Sistarea furnizării apei potabile în comuna Bascov în data de 30 august 2016

Luni, 29 August 2016 22:29

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de marţi 30 august 2016, după cum urmează:
- între orele 09.00 - 13.00 vor fi afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Uiasca şi Lăbuşeşti;
- între orele 09.00 - 16.00 vor fi afectaţi următorii utilizatori: blocurile E1, E2, E3, F1 şi F2 şi casele din zona pasajului subteran Bascov.
Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea de lucrări în cadrul Contractului CL9 „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Piteşti, localităţile Merişani şi Bascov“. Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.
Conducerea societăţii
Apă Canal 2000 SA Piteşti

Soțiile veteranilor de război și alte categorii asemenea vor fi scutiți de la plata impozitelor locale

Luni, 29 August 2016 22:06

Ministerul Finantelor Publice vine în sprijinul veteranilor de război, al văduvelor de război, al persoanelor persecutate din motive politice, precum si al celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri si restabileste facilitătile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015. În cazul veteranilor si al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile si terenurile detinute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere.
Pentru persoanele persecutate din motive politice si cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora, scutirile se acordă pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere.

 

Educație pentru sănătatea psihică. Ce sunt emoțiile și cum le gestionăm?

Luni, 29 August 2016 22:01

Despre emoții și gestionarea lor s-au scris sute, dacă nu chiar mii de cărți și încă se mai scriu. Fără a considera epuizabil subiectul abordez astăzi aspectele minime de cunoscut pentru a ne folosi constructiv de ceea ce corpul nostru ne transmite zi de zi, semnale pe care nu totdeauna le ascultăm sau înțelegem.
Emoția este o trăire foarte intensă, ce poate fi declanșată în absența gândirii conștiente, simțită în diferite situații și este direct legată de valorile, nevoile și experiența personală a fiecăruia. Emoțiile sunt atât negative cât și pozitive. Este absolut normal să simțim emoții pozitive cât și negative! Important este să CONȘTIENTIZĂM

,,Festivalul Omeniei” de la Bogați a reunit mii de oameni

Luni, 29 August 2016 21:52

#  Duminică, după amiază, centrul comunei Bogaţi a fost asaltat de mii de oameni veniţi să ia parte la sărbătoarea anului din zonă, la ziua comunei Bogați, desfășurată sub genericul ,,Festivalul Omeniei”

Cetățenii comunei Bogați au demonstrat, și anul acesta, că știu să petreacă și, totodată, conform genericului sărbătorii, sunt omenoși și primitori.  Ziua comunei Bogați, desfășurată sub genericul de ,,Festivalul Omeniei” a reunit,  duminică, 28.08.2016, mii de oameni veniți, din toate colțurile județului și nu numai, să ia parte la una din cele

 

Distracţie, voie bună şi muzică pentru toate gusturile la Ziua Comunei Bascov

Luni, 29 August 2016 21:41

Mare sărbătoare la sfârșit de vară, în comuna Bascov! Duminică, 28 august, pe platoul islazului Aninoasa din satul Brăileni, a avut loc ediţia a X-a a celei mai mari şi mai importante manifestări cultural-artistice din localitate – Ziua Comunei Bascov.
Şi în acest an, administraţia locală, în frunte cu edilul Gheorghe Stancu și Lorena Toma, managerul Casei de Cultură Bascov, au dorit să le ofere locuitorilor comunei o zi plină de surprize și bucurie, cu nume mari ale muzicii populare româneşti.

Beneficiarii de ajutoare alimentare din Mioveni sunt așteptați să-și ridice pachetele

Luni, 22 August 2016 13:15

Aproape 2818 cutii cu alimente de la Uniunea Europeană au fost ridicate de către miovenenii defavorizați până marţi, 16 august a.c., însă se pare că, mai bine de 600 de cetățeni nu s-au prezentat să le ridice.
Numărul total al beneficiarilor existenţi în liste este de peste 2.000, din care 1409 şi-au ridicat pachetele.
Conducerea Primăriei Mioveni face apel la cetățenii care sunt beneficiari ai ajutoarelor de la UE, să meargă să le ridice, deoarece este dreptul lor.
Distribuirea ajutoarelor alimentare către persoanele îndreptăţite se  face de la depozitul din spatele Unităţii de Pompieri, după următorul program:

 

48 de noi locuinţe sociale în Piteşti

Luni, 22 August 2016 13:11

O promisiune a primarului Cornel Ionică, încă din timpul campaniei electorale, este pe cale să se realizeze. Este vorba de locuințele sociale pe care primarul Ionică a promis că le va pune la dispoziție nevoiașilor. Locuințele vor fi în fostul cămin al liceului CFR de pe strada Nicolae Dobrin (Liceul „Mihai Viteazul” unde se va muta LPS). Conform proiectului, recent finalizat, după cum ne-a informat primarul Cornel Ionică, în urma reamenajării căminului vor rezulta 48 de garsoniere și apartamente cu două camere,

Educație pentru sănătatea psihică. Ce este personalitatea accentuată și de ce ne ajută să o recunoaștem?

Luni, 22 August 2016 12:44

Personalitatea reprezintă configuraţia trăsăturilor de răspuns comportamental vizibilă în viaţa de zi cu zi, adică modalitatea constantă de reacție și relaționare caracteristică unei persoane în diferite situații. După 18-20 ani, structura de personalitate este deja constituită, stabilă şi predictibilă. Dacă aceste comportamente depăşesc domeniul de variabilitate încadrat la normalitate (normalitate=ceea ce face majoritatea) iar aceste trăsături sunt maladaptative, disfuncţionale, după scheme învățate stereotip, rigide, autoimpuse şi determină suferinţă subiectivă celor din jur și mai puțin subiectului în cauză, se poate diagnostica o tulburare de personalitate.

 

Sportivii din Moldova - stagiu de pregătire la Mioveni

Luni, 22 August 2016 12:30

Săptămâna trecută, 20 de copii născuţi în anul 2001 ai Şcolii Sportive din Măgdăceşti – Republica Moldova se află în Mioveni, unde execută un stagiu de pregătire centralizată la Centrul de Copii şi Juniori CS Mioveni.
În afară de cantonament, echipa de fotbal din Măgdăceşti are programate şi două meciuri amicale, cu juniorii de la CS Mioveni, dar şi vizite la cele mai importante obiective turistice din judeţul Argeş.

Echipa de polo a clubului Al Jazira - stagiu de pregătire la Mioveni

Luni, 22 August 2016 12:28

La invitaţia CS Mioveni 2012, timp de două săptămâni (15 - 31 august), echipa de polo a clubului Al Jazira din Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite se  află într-un stagiu de pregătire la Bazinul Didactic de Înot din Mioveni. Colaborarea între CS Mioveni 2012 și clubul arab a început în anul 2014, urmând ca acest parteneriat să se dezvolte și pe alte ramuri sportive. Lotul este format din 15 juniori, doi antrenori și conducătorul grupului Jumaa Saleh Al Ghilani. Pe lângă secția de polo, clubul Al Jazira mai are secții de fotbal, volei, handbal, baschet și alte sporturi, sloganul clubului fiind „Pride of Abu Dhabi” („Mândria orașului Abu Dhabi”).

 

Problematica romilor a fost dezbătută la Mioveni

Luni, 22 August 2016 12:16

Vineri, 19 august, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni a avut loc o întrevedere a factorilor decizionari din judeţ cu privire la problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din Mioveni şi localităţile - Davideşti, Hârtieşti şi Vultureşti. Au participat subprefectul - Emilian Dragnea, secretarul judeţului - Ionel Voica, Iuliana Matei - director adjunct DGASPC Argeş, viceprimarul - Aurel Costache, secretarul  oraşului Mioveni - Ilie Fintoiu, reprezentanţi ai IJP Argeş, primarii şi angajaţii Serviciilor de Asistenţă Socială din cadrul localităţilor vizate, preoţi etc. În cadrul şedinţei au fost atinse mai multe probleme, în special strategia privind incluziunea socială a membrilor comunităţilor minoritare şi absenteismul şcolar.

Căutați un avocat? Luați de aici!

Luni, 22 August 2016 11:14

# Noi avocați, stagiari și definitivi, în Baroul Argeș
La sfârșitul săptămânii trecute, Baroul Argeș a dat publicității lista candidaților înscriși la examenul de avocat stagiar și avocat definitiv. Lista ar putea suferi modificări în urma contestațiilor.

Click AICI pentru a vizualiza tabelul cu avocati

 

Educație pentru sănătatea psihică. Care este temperamentul meu?

Luni, 15 August 2016 11:10

De unde să încep să mă cunosc? Pentru că personalitatea noastră se construiește pe temperamentul înnăscut, acesta ar fi primul de observat și înțeles, cu punctele lui forte și punctele lui slabe.  Temperamentul este constituit din particularităţile înnăscute de reactivitate motorie şi afectivă. Aceste particularităţi se observă, în parte, chiar imediat după naştere când deja putem fi etichetați de cei din jur ca fiind un copil cuminte sau poate prea impulsiv și nervos, sau un copil care se face vizibil mai tot timpul sau unul mai rezervat. După Galen, ne împărțim în patru grupe temperamentale, și anume: sangvinici, colerici (extroverți) și melancolici și flegmatici

Școala mamelor - despre avantajele alăptării la sân

Luni, 15 August 2016 11:09

Desfășurată în intervalul 1 – 7 august, în 13 orașe din România, ”Săptămâna Internațională a Alăptării” a reunit miercuri, 3 august, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”, proaspete mămici și viitoare mame. Școala Mamelor SAMAS – Pitești le-a invitat la o discuție despre importanța alăptării ca proces esențial pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a bebelușului.
Această campanie pro-alăptare se derulează, în țara noastră, pentru a doua oară consecutiv. Gratuit, psihologi, medici, kinetoterapeuți, specialiști în nutriție, ba chiar și artiști-fotografi vin în sprijinul mamelor fără experiență. De neocolit sunt cursurile de alăptare.

 

Bihoreanul Lucian Ghiulai, antrenorul CS Dacia Mioveni 2012 va participacu echipa la Turneul Internaţional Fun Sports de la Braşov

Luni, 15 August 2016 10:53

Echipa de handbal a CS Mioveni 2012 are un nou staff-tehnic. Lucian Ghiulai a fost instalat în funcţia de antrenor principal al echipei de handbal feminin în locul lui Alin Oprescu, tehnician care şi-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea din Mioveni. Acesta va antrena alături de Claudia Iancu.Noua echipă tehnică a fost prezentată jucătoarelor, iar de o săptămână acestea se pregătesc intens. La antrenamente a participat şi conducerea clubului.
Duminică 14 august a.c., echipa a plecat  într-un cantonament de pregătire la Sfântu Gheorghe, iar după va participa la Turneul Internaţional Fun Sports de la Braşov.

Medalie importantă pentru o tenismenă din Mioveni

Luni, 15 August 2016 10:52

În perioada 5-7 august a.c., C.S. Campion Argeş a organizat competiţia de tenis “Trofeul Consiliului Judeţean Argeş”, eveniment desfăşurat la baza sportivă Arpechim din Piteşti. Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012 a fost reprezentat de Rebeca Tudose (antrenată de Ghiorghe Dinuță), care  a obţinut locul al doilea la categoria 18 ani – fete, deşi categoria sa de vârstă este de 16 ani. Conducerea clubului o felicită pentru acest rezultat.

 

Nuntă de vis în familia primarului din Moșoaia

Luni, 08 August 2016 00:00

# Florea Ene: ”Sunt un socru-mare fericit!”

Nuntă ca-n povești, sâmbăta trecută, la Restaurantul Castel. Fiul primarului din Moșoaia, Marius Ene, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Alina. Într-un decor de basm, sute de oameni au venit să se bucure și să petreacă alături de cei doi tineri miri. Socrul mare, primarul Florea Ene, a găsit timp să împartă, tuturor, o vorbă bună, o urare. Muzica a fost pe gustul inimii celor veniți la petrecere, dovadă fiind faptul că, în cea mai mare parte a timpului, au fost prezenți pe ringul de dans. Mâncarea bună și vinurile alese au completat ambianța plăcută, ultimele acorduri stingându-se duminică dimineața, când soarele era deja pe cer. La eveniment au participat, în calitate de prieteni,

Copiii de la Palatul Copiilor Pitești au fost într-o tabără gratuită

Luni, 08 August 2016 00:00

În perioada  11 – 17 iulie 2016 copiii de la Palatul Copiilor Pitești de la Cercul de Jurnalism și de la Cercul de Pictură au participat la  Tabăra  Naţională de Creaţie Culorile Câmpiei, ediția a  VII  - a, ce s-a desfășurat în Centrul de Agrement Dunărica din Zimnicea, Județul Teleorman.
Tabăra Naţională de Creaţie Culorile Câmpiei  s-a adresat tinerilor interesați să-şi îmbogățească cunoștințele și să-şi  dezvolte  abilitățile si aptitudinile cultural-artistice. Au fost ateliere de pictură, împletituri din sfoară, quilling, origami, tablouri decorative.

 

Premianți la Karting la Palatul Copiilor Pitești

Luni, 08 August 2016 00:00

S-au încheiat cele patru etape ale Campionatului Naţional de Karting organizat la nivelul palatelor şi cluburilor copiilor în anul şcolar 2015-2016, la care a participat şi echipajul de la Palatul Copiilor Piteşti, condus de doamna profesor Cristiana Mitroi. Concursurile s-au desfăşurat la pistele de la Târgu Secuiesc şi de la Bacău, ultimul fiind organizat la pista Skat Kart de la Târgu Secuiesc în 16-17 iulie 2016. Acestea au încununat munca de pe parcursul unui an şcolar a micilor piloţi Mihai Bulf, Mihai Neacşu şi Alexandru Vişan, care au dovedit progres de la un concurs la altul, situând echipajul în prima jumătate a clasamentrului la nivel naţional.

Noi locuri de joacă amenajate în Mioveni

Luni, 08 August 2016 00:00

Astăzi, a fost finalizată lucrarea de amenajare a locului de joacă pentru copii, din zona blocurilor L10 - C3, unde au fost amplasate și banci. De asemenea, de-a lungul spațiului pietonal din zona S-uri a fost amplasat un număr considerabil de bănci și coșuri de gunoi. Urmează ca în câteva zile să fie inaugurat și locul de joacă din zona de picnic Făget.

 

Pagina 183 din 280

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea