Workshop: Concentrare, coordonare, atenţie

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Sâmbătă şi duminică, la Şcoala Numărul 8 Fraţii Goleşti, specialişti în autism din Bucureşti, au susţinut un workshop despre Terapia 3C, pe tema “concentrare, coordonare, atenţie”. Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii, dar şi lectori psihologi din capitală au veit cu  probe practice, cât şi cu probe teoretice . Cu acelaşi prile,j au avut loc examinări psihomotorii pentru copiii care prezenţi în sală. Workshopul a fost susţinut în totalitate de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş.

Administraţia locală din Mioveni a suplimentat premiile olimpiciilor naţionali la Mecanică

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

În perioada 7-11 aprilie, Mioveniul a găzduit, în premieră, Olimpida Naţională la disciplinele din aria curriculară „TEHNOLOGII”, Domeniul Mecanică, la care au participat  circa 80 de elevi din toată ţara. Astfel că, vineri, în ultima zi a olimpiadei, când a avut loc proba practică ce s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Colibaşi, elevii participanţi, plini de emoţii, s-au mutat la Centrul Cultural Educativ Mioveni, unde aveau să se anunţe şi premieze concurenţii ci cele mai bune rezultate. Olimpicii la Mecanică cu rezultate meritorii, pe lângă premiile financiare acordate de Inspectoratul Şcolar,

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a redeschis Centrul de Tineret Argeş

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

După o absenţă de câţiva ani, cauzată, în special, de lipsa finanţării, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a redeschis Centrul de Tineret Argeş, marţi 8 aprilie 2014, în Anexa Sălii Sporturilor Piteşti, din str. Nicolae Dobrin.
În prezenţa unei asistenţe numeroase, începând cu ora 12.00 a avut loc prezentarea locaţiei, după care s-a comunicat şi discutat calendarul de proiecte care se vor desfăşura în cadrul Centrului de Tineret.

Întâlnire de lucru a membrilor Permanenței Eparhiale, sub patronajul Î.P.S. Calinic

Luni, 07 Aprilie 2014 15:14

# Prioritățile anului 2014: lucrarea de interes național - construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar pe plan local – Catedrala Arhiepiscopală. La sfârșitul lunii trecute, în sala de conferințe a protoieriei Pitești, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a avut loc întâlnirea de lucru a membrilor Permanenței Eparhiale, la care au fost convocați și P.C. Părinți Protoierei din cele 6 protoierii ale Eparhiei.
Având în vedere calendarul alegerilor preoțești și mirenești, în vederea constituirii Adunării Eparhiale, în mandatul 2014-2018, s-au prezentat circumscripțiile electorale.

 

Reîncepe Rabla!

Luni, 07 Aprilie 2014 14:54

# Distribuţia tichetelor  nu se va mai face pe judeţe, ci în funcţie de cerere. Aflați care este lista dealerilor autorizați din Argeș. La sfârșitul lunii trecute, dealerii auto au fost validaţi în cadrul programului „Rabla 2014“. Dintre aceștia, 20 au fost respinşi, potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). Dosarele admise în programul „Rabla 2014“ au fost depuse pentru un număr total de 230 de puncte de lucru/agenţi autorizaţi care vor putea comercializa autovehicule în cadrul programului din acest an.

Romii din Argeş sunt tot mai mulţi şi mai... nedeclaraţi

Luni, 07 Aprilie 2014 14:45

# Marian Liţă, inspector pe problemele romilor: ”La Spitalul din Câmpulung, din 5 copii care se nasc, 3 sunt romi” Argeşul numără 34-35 de mii de romi, însă numai 16 mii dintre ei au declarat că aparţin acestei etnii, potrivit inspectorului pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Argeş. Marian Liţă pune refuzul romilor de a-şi asuma etnia pe seama unor temeri mai vechi şi spune că situaţia dezavantajează etnia romă. Liţă arată cu degetul şi spre primării, despre care spune că se complac în a ignora discrepanţa între cifrele reale şi cele de pe hârtie. Realitatea  e că, în ciuda statisticilor

 

Vin vacanțele, cu miros de friptură… Grătarul anti-cancer, produsul vedetă al perioadei următoare

Luni, 07 Aprilie 2014 14:43

# Grătarul este o marcă a IPEE ATI din Curtea de Argeș și are prețuri începând cu 150 ron. IPEE ATI din Curtea de Argeș comercializează un grătar gândit pentru clienții care vor să mănânce sănătos, fără grăsimi și fără acroleine, compușii cancerigeni din fumul rezultat la arderea grăsimilor pe cărbuni. Grătarul anticancer este fabricat din inox alimentar, iar carnea se prăjește pe niște bare cu profilul în formă de U, permițând acumularea și apoi conducerea grăsimilor către canalul colector de la bază. Profilele sunt foarte apropiate, astfel încât grăsimile nu curg printre ele pe cărbuni dar, în același timp, dau voie căldurii să ajungă la carnea sau preparatele gătite.

Olimpiada Națională de Mecanică se ţine la Mioveni!

Luni, 07 Aprilie 2014 14:43

În perioada 7-11 aprilie, Mioveniul va găzdui, în premieră, Olimpida Naţională la disciplinele din  aria  curriculară „Tehnologii”, Domeniul Mecanică. Sunt aşteptaţi să participe 80 de elevi şi în jur de 40 de profesori însoţitori.
Festivitatea de Deschidere a Olimpiadei, va avea loc în data de 8 aprilie 2014, ora 17.00, în  Amfiteatrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești.
Proba scrisă se va  desfășura, miercuri 9 aprilie,  la Liceul Tehnologic "Astra", Pitești.

 

Cei mai buni olimpici la Informatică, Latină şi Tehnologie sunt, în aceste zile, la Piteşti

Luni, 07 Aprilie 2014 14:12

# Ministerul Educaţiei vrea să îi stimuleaze pe aceşti copii cu premii… de nimic # Cei mai buni dintre olimpici vor primi de la Ministerul Educației Naționale  premii a căror valoare este cuprinsă între 50 şi 110 lei. Autorităţile judeţene  pun umărul să mai dreagă un pic situaţia. În perioada 4 - 11 aprilie, Piteștiul găzduieşte  trei olimpiade naționale - Olimpiada Națională de Informatică, Olimpiada Națională de Limbi Clasice și Olimpiada Națională de Mecanică Astfel – posibile  cu  sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, Prefecturii, Primăriei Piteşti, Primăriei Mioveni şi Primăriei Topoloveni.

Școala 10 din Pitești, 50 de ani de existență

Luni, 07 Aprilie 2014 14:11

La sfârșitul săptămânii trecute, prefectul  Mihail Oprescu a participat la ceremonia de aniversare a 50 de ani de la înființarea Școlii Generale Marin Preda (Școala 10) din Pitești. Prefectul județului a transmis tuturor celor prezenți- conducerea școlii, cadre didactice, elevi și foști elevi ai școlii, părinți și foste cadre didactice- felicitări pentru activitatea comună și meritorie depusă pentru buna funcționare a actului educațional în județul Argeș, le-a urat succes în activitatea pe care o au de parcurs și de acum înainte și a asigurat de întreaga deschidere și colaborare pe care o vor găsi în Instituția Prefectului- Județul Argeș. La finalul manifestării, prefectul județului Argeș a dezvelit o placă aniversară care marchează 50 de ani de activitate a unității de învățământ.

 

În sfîrşit, autorităţile se implică. Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism a primit sediu nou de la Primăria Piteşti

Luni, 07 Aprilie 2014 14:05

Spectacolul caritabil “Inimi deschise”, care a avut loc la Bascov, în favoarea copiilor care suferă de autism, s-a dovedit a fi un real succes. Aproape 5.000 de lei s-au strîns în urma campaniei umanitare, bani care vor fi folosiţi de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş pentru a ajuta micuţii care suferă de această afecţiune, micuţi care beneficiază de terapie în centrul APCA din Piteşti. De altfel, autorităţile locale s-au implicat în această campanie şi au confirmat faptul că centrul APCA se va muta cît de curînd, dintr-o clădire închiriată, într-un spaţiu nou, pus la dispoziţie de primăria municipiului Piteşti. Este

Lavinia Năstase revine pe ecrane cu o emisiune nouă “Argeşeni în lume”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

După patru ani de pauză în TV, fosta realizatoare a emisiunii “Extemporal la monden”, întoarsă recent din Franţa, ne invită să fim martorii unui nou proiect “Argeşeni în lume”, la Argeș TV. “În fiecare joi, între orele 21. 00  şi 22.30 vă aştept cu invitaţi minunaţi şi o Lavinia ... mai ponderată, la o emisiune ce se adresează argeşenilor care locuiesc în afară, foarte atenţi la ce se întâmplă în judeţul lor natalal, cu protagonişti din rândul celor mai cunoscute personaje ale timpului – tot argeşeni, bineînţeles. Mă bucur că am revenit, sper că şi telespectatorii! Mi-era dor de Argeş, mi-era dor de ţara mea, mă bucur că sunt aici, în cele mai dragi locuri, unde  oamenii sunt cei mai frumoşi, unde mâncarea e cea mai bună şi unde până şi birocraţia e mai uşoară decât în Franţa!” spune Lavinia Năstase, realizatoarea emisiunii “Argeşeni în lume”.

 

Managerul Adrian Iancu se mișcă bine pe piața construcțiilor. Silver Trading va construi un sediu pentru OMV Petrom S.A.

Luni, 31 Martie 2014 00:00

OMV Petrom S.A. dorește construirea unui laborator pentru studiu și păstrare mostre în Prahova. La licitația organizată, s-au prezentat 15 firme, mai ales că suma pusă la bătaie este una deloc de neglijat, valoarea estimată a contractului fiind de peste 73 miliarde lei vechi la care se adaugă TVA. Din cele 15 firme, numai 11 oferte au fost considerate admisibile, intrând în selecția finală. Licitația a fost deschisă, criteriul de atribuire fiind cel al prețului cel mai scăzut. Data atribuirii contractului a fost 12.02.2014. Silver Trading și-a adjudecat lucrarea ofertând la suma de 5.465.066 lei fără TVA, adică aproximativ 75% din prețul de pornire. Desigur, vor urma contestațiile la CNSC, eventual etapa finală la Curtea de Apel, așa încât Silver Trading se va apuca de treabă, dacă lucrurile merg bine, probabil prin toamnă.

La Obștea moșnenilor arefeni votează mai puțin de 10% din membri?!

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Adunare Generală pentru armonizarea statutului obștii în raport cu legislația în vigoare. Vot istoric, cu decizii luate cu scor de 100%, la ultima Adunare Generală a Obștii moșnenilor arefeni. Se pare că lucrurile intră pe un făgaș nomal, de înțelegere. Numai că… votanții au fost exagerat de puțini. La ședință s-au prezentat numai 140 de persoane din peste 1000 de membri, aceștia deținând maxim 250 hectare de pădure din totalul de 4500 hectare deținut de obște.

 

Agenţii economici din zona limitrofă platformei Arpechim pun în pericol siguranţa Piteştiului

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# În jurul platformei Arpechim fucţionează zeci de agenţi economici. Mulţi dintre ei nu respectă nici măcar condiţiile minime pentru prevenirea unor dezastre. După incendiul din data de 17 martie, izbucnit din zona limitrofă a platformei Arpechim, drumul 23, Instituţia Prefectului a dispus Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Gărzii de Mediu, realizarea unor controale pe toate amplasamentele operatorilor economici din zonă. Au fost verificaţi 31 de operatori economici, iar în urma acţiunilor de control au fost aplicate 29 de amenzi contravenţionale în valoare de 31.100 lei şi au fost date  42 de avertismente.

Tinerii din Mioveni, față-n față cu deținuții

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Miercuri, 26 martie 2014, Administraţia Naţionala a Penitenciarelor, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni, Penitenciarul Colibaşi şi liceele de pe raza oraşului, au organizat o dezbatere pe tema reintegrării sociale a foştilor deţinuţi sub deviza „Suntem produsul mediului în care trăim".
La dezbatere au participat reprezentanţi ai echipei proiectului, primarul oraşului Mioveni, conducerea Penitenciarului Colibaşi, elevi, profesori și deținuți.
Sesiunea educaţională, desfasurată  la Casa de Cultura a Sindicatelor Dacia Mioveni a constat şi în prezentarea unui film documentar realizat în mediul

 

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş: “Nu mi se pare normal ca salvamontiştii, pe un salariu derizoriu, să extragă victimele dintr-un mediu dificil, iar reprezentanţii celorlalte servicii să se uite, pe un salariu dublu”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Pentru creşterea gradului de reuşite, în cazul intervenţiilor Salvamont, în Argeş e nevoie de suplimentarea personalului (şi stimularea lui financiară), de o serie de dotări şi de unele măsuri care să condiţioneze reînnoirea licenţelor de emisie ale operatorilor de telefonie mobilă de construirea de noi relee în zonele montane. O spune şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, care lucrează la o strategie de dezvoltare a serviciului. Vestea îmbucurătoare este că Piteştiul va deveni centru regional SMURD, ceea ce va avea că rezultat, printre altele, creşterea calităţii intervenţiei de urgenţă în cazul accidentelor montane.

„Argeşul are o rată a mortalităţii infantile peste media pe ţară”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Afirmă Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii. În Argeş, aproape 10 din 1000 de copii născuţi vii mor în primele luni de la naştere. Multe dintre aceste decese ar putea fi prevenite, dacă în spitale condiţiile ar fi altele, spun reprezentanţii asociaţiei” Salvaţi copiii”, care  şi-a propus să sprijine cu aparatură maternităţile din ţară, inclusiv pe cea a Spitalului Judeţean Argeş, în ideea de a ajuta la prevenirea mortalităţii infantile şi pentru a ajuta gravidele şi mamele să aducă pe lume copii sănătoşi.

 

Emilia Ghinescu va cânta pentru copiii cu autism

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Sunt puţini oameni, şi ne referim aici la artişti, care acceptă să se implice în campanii umanitare. Emilia Ghinescu, face parte dintre aceste persoane. Celebra cîntăreaţă a acceptat imediat ce i s-a propus acest lucru, aşa că, după Irina Loghin, o altă mare interpretă de muzică populară va veni la Bascov într-un concert de caritate. De data aceasta, spectacolul va fi organizat pentru copiii cu autism. Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism, Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov şi Antena 1 Piteşti şi-au dat mîna pentru a aduce un zîmbet pe chipul copiilor care suferă de această afecţiune.

520 de locuri de muncă la Bursa generală, organizată de AJOFM Argeş

Luni, 31 Martie 2014 00:00

În data de 28 martie a.c., AJOFM Argeș a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și a agenților economici. Locul de desfășurare a acestei acțiuni a fost la Casa Cărții și la ea au participat 34 de agenți economici care au prezentat o ofertă de 520 de locuri de muncă vacante disponibile, principalelel domenii de activitate solicitate de către angajatori fiind cele din industria confecțiilor textile, industria prelucrărilor mecanice, transporturi, comerț, hoteluri și restaurant.  Pentru persoanele cu studii superioare  au fost puse la dispoziție un număr de 25 de posture vacante, marea lor majoritate fiind destinate pentru profesia de inginer. Estimăm că la această bursă a locurilor de muncă au fost prezente 800 de personae. În privința numărului de persoane  care și-au găsit un loc de muncă, agenția va monitoriza pe parcursul a 30 de zile, prin contactarea agențiloreconomici participanți, ocuparea posturilor vacante oferite la această bursă.

 

Pagina 214 din 280

«ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea