului Național de Oină

Luni, 10 Octombrie 2016 19:33

În perioada 7 – 9 octombrie, la  Mioveni s-a desfășurat Campionatul Național de Oină Fete pentru categoriile Junioare III și Minioină, unde au participat șapte echipe din șase județe ale țării. Competiția a avut loc în sala de sport a Școlii Gimnaziale “George Topârceanu” și este organizată de Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, în parteneriat cu Primăria și Centrul Cultural Mioveni, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Argeș, fiind organizat sub egida Federației Române de Oină.

 

Mioveni. Trei victorii din trei meciuri pentru handbaliste

Luni, 10 Octombrie 2016 19:31

Echipa de junioare III a CS Dacia Mioveni 2012, antrenată de Silvia Purice, a învins în deplasare, sâmbătă, 8 octombrie, echipa LPS Slatina, scor 15-20 (2-9). Acesta este  al treilea succes consecutiv în Campionatul Național de Handbal Feminin Junioare III. Conducerea clubului le felicită pentru acest rezultat.

A reînceput vechea Daciadă, campionat sportiv școlar județean, cu pretenții de competiție națională

Luni, 03 Octombrie 2016 21:42

Prefectul județului, Cristian Soare, s-a ținut de cuvânt - și de capul instituțiilor colaboratoare - și, iată, a dat startul unui fenomen sportiv la nivel de școli, asemănător Daciadei de dinaintea evenimentelor din 1989. O inițiativă lăudabilă, inițiativă ce se dorește a ridica nivelul de sănătate fizică și psihică a elevilor, dar și pentru a se putea selecta, în viitor, campionii de mâine. ”Iată ce am făcut la Olimpiadă, am înfrânt” – a declarat, în urmă cu o lună, prefectul Soare. ”E nevoie de competiții de masă, de sport, pentru a putea avea, peste ani, pretenții sportive”.

 

Gabriel Moiceanu, Adi Servsal: ”Din păcate, am găsit gunoi. Din fericire, am găsit mai puțin”

Luni, 03 Octombrie 2016 21:32

Prezent la ultima conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, managerul Adi Servsal, Gabriel Moiceanu, a avut numai cuvinte de laudă pentru participanții activi la acțiunea de ecologizare desfășurată în week-end-ul trecut, acțiune intitulată ”Let`s do it, Romania”. Oficialul a remarcat faptul că, raportat la anii trecuți, cantitatea de gunoi găsită, în aceeași zonă, a fost ceva mai mică. Dar a fost...

Let's do it România! şi ADI SERVSAL ARGEŞ - curăţenie pe Transfăgărăşan. 300 de saci de gunoi, aruncat la întâmplare, adunaţi de Ecovoluntari

Luni, 03 Octombrie 2016 21:17

Sâmbătă, 24 septembrie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeş  şi voluntarii săi s-au raliat campaniei de curăţenie genrală „Let’s Do It, Romania“. Aşa cum se întâmplă de trei ani încoace, Ecovoluntarii din ONG-urile INGMED - studenţii de la ingineria mediului ai UPIT şi ZIMBRUL CARPATIN au luat la pas Transfăgărăşanul şi au adunat peste 300 de saci de gunoi lăsat pe marginea drumului, pe malul apei sau în pădure de turiştii certaţi cu bunul simţ şi respectul pentru mediu.

 

Pagina 181 din 280

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea