Corin Boian și Florin Păcioianu se bat pe drum la Buzoiești

Luni, 24 Februarie 2014 14:21

Nemulțumit că i s-a răpit cumva dreptul de a moderniza infrastructura de acces la exploatațiile agricole de pe teritoriul comunei Buzoiești, constructorul Corin Boian a considerat de cuviință să îi pună o piedică serioasă concurentului său, Florin Păcioianu, cel care a fost declarat, inițial, câștigător al luptei de dosare. Așa încât a cerut și a obținut anularea raportului procedurii și anularea deciziei prin care autoritatea contractantă a declarat câștigătoare firma DRUM CONSTRUCT LOGISTIK aparținând lui Păcioianu. Lucru care nu s-ar fi întâmplat acum câțiva ani, când firmele simpatizante PSD lucrau în pace și armonie, fără să se bată în hârtii... Lucian GHERGUȘ

Click AICI pentru a vizualiza decizia CNSC

Urmând o rețetă de succes, Auchan a deschis al doilea magazin din Pitești, Auchan Găvana

Luni, 24 Februarie 2014 14:12

# Au fost prezenți vicepreședintele C.J. Argeș, Florin Tecău, și primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc. Joi, 20 februarie, Auchan a deschis al doilea hipermarket din Pitești, Auchan Găvana, amplasat pe locul fostului magazin Real, în Centrul Comercial Arcade Piteşti. Auchan ajunge, astfel, mai aproape de locuitorii din zona de nord a orașului și din localitățile învecinate.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş vrea să desfiinţeze patru unităţi şcolare în comuna Coşeşti

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Această decizie pune pe jar părinţii elevilor din zonă, dar şi autorităţile locale, care se împotrivesc acestei hotărâri # Elisaveta Tudose: ,,O comasare se face în timp. 2-3 ani îţi trebuie să te pregăteşti de acest lucru.” Comuna Coşeşti, aşa cum am mai scris în numerele anterioare, pe lângă multe alte lucruri cu care s-a afirmat, mai este vestitită şi prin numărul foarte mare de unităţi şcolare, 16 la număr, în raport cu celelalte localităţi rurale din judeţ. Însă, odată cu decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş de a comasa cinci unităţi şcolare, acest mit se pare că se destramă. Lucrurile nu par a fi

Săptămâna trecută s-au desfășurat, la Pitești, Lucrările Adunării Eparhiale în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Luni, 10 Februarie 2014 15:56

#  Nicolescu, Tecău, Pendiuc, Georgescu, Boțârcă și mulți alții au fost prezenți # Printre participanți, prezențe exotice, inedite. Săptămâna trecută, în sala de conferințe a Hotelului Victoria din Pitești, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale. Participarea a fost una de excepție, dacă ținem cont de prezența

 

Chinezii vor putea salva vinul de Ștefănești?

Luni, 10 Februarie 2014 15:34

# INCDBH Ștefănești – dator peste 6 miliarde lei vechi la stat. Institutul de Vinuri de la Ștefănești renaște din propria cenușă în care l-au dus mulți alții dinainte. Prin urmare, actualul director, Constantin Tănăsescu (foto), a reușit să perfecteze o afacere de export a 3000 de sticle de vin roșu cu destinația China. Din motive mai mult sau mai puțin lesne de înțeles, vaporul încă nu a plecat cu încărcătura de Cabernet Sauvignon pe care au solicitat-o clienții din Orient și care nu este deloc nici ieftin și nici prea „tânăr”.

Poliția Locală Pitești, activități desfășurate în luna ianuarie

Luni, 10 Februarie 2014 15:17

În perioada 01.01.2014 – .31.01.2014,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor.
O atenţie deosebită a fost  acordată creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare cât şi prin prezenţa poliţistului local la  intrarea şi  ieşirea elevilor de la cursuri.

 

”Clubul Veseliei” la Penitenciarul Colibași

Luni, 10 Februarie 2014 15:14

”Clubul Veseliei” al Centrului Cultural Mioveni, au susținut miercuri, 5 februarie 2014, un spectacol de teatru în incinta Penitenciarului Colibași. În cadrul spectacolului au fost prezentate piese de teatru precum ”O noapte furtunoasă”, ”Căldură mare”, ”Conul Leonida”, ”C.F.R”,acestea fiind dedicate dramaturgului I.L. Caragiale, dar și piese de divertisment precum ”Desdemona”, ”Suzi și Bubi”, ”Aspirină și piramidon”și ”Somnambula”. Au participat 80 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului și Spitalului Penitenciar Colibași. Centrul Cultural se implică în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate desfășurând diferite activități cultural artistice în parteneriat cu Penitenciarul.

Tineretul Conservator oferă meditaţii gratuite la matematică elevilor de clasa a XII-a

Luni, 10 Februarie 2014 15:01

Tineretul Conservator Argeş vine în sprijinul elevilor care susţin la vară examenul de Bacalaureat. Astfel, în fiecare miercuri, între orele 15.00-18.00, la sediul P.C. Argeş, din strada Armand Călinescu, nr 44, lângă Muzeul Judeţean Argeş, Tineretul Conservator organizează meditaţii gratuite la matematică (M2) pentru toţi elevii care vor să se pregătească în plus pentru examenul de Bacalaureat. Meditaţiile, ţinute de o profesoară de la Colegiul Naţional ,,Vlaicu Vodă’’ din Curtea de Argeş, au început miercurea aceasta, prezentându-se deja 10 elevi.

 

,,Gâsca cu gât roşu” este exponatul lunii februarie la Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 10 Februarie 2014 14:32

# În cadrul proiectului ”Exponatul lunii”, Muzeul Judeţean Argeş  prezintă publicului una dintre cele mai frumoase şi periclitate specii de gâscă sălbatică din lume: Branta ruficollis -  gâsca cu gât roşu. Muzeul Judeţean Argeş deţine un exemplar de gâscă cu gât roşu, achiziţionat de la Filiala A.G.V.P.S. Piteşti. “A fost colectat la Găeşti (Dâmboviţa) în iarna 1956/1957 şi preparat de Balmuş Ilie. În perioada respectivă, apariţia speciei pe teritoriul ţării noastre era considerată accidentală şi, prin urmare, exemplarul a fost catalogat ca aparţinând patrimoniului cultural-naţional. El a fost prima semnalare în bazinul

S-a-ncheiat vacanţa! A venit vacanţa!

Luni, 03 Februarie 2014 15:53

Florin Gardin (foto), inspector general ISJ Argeş: „Mediile neîncheiate ca urmare a suspendării cursurilor vor fi încheiate în semestrul II”
Orele neefectuate de elevii din învăţământul preuniversitar, ca urmare a suspendării cursurilor din cauza condiţiilor meteorologice, vor fi recuperate. Decizia a fost anunţată Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş printr-o adresă din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.
“Conducerile unităţilor de învăţământ vor lua măsuri pentru recuperarea orelor, până la sfârşitul anului şcolar, astfel încât să fie asigurată parcurgerea

 

Un nou mod de a-și recunoaște eșecul! Dealerii auto din Pitești nu mai curăță nici măcar mașinile expuse

Luni, 03 Februarie 2014 15:49

Primul episod serios al iernii s-a consumat la începutul săptămânii trecute. A urmat o perioadă scurtă de acalmie, după care, din nou, nămeți. Ei bine, între cele două reprize serioase de ninsoare, am dar o raită prin oraș să vedem cine se mai mișcă - și de ce. Și cum cei care ar trebui să se miște cel mai bine sunt dealerii auto, am aruncat o privire peste gardul acestora. Chiar dacă nu au chiar toți gard...

250.000 EURO, preţul de pornire la vânzarea Hanului Sasului

Luni, 03 Februarie 2014 15:48

# Pensiunea de la Lereşti va fi valorificată în dosarul insovenţei S.C. Expres Auro Star. Lichidatorul judiciar al SC Express Auro Star consideră că sunt şanse de acoperire a creanţelor creditorilor prin valorificarea Hanului Sasului din Lereşti. Pensiunea de trei stele a  mai fost scoasă la vânzare înainte  de intrarea firmei în procedura generală de insolvenţă, însă până în prezent, proprietarii n-au reuşit s-o valorifice. “Creditorii ar putea aproba vânzarea pensiunii Hanul Sasului la un preţ nu mai mic de 250.000 de euro, aceasta fiind valoarea aproximativă a tuturor creanţelor creditorilor declarate împotriva debitoarei SC Express Auro Star ” a declarat pentru Atitudine în Argeş Costin Petre Cătălin, lichidatorul judiciar al  SC Express Auro Star.

 

Administratorul judiciar al SC Internaţional Transport, acuzat de încălcarea legii într-o licitaţie de supraofertare

Luni, 03 Februarie 2014 15:46

# Contestaţii în dosarul falimentului SC Internaţional Transport. SC Complet Darox,  una dintre firmele  care au depus oferte în cadrul procedurii de supraofertare formulată de Ion Dinu, administratorul judiciar al SC Internaţional Transport, contestă la Tribunalul Comercial Argeş procesul verbal întocmit de respectivul administrator pe 19 decembrie 2013 şi cere anularea Hotărârii creditorilor din 30.12.2013, prin care s-a aprobat continuarea  procedurii de supraofertare  între SC Complet Darox SRL şi SC Compact Lacoli. Firma contestatară a cerut instanţei şi emiterea unei dispoziţii astfel încât administratorul judiciar  să încheie contractul de vânzare-cumpărare  la preţul supraofertat de respectiva firmă.

Fostul rector, plătit cu 15 lei pe oră! Nemulțumit: „Vreau să decid eu asupra mea, nu alții!”

Luni, 03 Februarie 2014 15:45

De ani buni, instituțiile noastre de orice fel suferă de un caz extrem de gerontofilie. Adică, nu vor să renunțe în ruptul capului la angajații în vârstă, nici măcar când aceștia ating și chiar depășesc pragul pensionării.
Conducerea Universității Pitești s-a gândit să se abată de la această lege nescrisă și să coboare puțin vârsta cadrelor universitare. Una dintre victimele acestei noi măsuri a fost chiar fostul rector, Gheorghe Barbu, care și-a pierdut postul de titular, dată fiind vârsta pensionării pe care a împlinit-o, însă a

 

Săptămâna de coşmar: peste 1000 de solicitări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Luni, 03 Februarie 2014 15:43

# 162 de pacienţi din tot judeţul care au avut nevoie de dializă au fost duşi cu ambulanţa la Centrul de Dializă al Spitalului Judeţean # În Argeş s-a murit de frig! Pe linie de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar asistat, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Argeş a răspuns, săptămâna trecută, la peste 1000 de solicitări, din care 50% pentru afecţiuni ale căilor respiratorii, 40% pentru afecţiuni cardio vasculare, 3% pentru fracturi, luxaţii, entorse  şi 7%  alte afecțiuni.

SOS! Pierdut una bucată Traian Tămagă! Se declară... nul?

Luni, 03 Februarie 2014 15:41

Adus în PDL ca o mare achiziție și mai ales una foarte controversată, dat fiind faptul că tatăl său activa în gruparea politică adversă, Traian Tămagă a făcut în politică o treabă...mare. Imediat după ce partidul său a pierdut lamentabil pe toată linia, juniorul senatorului Constantin Tămagă a dispărut în capitală, acolo unde a dat peste o fată cu bani, care a lucrat în TV, iar acum promovează brandurile de lux. Mulți ar fi tentați să creadă că acesta a ales-o pentru banii ei, dat fiind faptul că trecutul lui a fost presărat cu iubite din familii bogate. Ultima despărțire a fost chiar incendiară, la propriu, spune lumea prin târg

 

Fostul primar de la Mărăcineni s-a angajat. Acesta este, acum, primitor-distribuitor la Apele Române

Luni, 03 Februarie 2014 15:40

Din seria întrebărilor de genul “Unde se duc primarii când se duc”, am aflat că fostul primar din Mărăcineni, Niculae Șerban, s-a angajat, are un job cinstit și liniștit. Ieșit cam pe ușa din dos a administrației locale, după ce a pierdut în fața neofitului Nicolae Dascălu, fost patron de club de noapte, Niculae Șerban și-a dat seama că trebuie să facă ceva ca să ia pensia întreagă și la timp. Fostul primar din Mărăcineni, zis Nicăraie, s-a angajat la magazia Apelor Române, ca primitor-distribuitor. Fostul edil a găsit, probabil și în sfârșit, liniștea, după dosarul de abuz în serviciu, precum și alte acuzații de corupție, mai mult sau mai puțin reale care au fost formulate la adresa sa. Ana Luca

În Argeş, rata şomajului creşte, câştigul salarial se menţine, iar sporul natural e pe minus

Luni, 03 Februarie 2014 15:32

Potrivit  celor mai recente raportări ale Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, în luna noiembrie 2013 (ultima lună pentru care au fost prelucrate date statistice), rata şomajului  a fost, la nivel de judeţ, de 6,9%, depăşind în continuare media înregistrată la nivel naţional (5,6%). Câştigul salarial realizat în judeţul Argeş în aceeaşi lună a fost mai mic comparativ cu realizările medii la nivel naţional, însă a rămas foarte apropiat de media lunii precedente înregistrată la nivel de judeţ. În aceeaşi lună a scăzut numărul căsătoriilor, dar şi cel al divorţurilor iar sporul natural a fost negativ.

 

Cofetăria SARA, raiul dulce, pentru copilul din fiecare

Luni, 03 Februarie 2014 15:28

Situată peste drum de Policlina Spitalului Județean Argeș, Cofetăria Sara și-a apropiat clienții printr-o strategie de marketing un pic neobișnuită. Nu numai că unii dintre cei mai micuți clienți ai locului pot veni să învețe să modeleze figurine din zahăr și chiar să vadă cum sunt făcute prăjiturile și torturile sub diverse forme, dar pot avea parte de unele dintre cele mai fanteziste și neobișnuite cadouri dulci. Fie că vorbim despre fotbalistul favorit din ciocolată sau de personajul de animație din filmul preferat, copiii au la dispoziție o ofertă mai mult decât generoasă de alegere. Unde mai pui că dorința li se

Bunicul vrea să-și dea foc! Copiii, făcuți minge de ping-pong chiar de cea care le-a dat viață

Luni, 03 Februarie 2014 15:18

De mai bine de 2 ani de zile, trei copii părăsiți de mama lor au ajuns să cutreiere tribunalele mai ceva decât împătimiții de procese cu pământ.
Povestea familiei Baltac din Ștefănești începe în urmă cu câțiva ani, când una dintre fetițele pe care le are în grijă ajungea la școală cu o vănâtaie făcută de bunica ei cu un băț. Fetița se urcase pe un gard și, ca să-i corecteze pornirile rebele, Irina Baltac a lovit-o cu un băț, spunea femeia la vremea respectivă. Pe principiul Domino-ului,  s-a aflat că fetița era în grija bunicilor, provenind dintr-o mamă care a plecat să muncească, și nu tocmai onorabil, în alte țări,

 

Pagina 217 din 280

«ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea