Spitalul “Sfântul Spiridon” Racoviţa, premiat la Gala Sănătății

Luni, 22 Decembrie 2014 14:07

Personalități ale lumii medicale și ale societății civile au fost premiate, joi, în cadrul celei de a V-a ediție a Galei Sănătății, care a avut loc la Palatul Parlamentului.
Juriul a fost condus de managerul Spitalului Clinic de Copii ”Grigore Alexandrescu” din București, acad. Dan Mircea Enescu și a fost format din acad. Constantin Popa — vicepreședinte Comisia de Medicină — Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, prof. univ. dr. Adrian Curaj — director UEFISCDI, prof. dr. univ. Vlad Țică — Universitatea ‚Ovidius’, prof. univ. dr. Olga Simionescu — Spitalul Colentina, Universitatea de

La Suseni, mai rău ca-n anii ’ 70. Primarul Doru Radu, pus la colţ de un bătrân

Luni, 15 Decembrie 2014 14:22

# Lecţie de administraţie dată primarului de un localnic octogenar.

De 9 ani, Gheorghe Pană, un bătrân în vârstă de 88 de ani, originar din fosta comună Ţuţuleşti, absorbită de Suseni, se  luptă cu autorităţile locale, judeţene şi centrale pentru a aduce satul mai aproape de ceea ce ar trebui să însemne o localitate rurală din secolul XXI.  Deşi în anii copilăriei sale exista un indicator către Ţuţuleşti, la momentul de faţă,  doar o inscripţie cu cărbune, greu lizibilă, făcută pe o troiţă dintr-o intersecţie, aminteşte că-n

 

Liceul Tehnologic Construcţii de Masini Mioveni invită agenţii economici la parteneriate pentru învăţământ profesional

Luni, 15 Decembrie 2014 14:16

Liceul Tehnologic Construcţii de Masini Mioveni organizează învăţământ profesional şi tehnic cu durată de 3 ani, în calificarile profesionale: mecanic auto, sudor, sculer- matriter. Pentru fundamentarea cifrei de scolarizare pentru anul scolar 2015-2016,  în functţie de cerintele pieţei muncii, facem publică  ,, Procedura de solicitare de către agenţii economici a scolarizării în învăţământul profesional cu durata de 3 ani pentru anul scolar 2015-2016,, anexa 1 la Nota VET nr. 2804/2014 , elaborată de Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.

La Mioveni - căsătorii, concerte şi focuri de artificii, în seara de Revelion

Luni, 15 Decembrie 2014 14:12

Locuitorii oraşului Mioveni sunt aşteptaţi de autorităţile locale să petreacă Revelionul în aer liber, în centrul civic unde vor avea loc concerte şi focuri de artificii(cu începere de la orele 21.30).
De asemenea,cei care doresc să-şi oficializeze relaţia, în data de 31 decembrie 2014, sunt aşteptaţi să se  înscrie până pe data de 19 decembrie, la Sediul Primăriei Mioveni, biroul de Stare Civilă (Etajul 1, cam.19).

 

8.000 de carduri s-au întors la Casa de Asigurări de Sănătate Argeş

Luni, 08 Decembrie 2014 22:50

# Argeșenii sunt dezinteresaţi sau speriaţi de cardurile de sănătate.

459.795  de argeşeni ar trebui să primească, până la sfârşitul anului, cardul electronic de sănătate. Procedura de distribuire derulată prin Poşta Română e în plină desfăşurare şi, în cele mai multe cazuri, agenţii poştali au trecut deja cu plicurile pe la asiguraţii  din Argeş pe numele cărora au fost emise astfel de instrumente.  8000 dintre cardurile tipărite pentru judeţul Argeş s-au întors însă, din diferite motive, la Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Casa Județeană de Pensii Argeș dă asigurări: în luna decembrie 2014, toți pensionarii argeșeni își vor primi pensiile până în Ajunul Crăciunului

Luni, 08 Decembrie 2014 22:48

Având în vedere apropiatele Sărbători de Iarnă, Guvernul României a decis ca drepturile bănești ale pensionarilor pentru luna decembrie 2014 să poată fi acordate începând cu data de 11 decembrie 2014. Plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi cu caracter special care se achită odată cu pensiile, prin poștă, se va efectua în intervalul 11-24 decembrie 2014 la domiciliul beneficiarilor. Persoanele avizate la domiciliu își pot ridica pensiile până în data de 30 decembrie 2014 de la ghișeele subunităților postale. Virarea sumelor  pentru beneficiarii care își primesc drepturile de pensie sau cele prevăzute de legi cu caracter special prin conturi bancare, se face conform prevederilor Convențiilor încheiate între Casa Națională de Pensii Publice și bănci, în intervalul 13 -14 decembrie 2014.

 

„Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap” serbată prin evenimente la Mioveni

Luni, 08 Decembrie 2014 22:42

Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu CS Dacia Mioveni 2012, Asociația Persoanelor cu Handicap ”Speranța Vieții” Mioveni, Asociația Pensionarilor ”Viață Lungă” Mioveni și Asociația Centrul Regional pentru Integrare, Dezvoltare și Reinserție Socială a Persoanelor cu Cazier și a celor cu Handicap au organizat, săptămâna trecută, „Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap”, la corpul B al Centrului Cultural Mioveni.
Cu prilejul acestei zile, a fost organizată o întâlnire a membrilor asociației persoanelor cu handicap ”Speranța Vieții” cu psihologul Mirela Andreea

O argeşeancă a câştigat concursul de fotografie al Comisiei Europene - „Europa în regiunea mea”, lansat pe Facebook

Luni, 08 Decembrie 2014 22:31

Consiliul DG REGIO - Direcţia Generală Dezvoltare Regională a Comisiei Europene a lansat în luna august a acestui an un concurs de fotografie pe reţeaua de socializare Facebook . Este vorba despre competiţia „Europa în regiunea mea” disponibilă pe pagină Comisiei Europene.  Dintre toate cele intrate în competiţie, cea mai bună fotografie  a fost ilustrarea unui proiect Regio implementat în Sud Muntenia. Câştigătoarea concursului „Europa în regiunea mea” este Cristina Dumitru Tăbăcaru, care a participat, la categoria „Martor ocular”, cu o fotografie de la locul de implementare a unui proiect din oraşul Mioveni, judeţul Argeş - „Modernizarea străzii I.C. Brătianu din oraşul Mioveni, prin crearea a 2 benzi suplimentare”.

 

Campania ”Din suflet pentru suflet”

Luni, 08 Decembrie 2014 22:29

Niciun copil  nu trebuie să știe ce înseamnă foamea. De aceea, în ajunul sărbătorilor de iarnă,  Școala Primară și Grădinița Castelul Piraților a lansat o campanie  de colectare de ajutoare pentru copiii  neajutorați din centrele de plasament și pentru familiile  sărace cu mulți copii.
În cadrul campaniei am reușit să strângem, cu ajutorul părinților copiilor din unitatea noastră, foarte multe daruri pentru micuții din centrul de plasament Găvana.

Curtea Supremă a decis: medicii angajaţi în spitalele de stat sunt funcţionari publici şi răspund penal

Luni, 08 Decembrie 2014 22:25

#  Şpaga la doctor nu a fost dezincriminată.

Secţia penală a Curţii Supreme a decis miercuri, 3 decembrie, că medicii angajaţi la spitalele de stat sunt funcţionari publici, astfel că ei pot fi traşi la răspundere în penal. Judecătorii au fost chemaţi să se pronunţe dacă de acum încolo medicii vor putea sau nu fi anchetaţi, trimişi în judecată sau condamnaţi pentru că au luat mită pentru a-şi face treaba. CCR a decis încă de la începutul anului că funcţionari publici sunt şi acele persoane care

 

Serbare caritabilă pentru copiii cu autism

Luni, 08 Decembrie 2014 22:23

Pentru ca “ZÂMBETUL DE CRĂCIUN” să fie pe chipurile tuturor copiilor, vă invităm să luaţi parte la serbarea caritabilă ce va avea loc în 18 decembrie la ora 17:00 la Teatrul Alexandru Davila. Evenimentul are ca și scop susținerea copiilor cu autism din cadrul asociației A.P.C.A Argeș. Invitaţii speciali care ne vor susţine sunt: MANUELA HĂRĂBOR ŞI FIUL EI ANDREI HĂRĂBOR, care este un adolescent cu AUTISM, GELU ŞI TUDOR VOICU, ALINA ŞI ILAN LAUFER, LILI SANDU, GEORGETA CHIŢORAN, FUNDAŢIA MEREU APROAPE, ANTENA 1 PITEŞTI, PREŞEDINTELE C.J.A. FLORIN TECĂU, AUTORITĂŢILE LOCALE ŞI OAMENI DE AFACERI DIN PITESTI. 

Magiunul de Topoloveni, continuitate în vârful ierarhiei. Sonimpex Topoloveni, furnizor oficial al Casei Regale a României pentru încă trei ani

Luni, 08 Decembrie 2014 22:00

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să prelungească pentru încă trei ani calitatea de Furnizor Oficial al Casei Regale pentru compania Sonimpex Topoloveni, apreciind calitatea deosebită şi gustul desăvârşit ale produselor Topoloveni şi Topoloveana, produse 100% româneşti, 100% naturale, fără zahăr adăugat, fără E-uri şi fără conservanţi. Certificatul de reînnoire a fost acordat de Alteța Sa Principesa Margareta, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Castelul Peleş.

 

Traseele turistice de la peste 1500 metri au fost închise

Luni, 08 Decembrie 2014 21:58

În urma ninsorilor din ultimele 48 de ore, stratul de zăpadă măsoară peste 60 de centimetri în zona Bâlea Lac - Cota 2000 Transfăgărăşan. Temperaturile în zona de creastă se vor menţine între -6 şi -8 grade, ceea ce va păstra zăpada viscolită, fără coeziune. În aceste condiţii, toate traseele  turistice montane din masivele Iezer-Păpuşa, Ghiţu şi traseele turistice montane din zona argeşeană a masivelor Făgăraş, Piatra Craiului şi Leaota sunt  închise la altitudini superioare celei de 1500 m.
Director Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu

Gardian de la Penitenciarul Colibași, judecat în Dosarul drogurilor, trimis acum în judecată și pentru luare de mită

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

După ce a fost trimis în judecată în bulversantul Dosar al drogurilor de la Penitenciarul Colibași, agentul de penitenciare Gheorghe Adrian Georgescu, supraveghetor pe secția a IV-a a pușcăriei, a dat de o altă belea. Turnat de câțiva deținuți, acesta s-a pomenit cu un nou dosar pe cap, de astă dată pentru corupție, dosar al cărui rechizitoriu a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș. Mai exact, infracțiunile care s-au reținut în sarcina sa și pentru care a fost trimis în judecată în acest nou dosar sunt două infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de introducere în mod ilicit în penitenciar a

 

Păgubită cu peste 100 de milioane de lei vechi! Escrocii care au înșelat o piteșteancă prin metoda „Premiul de fidelitate”, trimiși în judecată

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Doi pușcăriași din Galați, care au înșelat o piteșteancă prin metoda „Premiul de fidelitate”, au fost trimiși în judecată în urmă cu circa o săptămână, la Judecătoria Pitești, pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată. Cei doi, Romulus-Iordache Nicolau, zis „Remus” și Iacob Georgian, zis „Cămilă”, deținuți în Penitenciarul Galați într-o altă cauză, au contactat-o telefonic pe victima lor, Ghida-Pușa Liță, din Pitești, prezentându-se ca reprezentanți ai Romtelecom, păcălind-o pe femeie să plătească sume de bani cu titlu de comisioane și impozite, sub pretextul că ar fi câștigătoarea

Mioveniul a primit 10 sportivi la Turneul de Oină de la Sibiu

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Mioveniul a trimis 10 sportivi (8 fete şi 2 băieţi) la turneul de oină de la Sibiu (28 - 30 noiembrie), care încheie etapa de iniţiere în sportul naţional al României în cadrul proiectelor finanţate prin programul Pierre de Coubertin, „Şi tu poţi fi campion la oină!“ şi „Fetele promovează identitatea naţională prin oină!“.
Acţiunea, care s-a desfăşurat în data de 22 noiembrie la Mioveni, la  Şcoala” Liviu Rebreanu” (alături de alte cinci centre din ţară - Suceava, Drobeta Turnu Severin, Recea-Braşov, Cluj şi Constanţa.), a fost dedicată fetelor.

 

Doar patru fermieri din Argeş se încumetă să facă agricultură ecologică

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

# Deşi sprijinul pentru agricultura eco e consistent, condiţiile de acreditare îi ţin departe de subvenţii pe fermieri

Începând din 2015, fermele și producătorii ecologici vor fi sprijiniți printr-o serie largă de programe. Pentru ei vor fi disponibile plăţi directe şi cofinanțare din partea UE prin Noua politică agricolă comună (PAC) şi va fi reînnoit sprijinul pentru practicile agricole ecologice din cadrul programelor de dezvoltare rurală (2014-2020). Din păcate, din cei  peste 28 de mii de  fermieri argeşeni, doar 4 s-au înscris la APIA cu agricultură ecologică: unul pentru cultura afinului, unul pe pomicultură şi doi pe culturi vegetale.

La Mioveni, 419 de cereri pentru ajutorul de încălzire!

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:42

Autorităţile locale din Mioveni informează că până în prezent au fost înregistrate 419 cereri de acordare a ajutoarelor pentru încălzire în iarna 2014-2015. Dintre acestea, 377 pentru încălzirea cu gaze, 14 cu energie electrică şi 28 pentru încălzirea locuinţei cu lemne.
Toţi cei care au depus cereri până joi, 20 noiembrie, vor beneficia de ajutor de încălzire pentru tot sezonul rece (noiembrie 2014-martie 2015). După 1 decembrie se vor înregistra cereri pentru consumatorii care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, iar stabilirea dreptului

 

Cuplurile longevive din Ştefăneşti, premiate de administraţia locală

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:41

Urmând principiul ”Cine nu n-are bătrâni să-şi cumpere” autorităţile locale din Ştefăneşti, în semn de preţuire, celebrează în fiecare an cuplurile longevive din localitate, şi anume cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De curând, autorităţile locale din Ştefăneşti au premiat 17 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Aceşti oameni, în opinia primarului Dorin Bărbuceanu, sunt nişte exemple pentru generaţia din ziua de azi, care la primul conflict se despart şi astfel se pierde esenţa familiei.

Căsătorii în ultima seară din an, la Mioveni

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:40

Tradiţia căsătoriilor la Mioveni, în ultima zi din an, va fi păstrată şi în 2014. Cei care doresc să-şi oficializeze relaţia în data de 31 decembrie 2014 sunt aşteptaţi în luna decembrie să-şi depună dosarul la Primăria oraşului Mioveni. Cuplurile interesate se vor putea înscrie până pe data de 19 decembrie, iar depunerea actelor se poate face doar în data de 22 decembrie, la Sediul Primăriei Mioveni, biroul de Stare Civilă (Etajul 1, cam.19).
Cununiile civile vor fi încheiate la interval de 15 minute una de cealaltă,consecutiv,adică începând cu orele 18.00,în ordinea depunerii actelor de către solicitanţi. Căsătoriile vor fi oficiate de  către primarul oraşului, Ion Georgescu.

 

Pagina 203 din 280

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea