Concursul „Alimentaţie Sănătoasă“ şi-a desemnat câştigătorii!

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

În cadrul programului „Fructe în şcoli“, Consiliul Judeţean Argeş a organizat la nivelul unităţilor educaţionale din judeţul nostru un concurs de alimentaţie sănătoasă. Miercuri, 3 iunie a.c., la Consiliul Judeţean Argeş, a avut loc premiera câştigătorii concursului „Alimentaţie sănătoasă“. La acestă competiţie au participat unităţi şcolare din Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş, Rociu, Băbana, Valea Danului şi Miceşti. Concurenţii au trebuit să treacă prin două teste, să facă desene reprezentative în această privinţă sau câte un eseu care să aibă ca temă o mâncare cât mai sănătoasă. Din cei 150 de câştigători care au primit premii, 10 au fost din Mioveni, de la Şcoala Gimnazială ,,George Topârceanu''.

Concursul internaţional „Dansul Lalelelor” a provocat sute de copii la Piteşti

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

Sute de mici dansatori s-au întrecut sâmbătă la Piteşti, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul concursului concursului internaţionalde dans tradiţional şi modern „Dansul lalelelor”.  Ediţia de anul acesta, a IV-a la număr, a strălucit prin prestaţia copiilor şi stârnit emoţiilor celor peste o mie de spectatori veniţi la Piteşti să-i susţină pe dansatori. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Piteşti şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, ai căror reprezentanţi au apreciat în mod public sprijinul directorului Casei de Cultură a Sindicatelor, Dan Chivu, pentru desfăşurarea în condiţii bune a spectacolului. Menţionăm că intrarea publicului a fost gratuită, iar sala a devenit neîncăpătoare pentru iubitorii dansului.

 

Dacă vremea va permite, Baza de Agrement din zona Bemo se deschide pe 15 iunie

Luni, 25 Mai 2015 22:41

De luni, 15 iunie, se redeschide Baza de Agrement din zona Bemo, după ce au fost realizate majoritatea lucrărilor de reamenajare. Potrivit conducerii  S.C S.Ed.C. Mioveni, modernizarea totală a Bazei de Agrement va începe de anul viitor. Reamintim că ştrandul cuprinde bazine, plajă cu iarbă şi sezlonguri, loc de joacă pentru copii, servicii medicale, de paza şi ordine publică, dar şi cele de salvamar. Ca o noutate, de anul acesta, utilizatorii terminalelor mobile cu conectivitate Wi-Fi pot accesa internetul, în mod gratuit, pe plajă, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă folosită. De asemenea, costul unui bilet de intrare nu se va modifica. Prin urmare, cei mici vor plăti 3 lei pentru un bilet, în timp ce adulţii vor scoate din buzunar 7 lei.

 

”Nouă ne pasă!”

Luni, 25 Mai 2015 22:24

Duminică, 17 mai, de la ora 10.00, cu ocazia Săptămânii Naționale a Voluntariatului (11-17 mai),  copiii voluntari ai Secției Tinerilor din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș au făcut o vizită la Centrul de Îngrijire și de Asistență Pitești, pentru a oferi flori, zâmbete și emoții bătrânilor mai puțin norocoși. Evenimentul, care s-a desfășurat sub sloganul „Nouă ne pasă!”, a inclus un spectacol muzical-artistic susținut de tinerii voluntari.
Cei 20 de bătrâni care au fost prezenți la acest eveniment s-au bucurat de poeziile și de melodiile frumoase pe care copiii le-au interpretat din suflet.

 

Monaliza Zegheru are nevoie de ajutor în lupta sa pentru viaţă

Luni, 25 Mai 2015 14:28

# Când fiecare minut din viaţă se câştigă cu rugăciuni  şi terapii costisitoare

Tânăra profesoară de canto a Centrului Cultural Mioveni, căreia medicii români i-au mai dat doar trei săptămâni de trăit, a fost operată, săptămâna trecută, la o clinică din Turcia.  Este cea de-a doua intervenţie chirurgicală de la diagnosticarea sa cu rabdomiosarcom alveolar, cu tumoare la sinusuri, o maladie ce creşte rapid şi-i invadează nu doar sinusurile, ci şi organele. Coşmarul Monalizei n-a luat însă sfârşit. Are în continuare de luptat  pentru fiecare minut de viaţă! Iar singură, n-o poate face!

Ziua Europeană a Parcurilor, ediția a IX-a

Luni, 25 Mai 2015 14:26

Centrul de Cultură “Brătianu” a marcat, săptămâna trecută, în parcul ce se află lângă Biserica „Sf. Constantin şi Elena” din Ștefănești,  Ziua europeană  a parcurilor.
Ziua marchează data când au fost declarate primele parcuri naționale ale continentului european (Suedia, în anul  1909), dar  și faptul că  în această zi se împlinesc 80 de ani de la înființarea Parcului Național Retezat (1935), primul parc național românesc, de asemenea  se împlinesc 128 de ani  de la nașterea  marelui om de știință Alexandru Borza (21 mai 1887), cunoscut ca “părintele  Parcului Național Retezat”.

 

Mioveni: Peste 300 de persoane şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială şi glicemia

Luni, 18 Mai 2015 22:57

Joi, peste 300 de persoane şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială şi glicemia pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni.
Din totalul persoanelor testate de către specialiştii de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni, un procent destul de mare (28%) a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, dar şi cu valori ridicate ale glicemiei(17%).

Comuna Valea Iaşului aniversează 540 de ani de atestare documentară a satului Cerbureni

Luni, 18 Mai 2015 22:54

# Cadoul oferit de administraţia locală cetăţenilor din sat, cu prilejul acestei aniversări, va fi darea în folosinţă a Căminului Cultural, reabilitat şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

Sâmbătă, 23 mai, comuna Valea Iaşului va îmbrăca straie de sărbătoare cu prilejul celei de-a XIV-a ediții a Zilei Comunei, moment în care vor fi aniversați 540 de ani atestare documentară a satului Cerbureni. Sărbătoarea va avea loc, anul acesta, la Căminul Cultural Cerbureni, obiectiv reabilitat pe care autoritățile comunei Valea Iașului îl vor inaugura cu acest prilej,  drept cadou oferit cetăţenilor din zonă.

 

“Fluctuaţia mult prea mare a reglemetărilor în materie a determinat, uneori, şi neîncrederea în această metodă de soluţionare a conflictelor”

Luni, 18 Mai 2015 22:22

# Afirmă Elena Mateescu despre locul mediatorului și perspectivele medierii.

Fost director al AJOFM Argeș, Elena Mateescu - managerul care a preferat să țină instituția departe de treburile politice - actualmente unul dintre cei mai cunoscuți mediatori din județ, vorbește, în interviul acordat săptămânalului Atitudine în Argeș, despre prezentul moment de cotitură al medierii, despre nevoia de armonizare europeană a acestei activități și despre etapele care ar mai fi de parcurs până când instituţia medierii şi ce a mediatorului îşi vor face loc în mentalul colectiv aşa cum s-a întâmplat cu instituţiile consacrate şi recunoscute de sute de ani.

Consiliul Județean Argeș îi răspunde octogenarului de la Țuțulești

Luni, 18 Mai 2015 22:15

# După ce Gheorghe Pană (foto) i-a arătat obrazul președintelui C.J. Argeș, Florin Tecău îi arată pensionarului  cei ....zero  lei pentru asfaltarea dumului comunal de la Suseni

La sfîrșitul lunii trecute, octogenarul Gheorghe Pană, originar și satul Țuțulești, comuna Suseni, îi reproșa lui Florin Tecău, printr-o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul Atitudine în Argeș,  că ignoră un contract de asociere între  CJ Argeș  și CL Suseni pentru asfaltarea unor drumuri comunale și că promisiunile privind realizarea acestui abiectiv n-ar fi fost decât « praf în ochi» pentru  locuitorii satului Țuțulești, cei mai văduviți la capitolul

 

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, vă invită la ”Rapsodia Păstorească”

Luni, 18 Mai 2015 21:52

# Duminică, 24 mai, în mirifica localitate argeşeană, se va desfăşura cea de-a 45-a ediţie a tradiţionalei manifestări cultural – artistice

Un loc mirific, cu oameni deosebiţi, cu obiceiuri şi tradiţii păstrate cu sfinţenie sunt atributele care definesc comuna Corbi. Aici, atât ocupaţiile cetăţenilor cât şi obiceiurile locului au fost duse mai departe din generaţie în generaţie până în ziua de azi.
Un bun exemplu în acest sens îl constituie tradiţionala manifestare cu specific păstoresc ce marchează urcatul oilor la munte, festivalul ,,Rapsodia Păstorească”.

Servicii medicale noi la Dispensarul Uman Mioveni

Luni, 11 Mai 2015 21:43

După aproape doi ani de la începerea investiţiei, lucrările de Modernizare şi Mansardare ale Dispensarului Uman din Mioveni s-au finalizat.
Reamintim că au fost amenajate 17 cabinete medicale, 5 locuri de parcare interioare pentru ambulanţe, dar şi laboratoare pentru analize.
De asemenea, s-a extins prin construcţie nivelul I al clădirii, cu 5 cabinete pe etaj şi 2 băi şi a fost realizată mansardarea imobilului. Aici s-au amenajat încă 12 cabinete, 2 magazii şi 5 grupuri sanitare.

 

Un octogenar din Țuțulești-Suseni îl ceartă pe președintele Consiliului Județean Argeș

Luni, 04 Mai 2015 22:55

# Gheorghe Pană îi reproșează lui Florin Tecău că a uitat de un contract, de asocierea între  CJ Argeș  și C.L. Suseni pentru asfaltarea unor drumuri comunale și că promisiunile privind realizarea acestui obiectiv n-ar fi fost decât « praf în ochi» pentru  locuitorii satului Țuțulești.

Gheorghe Pană are 88 de ani și este originar din fosta comună Ţuţuleşti, absorbită de Suseni. De aproape 10 ani  se  luptă cu autorităţile locale, judeţene şi centrale pentru a aduce locurile sale natale mai aproape de ceea ce ar trebui să însemne satul secolului XXI, cu referire mai ales la  starea

Recunoştinţă pentru veteranii de război

Luni, 04 Mai 2015 22:41

“Eroismul ostaşilor români în anii războiului a constituit izvor de inspiraţie pentru numeroase lucrări istoriografice şi memorialistice”  - Cornel Popescu, directorul Muzeului Judeţean Argeş
2015 este anul în care se aniversează 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, la care România a participat cu peste 1.000.000 de oameni care au luptat pentru ţară, iar ziua de 29 aprilie a oferit, celor care au respect pentru istoria acestui neam, prilejul pentru a-şi îndrepta recunoştinţa către veteranii de război, supravieţuitori ai acestui conflict militar.

 

Împreună, alături de Monaliza Zegheru

Luni, 04 Mai 2015 22:39

Prietena şi colega noastră, Monaliza Zegheru, profesor de canto la Centrul Cultural Mioveni, se află într-un moment dificil al vieţii. De curând, ea a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, cu tumoare la sinusuri. A făcut deja o operaţie, însă boala a recidivat foarte agresiv în doar 2 luni de zile. Medicii spun că Monaliza ar avea o şansă dacă ar urma un tratament în Turcia, la o clinică de specialitate. Tratamentul ar costa în jur de 20.000 de euro. Monaliza Zegheru are 26 de ani şi este un adevărat dascăl, un profesor dedicat muzicii, care a obţinut rezultate excelente cu elevii care au trecut pragul clasei de canto.

Spitalul Judeţean Argeș a achiziţionat 69 de cititoare de carduri de sănătate

Luni, 04 Mai 2015 14:52

#  Marius Pascu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Argeș: “Suntem  în legalitate!” # Începând cu 1 mai, nicio consultaţie nu mai este decontată fără cardul de sănătate. Cel mai mare spital din Argeș a cumpărat 69 de cititoare de carduri.

De la 1 mai, prezentarea cardului naţional de sănătate este, teoretic, obligatorie pentru persoanele asigurate care se prezintă la cabinetul medicului de familie, în ambulatoriu, la medicul specialist, la farmacie sau la spital, de la aceeaşi dată furnizorul de servicii medicale fiind obligat să solicite cardul de sănătate.

 

Înscrierea la instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru sistemul penitenciar

Luni, 04 Mai 2015 14:44

Penitenciarul Colibaşi, recrutează candidaţi în vederea participării la concursul de admitere în instituţii de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, sesiunea 2015, pentru locurile repartizate sistemului administraţiei penitenciare, astfel:
# Instituţii de învăţământ universitar
1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti
- Facultatea de Poliţie, domeniul de licență  Științe militare, informații și ordine publică. specializarea Ordine şi siguranţă publică - penitenciare, curs de zi, durata studiilor 3 ani,40 locuri (bărbaţi şi femei)
Înscrierea (depunerea  dosarului de candidat complet) se realizează până la data de16.06.2015,ora 12,00.

Sesiune de lucru la Penitenciarul Colibași

Luni, 04 Mai 2015 14:43

În data de 28.04.2015, Penitenciarul Colibași a organizat o sesiune de lucru cu participarea reprezentanților instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale. Având în vedere faptul că eficientizarea demersurilor de reintegrare socială este posibilă doar în condițiile dezvoltării și îmbunătățirii colaborărilor cu reprezentanții societății civile, activitatea și-a propus identificarea unor soluții practice pentru principalele probleme cu care se confruntă persoanele aflate în detenție, în acord cu noul cadru de reglementare. De asemenea, în cadrul activității au fost prezentate exemple de bune practici cu privire la activitățile desfășurate împreună cu colaboratorii penitenciarului.

 

A fost cea de-a XXXVIII-a ediţie a Simfoniei Lalelelor, prima de după 1992 fără Tudor Pendiuc

Luni, 27 Aprilie 2015 00:00

# Cea mai iubită sărbătoare a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, Simfonia Lalelelor, a încheiat cea de-a XXXVIII-a ediţie.

Și anul acesta, evenimentul a debutat cu tradiționala Paradă a Florilor. Sute de școlari și preșcolari au defilat, însoțiți de două care alegorice împodobite cu mii de flori, pe traseul Piața Primăriei  - Casa Cărții, unde, în pavilionul expozițional, au putut fi admirate, timp de trei zile,  aranjamente florale  interesante, poate ceva mai puține față de anii trecuți, dar create cu migală de florari și peisagiști din întreaga țară.

 

Asociația Culturală Rovine revendică, din nou, pentru Țuțulești-Argeș, celebra bătălie pe care istoricii n-au reușit s-o localizeze în spațiu

Luni, 27 Aprilie 2015 00:00

# Secretele și controversele Rovinelor

Informaţia confuză aflată la dispoziţia cercetătorilor încă lasă loc de interpretări în ceea ce privește bătălia de la Rovine. Localnicii din Țuțulești (fostă comună, actualmente sat al localității Stolnici) se jură însă că sunt urmașii  unor strămoși temerari, ce au luptat chiar în cătunul lor, fiindcă, potrivit asociației culturale ce poartă  numele bătăliei, Rovine, luptele s-ar fi dat tocmai la ei în sat. Nu sunt doar vorbe-n

 

Pagina 194 din 278

«ÎnceputAnterior191192193194195196197198199200UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea