La Obștea moșnenilor arefeni votează mai puțin de 10% din membri?!

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Adunare Generală pentru armonizarea statutului obștii în raport cu legislația în vigoare. Vot istoric, cu decizii luate cu scor de 100%, la ultima Adunare Generală a Obștii moșnenilor arefeni. Se pare că lucrurile intră pe un făgaș nomal, de înțelegere. Numai că… votanții au fost exagerat de puțini. La ședință s-au prezentat numai 140 de persoane din peste 1000 de membri, aceștia deținând maxim 250 hectare de pădure din totalul de 4500 hectare deținut de obște.

Agenţii economici din zona limitrofă platformei Arpechim pun în pericol siguranţa Piteştiului

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# În jurul platformei Arpechim fucţionează zeci de agenţi economici. Mulţi dintre ei nu respectă nici măcar condiţiile minime pentru prevenirea unor dezastre. După incendiul din data de 17 martie, izbucnit din zona limitrofă a platformei Arpechim, drumul 23, Instituţia Prefectului a dispus Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Gărzii de Mediu, realizarea unor controale pe toate amplasamentele operatorilor economici din zonă. Au fost verificaţi 31 de operatori economici, iar în urma acţiunilor de control au fost aplicate 29 de amenzi contravenţionale în valoare de 31.100 lei şi au fost date  42 de avertismente.

 

Tinerii din Mioveni, față-n față cu deținuții

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Miercuri, 26 martie 2014, Administraţia Naţionala a Penitenciarelor, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni, Penitenciarul Colibaşi şi liceele de pe raza oraşului, au organizat o dezbatere pe tema reintegrării sociale a foştilor deţinuţi sub deviza „Suntem produsul mediului în care trăim".
La dezbatere au participat reprezentanţi ai echipei proiectului, primarul oraşului Mioveni, conducerea Penitenciarului Colibaşi, elevi, profesori și deținuți.
Sesiunea educaţională, desfasurată  la Casa de Cultura a Sindicatelor Dacia Mioveni a constat şi în prezentarea unui film documentar realizat în mediul

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş: “Nu mi se pare normal ca salvamontiştii, pe un salariu derizoriu, să extragă victimele dintr-un mediu dificil, iar reprezentanţii celorlalte servicii să se uite, pe un salariu dublu”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Pentru creşterea gradului de reuşite, în cazul intervenţiilor Salvamont, în Argeş e nevoie de suplimentarea personalului (şi stimularea lui financiară), de o serie de dotări şi de unele măsuri care să condiţioneze reînnoirea licenţelor de emisie ale operatorilor de telefonie mobilă de construirea de noi relee în zonele montane. O spune şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, care lucrează la o strategie de dezvoltare a serviciului. Vestea îmbucurătoare este că Piteştiul va deveni centru regional SMURD, ceea ce va avea că rezultat, printre altele, creşterea calităţii intervenţiei de urgenţă în cazul accidentelor montane.

 

„Argeşul are o rată a mortalităţii infantile peste media pe ţară”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Afirmă Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii. În Argeş, aproape 10 din 1000 de copii născuţi vii mor în primele luni de la naştere. Multe dintre aceste decese ar putea fi prevenite, dacă în spitale condiţiile ar fi altele, spun reprezentanţii asociaţiei” Salvaţi copiii”, care  şi-a propus să sprijine cu aparatură maternităţile din ţară, inclusiv pe cea a Spitalului Judeţean Argeş, în ideea de a ajuta la prevenirea mortalităţii infantile şi pentru a ajuta gravidele şi mamele să aducă pe lume copii sănătoşi.

Emilia Ghinescu va cânta pentru copiii cu autism

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Sunt puţini oameni, şi ne referim aici la artişti, care acceptă să se implice în campanii umanitare. Emilia Ghinescu, face parte dintre aceste persoane. Celebra cîntăreaţă a acceptat imediat ce i s-a propus acest lucru, aşa că, după Irina Loghin, o altă mare interpretă de muzică populară va veni la Bascov într-un concert de caritate. De data aceasta, spectacolul va fi organizat pentru copiii cu autism. Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism, Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov şi Antena 1 Piteşti şi-au dat mîna pentru a aduce un zîmbet pe chipul copiilor care suferă de această afecţiune.

 

520 de locuri de muncă la Bursa generală, organizată de AJOFM Argeş

Luni, 31 Martie 2014 00:00

În data de 28 martie a.c., AJOFM Argeș a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și a agenților economici. Locul de desfășurare a acestei acțiuni a fost la Casa Cărții și la ea au participat 34 de agenți economici care au prezentat o ofertă de 520 de locuri de muncă vacante disponibile, principalelel domenii de activitate solicitate de către angajatori fiind cele din industria confecțiilor textile, industria prelucrărilor mecanice, transporturi, comerț, hoteluri și restaurant.  Pentru persoanele cu studii superioare  au fost puse la dispoziție un număr de 25 de posture vacante, marea lor majoritate fiind destinate pentru profesia de inginer. Estimăm că la această bursă a locurilor de muncă au fost prezente 800 de personae. În privința numărului de persoane  care și-au găsit un loc de muncă, agenția va monitoriza pe parcursul a 30 de zile, prin contactarea agențiloreconomici participanți, ocuparea posturilor vacante oferite la această bursă.

SC Apă Canal 2000 se implică în programul educaţional „Şcoala altfel“

Luni, 31 Martie 2014 00:00

În perioada 7 - 11 aprilie 2014, societatea Apă Canal 2000 va veni în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care derulează programul educaţional „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, prin deschiderea porţilor Uzinei de Apă Budeasa şi Staţiei de Epurare Piteşti.
În acest sens, elevii şi cadrele didactice de la unităţile colaboratoare din cadrul Programului Educaţional Piky au posibilitatea să viziteze cele două obiective şi totodată să afle detalii despre istoria alimentării cu apă a oraşului Piteşti, precum şi informaţii despre procesele de potabilizare a apei şi respectiv tratare

 

Ofertă șoc! Consultație detaliată și un detartraj gratuit pentru oricine, chiar și pentru cei care nu sunt clienții cabinetelor Dr. Costache!

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Dr. Ionuţ Costache: “Afecţiunile dentare pot determina boli ale organelor! VĂ INVIT LA O CONSULTAŢIE GRATUITĂ!” Clinica dentară “Dr. Costache” din Piteşti demarează, din luna aprilie, o campanie de consultaţii gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni stomatologice.  Această campanie ne-a trezit interesul, motiv pentru care am stat de vorbă cu medicul Ionuţ Costache, pentru a afla în ce constă o consultaţie la cabinetul său şi de ce este bine s-o facem.  Precizăm că este vorba de o consultaţie foarte laborioasă, care pune în relaţie problemele stomatologice ale pacientului cu starea generală de

Companiile chineze sunt dispuse să facă investiţii de 500 de milioane de euro la Oltchim şi Arpechim

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Reprezentanţii companiilor Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum din China s-au întâlnit, săptămâna trecută, la Piteşti, cu reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Piteşti,  şi imediat după, cu autorităţile judeţului Vâlcea. Vizita delegaţiei chineze în Argeş a avut legătură cu Petrochimia Arpechim, interesul chinezilor pentru discuţii cu autorităţile judeţene fiind cu atât mai mare cu cât, la sfârşitul acestei luni, expiră termenul stabilit pentru depunerea ofertelor de participare la privatizarea Oltchim (Petrochimia Arpechim  urmând să  fie cumpărată la pachet cu Oltchim). Pe

 

Unul din campionii tunurilor date în Argeș a fost arestat în America

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# Radu Nemeș investea acolo banii țepuiți prin firma sa din Pitești. Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, săptămâna trecută,  că soţii Dana şi Radu Nemeş au fost arestaţi în Statele Unite al Americii şi că procurorii DNA au colaborat cu FBI, cei doi fiind anchetaţi în dosarul de evaziune fiscală în care sunt implicaţi şi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi fostul şef de cabinet al acestuia Codruţ Marta. Soții Nemeș deveniseră investitori serioși în statul Washington, numai că banii de investiții proveneau din frauda produsă în România și, în bună parte, printr-o firmă înregistrată la Pitești.

Exporturile IPEE ATI Curtea de Argeș se dublează de la un an la altul

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# ”Regina” exporturilor – incubatoarele de ouă. Acestea se vând cu succes în Germania și Spania. Într-o țară în care, zilnic, televiziunile prezintă falimente de răsunet, iată că o firmă din Curtea de Argeș își permite, contrar tuturor așteptărilor și, mai ales, curentului, să crească sănătos. Eforturi duse la epuizare, nopți nedormite, finanțare deficitară, cercetare atât cât se poate. Cu toate acestea, IPEE ATI Curtea de Argeș își menține numărul de angajați, deloc neglijabil, de peste 200 de oameni și, an de an, dublează cifra exporturilor. Acum doi ani, ceva peste 2%. Anul trecut, 5%. Anul acesta, 10%. La

 

Primăria Piteşti îi premiază pe cei care scapă de deşeurile electrice şi electronice

Luni, 24 Martie 2014 00:00

În cadrul campaniei „Locul deşeurilor nu este în preajma ta!”, miercuri, 26 martie,  şi joi, 27 martie (în intervalul orar 9.00 - 17.00),   piteştenii sunt invitaţi să se debaraseze de obiectele electronice sau electrocasnice vechi sau defecte, la punctele de colectare ce vor fi amenajate în următoarele zone:
1.  Cartier Găvana - complex Albina
2.  Cartier Trivale – complex 2       
3.  Primărie - Piaţa Primăriei

Contestaţie în dosarul falimentului FARM DIVERS SRL

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Mediplus Exim, unul dintre creditorii fimei în faliment, creditori printre care se numără şi Consiliul Judeţean Argeş,  DGFP Argeş, Banca Transilvania, ITM Argeş  etc. invocă o serie de nereguli în procedura de evaluare a unor imobile, ceea ce face ca firmele creditoare să nu-şi poată recupera creanţele înscrise la masa credală. Tribunalul Specializat Argeş a înregistrat, pe 6 martie  2014, contestaţia formulată de Mediplus Exim SRL împotriva adunării creditorilor  FARM DIVERS SRL din 28 februarie, anul curent, invocând faptul că lichidatorul judiciar al debitoarei,  MIT INSOLV SPRL, nu  i-a transmis procesul verbal al adunării.

 

Bilete de tratament balnear la Casa Județeană de Pensii Argeș

Luni, 24 Martie 2014 00:00

În data de 20 martie 2014, la sediul instituţiei s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 4, datele de plecare fiind 3, 4 şi 5 aprilie 2014.  Aceasta poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro
Au fost alocate automat în baza solicitărilor 44 de bilete în următoarele staţiuni: 1 Mai, Amară, Covasna, Geoagiu, Olăneşti, Pucioasa.
- Biletele se eliberează în zilele de 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 şi 31 martie 2014;
- În dată de 1 aprilie 2014 se vor elibera biletele nevalorificate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală rambursează TVA în luna martie în valoare de 983,03 milioane lei

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) rambursează, în luna martie, TVA  în valoare de 983,03 milioane lei.
În selecţia lunii martie 2014 au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, soluţionate până la data efectuării acesteia (04.03.2014).
Deconturile de TVA au fost organizate astfel:
1. Deconturi cu compensare şi restituire care totalizează 939,54 mil. lei, din care se compensează suma de 58,42 mil. lei şi se restituie suma de 881,12 mil. lei;

 

Primaria Mioveni a cumpărat un generator de ultimă generaţie pentru Spitalul Orăşenesc “Sfântul Spiridon -Secţia Călineşti!

Luni, 24 Martie 2014 00:00

În cazul unei pene de curent, soarta bolnavilor aflaţi în  spital depinde de un generator electric, care ar trebui să intre în dotarea fiecarui spital. Primaria Mioveni, prin S.C S.Ed.C Mioveni SRL, a cumparat un generator de ultimă generaţie pentru, Secţia Spitalul  Orăşenesc “Sfântul Spiridon” de la Călineşti. Unitatea sanitară avea nevoie stringentă de acest echipament.

Studenţii au celebrat Ziua Mondială a Apei

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Ziua Mondială a Apei a fost celebrată de studenţii de la specializarea  Ingineria mediului din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din  Piteşti prin lucrări ştiinţifice şi documentare. La invitaţia  Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, cu prilejul marcării acestui  important eveniment, studenţii au vizitat în scop documentar Lacul de  acumulare şi Barajul Budeasa, amplasate pe cursul mijlociu al răului Argeş, în aval de confluenţa acestuia cu răul Vâlsan. Studenţii au  asistat la o prezentare expusă de specialiştii de la Sistemul Hidrotehic Başcov al ABAAV, au vizitat galeriile barajului şi au văzut instalaţiile

 

„Apă pentru viaţă“, un simpozion, ce a reunit 28 de şcoli argeşene, organizat de Apă Canal 2000 cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

Luni, 24 Martie 2014 00:00

În fiecare an, în data de 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, în urma unei decizii luate în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992, cu scopul de a aduce în atenţia tuturor problemele legate de substanţa care reprezintă peste 70% din tot ce ne înconjoară şi din care suntem alcătuiţi mai mult de două treimi.
Astfel că şi  societatea Apă Canal 2000, cel mai mare operator de apă din Argeş, a sărbătorit Ziua Mondială a Apei prin organizarea a două acţiuni:

Apele Române au sărbătorit Ziua Mondială a Apei

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a dedicat această săptămână acțiunilor de celebrare a evenimentului. Au fost organizate acțiuni în unități de învățământ pentru promovarea mesajelor de economisire a apei și a energiei. Reprezentanții ABA Argeș – Vedea au adaptat informațiile pentru a fiecare public, astfel încât mesajul să  fie înțeles de fiecare participant. În timp ce la Grădinița Floare de Colț, cei mici au construit baraje din cuburi, conducte de transport al apei și macheta unei hidrocentrale, la Școala nr. 1 Mioveni și Școala gimnazială Alexandru Davila elevii au realizat postere pe tema apei și a

 

Pagina 215 din 280

«ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea