Dăruind vei dobândi, parohia Turculești, protoieria Topoloveni

Luni, 12 Octombrie 2015 22:50

După Fericitul Augustin, milostenia constă în a avea milă de sufletul și de sărăcia altuia. Lucrarea milosteniei constă în a ierta greșelile celor ce ți-au greșit, să îndrepți pe cei care au nevoie, să sfătuiești pe cei care se îndoiesc, să înveți pe cei nepricepuți, să rogi pe Dumnezeu pentru alții, pentru că dacă oamenii nu ar greși, virtutea milei nu s-ar aplica. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a oferit alimente unei familii modeste, prin preotul slujitor Bologea Cosmin (foto) de la parohia Turculești din protoieria Topoloveni.

Monaliza Zegheru: „Vă mulțumesc!”

Luni, 12 Octombrie 2015 22:16

Monaliza Zegheru, profesoara de canto de la Centrul Cultural Mioveni diagnosticată cu o formă rară și agresivă de cancer, transmite un mesaj pentru toţi cei care s-au implicat și se implică în campaniile umanitare care îi sunt dedicate.
„Prieteni dragi, sunteţi mulți cei care v-aţi alăturat campaniei demarate de Centrul Cultural Mioveni pentru rezolvarea problemei prin care trec.
Vă mulțmesc tuturor pentru că nu aţi rămas indiferenţi la suferinţa mea şi v-aţi unit ca o mare familie pentru a mă ajuta să depășesc acest moment dificil!

 

Mioveni: Finalele Cupei SAD la fotbal, ediţia 2015

Luni, 05 Octombrie 2015 14:03

Ediţia din acest an a Cupei S.A.D. la Fotbal s-a desfăşurat în perioada 14 - 30 septembrie, pe stadionul de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Au participat 17 de echipe, care reprezintă organizaţiile Sindicatul Autoturisme Dacia.
După partidele extrem de disputate în grupe, dar şi în fazele eliminatorii, miercuri, 30 septembrie, pe stadionul Orăşenesc s-au desfăşurat finalele.
Astfel, finala mică s-a jucat între echipele Johnson - Motor,scor 4-0, iar finala mare Logistică(Flux Fizic)- Euro Auto Plastic Systems (Euro APS), scor 1-1, (5-4 după penalty-uri).

Senzațional! 12 medalii pentru karatiștii din Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2015 14:00

Sportivii secţiei de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 au participat sâmbătă, 26 septembrie 2015, la Cupa “Băniei - Petrache Trişcu”. Clubul CS Dacia Mioveni 2012 a participat cu 12 sportivi, elevi ai profesorului Sebastian Ene, iar rezultatele au fost senzaţionale. Karatiştii argeşeni au adus în vitrina clubului din Mioveni 12 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint și 6 de bronz.
Medaliații sunt următorii: # Georgescu Cătălin- locul I kumite; # Floricica Raris- locul I kata; # Ionescu Radu- locul I kumite; # Vlad Leonard- locul I

 

Preoții din zona Topoloveni au donat sânge pentru a salva vieți

Luni, 05 Octombrie 2015 13:49

# Campionii vieții în Protoieria Topoloveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, la sediul protoieriei Topoloveni din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, s-a desfășurat  încă o etapă a proiectului de donare sânge: Campionii Vieții, în care personalul clerical și neclerical din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, este chemat să împlinească porunca Mântuitorului: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

Monaliza Zegheru luptă cu îndârjire pentru viață! Haideţi să o ajutăm!

Luni, 05 Octombrie 2015 13:48

Monaliza Zegheru, tânăra profesoară de 26 de ani din Mioveni, se luptă în continuare pentru viaţa sa.
În prezent, ea se afla la Liv Hospital Ulus din Turcia şi are în continuare mare nevoie de ajutorul nostru pentru tratamentul oncologic de îndepărtare a tumorilor de la nivelul feţei, fiind la cea de-a 6 cură de chimioterapie, ultima din schema de tratament. Costul unei astfel de şedinte se ridică la suma de 2500 euro. După încheierea acesteia, medicii vor stabili şi numărul de şedinte de radioterapie pe care Monaliza trebuie să le efectueze, în Turcia, pentru a

 

Chirurgul Dan Olariu este noul manager al Spitalului Județean Argeș

Luni, 05 Octombrie 2015 13:47

Începând din data de 1 octombrie, prin decizia semnată de președintele Consiliului Județean Argeș, în urma întrunirii Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgențe Argeș, funcția de manager interimar al acestei instituții a fost preluată de dr. Dan Olariu, de specialitate chirurg.
Originar din jud. Botoșani, dr. Dan Olariu își desfășoară activitatea profesională și pe cea coordonator al blocului operator din cadrul S.J.U. Argeș de aproximativ patru ani, după ce a activat în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București.
În ultimele trei luni, unitatea medicală argeșeană a fost condusă tot prin interimat, de către doamna dr. Adriana Tuțescu.

Facultatea Politehnica Bucureşti, de cinci ani în Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2015 13:07

# Sâmbăta, la Mioveni, a avut loc festivitatea de deschidere oficială a cursurilor de master

Sâmbătă, 3 octombrie, în Sala de Spectacole a Centrului Cultural Educativ, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master.
La eveniment au fost prezenţi primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dorin Mărăşoiu, consilierul prefectului,Constantin Bațagoi, coordonatorii celor două programe de master- prof.dr.univ. Miron Zapciu, prof. dr. ing. Lacramioara Diana Robescu,

 

Sistarea furnizării apei potabile în orașul Ștefănești în data de 29.09.2015

Luni, 28 Septembrie 2015 14:19

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în ziua de marți – 29.09.2015, între orele 09.00 - 15.00, fiind afectaţi următorii consumatori din orașul Ștefănești:
-  strada Aleea Viilor;
- strada Coasta Câmpului.
Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei de apă nou executată pe strada Aleea Viilor în cadrul proiectului CL6, în conducta de apă existentă pe strada Coasta Câmpului (zona blocuri).
Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.
Conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti

Mioveni: Sportiva Roberta Cerbu participă la Cupa de Toamnă Wilson - Bucureşti

Luni, 28 Septembrie 2015 13:43

Roberta Cerbu participă, în perioada 26 septembrie – 02 octombrie 2015, la un nou turneu de tenis, „Cupa de Toamnă Wilson”- Bucureşti.
Sportiva legitimată la CS Dacia Mioveni 2012, antrenată de Ştefan Chirigiu, va evolua la categoria de vârstă 18 ani, simplu, feminin, şi are ca obiectiv clasarea între primele locuri, la finalul turneului.

 

Prima zi din noul an școlar la școala și grădinița ”Castelul Piraților”

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

”Dacă festivitățile de deschidere ar fi peste tot la fel de frumoase cum a fost cea de aici, copiii și părinții s-ar duce de plăcere, nu din obligație!” a spus mama unei eleve, încântată fiind că fetița ei abia asteapta să ajungă în clasă, după festivitate, alaturi de colegi și de doamna învățătoare, dar nu înainte de a-și lua balonul și de a-și umple mânuțele, încă o dată, cu fursecuri ”fețe vesele” și pricomidale.
Nu există satisfacție mai mare pentru cei din echipa educațională, ca atunci când văd că părinții se întorc acasă sau merg la locurile lor de muncă liniștiți, știind că își lasă copiii în deplină siguranță și confort, ca într-o a doua familie. Ei știu că rămân pe mâini bune, mâini de profesioniști care se implică total pentru a le asigura o educație de calitate și obținerea unor rezultate pe măsură.

Exercițiu acordare primul ajutor - Crucea Roșie Argeș

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

Vineri, 18 septembrie, în centrul municipiului Pitești s-a desfășurat un exercițiu privind acordarea primului ajutor. Astfel, voluntarii de la Crucea Roșie Filiala Argeș, elevi ai Școlii nr. 20 coordonați de prof. Maria Tudor și de directoarea Crucii Roșii Argeș, Doina Popescu, au încercat să atragă atenția populației asupra măsurilor ce trebuie luate în acordarea primului ajutor și asupra vitezei de reacție, în cazul unor accidente sau situații de urgență.
Exercițiul se desfășoară sub egida ”Luna primului ajutor”, iar voluntarii care au acordat asitență fac parte din echipajul câștigător al locului II la concursul național ”Sanitarii Pricepuți”.

 

Inaugurare de Școală Gimnazială și Centru Social de zi la Hârsești, în prezența președintelui CJ Argeș, Florin Tecău

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

Iată că oficialitățile județene, la numai o săptămână după inaugurarea noului pod peste Cotmeana din localitate, au venit, din nou, la Hârsești. Semn că lucrurile se mișcă, aici, cu repeziciune, semn că se muncește, că se vrea tot mai mult, mai bine.
Începutul anului școlar 2015-2016 a stat sub semnul unei duble inaugurări în localitatea Hârsești: Școala Gimnazială Hârsești și Centrul Social de zi- îngrijire copii, două instituții a căror panglică inaugurală a fost tăiată de elevi și profesori împreună cu Ionel Moloiu, primarul comunei, și Florin Tecău, președintele Consiliului Județean Argeș.

Simulare de incendiu la Muzeul Județean Argeș

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Pompierii din cadrul ISU au intervenit cu un utilaj ușor, demonstrând că sunt bine pregătiți și instruiți pentru astfel de situații

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş prin Detaşamentul de Pompieri „Cpt. Puică Nicolae“,   a organizat, joia trecută,   la sediul Muzeului Judeţean Argeş din strada Armand Călinescu, numărul 44, un exerciţiu de testare a modului de intervenţie în caz de incendiu şi cutremur. Exerciţiul a presupus intervenirea cu o autospecială de apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu într-o sală la Muzeul Judeţean și, înainte de stingerea efectivă a presupusei

 

Sportivii din Mioveni, 13 medalii la un concurs cu participare internaţională!

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

Sportivii secţiei de înot a clubului CS Dacia Mioveni 2012, pregătiţi de Viorel Ciobanu, au obţinut rezultate demne de toată lauda la Oradea. Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea a găzduit, în weekendul trecut, o competiţie de înot „CupaDigi”, la startul căreia s-au aliniat şi micii înotători de la CS Dacia Mioveni 2012. Sportivii clubului din Mioveni au obţinut 13 medalii, prestaţia lor fiind una de lăudat.

Volei. C.S.Dacia Mioveni 2012 a obţinut locul al doilea la Turneul CUPA MUSCELUL

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

În vederea începerii Campionatului de Volei 2015-2016, la sfârșitul săptămânii trecute, echipa de volei junioare a C.S.Dacia Mioveni 2012 a susținut două meciuri de pregătire ce s-au desfășurat  în sala Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel. Sportivele noastre au evoluat contra C.S. Muscelul Câmpulung, meciul  încheindu-se cu scorul de 3-0, iar în cea de a doua  confruntare au avut ca adversar pe C.S.S. Târgoviște, rezultat final 3-1.
Elevele lui Valeriu Fianu s-au clasat  pe locul al doilea la finalul turneului, după C.S.S. Tîrgoviște,  iar locul trei a fost ocupat de echipa gazdă, C.S. Muscelul Câmpulung.

 

Al doilea angiograf va veni, în curând, în Argeș!

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# S-a semnat contractul de lucrări pentru noul SPITAL ORĂȘENESC “SF. SPIRIDON” – Mioveni  # Spitalul va avea angiograf, echipament RMN, computer tomograf, echipament radiologie ș.a.

Joi, 10 septembrie a.c., în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc semnarea contractului de realizare a noului SPITAL ORĂȘENESC "SF. SPIRIDON" MIOVENI, JUDEȚUL ARGEȘ,  încheiat între Primăria orașului Mioveni și Asocierea Medicons formată dintr-un grup de firme româno-italiene : Guerrato S.P.A., S.C MEDICARE TECHNICS S.A, ITAL TBS TELEMATIC & NBIOMEDICAL SERVICES S.P.A (TBS GROUP S.P.A), S.C EDITRONIC  INTERNAŢIONAL SRL, S.C EYECON MEDICAL SRL.

Cea de-a VIII-a ediţie a Zilei Comunei Lunca Corbului, o reușită frumoasă

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Mii de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei

Marțea trecută, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică, Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat mii de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul. Locația târgului săptămânal din central comunei s-a umplut, încă de la orele prânzului, cu comercianții care s-au pregătit de primirea oamenilor. După amiaza, pe o vreme frumoasă, parcă după sufletul organizatorilor, spațiul, unul generos, a

 

Nou sens giratoiu în funcțiune

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

Începând de joi, 10.09.2015, sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Negru Vodă, b-dul Republicii, Dumbravei, a devenit funcţional. Pentru a evita eventuale accidente rutiere, facem apel către toţi participanţii la trafic ce tranzitează zona mai sus amintită să respecte indicatoarele rutiere şi indicaţiile poliţiştilor locali ce dirijează traficul rutier în intersecţia respectivă.
Ag Sup., Bogdan Aristanţoiu, purtator de cuvânt Poliţia Locală Piteşti

Victorie la debutul în noul sezon pentru C.S.DACIA MIOVENI 2012

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

Echipa de handbal C.S.DACIA MIOVENI 2012 a debutat în noul sezon, sâmbătă, 12 septembrie, în sala de sport a Şcolii “Liviu Rebreanu”, alături de adversara LPS Viitorul Pitești. Echipa din Mioveni a învins pe LPS Viitorul Pitești cu scorul de 27-12 (15-5). C.S.DACIA MIOVENI 2012 a început într-un ritm debordant, conducând cu 15-5, încă din prima repriză. La meci a asistat şi fosta glorie a handbalului românesc, Luminiţa Huţupan. De asemenea, în tribună s-au aflat şi oficialităţi locale şi judeţene, conducerea clubului, precum şi suporterii echipei.

 

Pagina 193 din 280

«ÎnceputAnterior191192193194195196197198199200UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea