Gardian de la Penitenciarul Colibași, judecat în Dosarul drogurilor, trimis acum în judecată și pentru luare de mită

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

După ce a fost trimis în judecată în bulversantul Dosar al drogurilor de la Penitenciarul Colibași, agentul de penitenciare Gheorghe Adrian Georgescu, supraveghetor pe secția a IV-a a pușcăriei, a dat de o altă belea. Turnat de câțiva deținuți, acesta s-a pomenit cu un nou dosar pe cap, de astă dată pentru corupție, dosar al cărui rechizitoriu a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș. Mai exact, infracțiunile care s-au reținut în sarcina sa și pentru care a fost trimis în judecată în acest nou dosar sunt două infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de introducere în mod ilicit în penitenciar a

Păgubită cu peste 100 de milioane de lei vechi! Escrocii care au înșelat o piteșteancă prin metoda „Premiul de fidelitate”, trimiși în judecată

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Doi pușcăriași din Galați, care au înșelat o piteșteancă prin metoda „Premiul de fidelitate”, au fost trimiși în judecată în urmă cu circa o săptămână, la Judecătoria Pitești, pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată. Cei doi, Romulus-Iordache Nicolau, zis „Remus” și Iacob Georgian, zis „Cămilă”, deținuți în Penitenciarul Galați într-o altă cauză, au contactat-o telefonic pe victima lor, Ghida-Pușa Liță, din Pitești, prezentându-se ca reprezentanți ai Romtelecom, păcălind-o pe femeie să plătească sume de bani cu titlu de comisioane și impozite, sub pretextul că ar fi câștigătoarea

 

Mioveniul a primit 10 sportivi la Turneul de Oină de la Sibiu

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Mioveniul a trimis 10 sportivi (8 fete şi 2 băieţi) la turneul de oină de la Sibiu (28 - 30 noiembrie), care încheie etapa de iniţiere în sportul naţional al României în cadrul proiectelor finanţate prin programul Pierre de Coubertin, „Şi tu poţi fi campion la oină!“ şi „Fetele promovează identitatea naţională prin oină!“.
Acţiunea, care s-a desfăşurat în data de 22 noiembrie la Mioveni, la  Şcoala” Liviu Rebreanu” (alături de alte cinci centre din ţară - Suceava, Drobeta Turnu Severin, Recea-Braşov, Cluj şi Constanţa.), a fost dedicată fetelor.

Doar patru fermieri din Argeş se încumetă să facă agricultură ecologică

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

# Deşi sprijinul pentru agricultura eco e consistent, condiţiile de acreditare îi ţin departe de subvenţii pe fermieri

Începând din 2015, fermele și producătorii ecologici vor fi sprijiniți printr-o serie largă de programe. Pentru ei vor fi disponibile plăţi directe şi cofinanțare din partea UE prin Noua politică agricolă comună (PAC) şi va fi reînnoit sprijinul pentru practicile agricole ecologice din cadrul programelor de dezvoltare rurală (2014-2020). Din păcate, din cei  peste 28 de mii de  fermieri argeşeni, doar 4 s-au înscris la APIA cu agricultură ecologică: unul pentru cultura afinului, unul pe pomicultură şi doi pe culturi vegetale.

 

La Mioveni, 419 de cereri pentru ajutorul de încălzire!

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:42

Autorităţile locale din Mioveni informează că până în prezent au fost înregistrate 419 cereri de acordare a ajutoarelor pentru încălzire în iarna 2014-2015. Dintre acestea, 377 pentru încălzirea cu gaze, 14 cu energie electrică şi 28 pentru încălzirea locuinţei cu lemne.
Toţi cei care au depus cereri până joi, 20 noiembrie, vor beneficia de ajutor de încălzire pentru tot sezonul rece (noiembrie 2014-martie 2015). După 1 decembrie se vor înregistra cereri pentru consumatorii care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, iar stabilirea dreptului

Cuplurile longevive din Ştefăneşti, premiate de administraţia locală

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:41

Urmând principiul ”Cine nu n-are bătrâni să-şi cumpere” autorităţile locale din Ştefăneşti, în semn de preţuire, celebrează în fiecare an cuplurile longevive din localitate, şi anume cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De curând, autorităţile locale din Ştefăneşti au premiat 17 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Aceşti oameni, în opinia primarului Dorin Bărbuceanu, sunt nişte exemple pentru generaţia din ziua de azi, care la primul conflict se despart şi astfel se pierde esenţa familiei.

 

Căsătorii în ultima seară din an, la Mioveni

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:40

Tradiţia căsătoriilor la Mioveni, în ultima zi din an, va fi păstrată şi în 2014. Cei care doresc să-şi oficializeze relaţia în data de 31 decembrie 2014 sunt aşteptaţi în luna decembrie să-şi depună dosarul la Primăria oraşului Mioveni. Cuplurile interesate se vor putea înscrie până pe data de 19 decembrie, iar depunerea actelor se poate face doar în data de 22 decembrie, la Sediul Primăriei Mioveni, biroul de Stare Civilă (Etajul 1, cam.19).
Cununiile civile vor fi încheiate la interval de 15 minute una de cealaltă,consecutiv,adică începând cu orele 18.00,în ordinea depunerii actelor de către solicitanţi. Căsătoriile vor fi oficiate de  către primarul oraşului, Ion Georgescu.

Universitatea Pitești derulează proiectul ”Vreau să fiu antreprenor” pentru studenți

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:33

În perioada 17 noiembrie -17 decembrie 2014, în cadrul Universităţii din Piteşti se  derulează proiectul ,,Vreau sa fiu antreprenor’’. Prin acest proiect se oferă studenţilor, gratuit,  oportunitatea de  formare complementară celei iniţiale, de învăţare într-un cadru organizat, bazat pe colaborarea între mediul universitar şi mediul de afaceri din jud. Argeş. Proiectul este iniţiat de Biroul de Marketing, Relaţii Publice şi Comunicare şi beneficiază de finanţare din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Argeş pentru materialele suport. Activităţile de formare sunt asigurate de cadre didactice universitare şi de

 

Unic Real Estate, firma lui Cristi Prodănel, dizolvată la cererea omului de afaceri

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:26

Procedura  de dizolvare  a  P.C. Unic Real Estate, a fost  iniţiată   de Cristian Prodănel, patronul şi administratorul  firmei, în   august 2014, fără  numirea unui lichidator judiciar, fapt care a determinat  AJFP Argeş, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, să formuleze,  în instanţă, opoziţie la respectiva decizie de lichidare şi dizolvare. Motivul Finanţelor a fost acela că, prin  derularea procedurii fără  numirea unui lichidator,  instituţia este pusă în imposibilitatea de a-şi  recupera o creanţă mai veche.  Opoziţia a fost formulată în septembrie, anul curent. Tribunalul Comercial fixase ca

Elevii unităţilor de învăţământ din Mioveni, gratis la stomatolog

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:18

Problemele stomatologice reprezintă una dintre cele mai frecvente afecţiuni la copii, iar specialiştii afirmă că trebuie tratate din timp pentru a nu se transforma în complicaţii majore. La fel de importantă este şi prevenirea afecţiunilor stomatologice prin îngrijirea corectă a dinţilor.
Toţi elevii din oraşul Mioveni beneficiază de consultaţii stomatologice gratuite (prevenţie şi curative), prin intermediul cabinetului ce funcţionează în incinta  Liceului  Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni.

 

Sărbătoarea hramului la mănăstirea Vieroși din Mioveni

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:15

Şi în acest an, când întreaga creştinătate cinsteşte “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, Mănăstirea Vieroşi din cartierul Făget, important centru de viaţă ortodoxă din Mioveni, şi-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi. La sărbătorirea hramului au participat credincioşii din Făget, dar şi din alte zone ale oraşului. Pentru a marca  importanța sărbătorii hramului, reprezentanţii administraţiei de la Mioveni au fost și ei prezenţi la slujbă, în mijlocul comunității.

Spectacol de dans sportiv la Topoloveni

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:32

# Micuții de la D`estiny Dance au făcut, ca de obicei, senzație! Sâmbătă, de la primele ore ale dimineții, sala de sport a Liceului Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni s-a umplut până la refuz. Primăria, alături de Casa de Cultură ”Preot Ion Ionescu”, Federația Română de Dans Sportiv și Clubul Sportiv D`estiny Dance au organizat cea de-a doua ediție a Cupei Topoloveni la dans sportiv. Sala, după cum vă spuneam, a fost plină, atât cu părinții și prietenii concurenților, cât și cu cei care, pur și simplu, iubesc acest tip de competiție, intrarea fiind liberă. Juriul a avut mult de muncă, fiind nevoit să aprecieze prestațiile multor dansatori ce au ajuns la un nivel ridicat de măiestrie. În competiţie s-au înscris circa 400 de sportivi din  Piteşti, Bucureşti, Vâlcea, Braşov, Craiova, Timişoara, Ploieşti, Sibiu, Mediaş, Constanţa, Galaţi, Buzău şi Cluj. A.S.

 

Micii fermieri sunt împinşi să comaseze terenurile

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:20

# Crește valoarea sprijinului pe suprafață acordat de APIA. Doar pentru unii!

Din 2015, fermierii care vor utiliza suprafeţe de teren între 5 şi 30 de hectare vor primi de la APIA, ca sprijin pe suprafaţă, suma de 40 de euro în plus la hectar, faţă de cei 170 de euro/ha.

Iancu de la Silver Trading se bate pentru a construi, la Mediaș, un centru de îngrijire bătrâni

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:19

Omul de afaceri Adrian Iancu (Ață pentru prieteni) se mișcă, în mod constant, bine pe piața construcțiilor. Firma sa, Silver Trading, are o lucrare mare de reabilitare a ansamblului Catedralei Sf. Vineri din Pitești și diverse altele prin țară. Recent, a contestat la CNSC un rezultat nefavorabil al unei proceduri de atribuire, în contradictoriu cu municipalitatea Mediaș, județul Sibiu. Și bine a făcut, pentru că, CNSC ”În temeiul art. 278 alin. (2) şi (4) din OUG nr. 34/2006, admite contestaţia formulată de SC SILVER TRADING SRL, în contradictoriu cu MUNICIPIUL MEDIAŞ, şi anulează raportul procedurii nr.

 

Vom avea un circuit turistic al mănăstirilor de piatră din Argeș

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:14

Consiliul Judeţean Argeş şi-a stabilit obiectivele prioritare pentru anul 2015 în ceea ce priveşte domeniile turism, cultură, religie şi sport.  Unul dintre ele se referă la realizarea infrastructurii de acces pentru circuitul mănăstirilor de piatră Cetăţeni, Nămăeşti și Corbii de Piatră, în vederea punerii în valoare a celor trei obiective turistice. Cele trei așezăminte monahale, atestate documentar din secolele XIV-XVI, se află în prezent în subordinea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului şi au ca element comun bisericile săpate in stâncă - importante atracţii turistice, atât datorită specificului arhitectonic, cât şi ca

IPEE-ATI Curtea de Argeș, o nouă participare la Indagra

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:46

# Incubatorul pentru șerpi, ținut sub cheie pe timpul campaniei electorale, împotriva înmulțirii speciilor periculoase!

Ambițioasa firmă IPEE-ATI din Curtea de Argeș a avut, și anul acesta, un stand propriu, generos ca spațiu și număr de exponate, la Indagra. Anul trecut, ”vedetele” dintre produsele prezentate au fost grătarul din inox, anticancerigen, cu un design special, și deplumatoarele (jumulitoarele automate) de găini și curcani. Anul acesta, în premieră, au fost prezentate incubatoare de generația a V-a, cu control automatizat al temperaturii, umidității, întoarcere automată a ouălor, dar și incubatoare pentru specii exotice și mori de uruială cu o capacitate mărită.

 

100 de ani de la trecerea în neființă, evocarea poetului Dimitrie Anghel la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:39

“Râd în grămadă flori de nalbă și albe flori de mărgărint,/ De parc ar fi căzut pe straturi un stol de fluturi de argint”
Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat evenimentul cultural Scriitori români în conștiința contemporanilor. Dimitrie Anghel, expoziție de cărți, dicționare și publicații periodice din colecțiile de documente ale bibliotecii, dedicată scriitorului român la împlinirea a 100 de ani de la trecerea în neființă.

Ruxandra şi Silviu Cotîrleţ, doi artişti uniţi de nevoia de a face ceva ieşit din tipare

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:28

# Ea gândeşte în culoare, el gândeşte în formă.

Creaţia, pasiunea pentru nou, conceptual, tematic şi înţeles au adus împreună doi oameni frumoşi  şi talentaţi. Ea make-up artist, el artist al lemnului. Ea uimeşte cu machiaje subtile şi suave ori stranii şi înfiorătoare, ca pentru filmele de groază. El dă viaţă lemnului, ridică troiţe şi decorează interioare. Ruxandra şi Silviu Cotîrleţ sunt doi oameni care se iubesc şi iubesc frumosul.

 

Concurs de pictură la Mioveni

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:24

# „Dacia – simbol național”. Centrul Cultural Mioveni, Școala Gimnazială „George Topârceanu”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, în parteneriat cu SC Automobile Dacia SA organizează concursul de pictură „Dacia – simbol național”, la care pot participa elevii de clasele pregătitoare și I – IV, de la toate școlile din județul Argeș.
Evenimentul se desfășoară la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, pe data de 14 noiembrie, de la ora 13:00, pentru elevii de clasele a III-a și a IV-a, iar

Aplicația ”Radarul pădurilor” produce primele efecte serioase în Argeș

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:17

# În numai două săptămâni, sancțiuni de aproape 2 mld lei vechi. Iată că aplicația software denumită generic ”Radarul pădurilor” începe să prindă infractori. După intrarea în vigoare a acesteia, nu se mai pot transporta materiale lemnoase fără înregistrarea mașinii și a cantității transportate.  Toate informațiile ajung într-un server și pot fi verificate atât de lucrătorii silvici cât și de polițiști. Interesant este ți faptul că un autovehicul poate fi verificat fără a

 

Pagina 204 din 280

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea