Casa Perfectă, o firmă care confirmă!

Luni, 13 Octombrie 2014 22:39

# Conducerea BLACHOTRAPEZ în vizită, la Pitești, la Casa Perfectă. La începutul lunii octombrie, conducerea firmei BLACHOTRAPEZ, cel mai mare producător de învelitori din tablă metalică din POLONIA a avut o întâlnire la Piteşti cu partenerii săi de la CASA PERFECTĂ-reprezentantul BLACHOTRAPEZ pentru judeţul Argeş.
Această vizită vine în contextul promovării noilor produse şi modele de ţiglă metalică pentru acoperişuri produse de BLACHOTRAPEZ atât în fabricile din POLONIA cât şi la BaiaMare.

A început Târgul ”Toamna Piteșteană”

Luni, 13 Octombrie 2014 22:03

# Bucuraţi-vă de oferta abundentă! În fiecare an, în municipiul Pitești se desfășoară Târgul „Toamna Piteşteană”, o expoziţie cu vânzare de produse agricole, agro-alimentare şi de artizanat, cu specific de sezon. În acest an, târgul are loc în perioada 10 -19 octombrie.  Evenimentul se desfăşoară în Piața Vasile Milea, unde, de vineri, vă aşteaptă zeci de producători gata să vă îmbie cu o pastramă cu mămăliguţă şi un pahar de must abia stors. Sub egida Toamna Piteșteană, pe scena din Piața Vasile Milea vor fi organizate spectacole folclorice și de muzică tânără.

 

Complexul turistic Dealul Drăganului şi Complexul Mărăcineni, scoase la licitaţie

Luni, 06 Octombrie 2014 13:37

Falimentara S.C. GROUP TCMRICH SRL organizează, prin lichidatorul judiciar, licitaţie publică deschisă cu strigare  pentru vânzarea Complexului Turistic Dealul Drăganului. Este vorba despre hanul propriu-zis,  la pachet cu anexele, terenul în suprafaţă de 4792 mp.   La licitaţie este scos şi Complexul Mărăcineni – clădiri,  bazin de înot şi 3000 mp de teren - aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale,  faliment care  vinde, totodată, şi un teren intravilan  de 350 mp în satul Geamăna, un atelier de producţie industrial şi o hală. Licitaţiile încep pe 17 octombrie 2014, iar preţul de pornire este de 80% din preţul înscris în raportul de evaluare al respectivelor bunuri. C.S.

Sportivii de la C.S. Dacia Mioveni 2012 şi Samurai Dojo Pitești au adus în Argeş, de la „Cupei Băniei”, zeci de medalii

Luni, 06 Octombrie 2014 13:23

Primarul Ion Georgescu i-a felicitat pe sportivii C.S. Dacia Mioveni 2012, medaliaţi la ediția a VIII-a a „Cupei Băniei", în cadrul conferinţei de presă organizată de conducerea clubului. Cu acest prilej, edilul şef de la Mioveni şi-a exprimat gratitudinea şi sentimentele de mândrie faţă de micii karatisti care au reuşit să ocupe primele poziţii ale podiumului de concurs.

 

Grădiniță ultramodernă la Davidești

Luni, 06 Octombrie 2014 12:54

Miercuri, 1 octombrie, la Davidești, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, și a primarului comunei Davidești, Ion Sandu, a avut loc darea în folosință a Grădiniței Davidești, sat Olteanca. Valoarea investitiei este de 652.896 lei, TVA inclus, Consiliul Județean Argeș asigurând cofinanțarea.
Obiectivul dat în folosință constă în două săli de clasă, de 67 mp fiecare, o cancelarie, sală de mese, depozit materiale didactice și grupuri sanitare.

260 animale sterilizate în campania organizată la Topoloveni

Luni, 06 Octombrie 2014 12:52

# Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor, o nouă reușită în județ. Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA), în colaborare cu Primăria oraşului Topoloveni şi cu două organizaţii din Germania şi Austria, a derulat timp de 8 zile o campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor şi pisicilor cu şi fără stăpân din Topoloveni şi din localităţile învecinate. În decurs de 8 zile două echipe de medici veterinari argeşeni şi o echipă din Germania au sterilizat 260 de animale cu şi fără stăpân, care au beneficiat totodată de control medical şi deparazitare, iar alte animale au fost supuse altor intervenţii chirurgicale şi tratamente medicale.

 

Activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, organizate de Poliţia Locală Piteşti

Luni, 06 Octombrie 2014 12:51

În perioada 01.09.2014 – 30.09.2014,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor .
O atenţie deosebită a fost  acordată creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare cât şi prin prezenţa poliţistului local la  intrarea şi  ieşirea elevilor de la cursuri.

Ei sunt campionii de la ”Cupa orașului Mioveni la judo”

Luni, 06 Octombrie 2014 12:50

Oraşul Mioveni a găzduit, în premieră, prima ediţie a “CUPEI ORAŞULUI MIOVENI LA JUDO.La concursul ce s-a desfăşurat, duminică, în Sala de Sport a Şcolii Liviu Rebreanu, şi care a reunit la start judoka de la 6 cluburi din ţară: CSS Câmpulung, Kaişin Piteşti, LPS Piteşti, CSM Drobeta Tr. Severin, CS Strehaia, CS Mioveni a obţinut 23 de medalii - 6 de aur, 9 de argint şi 8 de bronz.
La final, CS Mioveni s-a clasat, cu cele 23 de medalii obţinute, pe locul al II-lea în clasamentul pe echipe

 

Liviu Ionică, patronul Jam, a renunțat la conducerea Antenei 1 Pitești

Luni, 06 Octombrie 2014 12:38

# La șefia postului a fost numită, din nou, Cristina Munteanu (foto). Se pare că postul local de televiziune Antena 1 Pitești  nu reușește să își găsească liniștea. După o perioadă în care a fost manageriat de președintele P.C. Argeș, Cornel Lazăr, conducerea francizei a fost preluată de Liviu Ionică, patronul rețelei de supermarketuri Jam. Nici acesta nu a optat pentru  o colaborare de lungă durată cu Antena, renunțând, de la 1 octombrie, la conducere. Se pare că problemele financiare moștenite, dar și o oarecare lipsă de independență l-au făcut pe Liviu Ionică să renunțe la proiect. Acesta s-a retras, luându-l cu el și pe Marian Matei, moderatorul emisiunii Ante`neața. În urma unui plan de reorganizare care a început cu ceva concedieri, la șefia postului a fost numită de București, din nou, Cristina Munteanu.
A.S.

Deschiderea oficială a cursurilor de master, la Mioveni

Luni, 06 Octombrie 2014 12:32

Joi 2 octombrie 2014,în Sala de  Spectacol a Centrului Cultural Educativ  a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master, în prezența  prefectului Mihai Oprescu, senatorului ªerban Valeca, primarului Ion Georgescu,  viceprimarului Aurel Costache, consilierului județean Elena Sandu, a coordonatorilor celor două programe de master - prof.dr.univ. Miron Zapciu, prof. dr. ing. Lacramioara Diana Robescu, a mai multor profesori de la Politehnica București, a consilierilor locali, a absolvenților din anii precedenți și a viitorilor masteranzi.

 

,,Olimpiada Deţinuţilor” i-a dat lui Mihai Dumitru o şansă la o viaţă normală

Luni, 29 Septembrie 2014 13:59

# Autorităţile locale şi judeţene şi-au dat mâna pentru a sprijinii acest demers
Mai mulţi deţinuţi custodiaţi de penitenciarele Colibaşi, Găeşti, Târgu Jiu, Craiova, Codlea şi Bucureşti Jilava au participat vineri, 26 septembrie 2014, începând cu ora 09,00,  la un eveniment caritabil, ce s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Acest eveniment a avut drept scop strângerea de fonduri pentru Dumitru Mihai, un tânăr de 27 ani din oraşul Mioveni, ce suferă de atrofie musculară pseudomiopatică, neuropatie spinală

Finala Cupei SAD, ediţia 2014

Luni, 29 Septembrie 2014 13:58

Cupa Sindicatului Automobile Dacia la Fotbal s-a încheiat, săptămâna trecută, pe stadionul de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.
Meciul pentru lucurile 3 şi 4 s-a disputat între Flux Fizic – Turnătorie Dacia, iar finala mare, între  Leoni Piteşti – Presaj-Preste, câştigând detaşat echipa Leoni Piteşti(3 -1). La finală au asistat şefii de departamente din care fac parte jucătorii, conducerea Sindicatului Autoturisme Dacia, şi reprezentanţi ai administraţiei de la Mioveni. Organizatorii competiţiei au acordat diplome, cupe tricouri şi premii în bani. Competiţia este organizată anual de Sindicatul Dacia, în colaborare cu SC Automobile Dacia SA şi cu sprijinul Primãriei şi al Consiliului Local Mioveni.

 

A lăsat bogăţiile Canadei pentru frumuseţile satului românesc

Luni, 29 Septembrie 2014 13:48

# Alexandra Vasiliu întinde o mână de ajutor agroturismului în Argeş

O tânără ambiţioasă şi insprată a reuşit să câştige, în vara acestui an,  cu un proiect de valorificare a potenţialului satului  românesc, concursul “Idei în Ţara lui Andrei”.  Din premiul său de 10.000 de euro, Alexandra Vasiliu vrea să-i înveţe pe sătenii din câteva sate româneşti cum să-şi rotunjească veniturile  prin agroturism. Printre zonele alese de Alexandra se numără şi un cătun din comuna Bălileşti, judeţul Argeş.
Pentru comunitățile rurale din zone cu potențial cultural și natural, adeseori sărace și amenințate de depopulare, agroturismul reprezintă o oportunitate

Rectorul Ionel Didea infirmă speculațiile din presă: ”Colegiile postliceale nu reprezintă o intrare pe ușa din dos la facultate”

Luni, 29 Septembrie 2014 13:43

# În decursul timpului, Universitatea din Piteşti a devenit o instituţie emblematică pentru întreg învăţământul românesc. # Ionel Didea: ”Nu știm să facem export! Vindem lemnul neprelucrat și dăm, pe degeaba, inteligența superioară, prelucrată”

Agitație mare pe holurile Universității din Pitești. Începe noul an universitar. Profesorii l-au început deja de ceva timp, pregătind venirea studenților. În cei 50 de ani de învățământ superior în Arges, Universitatea din Piteşti a reprezentat un important  centru de ştiinţă și de cultură, a slujit idealurilor de cunoaştere şi progres, prin performanţa ştiinţifică şi didactică, prin  spiritul creator, inovator, în fiecare din domeniile pentru care a organizat şi a

 

Trimis în judecată pentru că și-a ucis, cu un pumn, tovarăsul de beție

Luni, 29 Septembrie 2014 13:41

# S-a întâmplat la Teiu, comuna natală a lui Vladimir Streinu

Beția provocată de alcool i-a despărțit definitiv pe doi prieteni și consăteni, amândoi din comuna argeșeană Teiu. Unul dintre ei a plecat pe lumea cealaltă, iar celălalt a rămas pe lumea asta, să dea socoteală pentru că i-a luat viața primului. Ștefănoiu Florin-Daniel, de 37 de ani, cunoscut sub porecla „Pufu”, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru uciderea lui Străulescu Radu, zis „Relu”, de 49 de ani. Infracțiunea pentru care va fi judecat este de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar pedeapsa pe care ar putea-o primi este închisoarea de la 6 la 12 ani.

Revedere de suflet, după 25 de ani, la Liceul Nicolae Bălcescu (Brătianu)

Luni, 29 Septembrie 2014 13:32

Sâmbătă, 27 septembrie 2014. Am plecat spre Piteşti la prima oră a dimineţii. De abia aşteptam să mi revăd colegii cu care am trăit împreună fiecare bucurie sau tristeţe ce ne înconjura pe parcursul celor 4 ani de LNB. Sunt copleşit de emoţii, cu cât mă apropii mai mult de Piteşti, de liceu, de ora festivităţii ... Au fost anii primelor iubiri, ai primelor plimbări în doi, ai primelor vise cu privire la ceea ce ne doream să facem şi să fim după liceu ... Ce frumoasă era viaţa la LNB!
Când mă gândesc cum au trecut aceşti 25 ani, îmi este greu să-i cataloghez că au fost frumosi, urâţi, înceţi, repezi... Pur şi simplu, au fost minunaţi!

 

Vineri, la Casa Cărţii. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

# Bursa se va desfăşura şi în municipiile Câmpulung şi Curtea de Argeş. În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în judeţ, AJOFM Argeş va organiza în data de 26 septembrie 2014, ora 9:00, în Piteşti, la “Casa Cărţii”, o bursă a locurilor de muncă vacante, destinată absolvenţilor.
Prin această acţiune de corelare a cererii şi a ofertei de forţă de muncă, se va oferi posibilitatea tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu- zis,

Bibiana Stanciulov, mai hotărâtă ca niciodată să acționeze în instanță concurenții neloiali

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

# Magiunul de Topoloveni bate embargoul dintre U.E. și Rusia. # Bibiana Stanciulov:  ”Discutăm după ce se finalizează procesele pe care le voi deschide săptămâna viitoare”

În perioada 15-18 septembrie s-a desfășurat, în capitala Federației Ruse, expozitia internațională "World Food Moscow", acolo unde Magiunul de prune Topoloveni a reprezentat cu mândrie România. Evenimentul face parte din programul "Eureka: descoperiți comorile Europei", program de promovare pe

 

La Mioveni, în week-end, va avea loc Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșului și Târgul Meșterilor Populari

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

În perioada 26-29 septembrie 2014, în orașul Mioveni se va desfășura ”Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, manifestare ce cuprinde ”Târgul Meșterilor Populari și Sărbătoarea Recoltei”.  La manifestare sunt invitați să participe producători agricoli și meșteri populari din județ. Pe parcursul celor 3 zile meșterii populari vor face  demonstrații de tehnică populară în fața publicului. Ambele categorii sunt obligate să fie îmbrăcate în port popular.
Până în prezent s-au înscris meșteri populari din Mioveni, Pitești, Curtea de Argeș, Stâlpeni, Horezu și Bădeni. Domeniile de activitate ale acestora sunt: prelucrare lemn, țesături, împletituri, podoabe, măști populare și ceramică.

20 de ani de Curierul zilei

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

# La petrecerea organizată cu ocazia evenimentului a participat toată elita județului.
Iată că unul din primele ziare apărute în județ după Revoluția din 1989 a împlinit 20 de ani. Dacă ținem cont de faptul că este și cotidian, 20 de ani înseamnă enorm, înseamnă mii de zile de muncă, mii de nopți nedormite. Tocmai pentru a puncta această performanță, colegii de la Curierul zilei au organizat un bal pe cinste.

 

Pagina 206 din 280

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea