Istorii argeșene branduite, în serial. Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 28 Octombrie 2013 14:53

Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

La Mioveni a început distribuirea alimentelor din fondurile de intervenţie comunitară

Luni, 28 Octombrie 2013 14:45

1.586 de persoane defavorizate din oraşul Mioveni  vor beneficia de produse alimentare provenite din fondurile de intervenţie comunitară. Distribuirea produselor a început din data de 16 octombrie 2013.
De cele nouă produse alimentare vor beneficia persoanele care primesc ajutor social, şomerii indemnizaţi, cei neindemnizaţi, pensionarii sistemului public de pensii şi cei în baza unor legi speciale a căror pensie este sub 400 de lei pe lună şi persoanele cu handicap  grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

 

Bilete de tratament nevalorificate

Luni, 28 Octombrie 2013 14:39

La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş s-a afişat lista biletelor de tratament balnear  rămase nevalorificate pentru seria 12, cu plecare în data de 25 octombrie 2013. A rămas un numar de 160 de bilete, cele mai multe fiind în statiunile Olăneşti, Călimaneşti, Herculane, Căciulata, Slănic Prahova.
Eliberarea acestor bilete se face în zilele de 23 si 24 octombrie 2013.
Contribuţia individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei.

Necropola regală, cu materiale luate pe datorie de la firmele din oraș

Luni, 28 Octombrie 2013 14:38

În urmă cu 4 ani era așezată piatra de temelie a Necropolei Regale de la Curtea de Argeș. S-a convenit ca toate cheltuielile cu proiectul, adică în valoare de vreo 70.000 de euro, să fie suportate de către Casa Regală a României. Construcția, lată de 36 m și înaltă de 21 m, cu 16 morminte,  urma să fie ridicată pe cheltuiala Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Lucrarea a ajuns spre acoperiș și, după cum înaintează, se pare că va fi gata în mai puțin de un an. În mare parte, banii strânși provin de la preoții din județ, și au fost investite deja câteva sute de mii de euro. Din câte mai știm, popii sunt datori la

 

Slujbele auto, acum omologate de BOR! Preoții sfințesc mașini, după manual

Luni, 28 Octombrie 2013 14:36

A venit timpul ca și preoții noștri să opereze cu manuale actualizate, având în vedere schimbările care i-au traversat și pe ei în ultima vreme. Este vorba despre apariția noului Moliftelnic, revizuire a celui din 2006, cu completările de rigoare, ediție realizată chiar de către șeful lor suprem, PF Daniel.
Câteva dintre acestea au fost special adaptate întru sfințirea parcului auto al enoriașilor, evoluat din corabie și trăsură: Sfeştania pentru binecuvântarea unui vehicul, Sfeştania la începerea unei lucrări de folos obştesc, Sfeştania la începerea unei lucrări particulare, Rânduiala binecuvântării stupilor,

Râcă la Râca între primarul Georgel Burcea şi interpreta Gherghina Stancu

Luni, 28 Octombrie 2013 14:28

# După ce a numit-o jigodie, edilul i-a urat artistei să se ducă după Elodia. Interpreta de muzică populară Gherghina Stancu, autoarea „baladelor” dedicate Elodiei Ghinescu, a  intrat în conflict cu primarul Georgel Burcea, după ce  televiziunile au început să ia cu asalt, periodic, localitatea de la marginea judeţului Argeş. La doi ani după ce a făcut-o cetăţean de Onoare al Comunei, edilul-şef de la Râca nu mai vrea să audă de “divă”, dar neagă acuzaţiile pe care Gherghina Stancu i le aduce.

 

Carmen Rădulescu are o pasiune pentru motani

Luni, 28 Octombrie 2013 14:25

Purtătoarea de cuvânt a Casei Judeţene de Pensii este stăpâna  unui uriaş motan birmanez,  în vârsă de 4 ani.  Felix  cântăreşte 6 kilograme, este răsfăţatul familiei şi cel mai devotat prieten  a lui Carmen.
În ciuda volumului de muncă pe care-l presupune un job de  specialist în comunicare şi relaţii publice, Carmen Rădulescu reuşeşte să fie  o persoană plină de energie şi dinamism. Îşi începe fiecare zi salutându-l pe Felix, motanul birmanez în vârstă de patru ani, cel care a reuşit să-i readucă lui Carmen

Focul lui Sumedru la Topoloveni, într-o nouă locație

Luni, 28 Octombrie 2013 14:12

# Au fost prezenți Constantin Nicolescu, Șerban Valeca, Bogdan Niculescu Duvăz, Ion Burnei și alții. La Topoloveni, vineri seara, la fosta Zootehnie – CAP, vizavi de Socom Muncitoarea, a fost aprins, conform tradiției,  Focul lui Sumedru. Cu acest prilej, a fost inaugurat şi noul amplasament pentru Tîrgul Săp¬tămînal. Ocazie cu care localnicilor le-a fost oferit un spectacol folcloric susţinut de solişti şi ansambluri din Răşinari (Sibiu), Balş (Olt), Băbeni şi Amărăşti (Vâlcea), Bălileşti (Dolj) şi, fireşte, Topoloveni.

 

Anotimpurile prieteniei

Luni, 28 Octombrie 2013 14:09

În perioada 19-23 octombrie, o delegaţie de 13 elevi şi 5 profesori de la Şcoala gimnazială "Mihai Eminescu " din Piteşti s-a deplasat la Kragujevac, Serbia în cadrul unui schimb devenit deja tradiţional între şcoala piteşteană şi Şcoala "Milutin i Draginja Todorovic din orasul înfrîăţit cu Piteştiul.
Delegaţia a fost condusă de Prof. Silvia Iosub, director al şcolii şi profesoarele Corina Dumitrescu, Miana Popa, Proistosescu Elena şi Claudia Tomescu.
Vizita a fost prilejuită în principal de comemorările masacrului copiilor sârbi din Kragujevac, din 21 octombrie 1941, de către armata germană. Ceremonia,

Cine a ridicat Spitalul Județean din anonimat

Luni, 28 Octombrie 2013 14:05

Când totul în jur se clatină şi valorile par a păli, principiile sunt călcate în picioare şi rating fac doar bârfele sau negativul, pentru o clipă, simţi cum te clatini. Însă, valoarea va ieși mereu la suprafață, indiferent de împrejurări. Anii trec, dar oamenii buni nu îmbătrânesc şi nu sunt uitaţi. Am întâlnit, zilele acestea, un asemenea om. Vorbim acum de un chirurg cunoscut,  doctorul ŞERBAN Gheorghe, medic al Spitalului Judeţean, şef de secţie la chirurgie, un om de o elegantă şi modestie rar întâlnite! În același context, putem vorbi și de dr Tiberiu Stănescu, medic internist la Medicală II, pentru care pacienţii şi

 

Urbanizarea a mărit populația, dar a distrus o bună parte din istoria Piteștiului

Luni, 28 Octombrie 2013 13:49

Nu știm cum vi se pare orașul de astăzi, însă fotografiile din Piteștiul de altădată ne aduc parfumul unor vremuri tihnite pe fundalul cărora încă se aud acordurile „Zarazei” în târgul nostru liniștit. Urbanizarea a distrus această imagine aproape în totalitate, motiv pentru care încă sunt mulți nostalgici ai perioadei interbelice, perioadă de glorie a acestui loc plin de istorie la fiecare colț de stradă.
Orașul Pitești a ajuns astăzi la aproape 200.000 de locuitori, de la 22.000 cât avea înainte. Cartierele Războieni și Trivale nici nu erau pe hartă în acel

Motrun Jr, demonstrează cum „capra sare masa, iada sare casa”

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Scoaterea frecventă a Sfintelor Moaște prin mai toate orașele din județ, și mai ales la Câmpulung, a înfăptuit minuni în formă continuată, în ciuda părerilor scepticilor. Așa au apărut, și nu peste noapte, tineri argeșeni cu un viitor luminos, mai ales în domeniul afacerilor. Pe lângă Andrei Penescu, Traian Tămagă și alții ca ei, a mai apărut încă unul, tocmai de la Câmpulung. E vorba despre băiatul lichidatorului sindic, care s-a ocupat de falimentul Aro, Petre

 

„Dacă voi câștiga, mulți vor avea probleme!”

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

# Executorul Eugen Fieraru vrea dreptate de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului # Eugen Fieraru: ”Practic, eu m-am bătut cu avocatul băncii, care era nimeni altul decât Valeriu Stoica, cu directorul băncii, Mișu Negrițoiu, și șeful BNR, Mugur Isărescu.” Eugen Fieraru rămâne unul dintre cei mai controversați argeșeni din istoria recentă a județului. De-a lungul timpului, a contabilizat sute de plângeri penale pe numele său, a avut 3 ordine de suspendare și 2 trimiteri în judecată. De fiecare dată s-a ridicat deasupra tuturor, până de curând, când a fost exclus

Neîţelegeri cu privire la diminuarea pensiilor

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Argeş  spune că interpretarea în sensul diminuării pensiilor, care a creat bulversare, este total  eronată. Confuzia a fost cauzată de faptul  că începând cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensie nu vor mai apărea sume de restituit, sume care au fost evidenţiate distinct la rubrica „drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit” Urmare a numeroaselor întrebari adresate in ultimele zile de către pensionari, Casa Judeţeană de Pensii Argeş informează beneficiarii sistemului public de pensii că pensiile nu au fost diminuate.

 

Asociaţiile de proprietari cer trecerea la distribuţia pe orizontală a apei potabile

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

O viață sănătoasă cu o apă curată, dar la un preț corect și suportabil de către beneficiari!Cam asta cere Federația Asociațiilor de Proprietari și Locatari Argeș (F.A.P.L.A.)  care propune ca măsură urgentă și de maximă necesitate implementarea sistemului “distribuția pe orizontală și contorizarea individuală a apei potabile în locuințele multifamiliale tip condominii (blocuri). Propunerea se vrea a fi un parteneriat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș (A.D.I.A.), Consiliile Locale, operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. Pitești și F.A.P.L.A..

Istorii argeșene branduite, în serial. Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

 

Angajați convinși cu pumnul să nu-și contrazică patronul

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Patronii de la noi încă își conduc afacerile după legea pumnului, reiese din niște informații care ne-au ajuns la ureche, din surse mai mult decât credibile din interiorul unei firme. Ajuns din postura de opătar, fără să aibă nici măcar liceul absolvit, patronul cu pricina a impus în rândul angajaților săi un climat de agresiune și teroare. Nimeni nu-și explică foarte bine care ar fi explicația comportamentului său. Se pare că proprietarul unuia dintre cele mai cunoscute afaceri hoteliere din centrul orașului ar fi semănat teroarea și în rândul celor din familie, astfel încât să nu poată să fie contrazis niciodată, de

Cursuri pentru persoanele private de libertate

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Centrul Cultural Mioveni se implică în reintegrarea persoanelor private de libertate, desfășurând mai multe activități în parteneriat cu Penitenciarul Colibași. Accesul la activităţile culturale reprezintă un element important de reintegrare socială a deţinuţilor, astfel de activităţi cultural artistice fiind menite să dezvolte şi unele aptitudini care pot contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor aflate în detenție.
În acest sens, deținuții vor face cursuri de inițiere în artă tradițională și scluptură cu meșterul popular Rodoș Ion și cursuri de inițiere în artă tradițională și lut cu meșterul popular Firea Ion, fiecare curs urmând a se desfășura o dată pe săptămână.

 

Directorul Dumitrache de la Curtea de Argeş păzeşte biserica de enoriaşi

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

„Am ajuns să stau pe post de gardian la slujbă. Că se freacă enoriașii de pereți la slujbe, se mai așează pe câte-o piatră de mormânt..”, spune noul director al Muzeului Municipal din Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache. E vorba despre faptul că, deşi se află în litigiu,  în Biserica Domnească se fac slujbe săptămânal, în ciuda faptului că pictura este în pericol de degradare.  Inițiativele sale ca director sunt multe și interesante, numai că sunt un pic în așteptare din cauza procesului care trenează de vreo 5 ani, acela în care e implicată instituţia şi Arhiepiscopia Argeşului, pentru paternitatea Bisericii

Consilierul județean Leo Soare s–a ”călugărit”, în Letonia

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

După ce s-a remarcat în rolul Suleyman, după o vizită și un cadou tradițional primit din Turcia, consilierul județean Leo Soare a trecut acum la artileria grea. Vizita de la Jelgava din Letonia a învestmântat toată delegația română în castelani. Au fost întâmpinați de primărița Ligita Gintere care le-a făcut cunoștință cu localitatea Jaunpils. Aici se află un castel construit în secolul al XIII-lea, de către Cavalerii Ordinului Latvian. Consilierul social-democrat s-a ales cu o rasă de călugăr, iar consilierul local din Bascov, Gheorghe Nedelea, s-a mulțumit doar cu o „modestă” costumație de cavaler. Îmbrăcați așa, au trecut în revistă legendele locului și o prezentare istorică. Ana Luca


 

Pagina 223 din 280

«ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea