Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Liviu Rebrenu” au donat pentru semenii lor

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Şcoala Gimnazială „Liviu Rebrenu”din Mioveni a demarat, în acestă săptămână, două campanii de ajutorare a elevilor de la Şcoala din Valea Mare şi cea din Huluba. Elevii de la „Liviu Rebrenu“, mobilizaţi de cadrele didactice au adus la şcoală donaţii constând în hăinuţe, jucării, alimente şi au confecţionat decoraţiuni şi ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. Expoziţia cu vânzare a fost expusă în holul Primăriei Mioveni, iar cu banii strânşi se vor cumpăra cele necesare şi pentru 14 familii cu situaţie materială precară din satul Huluba(Vultureşti). Distribuirea donaţiilor către beneficiari se va face miercuri 16 decembrie (Huluba) şi joi 17 decembrie (Valea Mare). Prin acest demers se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară, în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Moş Nicolae a venit şi la sportivii C.S Dacia Mioveni 2012

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Moş Niculae nu a uitat de sportivii de la C.S Dacia Mioveni 2012 mai ales date fiind rezultatele foarte bune pe care aceştia le-au avut pe parcursul acestui an.
Astfel că, luni, 7 decembrie a.c., toţi sportivii au fost premiaţi de către coducere şi Moş. De asemenea, aceştia au fost felicitaţi pentru toate reuşitele frumoase pe care le-au obţinut în acest an şi le-au fost transmise cele mai frumoase gânduri şi încurajări pentru activităţile pe care le vor avea în noul an ce bate la uşă. Pe această cale, reprezentanţii clubului, transmit mulţumiri speciale tuturor celor care au sprijinit activitatea copiilor de-a lungul întregului an.

 

Concert de colinde la Mioveni

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Locuitorii oraşului Mioveni sunt invitați la un concert extraordinar de colinde. Spectacolul va avea loc duminică, 20 decembrie a.c., de la ora 12.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural. Vor urca pe scenă: Corul Centrului Cultural Mioveni, dirijor: Iancu Mihai şi Corul "Orfeu",  al Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeş, dirijor: Alexandru Ionescu. Spectacolul este intitulat „ O, ce veste minunată!”, iar intrarea pentru public este liberă. Evenimentul se va desfășura în organizarea Primăriei, Consiliului Local şi Cetrului Cultural Mioveni.

 

Anul acesta, administraţia locală va împărţi din nou sarmale, a doua zi de Crăciun

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Competiţie pe viaţă şi  pe moarte la Primăria Piteşti pentru postul de ”master chef # Cine va mai purta boneta de bucătar… rămâne de văzut!

În timpul erei Pendiuc, administraţia locală Piteşti obişnuia ca a doua zi de Crăciun să ofere sarmale cu mămăligă cetăţenilor. Astfel că, cine dorea să mănânce o porţie de sarmale a doua zi de Crăciun, mergea în centru, în faţa Primăriei, şi era servit chiar de primarul Tudor Pendiuc, echipat adecvat, cu o bonetă de bucătar- trofeu. Anul trecut, având în vedere incidentele întâmplate cu arestarea edilului, viceprimarul Cornel Ionică nu a mai păstrat această tradiţie.

 

Înotătorii din Mioveni vor participa la Cupa Moș Crăciun

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Cei mai buni înotători din țară sunt invitați să participe, în perioada 12-13 decembrie 2015, la competiţia „Cupa Moş Crăciun”, ce se desfăşoară la Bazinul Olimpic din Pitești. C.S. Dacia Mioveni 2012 va participa cu un număr de 28 sportivi, care vor lupta să-și depășească timpii și să aducă acasă cele mai bune rezultate. Antrenorul, Viorel Ciobanu este încrezător în elevii săi și speră ca Mioveniul să fie prezent pe podium la probele desfăşurate.

Două victorii și o înfrângere pentru echipa de volei CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

În perioada 5-6 decembrie a.c., CLUBUL SPORTIV DACIA MIOVENI 2012 a fost gazda celui de-al doilea Turneu de Minivolei, organizat în cadrul Campionatului Național de Volei 2015 – 2016. Echipa pregătită de Daniela Bezdedeanu a încheiat acest turneu cu două victorii şi o înfrângere. Iată rezultatele: LPS PITESTI - MIOVENI 1-3; LPS ALEXANDRIA - MIOVENI 2-3; SCV Craiova - MIOVENI 3-0. ”A fost un turneu extrem de dificil. Am avut  foarte multe accidentări, dar suntem încrezătoare, suntem pe un drum bun și sperăm să facem față cu brio în continuare. Sperăm să scoatem maximul de puncte din fiecare meci”, a precizat Daniela Bezdedeanu.

 

Nicolas Maure, în vizită la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni

Luni, 07 Decembrie 2015 14:55

Miercuri, 2 decembrie 2015, directorul general al Dacia – Renault, Nicolas Maure a vizitat Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Vizita a avut drept scop continuarea dezvoltării relaţiilor de parteneriat existente şi găsirea de noi proiecte viitoare.
Amintim că în luna iulie 2014, Grup Renault în România a semnat un protocol de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și cu Primăria Mioveni pentru înființarea și susținerea unor clase învățământ profesional cu profil mecanic, în cadrul Liceului Tehnologic de Construcții Mașini Mioveni.

Bradul de Crăciun a sosit în Centrul Civic al Mioveniului

Luni, 07 Decembrie 2015 14:51

Locuitorii orașului Mioveni pot admira un brad de aproximativ 30 m, adus din zona Ștefănești  și  instalat în Centrul Civic al orașului. Acesta urmează să fie împodobit  cu ornamente luminoase, cu peste 50  000 de beculețe, 1 km de beteală și 600 de globulețe, care vor funcționa pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Bradul care a sosit  a fost întâmpinat de primarul Orașului Mioveni Ion Georgescu, directorul general al S.C S.Ed.C Mioveni S.R.L Nicolae Tudose, salariați ai Serviciului de Iluminat Public Mioveni S.R.L., locuitori ai orașului și bineînțeles, cei care se așteaptă cu cea mai mare bucurie sărbătorile de iarnă, copiii . Angajaţii S.C S.Ed.C Mioveni S.R.L vor realiza decorarea acestuia până pe 5 decembrie, atunci când se va da și startul sărbătorilor de iarnă.

 

Monaliza Zegheru are nevoie în continuare de ajutorul semenilor

Luni, 07 Decembrie 2015 14:34

CONSILIUL LOCAL MIOVENI - CENTRUL CULTURAL în parteneriat cu CENTRUL JUDEȚEAN PENTRU PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE ARGEȘ vă invită la un spectacol folcloric umanitar. Suma strânsă din vânzarea biletelor va fi donată Monalizei Zegheru, tânăra profesoară de 26 de ani din Mioveni, care se luptă în continuare pentru viaţa sa.
Spectacolul va avea loc în sala MARE a CENTRULUI CULTURAL MIOVENI, miercuri, 9 decembrie 2015, ora 18.00.

La Hramul Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Călinești au participat sute de oameni

Luni, 07 Decembrie 2015 14:13

Centenara biserică a satului Călinești, cu hramul Sfântul Nicolae, s-a umplut, sâmbăta trecută, de credincioși, toți veniți pentru a participa la Slujba Vecerniei întru cinstea și pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae. Hramul bisericii a adunat, așa cum se cuvenea, fii ai satului, dar și oameni veniți din localitățile învecinate pentru a participa la slujba deosebită. Soborul format din toți  preoți zonei Călinești a ridicat spre cer rugăciuni fierbinți, frumoase, impresionând auditoriul atât prin profunzimea mesajului, cât și prin armonia vocală.

 

Spiritul sărbătorilor s-a instalat în Mioveni, cu luminițe și multă bucurie

Luni, 07 Decembrie 2015 14:11

Sâmbătă, 5 decembrie, o mulțime de locuitori ai orașului, dar şi din împrejurimi, au asistat la aprinderea iluminatului public ornamental pentru sărbătorile de iarnă și a beculețelor din Bradul de Crăciun.
Numărătoarea inversă a început cu câteva secunde înainte de ora 17.30, tonul fiind dat de viceprimarul Aurel Costache şi directorul S.C S.Ed.C Mioveni, Nicolae Tudose, care au început să numere cu voce tare, acompaniaţi de o mulţime de cetăţeni, adunaţi în jurul bradului: 10, 9, 8.... 4, 3, 2, 1!

MEDICI INVESTIGATORI - CERCETARE MEDICALĂ. Dr. Marinescu Cristian: ”Cercetarea presupune cheltuieli care sunt acoperite în totalitate de către fondurile alocate de beneficiar, spitalul necheltuind nimic în această direcţie”

Luni, 07 Decembrie 2015 11:54

Cercetarea medicală este o activitate de vârf desfăşurată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Graţie medicilor cu o foarte bună pregătire această activitate se poate desfăşura şi la Piteşti, spunem acest lucru deoarece se desfăşoară în general în clinicile universitare din ţară şi străinătate. Cu alte cuvinte, am reuşit să aducem cercetarea medicală la Piteşti în beneficiul pacienţilor şi a spitalului în acelaşi timp. Pregătirea de înalt nivel a medicilor presupune o foarte bună activitate profesională,

 

Zâmbet de copil în parohia Turculești din protoieria Topoloveni

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Nimic nu-L mulțumește pe Dumnezeu cât milostenia, pentru că Dumnezeu îi miluiește pe oameni și îi iubește, fiindcă Sfânta Scriptură spune: ”Și miluiește pe toți, că toate le poți, și treci cu vederea greșelile oamenilor, ca să se pocăiască” (Înțelepciunea lui Solomon 11, 23). De aceea, permanent trebuie să ne amintim că lumea a fost creată din milostivire de către Dumnezeu și avem sfânta poruncă de a-L urma! Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a desfășurat o acțiune socială în care părintele slujitor Bologea Cosmin de la parohia Turculești, protoieria Topoloveni, a dăruit un calculator pentru copiii care se află la începuturile activității școlare.

Echipa CS Dacia Mioveni 2012, locul 3 la Tenis Team Challange București

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Reuniţi pentru o competitie “pe echipe”, micii tenismeni (Flavia Ogrezeanu, Nuta Alberto, Dumitru Victor si Stefan Badita), denumiti la Team Challenge Bucuresti “Juniorii CSD Mioveni” au demonstrat ca spiritual de echipa există şi au reuşit să urce pe podium, obţinând locul 3. Performerii merită toata aprecierea deoarece înainte de Turneul Campionilor (12-13 decembrie 2015), au făcut meciuri spectaculoase şi au creat o atmosfera incendiară pe terenurile de la C.S. Dinamo București.

 

În noaptea de revelion, la Mioveni se vor oficia căsătorii

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Tradiţia căsătoriilor la Mioveni, în ultima zi din an, va fi păstrată şi în 2015. Cei care doresc să-şi oficializeze relaţia, în data de 31 decembrie 2015, sunt aşteptaţi în luna decembrie să-şi depună dosarul la Primăria oraşului Mioveni. Cuplurile interesate se vor putea înscrie doar în ziua de 21 decembrie, la Sediul Primăriei Mioveni, biroul de Stare Civilă (Etajul 1, cam.19). Cununiile civile vor fi încheiate la interval de 15 minute una de cealaltă, consecutiv, adică între orele 18.00 - 20.00, în ordinea depunerii actelor de către solicitanţi. Căsătoriile vor fi oficiate de către primarul oraşului, Ion Georgescu.

16 medalii pentru karatiștii din Mioveni

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Sportivii secţiei de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 au participat în weekendul recent încheiat, la Târgul Secuiesc, la Cupa României WSF. C.S Dacia Mioveni a fost reprezentat de 7 sportivi, elevi ai profesorului Sebastian Ene.
Karatiştii argeşeni au obținut nu mai puțin de 16 medalii, dintre care 9 de aur, 5 de argint și 2 de bronz.

 

GRĂDINIŢA CASTELUL PIRAŢILOR, siguranţă şi educaţie de calitate

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Castelul Piraţilor – Instituţie de învăţământ preşcolar şi primar de elită, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate instituţii de învăţământ privat din oraşulPiteşti.
Grădiniţă; Şcoală primară; After school; Şcoală de vară
Programul educativ se desfăşoară pe criterii de vârstă, copiii fiind împărţiţi în 4 grupe (mini, mică, mijlocie şi mare) cu maxim 15 copii/ grupă, cu vârste între 2 ani şi 6 ani. Pe lângă activităţile conform Curriculumului Naţional şi orele zilnice de engleză, preşcolarii noştri beneficiază de următoarele opţionale: actorie, înot, dans, karate,

Aur pentru cel mai tânăr sportiv de la C.S. Dacia Mioveni 2012

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

Sâmbătă, 7 noiembrie a.c., sportivii secţiei de tenis de câmp de la CS Dacia Mioveni 2012, antrenaţi de Robert Bînă au participat la CUPA NITECH - București. Încă un sportiv s-a remarcat la întrecerile acestui turneu important. Este vorba despre cel mai tânăr sportiv al clubului, Ilie Havier, în vârstă de 7 ani, care a câştigat medalia de aur (categoria Roşu). Alături de sportivi, la competiţia de la Bucureşti s-au aflat reprezentanţi ai clubului şi părinţii micuţilor.

 

Polițiștii Locali din Pitești au donat sânge pentru răniții din Coectiv

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

# Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt: ”Această acțiune va continua și în zilele următoare”
Joi, 12.11.2015, 8 angajaţi  ai  Poliției Locale Piteşti au fost la Centrul de transfuzie sanguină   din oraș  pentru a dona sânge atat de necesar victimelor catastrofei din clubul Colectiv. Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești: Această activitate se va desfăşura si zilele următoare,  cu alţi 20 de angajaţi ai instituției noastre.

Mioveni: altar ridicat pe platoul din centrul civic în memoria victimelor din clubul Colectiv

Luni, 09 Noiembrie 2015 15:32

Ca şi în alte oraşe din ţară, şi în Mioveni a fost organizată ieri o acţiune de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti.
Pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia’’Mioveni, zeci de tineri au aprins lumânări şi au desenat o cruce albă, pe conturul căreia au fost aşezate lumânări, iar în interior candele.

 

Pagina 191 din 280

«ÎnceputAnterior191192193194195196197198199200UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea