Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, s-a întâlnit cu șeful Afacerilor Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România

Luni, 10 Aprilie 2023 10:50

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, președintele CCIA Argeș, George Caval, și directorul general Simion Zamfir s-au întâlnit cu Pantelis Giannoulis, șeful Biroului pentru Afaceri Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România.

Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalități concrete care să conducă la consolidarea și dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre mediul de afaceri argeșean și cel grec.

În cadrul întâlnirii, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a vorbit despre deschiderea pe care administrația județeană o are pentru colaborarea cu Grecia în diverse domenii - cultural, educațional și economic.  

MEGA EVENIMENT ÎN BOXUL PROFESIONST, ORGANIZAT LA MIOVENI!

Joi, 06 Aprilie 2023 07:18

Centura Mondială la Categoria Mijlocie - IBA World Title Middleweight Divison se pune la bătaie, la Mioveni!

La Sala Sporturilor Mioveni se va organiza, în data de 5 mai 2023, o gala de box profesionist în cadrul căreia se vor lupta unii dintre cei mai titrați pugiliști români. Adversarii lor vor fi boxeri de talie internațională, cu palmaresuri bogate. Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor Mioveni și va aduce în premieră în România Centura Mondială la Categoria Mijlocie - IBA World Title Middleweight Division, pentru care se vor lupta Flavius Biea, unul dintre cei mai bine clasați români în topul Mondial și argentinianul Juan José Velasco, deținător a numeroase titluri internaționale. Meciul dintre cei doi, pentru titlul Mondial IBA, se va disputa pe durata a 12 reprize.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Măseaua de minte

Miercuri, 05 Aprilie 2023 08:29

Măseaua de minte este cel de-al treilea molar pe care majoritatea îl avem și apare în general între 17 și 25 de ani.

Măseaua de minte este adesea problematică deoarece:

• de obicei, molarii de minte nu pot fi  igienizați corespunzător fiind poziționați ultimii pe arcada dentară;

• măseaua se poate dezvolta anormal, neavând spațiu suficient pentru a erupe;

• în procesul de erupție, molarii de minte pot afecta dinții vecini.

Autoutilitară de 70.000 de euro pentru Salvamont Argeș

Marţi, 04 Aprilie 2023 14:14

 

Parcul auto al Salvamont Argeș, Serviciu Public finanțat de Consiliul Județean Argeș, a fost îmbunătățit cu o autoutilitară nou nouță.

Este vorba despre un SUV Ford Raptor, extrem de puternic, care va permite transportul de materiale și salvatori montani cât mai aproape de zonele unde sunt necesare intervențiile în masivul Făgăraș. Autoturismul Ford a fost achiziționat în urma unei licitații, contra sumei de aproximativ 350.000 lei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a predat, din partea Consiliului Județean, cheile pentru noua autoutilitară, directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, și lui Cristian Toma, șef Serviciu Salvamont Argeș.

 

Concert caritabil „Un zâmbet pentru ERIKA”, la Universitatea din Pitești

Marţi, 04 Aprilie 2023 12:45

 

Un suflet de copil are nevoie de noi! În acest sens, Universitatea din Pitești organizează marți, 11 aprilie, de la ora 17:00, un eveniment caritabil, în Amfiteatrul Șerban VALECA (sala 3.40), situat în Corpul Central.

Scopul concertului caritabil „Un zâmbet pentru ERIKA” este de a întinde o mână de ajutor, în pragul Sărbătorilor Pascale, micuței Erika Duminică, în vârstă de 8 ani (fetița profesoarei Ramona Duminică de la Facultatea de Științe Economice și Drept din cadrul UPIT). Fata se află la tratament într-o clinică din Turcia!

Curtea de Conturi avertizează: România riscă noi sancţiuni din cauza gropilor de gunoi neconforme

Marţi, 04 Aprilie 2023 12:41

Curtea de Conturi a desfăşurat, în perioada 10 ianuarie-30 mai 2022, o misiune de audit de conformitate cu tema „Evaluarea riscului de infringement împotriva României privind gropile de gunoi din marile oraşe”, pentru perioada 2015-2021, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Administraţia Fondului pentru Mediu, şapte unităţi administrativ-teritoriale judeţene şi locale (Argeş, Bihor, Braşov, Constanţa, Iaşi, Neamţ şi Municipiul Bucureşti) şi Agenţii judeţene pentru protecţia mediului. A fost vizat și județul Argeș.

 

 

Când vor intra în vigoare noile forme de Evaluare Naţională, admitere la liceu şi Bacalaureat?

Marţi, 04 Aprilie 2023 11:01

Potrivit noilor legi ale educaţiei, se schimbă din temelii examenele naţionale care se adresează absolvenţilor claselor a VIII-a şi a XII-a. Dar noile forme de Evaluare Naţională, admitere la liceu şi Bacalaureat nu vor intra în vigoare mai devreme, în 2027. Practic, elevii care intră în clasa a V-a şi a IX-a în anul şcolar 2023-2024 vor fi primii elevi care vor beneficia de schimbări. Totuşi, ministrul Ligia Deca admite că aceste noi examene ar putea fi introduse chiar mai târziu de 2027.

 

Șoferii care nu își plătesc amenzile în 60 de zile pot rămâne fără permis

Marţi, 04 Aprilie 2023 08:58

Un nou proiect care îi vizează pe conducătorii auto se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. Parlamentarii PSD-PNL vor ca şoferii care nu îşi plătesc amenzile în maxim 60 de zile, să rămână fără permis de conducere. De asemenea, conducătorii auto care vor fi sancţionaţi prin suspendarea permisului, vor recupera dreptul de a conduce după ce vor achita amenzile restante.

Acest proiect apare ca urmare a faptului că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere., potrivit G4Media.

 

Sponsor important pentru echipa de handbal a Mioveniului

Luni, 03 Aprilie 2023 17:00

Binecunoscuta companie argeșeană, Dolo Trans Olimp, se alătură sponsorilor care susțin echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012!

Managerul companiei, Cristian Dolofan, a răspuns invitației făcută de conducerea clubului și s-a întâlnit cu echipa și staff-ul tehnic la Sala Sporturilor Mioveni.

”Sportul și activitatea antreprenorială împărtășesc valori comune, ca spiritul de competiție, perseverența, munca, solidaritatea, implicarea socială. Îmi place sportul în general, consider că ne disciplinează și ne responsabilizează. Eu practic motorsportul și skiul.

 

S-au pus la vânzare biletele la Budeasa Festival

Luni, 03 Aprilie 2023 12:36

Din acest an Folk In Festival a devenit Budeasa Festival! Schimbarea numelui vine natural deoarece anul acesta o sa ne bucurăm pe lângă muzica folk și de acordurile chitarelor rock. Cei mai tari artiști vor fi prezenți pe plaja din Budeasa în perioada 16-17 iunie 2023!

Vor încinge atmosfera la Budeasa următorii artiști: pe 16 iunie - Claudia Serdan&Marius Keseri, Ducu Bertzi, Antract, Mircea Vintilă, și Vama, iar pe 17 iunie - Cristi Dumitrașcu&Planul B, Dinu Olărașu, Mircea Baniciu&Band, Dan Helciug, Lupii lui Calancea și Cargo.

 

Cristian Gentea, despre un proiect al Piteștiului: „M-a albit”

Luni, 03 Aprilie 2023 12:30

 

Bazinul Olimpic Pitești trebuia să fie inaugurat încă de la începutul acestui an. Doar că administrația locală a luat decizia să inaugureze proiectul abia după ce se obține și autorizația ISU, ultimul impediment în calea deschiderii obiectivului. Iar acest lucru se va realiza în preajma Sărbătorilor Pascale!

„Am să încep cu un subiect care m-a albit. Cu niciun obiectiv nu am avut atâtea probleme ca cel cu Bazinul. ISU e acolo! Îi înțeleg pe cei de la ISU, după ce s-a întâmplat la Colectiv suflă și în iaurt. Și eu vreau ca totul să fie în regulă. Dar mi se pare totuși că e mult prea mult. Clădirea Bazinului Olimpic nu este o clădire nouă. Nu am umblat la partea de tribună.

O personalitate a sportului românesc a venit alături de CS Dacia Mioveni!

Luni, 03 Aprilie 2023 12:27

Reputatul profesor Petre Berbecaru, o personalitate a sportului românesc, își aduce vasta experiență acumulată într-o viață petrecută pe terenurile de sport și la Mioveni, în calitate de consilier sportiv.

Numele lui Petre Berbecaru se confundă cu cel al handbalului vâlcean, pentru care a lucrat patru decenii și unde a contribuit la construcția legendarei echipe de handbal, Oltchim Rm. Vâlcea.

Petre Berbecaru a ajuns la Oltchim în 1982, unde în decursul anilor a îndeplinit toate funcțiile de conducere, de la secretar al clubului, vicepreședinte, antrenor secund, antrenor principal și președinte, timp în care Oltchim a bifat cele mai mari performanțe ale handbalului feminin românesc.

 

Viitoarea generație de Dacia Duster. Noul model va fi lansat în 2024

Luni, 03 Aprilie 2023 12:16

Au apărut primele imagini cu viitorul Dacia Duster camuflat în timpul unor teste publice, conform motor1.com. Noua generație a SUV-ului de la Mioveni va fi lansată pe piață în 2024.

Duster se pregătește să intre în cea de-a 3-a generație. Atât modelul de serie bazat pe concept Bigster, cât și a treia generație Duster vor fi produse la uzina de la Mioveni. Noua Dacia Duster 3 va fi bazată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Pe aceeași arhitectură sunt bazate alte modele ca Renault Captur, Renault Clio și Mitsubishi ASX, informează automarket.ro.

Camera de Conturi Argeș: S-au constatat prejudicii de 4,5 milioane de lei

Luni, 03 Aprilie 2023 12:12

 

În anul 2022, Camera de Conturi Argeș a cuprins în programul de control/audit un număr de 38 entități de subordonare/coordonare locală.

Din verificările efectuate asupra situațiilor financiare întocmite la 31.12.2021 la cele 38 entităţi din Argeș supuse auditului/controlului până la data raportului, au rezultat venituri totale suplimentare estimate de 1.958.000 lei, din care 560.000 lei accesorii fiscale precum şi prejudicii totale de 4.555.000 lei, din care 586.000 lei majorări de întârziere. De asemenea, în rapoartele de control/procesele-verbale de constatare întocmite s-au reţinut abateri financiar-contabile de la legalitate şi regularitate, în valoare de 21.018.000 lei.

 

ISU Argeș - luat cu asalt de sute de copii

Luni, 03 Aprilie 2023 10:00

Săptămâna trecută, pompierii argeșeni s-au bucurat de vizita a sute de copii în subunitățile de intervenție, cu prilejul „Școlii Altfel”. Cei mici au avut ocazia să asiste la prezentarea autospecialelor de intervenție, dar și la demonstrații cu echipamentele speciale din dotarea autospecialelor. Totodată, micuții au putut să îmbrace echipamentul salvatorilor pentru câteva momente şi să se fotografieze cu super-eroii lor.

„Vă mulțumim tuturor că ați ales și de această dată să veniți în rândul nostru și vă așteptăm cu drag data viitoare”, a transmis ISU Argeș.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Miercuri, 29 Martie 2023 10:20

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber.

• este o abordare modernă și mai puțin invazivă a îngrijirii dentare, care are ca scop păstrarea structurii dintelui și conservarea țesutului, minimizând în același timp riscurile și reducând timpul de vindecare.

 

 

Întâlnire importantă la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 29 Martie 2023 08:05

Vineri, 31 martie 2023, orele 13:00, la sediul Curţii de Apel Piteşti se va desfăşura o dezbatere publică cu titlul „Comunicarea. Perspective instituţionale şi interpersonale”. La eveniment vor participa reprezentanți ai instanţelor judecătoreşti din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Piteşti, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din  judeţul Argeş.

S-au deschis înscrierile pentru Cursa Copiilor la Pitești Half Marathon!

Marţi, 28 Martie 2023 22:10

# Evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023!

S-au deschis înscrierile pentru Cursa Copiilor la Pitești Half Marathon!  Cursa Copiilor este organizată pe trei categorii de vârstă, cea mai mică începând cu vârsta de 7 ani. Înscrierile sunt gratuite! Evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023! Unde: Pitești - Piața Primăriei. Ora de start: 11:00 pentru toate probele copiilor. Piteşti Half Marathon este un eveniment anual, ce reunește alergători de toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică, pentru a experimenta împreună satisfacția de a trece linia de sosire, indiferent de timpul în care au reușit să parcurgă traseul. Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Piteşti, iar partener sportiv, anul acesta, este Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Argeş. www.arges-sport.ro este partener oficial media încă de la prima ediţie și susţine mişcarea, în județul Argeş. Mai multe detalii și înscrieri pe: pitestitriathlon.ro

 

Pitești. Deversări neautorizate în rețelele de canalizare nou executate

Luni, 27 Martie 2023 20:04

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează locuitorii din zona străzilor  Zenitului, N. Iorga, V. Slăvescu și Intrarea Islazului în legătură cu faptul că se desfășoară lucrări de extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă și de canalizare.

Noile  rețele de alimentare cu apă și de canalizare sunt executate în cadrul Contractului de lucrări nr. 270/2022 –  CL5.3 – „Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Pitești – Zona Sud”, aferent  „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014 – 2020” – Cod MySMIS2014 + 149090, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

În acest context ne vedem nevoiți să precizăm faptul că, până la aprobarea recepției la terminarea lucrărilor, obiectivele de investiții executate în cadrul contractului de lucrări nu pot fi utilizate de societatea Apă Canal 2000 SA și nu se pot încheia contracte de furnizare pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare.

 

Dumitru Tudosoiu, despre simularea examenului de BAC: „Un antrenament serios și nimic mai mult”

Luni, 27 Martie 2023 12:31

Elevii claselor a XII-a au susținut luni, 27 martie, proba scrisă la Limba și literatura română de la simularea examenului de Bacalaureat 2023. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro după ora 15.00.

Simularea examenului de Bacalaureat continuă! Proba obligatorie a profilului va fi marţi, iar miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe 6 aprilie vor fi comunicate rezultatele.

 

Pagina 24 din 280

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea