14.381 de şomeri în judeţul Argeş

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Din datele statistice ale lunii august 2014 se constată că numărul total al şomerilor înregistraţi la AJOFM Argeş a fost de 14.381 persoane (4.060 şomeri indemnizaţi şi 10.321 şomeri neindemnizaţi), în scădere cu 386 persoane (-2,68 pp) faţă de luna precedentă şi în uşoară scădere cu 67 persoane (-0,46 pp) comparativ cu luna august 2013.
La sfârşitul lunii august 2014 rata şomajului înregistrat în judeţul Argeş a fost de 5,41%, înregistrând o uşoară scădere cu 0,15 pp faţă de luna precedentă şi o uşoară scădere cu 0,03 puncte procentuale faţă de luna august 2013.

Tineri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului la „Reuniunea Tinerilor Ortodocși”

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, 53 de tineri din Eparhia Argeșului și Muscelului, cu vârste cuprinse între 15 si 26 ani, au participat în perioada 3-6 septembrie 2014, la Baia Mare, la ,,Reuniunea Tinerilor Ortodocși", care a adus laolaltă peste 3500 de tineri din țară și invitați din străinătate. Tinerii argeşeni au fost însoţiţi de preoţii Oprescu Daniel, Ilina Vasile şi Militaru Gabriel.

 

95 de ani de la înființarea societății ”Mormintele eroilor căzuți în război”

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Vineri, 12 septembrie 2014, în Sala de  Şedinţe a Primăriei Mioveni a avut loc Adunarea Festivă dedicată împlinirii a 95 de ani de la înfiinţarea Societăţii “Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”. Manifestarea a fost  organizată de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria”- iliala Mioveni, în colaborare cu Primăria , Consiliul Local ,Centrul Cultural şi S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL. Au participat reprezentanţi ai Administraţie Locale de la Mioveni, Asociaţiei Judeţene Argeş „Basarab I”, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”- Argeş, precum şi cadre didactice ale unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului. Pe Platoul Casei Sindicatelor Dacia Mioveni au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor.

Săptămâna aceasta, examen pentru primirea în profesia de avocat

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

# Numeroase VIP-uri din Argeș s-au înscris la concurs. Agitație mare în breasla avocaților și nu numai. Pentru că, săptămâna aceasta, se desfășoară examenul pentru primirea în profesia de avocat, o profesie mult râvnită de absolvenții de drept. O profesie bănoasă, uneori frumoasă, care însă își are rigorile și problemele ei. Prima problemă însă este... admiterea. Examenul de anul acesta vine pe un fond suplimentar de stress, pentru că, în urmă cu numai o săptămână, s-au afișat rezultatele examenului de primire în profesia de magistrat. Argeșul nu a  avut, de data aceasta, candidați cu note satisfăcătoare...

 

Dacia – doar locul al șaselea în topul celor mai puternice branduri românești

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

# Uzinele de la Mioveni sunt depășite de… Dero. În ceafă le răsuflă chiloții Jolidon, semn că la partea de marketing mai e mult de muncă.

Borsec, Dero, Gerovital, Dorna și Arctic ocupă primele cinci poziții în topul celor mai puternice 100 de branduri românești, potrivit unui top realizat de revista Biz, pe baza unui studiu al companiei de cercetare Unlock Market Research.
Cele cinci branduri sunt urmate în top 10 de Dacia, Elmiplant, Aqua Carpatica, Farmec și Petrom.

Curtea Constituțională a decis: stocarea datelor personale nu mai este permisă

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

# Operatorii de internet, telefonie fixă și mobilă nu mai pot stoca informațiile și contactele folosite de abonați.

Motivarea deciziei prin care Curtea Constituţională a stabilit că Legea 82/2012, cunoscută drept Legea „Big Brother” nu este conformă legii fundamentale a fost publicată, joia trecută,  în Monitorul Oficial. Toate datele persoale ale clienţilor stocate de furnizorii de telefonie trebuie şterse, iar companiile nu au voie să le mai înregistreze, începând din data de 4 septembrie. Este efectul invalidării Legii Big Brother, după ce motivarea Curţii Constituţionale a apărut în Monitorul Oficial. Decizia prin care judecătorii au stabilit neconstituţionalitatea Legii „Big Brother”a fost luată în iulie.

 

Ultima aberație din centrul orașului. Hotelul Muntenia va fi transformat în cămin studențesc

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Intrată - cu datorii și scandaluri mari - în insolvență, S.C.T. Muntenia trece, de când  a încăput pe mâna tandemului Motrun-Ivănescu, printr-o perioadă fabuloasă. Dar nu în sensul bun, așa cum s-ar putea crede, ci în sensul cel mai rău, așa cum se vede. Ultima bombă aruncată pe piața știrior zăpăcitoare este cea a transformării fostei perle a hotelăriei argeșene în… chiloțărie. Mai exact, s-a scornit și se încearcă punerea în aplicare a măreței idei de transformare a jumătate din hotel în cămin studențesc. Etajele 7-12 sunt disponibile pentru tinerii dornici de aventură, muzică tare, de libertate. Ca la orice

Eveniment! Alpiniștii piteșteni care au atins vârful Nanga Parbat (8126 m) din Pakistan vor veni la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Marți, 16 septembrie, de la ora 17.30, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, va avea loc prezentarea expediției Nanga Parbat, ce va fi susținută de către alpiniștii piteșteni Teo Vlad și Marius Gane.
Evenimentul, intitulat „Expediția românească Nanga Parbat 2013”, va expune povestea ascensiunii pe versantul Rupal de pe vârful Nanga Parbat (8126 m), din Himalaya, Pakistan. În perioada 5 iunie – 28 august 2013, o echipă formată din 5 alpiniști români a pornit ascensiunea pe masivul himalayan Nanga

 

CUPA SINDICATULUI AUTOMOBILE DACIA LA FOTBAL

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Ediţia din acest an a Cupei S.A.D. la Fotbal se va desfăşura în perioada 08-30 septembrie a.c., pe stadionul de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Meciurile se vor desfăşura, de luni până vineri, între orele 15.30-19.00. Participă 20 de echipe reprezentând organizaţiile Sindicatului Autoturisme Dacia.  Meciurile vor fi arbitrate de arbitri divizionari delegaţi de AJF Argeş, supervizaţi de observatori. Competiţia este organizatã anual de Sindicatul Dacia, în colaborare cu Societatea Comercialã Automobile Dacia SA, cu sprijinul Primãriei şi al Consiliului Local Mioveni. Accesul spectatorilor este liber.

Salonul Auto Pitești 2014 - Ediția a XVIII-a

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Argeș organizează în perioada 9 – 13 septembrie, în Piaţa Vasile Milea, Salonul Auto Pitești, ediția a XVIII-a.
În cadrul salonului vor fi lansate noi modele auto, în premieră în județul Argeș. La această ediție, pe lângă automobile, vor mai fi expuse piese și accesorii auto, anvelope auto, toate beneficiind de discount-uri speciale pe toată perioada evenimentului. Principalele mărci prezente la salon sunt: Hyundai, Ford,

 

Tatăl celebrei actrițe Marlene Manes își vinde vila din Strada Trivale

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

# Suma cerută – aproape 400.000 euro. Casa în care s-a născut și a locuit, până la plecarea peste ocean, deja celebra Marlene Manes, este scoasă la vânzare.  Părinții acesteia au hotărât că este timpul pentru o schimbare radicală, dorind, și ei, să se mute definitiv.
Marlene a terminat Liceul Dinu Lipatti, secția Arte Plastice-Pictură, apoi a urmat Facultatea de Limbi Străine din Pitești. În paralel, lua lecții de actorie de la una dintre cunoscutele actrițe ale scenei piteștene, Luminița Borta. De câțiva ani este distribuită în roluri importante, alături de actori celebri, la Hollywood.

Ziua Porților Deschise la Fabrica de magiun Topoloveni

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

# Organizatorii vă așteaptă cu drag. Anul acesta, rețeta magiunului din prune împlinește 100 de ani, motiv pentru care ne face o desebită onoare să vă invităm să pășiți alături de noi acest prag istoric pentru gastronomia românească. Joi, 11 septembrie 2014, la ora 12:00, deschidem larg porțile Fabricii de magiun din prune Topoloveni pentru a arăta că păstrăm tradiționalitatea și unicitatea rețetei din 1914, deși producem după standarde moderne.

 

Crosul de la Florica, la prima ediție

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Centrul de Cultură  ”Brătianu”, a organizat joi, 28 august 2014, la stadionul din Ștefănești,  prima ediție a competiției sportive Crosul de la Florica. Concursul  a făcut parte  din evenimentele organizate în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muşcelului, ediţia a VIII-a și s-a desfășurat pe trei probe sportive care au testat rezistența și forța celor înscriși: proba de viteză - 50 m, proba de rezistență -600 m și proba de aruncare a mingii de oină .

Echipa de tenis de masă a CS Mioveni, în cupele europene

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

În urma rezultatelor obţinute de sportivii secţiei de tenis de masă, care au adus în premieră clasarea echipei pe locul 2 în Superligă, Echipa CS Mioveni va participa în perioada 5-7 septembrie, la Turul I al Cupei ETTU ( Luxemburg). Cupa ETTU este a doua ca valoare în Europa, după Champions League.
Va fi o grupă de patru echipe,iar primele două se vor califica în etapa următoare. Obiectivul echipei CS Mioveni este calificarea în turul II, în primele 16 echipe din Europa. Echipa Clubului Sportiv Mioveni este compusă din Alex Petrescu – locul 4 naţional, jucător şi antrenor, Ionuţ Seni – locul 2 naţional, Rareş Şipoş – nr. 4 mondial şi nr. 2 european la U15, Liviu Voinea – rezervă.

 

Magiunul de Topoloveni ne îndulcește de 100 de ani

Luni, 25 August 2014 00:00

E gustos şi foarte apreciat în Europa, deşi împlineşte în  2014 venerabila vârstă de 100 de ani! Magiunul de prune  Topoloveni pare totuşi mai „tânăr“ ca niciodată şi reprezintă cu succes în străinătate tradiţia gastronomică românească. Începând cu acest an, renumitul produs care este 100% natural, fără E-uri şi conservanţi, va fi promovat nu doar în Europa, ci şi în SUA sau Orientul Mijlociu. Magiunul de prune Topoloveni deţine certificarea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP) la nivel european din  7 aprilie 2011, aceasta fiind prima distincţie de acest fel  primită de un produs românesc tradiţional. Produsul e  realizat după o reţetă din 1914. La mulţi ani, dulci!

Se vinde istoria la metru pătrat

Luni, 25 August 2014 00:00

Vila Florica din Ștefănești, conacul Brătianu şi conacul lui Armand Călinescu de la Rătești, vila arhitectului Berechet din Câmpulung, conacul Luciei Sturdza-Bulandra din Valea-Mare şi vila lui Ion Mihalache din Dobrești sunt doar cîteva dintre clădirile încărcate de istorie ale Argeşului, scoase la negociat pe piaţa imobiliară.

 

 

ANAF scoate la concurs 40 de posturi în cadrul Direcţiei generale de tehnologia informaţiei

Luni, 25 August 2014 00:00

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează concurs, în 16 septembrie (proba practică) şi 17 septembrie a.c.(proba scrisă), pentru ocuparea a 40 de funcţii publice de execuţie vacante în cadrul Direcţiei generale de tehnologia informaţiei.
Condiţiile de participare la concurs sunt cele generale, prevăzute de art. 54 din Legea 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea funcţiilor publice şi cele specifice fiecărui post, de studii, de vechime, de aptitudini.

Direcția Județeană de Sport Argeș a organizat ”Şcoala de vară 2014”

Luni, 25 August 2014 00:00

In perioada iulie – august a.c., în cadrul Centrului de tineret Pitești de la Sala Sportului, DJST Argeș a desfăşurat proiectul Şcoala de vară, care a avut ca scop îmbunătăţirea nivelului de educaţie a tinerilor.
Activităţile desfăşurate - traininguri de formare,  ateliere hand-made, cursuri tematice, jocuri sportive etc. au fost gratuite pentru toţi participanţii, aproximativ 250 de copii şi tineri, realizate cu sprijinul voluntarilor cu care colaborăm si graţie partenerilor care ne-au pus  la dispozitie diverse resurse

 

ATENȚIE! O bandă de infractori colindă, nestingherită, prin Pitești. Ținta - casele de schimb valutar

Miercuri, 20 August 2014 17:36

Operatorii caselor de schimb valutar, cu deosebire cele din centrul orașului, sunt în alertă. Pentru că, săptămâna trecută, câteva locații au fost ”călcate” de un grup organizat. Aceștia s-au prefăcut a fi clienți, încercând, în timpul schimbului de bani, să devieze atenția operatorilor, cu inteția de a-i păcăli. Este posibil ca și alte case de schimb valutar să fie vizate în perioada imediat următoare, așa că, ATENȚIE. L.G.

I.N.C.D.B.H. Ștefănești a fentat, încă o dată, executarea silită

Miercuri, 20 August 2014 17:19

Deși a fost dat pe lista emisă de ANAF ca fiind în executare silită, la data de 30 iulie a.c., iată că Institutul de la Ștefănești nu se dă plecat în insolvență sau faliment cu una cu două. Drept pentru care directorul general, Constantin Tănăsescu, a reușit, la începutul lunii august, să obțină o eșalonare la plată a datoriilor. Constantin Tănăsescu: ”S-a depus dosarul cu cererea de reeșalonare acum, la începutul lunii. Suma restantă nu a fost una de speriat, e vorba de un total de 124.000 lei. Încercăm să o plătim cât mai curând cu putință.” Trebuie menționat faptul că INCDBH se simte mai bine, financiar vorbind, toamna. Și asta pentru că, începând cu sfârșitul verii, încasează bani din vânzarea strugurilor și, mai târziu, din vânzarea mustului și a vinului. A.S.

 

Pagina 205 din 278

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea